Belki saçma gelecek ama hiperaktivite tanılı bir akrabamıza paketli gıdalar yasaktı. Tükettiği zaman hareketliliği artıyordu. İlacı hareketlenince mi alıyordu yoksa her daim mi onu hatırlamıyorum. Bazı çocuklar abur cubur veya şeker şeyler tüketince de kaba tabiriyle kudurukları artıyordu. Yiyeceklerine de dikkat etseniz faydası olabilir.
Başka bir akrabamın oğlu için de okuldan şikayet gelmişti. Psikoloğa götürün denmişti. Bir şey çıkmadığı söylendi. O da arkadaşlarıyla oyun niyetine ittirip demirbaşa zarar veriyormuş. Muhtemelen sıkıntısı yabaniliktendi. O da ailesi kaynaklı. Çocuk izole büyüdü. Nerede nasıl davranacağını bilmiyor. Bu çocuğun kuzeni de şımarıklığından okulda sorun çıkarmıştı. İttirme, kesici aletleri farklı amaçla kullanma. Onunki de şehzade edasıyla kollanması ve çevre kötü denilerek izole yaşamasından. İkisi de yıl sonuna doğru toparladı. İnsanlara uyum sağladılar sanki
Üçünün de erkek olması ayrı mesele.
Çok doğru noktalara değinmişsiniz.
İki erkek çocuğum olduğundan dolayı farklı sorunları aynı evde yaşabiliyorum
Büyüğü geçen sene eve geldi, beni dövdüler yerlerde tekmelediler diye, bir öğretmeni aradım ki olay bambaşka.
Çünkü oğlumun hayatında hep kardeşi ve kuzenleri olduğundan, bir arkadaş grubuna nasıl dahil olunur katılınır bilmediğinden, oyun onun istediği gibi gitmediğinde arkadaşlarının bacaklarına asılıyormuş yere yatıp koala gibi, evde bana da yapıyor elbet
Küçük ise yine dayak yemiş dün oldu bu, mesele arkadaşının eşyasını kendisininki sanıp atlaması sonucu ayıramamışlar çocuktan ve diğer çocuklar devreye girmiş

Hayatında hep bir abi varlığından canı pahasına eşyalarına önem verir, yaşanan bir sorun bu, tabii ki yine arkadaş olmayı da bilmiyor, 1 aydır sınıf arkadaşlarının adını öğrenmemiş vuranlar kim sorusunun cevabı yok.
Ve ayrıca ben aburcuburu öğleden sonra 4 ü geçtiyse asla vermem, enerji tavan yapıp çıldırıyorlar.
Erkek çocuk tuhaf bir şey bana kalırsa ve sadece hareketliydi, düzen bozdu, ittirdi kaktırdı diye ne okuldan alınması gerekir ne de hiperaktivite denebilir buna.
Uyum sağlamayı zamanla öğrenen canlılar, adeta ipini koparmış yaşları bunlar.