• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten yuzumu kaplayan seyler..

Antibiyotikli krem kullandın mı, yayılıyorsa enfeksiyon olabilir. Gerçi doktor vermiştir sanırım

Verdi verdi. Kullaniyorum cok duzenli olarak
Size de gecmis olsun. Allahtan gecmis.. Sizinki de mi strestendi
Evet stres üzüntü zona olarak geri dönüyor bana :) 3. sınıftaydım sınav dönemi , çalışamıyorum diye zona çıkarmıştım. Hiçbirşey sağlıktan önemli değil de işte , insan yaş ilerledikçe anlıyor :)

Merhaba. Ben Turkiyenin en zor hukuk fakultelerinin birinde okuyorum. Ve tek basimayim sehirdisinda. Bu ayrintidan neden bahsettigimi yazinin sonunda soyleyecegim.

Gecen donem vize doneminde yanagimda kocaman bir sey cikti. Bunu takip eden aylarda aynisindan iki uc tane daha cikti. Ben once hep sivilce dedim.. ama sonra gittigim bir dermatolog ciban bunlar dedi. O gunden beri
benim psikolojim berbat.
İnternette cibanla ilgili seyleri okuyup durdum. Neden yayilir vs.. yillarca bunlardan ceken insanlar varmis. Okudukca sinirlerim bozuldu cunku o insanlar gibi koltuksltimda kasigimda bacagimda degildi benimki yuzumde cikiyordu. Ve hepsi kocaman izler birakiyordu.Ogunden beri 5 dermatolog gezdim. Bunlardan sadece birisi ciban dedi. Digerlerine inatla sordum. Ciban mi akne mi? Akne dediler. Tahlil istedim direttim gerek yok dediler.
Bir tanesi bozuldu ve ben teshisimden eminim diye sinirlendi.
Ben hangi teshise inanacagimi sasirmisken, dun bi baktim kasigimda, tam bacakla birlestigi yerde bir ciban. Soka girdim.

Annem beni rahatlatmaya calisiyor, hepsi stresten diyor. Sizce stresten cikar mi bunlar? Derslerin zorlugundan yalnizliktan uzuntuden cikar mi? Akne mi, ciban mi her neyse..
Bunu yasayan bana yardimci olabilecek insanlar varsa o kadar mutlu olurum ki.
Zaten finaller yaklastigi icin acayip stresliyim. arti bir de yuzumun bu haline takiliyorum ve her gun agliyorum. Erkek arkadasimla bulusamiyorum sirf bu yuzden.. ben bu durumu nasil cozecegim
SİZE BİR DOKTOR İSMİ VERECEĞİM. CİLDİYE UZMANI ŞEHRİYAR NAZARİ. KESİNLİKLE GİDİN. BENİM DOKTORUMDU BİR ZAMANLAR. ADAM CİLT İLE İLGİLİ HER DERDE DEVA. NETTEN ARAŞTIRIN. GEÇMİŞ OLSUN.

Gittim 2 gün önce özelde uzman bir doktora. Hatta burdan bir arkadaşın tavsiyesiyle. İyice ışık tuttu baktı falan.Bana kronik akne problemin var dedi. Dedim ki çıban dedi bana sizden önceki. Böyle bir bozuldu ben diretince, ben teşhisimden eminim dedi. Sivex ve benzalin jel verdi.
Sinirlendim tam bir gün sonra devlet hastanesinde gittim. O da kızdı bana roaccutanelik bi durumun yok dedi o da jel verdi ergenlik aknesi bu dedi. Ay vallahi anlamadim hangisine inanayim :/
Simdi de kasigimda cikti dedigim gibi. Kafayi yedim ben de ciban mi akne mi diye
sen üniv hastanesine git canım orda burda oyalanma. her kafadan farklı bir ses çıkmş çünkü

Merhaba. Ben Turkiyenin en zor hukuk fakultelerinin birinde okuyorum. Ve tek basimayim sehirdisinda. Bu ayrintidan neden bahsettigimi yazinin sonunda soyleyecegim.

