Şu an yaşamak istediğim hayatı mı yaşıyorum?

ne yazık ki ülkemizde her çalışan hakkını alamıyor genelde 12 saat çalışma var
bu insan yolda ne kadar vakit gecirecek ?
eve kaçta gidicek diyen yok!

hakkını yemiyim onu yap bunu yap demez sofrayı fln toplamama yardım eder ama arada şakayla karışık lafı sokar...

O şaka yapıyordur canım, yapmayacak olsa ölsen kalkıp gelmez yardıma.
Sen onun laflarına canını sıkma. En azından ona şükret. Bir çok kadın
ki buna annem de dahil evin hem erkeği hem dişisi oluyor. Eşleri iğne
kaldırmıyor.

Hayallerimize giden yolu bilsem, yardım edicem sana ama ben henüz
bulamadım... Elimizdekilere şükür, Allah'tan maddi dileğim yok , hiç
olmadı ama inşallah şöyle patrona değil de ammeye çalışabileceğim
bir işim olur. Birilerinin hayatına yardım ettiğimi bilerek uyurum geceleri.
İnşallah sen de çok çok çok kısa zamanda tüm dileklerini gerçekleştirirsin.

öyle ama,kendime engel olamıyorum kıyaslama yapıyorum cevremle ,eşimin arkadasları ev aldılar ,eşleri hamile..
rahat bir hayatları var biz ise borc içindeyiz herseyi kendimiz yaptık
bu kadar darlanacağımızı düşünmemiştim,kiradayız, eşimin maası düşük ben calısmasam yandık ..

Maddi durumlari iyi diye, manevi durumlari iyi oldugunu kim soyleyebilir ki canim benim.
Madem kiyaslama yapmaktan engel olamiyorsun, senden daha kotu durumdakilerle kiyaslamaya dene.
Esi ve ailesi - derdim var bolumune gir, yemin ederim hergun sukredip durursun.
Esi parayi alip saklamasi mi dersin, issiz es mi, calismak istemeyen es mi, iyi durumlari olupta aldatan esmi... nice hikayeler var.
Allah dermansiz dert vermezsin.

O şaka yapıyordur canım, yapmayacak olsa ölsen kalkıp gelmez yardıma.
Sen onun laflarına canını sıkma. En azından ona şükret. Bir çok kadın
ki buna annem de dahil evin hem erkeği hem dişisi oluyor. Eşleri iğne
kaldırmıyor.

Hayallerimize giden yolu bilsem, yardım edicem sana ama ben henüz
bulamadım... Elimizdekilere şükür, Allah'tan maddi dileğim yok , hiç
olmadı ama inşallah şöyle patrona değil de ammeye çalışabileceğim
bir işim olur. Birilerinin hayatına yardım ettiğimi bilerek uyurum geceleri.
İnşallah sen de çok çok çok kısa zamanda tüm dileklerini gerçekleştirirsin.

teşekkür ederim canım dileklerin iyi geldi allahta senin gönlüne göre versin inş...

Maddi olarak gerçekten hiç sıkıntı yaşamadan bugünlere gelen biriyim, çalışıyorum işim rahat. Çalışma saatlerim sabah 9 akşam 6.30.
Eve giderim her şey hazırdır, ev toplu yemek hazır, ama...
Gel gör ki bu ışıltılı dünyanın iç yüzü de var...
Fikirlerimi her daim eleştiren ve önemsemeyen bir aileye sahibim.
1,5 senedir evlenmek için ailemle konuşuyorum. Umurlarında bile değilim.
Sürekli susturma çabası sürekli baskı...
Onlara göre sorun, erkek arkadaşımın maaşlı olması.
Oysa onlar kalbur üstü çok zengin bir eş düşlüyorlarmış benim için...
Paradan daha değerli şeyler var iç huzur gibi...
O da bende yok maalesef... :5:

Tabiki yaşamak istediğim hayatı yaşıyamıyorum ama bu benım sucum..
hayat insanın kendı ellerındedır . tercıhler ve sonuclarıda ..
Yapılan yanlış tercıhler suankı durumumu özetlıyor ..

