Su durumda daha da kötü

Merhaba arkadaslar, yalniz yasiyorum ve su an kendimi cok kötü ve daha da yalniz hissediyorum. Sabah agladim bir saat. Yurtdisindayim durumlardan dolayi ailemin yanina bile gidemiyorum, zaten yolculuk yapmak dogru degil su an. Bir evlilik yaptim bosandim, ikinci kez yuva kurmayi cok istiyordum su durumlarda zaten imkansiz biriyle tanismak. Bu hastaligin üc yila kadar sürebilcegi konusuluyor, iste yok cevrede yok. Hadi su an kendimi oyaliyorum ama ne kadar böyle yasayabilirm. Cok üzülüyorum su an psikolojim cok bozuk. Esi ve cocuguyla eve kapananlar bir nebze daha mutludurlar, yalniz degiller en azindan. Benim gibi yalniz yasayan, ailesinden uzak eve kapanmis olanlariniz var mi? Neler planliyorsunuz?
Su an evde 3.sinifa giden çocuğumun dersleri ile bogusuyorum geri kalacak diye stresten evde sınıf kurdum neredeyse birde bebegim var yetişemiyorum yeterli olamiyorum birde bu yonden düşün

Şu anda ailemin evindeyim, normalde de çalışıyorum bize karantina yok ama geçen hafta virüsten dolayı bir günü yalnız başıma evden çıkmadan geçirdim o kadar güzeldi ki keşke bir daha olsa. Pek vakit olmuyor normalde evde oturmaya. Gelişmeleri takip ede ede hepimizin modu düştü anlayabiliyorum ama bırakmayın kendinizi, yalnızlıktan ziyade şu son zamanların stresi yıpratmıştır sizi. Hepimizi farkında olmasak da etkiledi, örneğin saat gibi olan reglim bu ay gecikti yahu :)) bakın çocuklu arkadaşlarımız yazmışlar, bana bişey olsa onlara ne olacak diye kaygılanmışlar. Yani herkes aynı stresi farklı şekillerde yaşıyor, ailece pencere kenarında battaniye altında kahve içmiyor kimse yani. Güzel podcastler var, kitaplar var, komedi filmleri dizileri var. Bi tabağa tatlı koyun ya da ne seviyorsanız, açın birşeyler izleyin güzel müzikler çalsın evde inanın çok iyi geliyor. Ağlamayın bir daha lütfen olur mu modunuzu yüksek tutun. Sizin stresiniz esasında eşten çocuktan ziyade kapalı kalmak ve paylaşamamak ve bu hissi de hepimiz yaşıyoruz. Şu günler geçsin zaten hepimiz zincirimizi kurtarıp sokaklarda sürteceğiz eminim, allah hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin.

Yanliz olmak ne iyi olurdu. Sadece kendi pisligini topluyorsun. Oyalayacak bir çoçuk yok. Ki bu çok zor. Her yer kapali, okul kapali. Bir parkta kaydiraga bile gidemiyor. Evde yapilabilecek oyunlar kisitli, sürekli saglikli yemekler yapmak zorundasin, yani arada bir pizza felan olmuyor,..

Bu konuda bakis açisini degistirmen lazim. Tüm aileler mutlu degil. Hatta yasadigim ülkede sosyal asistanlar korkuyorlar. Bu süreçte ev içi siddetin artacagi ve kadinlarin dahada çaresiz kalacagi üzeri.

Kitaplar oku, filmler seyret. Ailen ile görüntülü konus, disariya çik yürüyüs yap,.. Bu zamani degerlendir.
Türkiye'de de boşanma oranlarının artacağı konuşuluyor.

Bir de üç sene yazmışsınız ama üç sene bu durum böyle devam edemez. Bir kere ekonomi çöker; eğitim özellikle bizim gibi ülkelerde aksar. Bir yerde bir şekilde durum normale dönmeli; dönmek zorunda. İnsanların para kazanması lazım; işlerine gitmeleri lazım; sosyalleşmeleri lazım. Vaka sayısı Allah korusun artsa bile bu sokağa çıkmama durumu azalacak.

