Aaaa bu sey degil mi, ben? Daha 1.siniftayken hocanin actigi 'gonullu proje gruplarina' katildim. Lisans ogrencileri icin TUBITAK projeleri aciliyordu onu yazdim kazandim. Lisans bitene kadar gece gunduz, kisin 1 hafta koca yaz sadece 2 hafta tatil yaparak calistim. Hocam da sagolsun mobbing kralicesiydi, gece 21.00lere kadar gelecegim gelecegim diye beni kampuste bekletirdi 'tek bir imza atmak icin'. Gece 1.00'de mail atar sabah 9.00'da yaptin mi diye sorardi

Senelerce haftanin 7 gunu bedavaya calistim cunku haftasonu gitmesek kolacan etmeye gelirdi, arardi hemen neredesin? diye.
Tabii bu kadar iskencenin ardindan mezun olup yuksek lisansa basladigim gibi arastirma gorevlisi kadrosu aldim, hocam beni asistani olarak almak istedigi icin. Bizde hocalar kendine asistan ogrenci secerdi, her kadro acildiginda bir hoca kendi ogrencisini alirdi arastirma gorevlisi kadrosuna.
Sonuc yuksek lisans bitirdigim gibi istifa edip yurtdisina doktora yapmaya gittim. Akademisyenligi tamamen biraktim doktorami bitirdim ama su an global bir sirkette ekip lideriyim, tempo daha yuksek ama cok daha mutluyum. Akademik ortam insanin ruhunu emen bir yer.