Hala bir dönüş şansı var.. ama dönmek için de çok geç..

Tabiki tercihler ve sonuçları bizim eserimiz ama bazı durumlar tamamen şans.
Lise yıllarımda bildiğin inek diye tabir edilen tiplerdendim. Tam 3 defa üniversite
sınavına girdim ve üçünden de aynı sonucu aldım. Kapasite demek istiyorum
ama dersanede ilk 3teydim hep. Her sınav günü mü hasta olunur? Grup terapisi,
ilaçlar, heyecan yatıştırma teknikleri bir sürü angarya ve komik durumla uğraştım
ilk sınavdan sonra, yok, olmuyor. O puanla tercih yaptım, istediğim ve o dönem
rahat iş bulunan mesleklerden birini seçtim. Gel gör ki biz mezun olana kadar mevzuat
değişti, etkinlik kalmadı. Mezun olduğumda KPSS bile yılda 10 atama yaptı. Özel sektör
istihdamı, en ünlü iş bulma sitesinde bile iki elin parmağı kadar. Bu nedir inan hiç bilmiyorum.
Ama arada aklımı kaçıracak gibi oluyorum :35::27::35::27:

Maddi durumlari iyi diye, manevi durumlari iyi oldugunu kim soyleyebilir ki canim benim.
Madem kiyaslama yapmaktan engel olamiyorsun, senden daha kotu durumdakilerle kiyaslamaya dene.
Esi parayi alip saklamasi mi dersin, issiz es mi, calismak istemeyen es mi, iyi durumlari olupta aldatan esmi... nice hikayeler var.

haklısın okuyup ibret alıyorum her gün ama
aklımın bir köşesinde bunlar oldugu için
ve bütün gün tek basımayım yine başa sarıyorum

cook teşekkür ederim yazıların rahatlattı beni Allah razı olsun

Maddi olarak gerçekten hiç sıkıntı yaşamadan bugünlere gelen biriyim, çalışıyorum işim rahat. Çalışma saatlerim sabah 9 akşam 6.30.
Eve giderim her şey hazırdır, ev toplu yemek hazır, ama...
Gel gör ki bu ışıltılı dünyanın iç yüzü de var...
Fikirlerimi her daim eleştiren ve önemsemeyen bir aileye sahibim.
1,5 senedir evlenmek için ailemle konuşuyorum. Umurlarında bile değilim.
Sürekli susturma çabası sürekli baskı...
Onlara göre sorun, erkek arkadaşımın maaşlı olması.
Oysa onlar kalbur üstü çok zengin bir eş düşlüyorlarmış benim için...
Paradan daha değerli şeyler var iç huzur gibi...
O da bende yok maalesef... :5:

Ne desem ki, bilemedim :26:
Eger gercekten seni mutlu edebilecegini dusunuyorsan ve eminsen, sonuna kadar savas. Bir sure sonra, bikip razi olurlar.
Allah yardimcin olsun, insallah ailen sevdigini kabul eder ve mutlu, huzurlu bi yuvaya sahip olursun.

birileri yine yarama tuz bastı sanki....:44:

sürekli kendime sorarım bunu. cevabı çok açık aslında tabiki HAyır. ne işim, ne eşim, ne hayatım. hiç biri hayalimdeki-yaşamak istediğim şekilde değil. ama mutsuz muyum ? pişman mıyım ? - Hayır..
herşeye ve tüm zorluklara rağmen çok şükür halime..ama insan düşünmeden edemiyor işte. bi tarafı hep buruk kalıyor. bi söz vardır; " aslında en büyük mutsuzluk yaşabileceğin halde yaşayamadıklarındır diye.." ya da buna benzer bişey işte. insanı üzen ne para ne mülk.. sadece yapamadıkları,yaşayamadıklarıdır..
mesela işim; hiç bi şekilde bana hitap etmiyor,patronlarım çok bencil.... ama mecburum çalışmaya. ben çalışmasam nasıl geçiniriz.:50:(en çok koyanda zaten mecbur old için istemediğim bi işde çalışıyo olmam)
mesela eşim; ne kadar çok da seviyo olsam benim hayallerimdeki insan değil maalesef...:50:
ve hayatım; hayatta en çok istediğim şey bi bebek..:49: ama onu da ertelemek zorundayım.. malum geçim sıkıntısı..:50:etrafımda durumu iyi olan arkadaşlarımın bebeklerini görünce içim gidiyor.. bazıları o kadar rahat ki.. hayat gerçekten bu noktada paran ve sağlığın varsa güzel..
bu durumda bana sadece sağlığımıza şükretmek kalıyor..:30:

