Şu anki işyerimde imajımı nasıl düzeltebilirim?

life25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2021
386
148
53
Şu anki işyerimde eski işyerime göre daha uzun zamandır çalışıyorum, eski iş yerimde ilk iş günümden itibaren üst düzey yöneticiler destek verdi ve çalışanlar da çok iyi davrandığı için o iş yerini sevmiştim ve bağlanmıştım oraya, sonra nedensiz yere çıkarıldım nedenini de bir türlü söylemediler ve başka yere geçiş yapıldım ve burda da eski iş yerimi çok özlediğim için yeni işyerime alışamadım ve kimseye yakınlık gösteremedim ve bana yakınlık göstermek isteyenler de benden soğudu, kendimi çok yalnız hissediyorum, sevgili olmak isteyen oldu onu da reddettim, bana ters davranan birkaç kişiyi de yöneticiye şikayet ettiğim için biraz daha arkadaşlarımla aramda mesafe oldu, ben eski işyerimdeki halim gibi herkesle konuşan içten gülen halime dönmek istiyorum ama şu anki yerimde soğuk ve gergin durdum aylarca, bu imajdan nasıl kurtulabilirim, bu halimden boğuldum ve yalnız hissettiriyor, bu durumumdan dolayı başka yerlere gitmek istedim insan kaynakları kabul etmedi ve yöneticim bu şekilde işinde yükselemezsin dedi, bana tavsiye verebilir misiniz?

2-3 kişiyi şikayet etmek yanlış olmuş. Bu insanlarla samimi olmanıza gerek yok ama herkesle, imkan dahilinde düzeyli bir ilişki sürdürebilirsin. Herkese günaydın, iyi akşamlar demen, güler yüz göstermen, sadece az öz konuşmalar yapman yeterli. Merhaba, nasılsınız? İyi misiniz? Havalar şöyle böyle yeter. Eski iş yerinde çıkarılmışsınız, buradan da böyle giderse ilk fırstta sizi çıkarırlar ve referans olmazlar. Gerilecek bir durum yok. Şikayet ettiğiniz insanlar dahil konuşbilirsiniz.

İşin üzücü yanı neden çıkarıldığımı bile bilmiyorum doğru düzgün açıklama yapılmadı ve herkesle de aram iyiydi iş konusunda beni övüyorlardı

Farklı bir yere geçiş yapılmış, işten çıkarma sayılmaz benim gözümde.

Soğukluk konusunda da selamlaşmayı, gülümsemeyi sıklaştırın. Aşırı derecede soğuk davrandıysanız ısınma için bir gün iş yerine ikramlık şeyler götürün. Gören kişilere ikram edin. Yavaş yavaş ısınmaya başlarlar size. Onlar sizi davet ederler bir ara kahve içmeye. Çay molaları varsa orada da işi götürebilirsiniz. İş yeriniz gözümde canlanmadığı için nerelerde atak yapacağınızı kestiremiyorum. Eski iş yerimi gözümde canlandırdım.

Ben de ilk başlarda mesafeli yaklaşırım. Genelde ortak bir arkadaş vasıtasıyla iletişim kurmaya başlarım. Karşı taraf da soğuk olur çünkü. Ama en kestirme ısınma ortak iş yapınca oluyor. O esnada fazla sıcak davranıyorum çünkü. 1 sene geçtiği halde selamlaşmadığım kişiler de oldu. Sebebi ise selamsız olmaları.

Gayet tavır değiştirebilirsiniz. Hiç çekinmeyin, yarından itibaren tavrınızi değiştirin bence.
Benim de eski işyerimde çok gergin bir yetkili vardı, temizlikçiden getir götür elemanına herkese bağırır çağırırdi. Dengesiz dengesiz hareketleri vardı, birine önce bağırır bir dakika sonra ofis telefonundan arar 'seni seviyorum' derdi
Neyse, zaman içinde çok değişti:) şimdi yakın bir arkadaşım o eski halinden eser yok. O zaman hayatının stresli bir donemindeymis, boşanma asamasi vs, iş stresi, mutsuzluk...ama geçen zamanda hem yeni hayatına alıştı, hem terapi desteği aldı, hem kendini geliştirecek sosyal aktivitelere,kurslara katılır oldu, reformer platese,yogaya başladı, seyehatler etti falan. Bir güzel toparladi , çiçek gibi ponçik bir insan oldu.
Yani 'beni böyle bildiler,daha sevmezler' diye düşünmeyin.
Ben de son iş yerime gittigimde uzaydan düşmüş gibi bakmışlardi çünkü genel ortama aykırı , hayatlarında çok görmedikleri turden bir insandım. Ama zamanla herkes gerçekte kim olduğumu,nasıl bir karakterim olduğunu, bozulduklari şeyleri kesinlikle laf sokmak için soylemedigimi- sadece düşündüğümü söylediğimi - hissettiğim tepkiyi verdiğimi anladılar ve beni sevdiler. Hala daha coguyla görüşüyorum,gecen haftalarda bile birine bir şey söyledim , diğer arkadaşa 'sunu başkası dese boğarim ama yengenc diyince şirin geliyor' dedi
Yani hisler değişebilir, bugün uyuz olduğuna yarın kucak açabilirsin . Hiç çekinme , pazartesi kurabiye yap masanın üstüne koy. Gelen geçene ikram et:)

Özgüvenli ve rahat olarak sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…