Tesekkür ederim hepinize biraz da olsa iyiyim birde regl yaklasiyor, stresten olsa gerek semptomlari siddetli. Her seye agliyorum annemleri aradim özledim sizi diye:( Bir an önce gecsin bu kötü günler. Dün eski Kemal Sunalin karisiyla islerini degistigi bir filmi var onu izledim adi aklima gelmedi simdi. Yemek yapiyorum, örgü örüyorum. Koca gün gecmek bilmiyor ki. Bir de bunun uzun süreli olcagini düsününce iyice depresyona girdim sagolun. Allah yardimcimiz olsun

Tesekkür ederim hepinize biraz da olsa iyiyim birde regl yaklasiyor, stresten olsa gerek semptomlari siddetli. Her seye agliyorum annemleri aradim özledim sizi diye:KK43: Bir an önce gecsin bu kötü günler. Dün eski Kemal Sunalin karisiyla islerini degistigi bir filmi var onu izledim adi aklima gelmedi simdi. Yemek yapiyorum, örgü örüyorum. Koca gün gecmek bilmiyor ki. Bir de bunun uzun süreli olcagini düsününce iyice depresyona girdim sagolun. Allah yardimcimiz olsun
Yok yok sakin ol sen bak ortaya çıktığı yerde çinde artık yeni vaka bile.gelmiyor 70 binden fazla insan atlattı.. aslında ölüm oranı düşük; direnci zayıf, kronik hastalığı olan ve yaşlılarda zor geçiyor veya ölüm oluyor.. Siz.kendinizi ve ailenizi ne kadar uzak tutarsanız o kadar iyi.. Sıkmayın canınızı.. Güzel güzel geçirin günlerinizi bu sıkıntılı günler geçince gelip ailenizin yanına güzelce stres atarsınız inşaALLAH..🤗🤗🥰

Yok yok sakin ol sen bak ortaya çıktığı yerde çinde artık yeni vaka bile.gelmiyor 70 binden fazla insan atlattı.. aslında ölüm oranı düşük; direnci zayıf, kronik hastalığı olan ve yaşlılarda zor geçiyor veya ölüm oluyor.. Siz.kendinizi ve ailenizi ne kadar uzak tutarsanız o kadar iyi.. Sıkmayın canınızı.. Güzel güzel geçirin günlerinizi bu sıkıntılı günler geçince gelip ailenizin yanına güzelce stres atarsınız inşaALLAH..🤗🤗🥰
Ne kadar tatlisiniz. Sagolun insallah dediginiz gibi olur. Allah sizlerede saglik versin

Keşke evde olabilsem var ya keşke....Sadece 65 yaş ve kronik hastalara yasaklandı ...Sanki biz işe gidip gelince onlara bulaştırmayız...Hatta ctesi mesai yaptırdılar zorla bana..tek başıma koskoca şirkette tek başıma çalıştım bugün....Gerçekten şükret

Merhaba arkadaslar, yalniz yasiyorum ve su an kendimi cok kötü ve daha da yalniz hissediyorum. Sabah agladim bir saat. Yurtdisindayim durumlardan dolayi ailemin yanina bile gidemiyorum, zaten yolculuk yapmak dogru degil su an. Bir evlilik yaptim bosandim, ikinci kez yuva kurmayi cok istiyordum su durumlarda zaten imkansiz biriyle tanismak. Bu hastaligin üc yila kadar sürebilcegi konusuluyor, iste yok cevrede yok. Hadi su an kendimi oyaliyorum ama ne kadar böyle yasayabilirm. Cok üzülüyorum su an psikolojim cok bozuk. Esi ve cocuguyla eve kapananlar bir nebze daha mutludurlar, yalniz degiller en azindan. Benim gibi yalniz yasayan, ailesinden uzak eve kapanmis olanlariniz var mi? Neler planliyorsunuz?
Çok zor gerçekten; ben de uzun yıllar yalnız yaşadım bilirim o yalnızlığın ne demek olduğunu. Yeri geldi insanlar aileleri ile beraber ya da sevgilileri ile beraber yıl başı kutlar, bayram kutlar, ben yalnız geçiririm evde tek başıma. Hasta olurum yine tek başıma. Allah sağlığınıza zeval vermesin bu süreçte. Hani düşünüyürum bir de yalnızken eve kapanmak zorunda olmak kötü. Bulunduğunuz yerde sokağa çıkma yasağı yoksa eğer bu da biraz rahatlatıcıdır psikolojik olarak ama siz yine de sokağa çıkmayın. Bir de şu şekilde bakın karışan yok, anlaşamadığınız ya da size sorun çıkartacak biriyle eve kapanmış değilsiniz. Kendinizlesiniz, insanın en iyi arkadaşıdır kendisi iyi davranın kendinize. İnternetin tüm imkanlarını kullanın, görüntülü konuşun ailenizle, sevdiklerinize, hatta açık kalsın whatsapp, siz sıkılana kadar yan yanaymış gibi olun. Film izleyin, kendinize yemek yapın, sevdiğiniz ne varsa yapın, özgürsünüz; sağlığınız yerinde olsun yeter ki, iyi günler gelecek inşallah. Üç yıl falan sürmez, bu da tüm salgın hastalıklar gibi bir pik yapıp sonra azalacak, (bir yıla kadar da aşısı çıkacak deniyor) ileride de şimdiki domuz gribi gibi olacak yani en kötü günler bu günler ve önümüzdeki bir kaç ay en fazla; biraz sabır....