Gecen donem vize doneminde yanagimda kocaman bir sey cikti. Bunu takip eden aylarda aynisindan iki uc tane daha cikti. Ben once hep sivilce dedim.. ama sonra gittigim bir dermatolog ciban bunlar dedi. O gunden beri
benim psikolojim berbat.
İnternette cibanla ilgili seyleri okuyup durdum. Neden yayilir vs.. yillarca bunlardan ceken insanlar varmis. Okudukca sinirlerim bozuldu cunku o insanlar gibi koltuksltimda kasigimda bacagimda degildi benimki yuzumde cikiyordu. Ve hepsi kocaman izler birakiyordu.Ogunden beri 5 dermatolog gezdim. Bunlardan sadece birisi ciban dedi. Digerlerine inatla sordum. Ciban mi akne mi? Akne dediler. Tahlil istedim direttim gerek yok dediler.
Ben hangi teshise inanacagimi sasirmisken, dun bi baktim kasigimda, tam bacakla birlestigi yerde bir ciban. Soka girdim.

Annem beni rahatlatmaya calisiyor, hepsi stresten diyor. Sizce stresten cikar mi bunlar? Derslerin zorlugundan yalnizliktan uzuntuden cikar mi? Akne mi, ciban mi her neyse..
Zaten finaller yaklastigi icin acayip stresliyim. arti bir de yuzumun bu haline takiliyorum ve her gun agliyorum. Erkek arkadasimla bulusamiyorum sirf bu yuzden.. ben bu durumu nasil cozecegim..
akne gibi ciban. enfeksion. strese bagli vucuttaki kotu bakteriler bu enfeksiona sebep verir. elini yuzune goturme, ellerini iyi yika, yuzunu kukurtlu sabunla yika.
birde ecz. neden antiseptik solusyon iste. kirmizi kan renginde olandan.
onu her gun degilse bile ara ara kulak cubuguna damlat yarali yeri sil. az beklet sinra yuzunu yika. bazen bu solusyin turuncu iz birakabilir. ama cikar..
yuzunede fondoten , yuz kremi surme.

Neden anlamiyorsunuz tam 5 kere gittim 5 ayri dermatolog gezdim diyorum care bulmuyorlar. Ben de yardim ariyorum ne var bunda. Yazmayin istemiyorsaniz zaten yeterince sıkıntılıyım allah aşkına ya
birde erjek.ark. ile gorus. erkekler sivilceye takmazlar... insanlik hali bu ya..biraz rahat..
netten bakip bakip kendini germe.
ayrica ha ciban ha akne verilecek ilac ayni!
antibiotik.
kasiginda cikma sebebide terleme.o tarafa dogru yan yatiorsan kivrimdaki bolgede terleme sicak sebebi ile oradaki bakteriler sivilce yapmis.

benim psikolojim berbat.

Zaten finaller yaklastigi icin acayip stresliyim. arti bir de yuzumun bu haline takiliyorum ve her gun agliyorum. Erkek arkadasimla bulusamiyorum sirf bu yuzden.. ben bu durumu nasil cozecegim..
Prof.gitseniz
Bu alanın vardır herhalde bi Prof

Strestendir benim ailemde de böyle cilt sorunları yaşayanlar var yara oluyordu onlarda bir ara agop diye bir cilt doktoruna gittilerdi iyi geldiğini söylediler.Adam yasliymis yaşıyor mu bilmiyorum bir araştir istersen.Gecmis olsun ama asıl diyeceğim kafana hiçbir şeyi takmaman gördüğün gibi sonuçta dönüp dolaşıp farklı bir şekilde sorunlar gene bizden cikiyor.

birde erjek.ark. ile gorus. erkekler sivilceye takmazlar... insanlik hali bu ya..biraz rahat..
netten bakip bakip kendini germe.
ayrica ha ciban ha akne verilecek ilac ayni!
antibiotik.
kasiginda cikma sebebide terleme.o tarafa dogru yan yatiorsan kivrimdaki bolgede terleme sicak sebebi ile oradaki bakteriler sivilce yapmis.

Ne bileyim iste cirkin hissediyorum.
Tesekkur ederim bilgileriniz icin.
Yuzumle es zamanli ciktigi icin acaba? Dedim baglantisi var midir

Ne bileyim iste cirkin hissediyorum.
Tesekkur ederim bilgileriniz icin.
Yuzumle es zamanli ciktigi icin acaba? Dedim baglantisi var midir
baglanti
tuuuummm vucudun gozle gorulmeyecek bakteriler ile kapli. bunlarin kimisi iyi bakteri kimisi kotudur. kotu olan hastalik yapar. sivilceye sebep olur. bacaginda kolunda dudaginda sac dibinde poponda.
surtunme terleme elleme kasima stres mevsim degisimi alerjenler vb.. etkenler ile bu kotu bakteriler bir gozenekten.iceri girer o bolgeyi hasta eder.
bu bakterileri yikamak ile cikartamassin. sakin florani da bozma.su an floran bozulmus. sacma sapan.krem maske pudra yapip daha bozma.
bu cilt florasi -bakteriler her insanda varr..