bende gelecek kaygısından daha şimdiden ortada olmayan cocuğumuza nasıl bakarız diye düşünüyorum
ben çalışmasam ne yaparız diyorum off off

öyle ama,kendime engel olamıyorum kıyaslama yapıyorum cevremle ,eşimin arkadasları ev aldılar ,eşleri hamile..
rahat bir hayatları var biz ise borc içindeyiz herseyi kendimiz yaptık
bu kadar darlanacağımızı düşünmemiştim,kiradayız, eşimin maası düşük ben calısmasam yandık ..
esencan aynennn canım... senle çok ortak yanımız var bu konuda :43:

Tabiki yaşamak istediğim hayatı yaşıyamıyorum ama bu benım sucum..
hayat insanın kendı ellerındedır . tercıhler ve sonuclarıda ..
Yapılan yanlış tercıhler suankı durumumu özetlıyor ..

Hala bir dönüş şansı var.. ama dönmek için de çok geç..

maalesef :5:

amin canım da herkesin derdi kendine büyük gözükürmüş işte..

birileri yine yarama tuz bastı sanki....:44:

sürekli kendime sorarım bunu. cevabı çok açık aslında tabiki HAyır. ne işim, ne eşim, ne hayatım. hiç biri hayalimdeki-yaşamak istediğim şekilde değil. ama mutsuz muyum ? pişman mıyım ? - Hayır..
herşeye ve tüm zorluklara rağmen çok şükür halime..ama insan düşünmeden edemiyor işte. bi tarafı hep buruk kalıyor. bi söz vardır; " aslında en büyük mutsuzluk yaşabileceğin halde yaşayamadıklarındır diye.." ya da buna benzer bişey işte. insanı üzen ne para ne mülk.. sadece yapamadıkları,yaşayamadıklarıdır..
mesela işim; hiç bi şekilde bana hitap etmiyor,patronlarım çok bencil.... ama mecburum çalışmaya. ben çalışmasam nasıl geçiniriz.:50:(en çok koyanda zaten mecbur old için istemediğim bi işde çalışıyo olmam)
mesela eşim; ne kadar çok da seviyo olsam benim hayallerimdeki insan değil maalesef...:50:
ve hayatım; hayatta en çok istediğim şey bi bebek..:49: ama onu da ertelemek zorundayım.. malum geçim sıkıntısı..:50:etrafımda durumu iyi olan arkadaşlarımın bebeklerini görünce içim gidiyor.. bazıları o kadar rahat ki.. hayat gerçekten bu noktada paran ve sağlığın varsa güzel..
bu durumda bana sadece sağlığımıza şükretmek kalıyor..:30:
QUOTE]

Aslında şimdi yazdıklarını okuyunca farkettim, hayalimdeki gibi olan
bir şey var, EŞİM... Ve tıpkı senin gibi sırf çalışmaya mecbur olduğum için
bu işte çalışıyorum. Evet sağlıklıyım ama çok iyi biliyorum ki bu işi yapmaya
devam edersem sağlığımdan da olucam.

İnşallah en hayırlı zamanda güzeller güzeli, sağlıklı bir evlada sahip olur,
güzel bir işte çalışırsın.

Evet.
Yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum 3 senedir.
Sevdiğim ve beni sevdiğini bildiğim insanla evliyim.Dünya güzeli kızlarım var:nazar::nazar::nazar:

Eşim işinde gücünde.Bir sağlık problemimiz yok.:nazar::nazar:

Daha ne olsun ki..Allah bugünlerimi aratmasın...