Benimde anlamadığım şu ilk evlilik kötü sonuçlandıktan sonra neden ikinciye bu kadar hevesli olunuyor. Başka şeyler yapabilirsin . Orda çalışmıyorsan daha önce neden ailenin yanına dönmedin . Yani yalnızlık kötü ama evde hobi falan edin

Benimde anlamadığım şu ilk evlilik kötü sonuçlandıktan sonra neden ikinciye bu kadar hevesli olunuyor. Başka şeyler yapabilirsin . Orda çalışmıyorsan daha önce neden ailenin yanına dönmedin . Yani yalnızlık kötü ama evde hobi falan edin

Hevesten degil ki. Insan yuva kurmak istiyor. Birincisi basarisizlikla sonuclandi diye vazmigeceyim. Evlenip yuva kurmayi herkes istiyor. Tuhaf bir heves degil bu yani. Hobilerim tabiki var ama her gün saatler boyunca ayni seyleri yapamiyor insan

Çok zor gerçekten; ben de uzun yıllar yalnız yaşadım bilirim o yalnızlığın ne demek olduğunu. Yeri geldi insanlar aileleri ile beraber ya da sevgilileri ile beraber yıl başı kutlar, bayram kutlar, ben yalnız geçiririm evde tek başıma. Hasta olurum yine tek başıma. Allah sağlığınıza zeval vermesin bu süreçte. Hani düşünüyürum bir de yalnızken eve kapanmak zorunda olmak kötü. Bulunduğunuz yerde sokağa çıkma yasağı yoksa eğer bu da biraz rahatlatıcıdır psikolojik olarak ama siz yine de sokağa çıkmayın. Bir de şu şekilde bakın karışan yok, anlaşamadığınız ya da size sorun çıkartacak biriyle eve kapanmış değilsiniz. Kendinizlesiniz, insanın en iyi arkadaşıdır kendisi iyi davranın kendinize. İnternetin tüm imkanlarını kullanın, görüntülü konuşun ailenizle, sevdiklerinize, hatta açık kalsın whatsapp, siz sıkılana kadar yan yanaymış gibi olun. Film izleyin, kendinize yemek yapın, sevdiğiniz ne varsa yapın, özgürsünüz; sağlığınız yerinde olsun yeter ki, iyi günler gelecek inşallah. Üç yıl falan sürmez, bu da tüm salgın hastalıklar gibi bir pik yapıp sonra azalacak, (bir yıla kadar da aşısı çıkacak deniyor) ileride de şimdiki domuz gribi gibi olacak yani en kötü günler bu günler ve önümüzdeki bir kaç ay en fazla; biraz sabır....
Sagolun cok yararli önerilerde bulunmussunuz. Allahtan telefon internet var sürekli aile fertleriyle grup olarak kamerali görüsüyoruz. Cok iyi geliyor. Sevdiģim takip ettigim ünlüler falan evden canli yayin yapiyorlar, onlara bakiyorum. Zaten yemek yap topla et o da vaktimi aliyor. Idare edicez artik

Back
X