uzun zamandır ben de araştırıyorum aynı şey bende de var.ilk önce sivilce sandım ama değildi .bana göre çıban.akne de oluyor.her yerimde çıkabiliyor.ünv de her vize ve final döneminde çenemde yara çıkardı öyle başladı.sonra kasıklarımda çıban oldu .sonra göğüs altında çıktı.şimdi yanaklarımda deri altı akneleri çıkıyor.artı çıbanlar da devam ediyor.hormanlarım normal,kadın doktoruna gittim bir şey yok.doktor bağışıklık sistemin zayıf dedi en son.

adet dönemim yaklaşınca,uykusuz kalırsam, stres olursam,üzülürsem çıkıyorlar.ama adet dönemim yaklaşınca rutin olarak çıkmaya başladı.

araştırmalarım sonucu şunlara ulaştım kilo olmayacak özellikle karın bölgesinde,yeme alışkanlığımız değişecek,zayıf kalacaz.arsız olacaz.şeker hastalığımız ya da başlangıcı ya da hipoglisemi olabilir.

ama bence:karaciğer temiz olacak,iyi çalışacak buna ulaştım .bunun için ben yeni enginar suyu içmeye başladım.her yemekte salata yiycem.sebze suları içicem.zayıflıycam.ekmek ve çikolata seviyorum bırakıcaz.

düşündüm, ben yumurtayı çok severim.her sabah 2 -3 tane yerim.bu da karaciğere hiç yaramıyor.bunu azalttım.

şimdi nadixa krem ve kükürtlü sabun kullanıyorum.ama çözüm değil biliyorum.dıştan tedavi olacak akne değil bizimkiler.ama bari hijyen olsun diye kullanıyorum.

buradan da araştırdım.faydası oldu.

deri altı sivilceleri ,çıban ,kistik akne diye arat googleden.

uzun oldu ama....yani dıştan tedavi edilecek şey değil bizim durumumuz.

Müsait bir gününde cildiyeden randevu almalısın ve tetkiklerin yapılmalı.

Stres kaynaklıysa da ona göre bir krem falan verirler. Ama böyle küçük gibi görünen şeyler bazı hastalıkların belirtisi de olabiliyor. Stres diyip geçmek yanlış.

Geçmiş olsun. :110:

Stres de çok etkiler evet ama altında başka nedenler de olabilir. Dermatolog gezmek yerine endokrinoloji uzmanına gidip bütün değerlerinize baktırmanızı öneririm. Belki çıban değil de sivilcedir, ki yetişkin aknesi de hormonal sorunlardan kaynaklanır; belki stresi tetikleyen insülin direnci, hipoglisemi var belki de böbrek üstü bezi hastalıkları ya da pko, tiroid bozukluğu, karaciğer yağlanması vb. hastalıklar...

Bu hastalıklar varsa dermatolog bir fayda sağlamaz, donanımlı bir hastanede endokrinoloji bölümüne gitmeniz gerekir.

• Beğen
Reactions: s u
Kan testi yaptırın eğer vücudunuzda enfeksiyon varsa vücutta çıbanlar çıkıyor.Dahiliye uzmanına gidin cildiye yerine.

benim psikolojim berbat.

Hpv virüsünün sebep olduğu siğillerden olmalı tahminim. Benim de ayağımda çıkmıştı 4 cildiye gezdim hepsi asit verdi yakmak için, medical parktaki ne olduğunu bilemedi. En son aldıracağım diyerek genel cerraha gittim bunları alırsam yayılma ihtimali var deyip bant verdi 20 gün duş dışında çıkarma dedi. Hakaten bir müddet sonra kayboldu. Olayı genel cerrah çözdü yani o da emteresan.

Bunların vücutta çıkanları ayrı bir türmüş. Bir de genelde çoğu insanda bulunup, bağışıklık sistemi çökünce, stres yoğunlaşınca ortaya çıkarmış. Yani taşıyıcıyız ama bedenimiz baskılıyor.

Back
X