İlaç vermeyin lütfen. Bu arada doktorunuz çok iyiymiş. Bütceniz iyiyse iyi bir çocuk psikoloğundan terapiler alsın.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Gelişim testi yaptı ve gelisiminin yaşıtlarıyla uyumlu olduğunu söyledi , çocuklar çabuk degisiyor ,bir ayda bile fark ediyor , bekleyelim biraz dedi.Psikiyatriste gidiyorsunuz ve ilaç veriyor hafif olduğunu düşündüğü ama sanırım hiperaktif diyorsunuz.
İlacı verirken ya da öncesinde-sanırım bir görüşmede vermemiştir karşı ise özellikle- bir şeyler söylemedi mi doktor?
Teşekkür ederim, ben de öğretmenim, insan anne olunca velinin hissedebileceklerini daha iyi anlıyor.yeni nesilde bu tarz problemler çok var maalesef. tarif ettiğiniz şeyleri neredeyse bütün öğrencilerim yapıyorben de çok çözümsüzüm. en azından düşünüyor, çocuğunuza destek oluyorsunuz. bu öyle değerli ki, yılmayın, her şey düzelecektir
Ilaci birakin bence, Yoksa hayatiniz boyunca pisman olursunuzÇocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Öyle demiş ama 2.5 senedir hep aynı diyorsunuz.Geçen sene okul değiştirmeye kadar gelince iş başlamalıydınız belki de.Gelişim testi yaptı ve gelisiminin yaşıtlarıyla uyumlu olduğunu söyledi , çocuklar çabuk degisiyor ,bir ayda bile fark ediyor , bekleyelim biraz dedi.
Yeğenime de ilaç tedavisi önerdiler 4 yaşındaydı, kardeşim çok üzüldü ve sizin gibi ilacı vermedi oğluna, aradan iki yıl geçti gayet sağlıklı ve uyumlu bir çocuk, hareketli halleri koşturmacası geçti. Şimdilerde her hareketli çocuğa hiperaktif diyorlar yazık ama bu yapılan, bence oyun terapisi bir şey deneyebilirsiniz, bizde işe yaramıştı bir araştırın benceÇocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Fakat kreş beklemiyor, bir an önce çözüm istiyor .Gerekirse kaydınızı silmek zorunda kalacağız dediler .Öyle yoruldum ki, bir çocuğun keşke iki annesi olsa.Gece uykum kaçıyor.Gelişim testi yaptı ve gelisiminin yaşıtlarıyla uyumlu olduğunu söyledi , çocuklar çabuk degisiyor ,bir ayda bile fark ediyor , bekleyelim biraz dedi.
Oyun terapisine başlayacağım dedim bugün , o uzun vadede sonuç alınan bir çözüm onu bekleyemeyiz dediler.Yeğenime de ilaç tedavisi önerdiler 4 yaşındaydı, kardeşim çok üzüldü ve sizin gibi ilacı vermedi oğluna, aradan iki yıl geçti gayet sağlıklı ve uyumlu bir çocuk, hareketli halleri koşturmacası geçti. Şimdilerde her hareketli çocuğa hiperaktif diyorlar yazık ama bu yapılan, bence oyun terapisi bir şey deneyebilirsiniz, bizde işe yaramıştı bir araştırın bence
Sınıfta öğretmen etkinlik yaparken o sıralarının altında dolasiyormus , herkesin dikkati dağılıyor tabi .Onlar da oynasınlar diye dürtüyormuş onları.İyi de anlattığınız şeyler çok normal.
Acaba evladınız olduğu için basite mi indirgiyorsunuz ve çok daha yıpratıcı şeyler mi oluyor?
Kimse arkadaşını itti, yok yaladı diye meşhur Ali demez o çocuğa.
Hep böyle diyorlar , bu bana umut veriyor ama bu tür yaramazliklari arkadaşlarını da uzaklaştırıyor ondan ve ben buna çok üzülüyorumEski komşumun oğlunun sesinden kavgalarindan yaramazlık karından o kadar bikmistikki annesinde yaka sirkip en son eşime gelip bu çocuk senden çekiniyor şunu bir dovermisin akillansin. demişti tabiki eşim biraz kızdı filan ama kadıncagiza o an Cok üzülmüştüm.pskiyatrye beraber götürdük oğlunu.iceri ben girmedim ama hiperaktif dendiğini söyledi ve çok ağladı doktor ilaç yazdı vermeyecegim dedi. Gerçektende vermedi. Ben olsam verirmiydim verirdim sanırım.kadin dört çocuğundan en çok bu oğlanla uğraştı üstüne düştü okulun kapılarında bekledi etti yanlız çocuk asla ders calismadigi halde kitabın yüzünü açmadığı halde o kadar zekiydikiçok konuşmaz ama konuşursa nokta atış yapardı. Aradan iki sene geçti ordan taşındık.gecen konuştum annesi babası diyorki bir akillandi bir uslu masallahi var eski çocuktan eser kalmadı diyorlar. O yüzden bende şimdi ilaç konusunda ikilemde kaldım.cunku annesi vermedi ilacı eminim yani.
Yani?Sınıfta öğretmen etkinlik yaparken o sıralarının altında dolasiyormus , herkesin dikkati dağılıyor tabi .Onlar da oynasınlar diye dürtüyormuş onları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?