Son düzenleme:

evet öyle görünüyor bende iş yerimde 1 dk durmak istemiyorum fenalık geliyor bütün gün ama mecburum :50:

Aslında şimdi yazdıklarını okuyunca farkettim, hayalimdeki gibi olan
bir şey var, EŞİM... Ve tıpkı senin gibi sırf çalışmaya mecbur olduğum için
bu işte çalışıyorum. Evet sağlıklıyım ama çok iyi biliyorum ki bu işi yapmaya
devam edersem sağlığımdan da olucam.

İnşallah en hayırlı zamanda güzeller güzeli, sağlıklı bir evlada sahip olur,
güzel bir işte çalışırsın.

inşallah canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim umarım sende bi an önce güzel bi iş bulursun ve eşinle mutluluğunuz daim olsun... ben evlilikde sevginin ve aşkın yeterli olmadığını çok geç anladım.. hem sevip, hem sevilip hemde aynı düşünceleri,aynı hayalleri paylaşıyorsanız ne mutlu sana :40:

Kızlar sizi çok iyi anlıyorum.Lanet olsun yine sabah oldu yine o lanet yere gidicem diyerek işe gitmek çok kötü bir hiss bilirim. Eskiden benimde öyle bir işim vardı. Ama şuanki işimden çok memnunum umarım sizde mutlu olabileceğiniz işler bulursunuz

evet öyle görünüyor bende iş yerimde 1 dk durmak istemiyorum fenalık geliyor bütün gün ama mecburum :50:

yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum,evet
çünkü neyi istediğimi iyi biliyorum
Elbetteki çok saçma ama paylaşayım; liseden beri bi defter tutardım,olmak istediğim insan defteri diye,bi dergide çok güzel bi sürpriz okudum mesela,onu yazardım bigün yaparım diye.Okuduğum kitaptaki kızın bi yaptığı hoşuma giderdi mesela ileride yapılcaklar listeme eklerdim:)
sonuç olarak istediğim hayatı yaşıyorum;ailemle aram çok iyi ama onlardan ayrı oturuyorum,beni kısıtlayacak hiçbirşeyim yok,
önceki evimde sorun üstüne sorun yaşamış olsam da yeni çıktığım evde herşey güzel gidiyor..istediğim bölümdeyim,
istediğim bütün gönüllülük projelerine katılıyorum,bu yüzden işe yaradığımı hissediyorum ve başımı yastığa huzurla koyuyorum
sevgilimle aram güzel,arkadaşlarımla mutluyum..Yakın olmak istemediğim herkesle(1 kişi hariç) aramı bozduğum için sevmediğim insanların nazını çekmek zorunda değilim,
gezmek ve eğlenmek için önümde hiçbi engel yok ve sevilmek için kendini yırtan dünyalar tatlısı bi kedim var...
He yarın bigün mezun olurum iş bulamam ,birilerine bağımlı olurum falan istediğim hayattan biraz uzaklaşırım ama yine de umudu kaybetmemek gerek diye düşünüyorum
Sonuçta (içimizde reenkarnasyona inanan varsa bilemem ama bana göre) Allah herkese bir can veriyo , o canımız gittikten sonra başka hiçbirşeyin önemi yok,böyle düşününce hayata daha bi sıkı sarılma ihtiyacı hissediyorum...

Yaşamak istediklerimi yaşıyorum ama ya geç yaşıyorum ya da binbir zorlukla.
İçimde kalan çok fazla şey olmadı ama biraz daha kolay ulaşmak istiyorum.O da olmuyo.
İşimi zorlaştıran en büyük etken eşim.Herşeyde önüme taş koyuyo sağolsun

:9::9::9: Bir şey dicem :9::9::9: Ben de yönetici asistanıyım, işmi klas kendisi berbat.
Yönetici hizmetçisi bence durumu özetliyor. :9::9::9: Yani benim durumumu, hatta
ofis hizmetçisi :51::51::51:

yönetici asistanı idim
resepsiyona gectim ben canım
şirketin girişinde calısıyorum
bütün gün tek başımayım soğuklarda canım cıktı
her işin çilesi zorluğu ayrı

Back
X