önerilen ilaç şizofreni tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.neden sizin çocuğunuza önerildi şaştım kaldım.Teşekkür ederim, ben de öğretmenim, insan anne olunca velinin hissedebileceklerini daha iyi anlıyor.
Çok doğru noktalara değinmişsiniz.Belki saçma gelecek ama hiperaktivite tanılı bir akrabamıza paketli gıdalar yasaktı. Tükettiği zaman hareketliliği artıyordu. İlacı hareketlenince mi alıyordu yoksa her daim mi onu hatırlamıyorum. Bazı çocuklar abur cubur veya şeker şeyler tüketince de kaba tabiriyle kudurukları artıyordu. Yiyeceklerine de dikkat etseniz faydası olabilir.
Başka bir akrabamın oğlu için de okuldan şikayet gelmişti. Psikoloğa götürün denmişti. Bir şey çıkmadığı söylendi. O da arkadaşlarıyla oyun niyetine ittirip demirbaşa zarar veriyormuş. Muhtemelen sıkıntısı yabaniliktendi. O da ailesi kaynaklı. Çocuk izole büyüdü. Nerede nasıl davranacağını bilmiyor. Bu çocuğun kuzeni de şımarıklığından okulda sorun çıkarmıştı. İttirme, kesici aletleri farklı amaçla kullanma. Onunki de şehzade edasıyla kollanması ve çevre kötü denilerek izole yaşamasından. İkisi de yıl sonuna doğru toparladı. İnsanlara uyum sağladılar sanki
Üçünün de erkek olması ayrı mesele.
guvendiginiz bir psikiyatriste gidip onun onerilerini takip edin, doktorun her turlu onerisini kabul etmek zorunda degilsiniz, ben simdilik ilac dusunmuyorum diyebilirsiniz doktorunuza, o zaman da doktor bir sure ilacsiz takip edebilir. terapiye mutlaka baslayin. risperidon cocuklara dusuk doz veriliyor, o kadar da kotu bir ilac degil, bagimlilik yapmiyor. kilo aldirabiliyor ama kesersiniz doktor kontrolunde. uzman olmayan insanlari cok dinlemeyin, hareketliligin pek cok sebebi olabilir, bazi cocuklar kucukken hiperaktif oluyor, buyuyunce hiperaktivite azalsa bile dikkat eksikligi devam ediyor. ya da kuckken idare ediyor, 4. 5. sinifta zorlaniyor falan. bu arada cocugunuzun tanisini yazmamissiniz, doktorun sizi dogru bilgilendirdiginden emin olun.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
merhabalar ben engelli çocuklar ile çalışıyorum.öncelikle benim birçok öğrencim bu ilacı kullanıyor.ilk günler biraz çocukta uyuşukluk uyku hali gözlemlenebilir ama zamanla çocuğun bünyesi alışınca hiperaktivite azalıp dikkatini toparlamaya başlıyor. Hareketli çocuğun genellikle dikkatine dağınık olur.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Buna cok uzuluyorum. El alem ne der, gelecek ye ne olur endiseyi ile cocuklari kisa gerekli yardimi alamiyoruz. Bence en onemli su cocugun ihtiyaci olan egitimi almasi.onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini
Ben anlamadim gercekten ifademde komik olan veya kötü olan neymis acaba?yani egitim egitim degil bunu zaten buralarda herkes söylüyor da,siz Cok mu cahil kaldiniz fistiklar?Ilaci birakin bence, Yoksa hayatiniz boyunca pisman olursunuz
Doktor musunuz?Ilaci birakin bence, Yoksa hayatiniz boyunca pisman olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?