• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu genç yaşımda hayatımı karartan, mahveden şey

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cnm sen erken yaşta kullandığın için çökmemişsindr. Dra danışarak aldım ama drlar bunun yan etkilerinden bahsetmeyip müşteri kaçırmama derdine girmiş

hiç inanmıyorum zaten o bitkisel ilaç laflarına
bir yerden çıkıyor acısı işte

dr a görün canım ya sıkma kendini bukadar .........bir cerrahla görüş neleri düzeltiyolar eminim yaparlar bişey..çok geçmiş olsun inşallah düzelir

inş.geçer canım ya ınsanın yuzunde bır sıvılce cıksa bile nasıl uzuluyo anlıyorum seni.
bıkac doktora gorun derim

ısmını duyunca bıle tırsmama neden olan ılac..mubarek akne ılacımı kemoterapımi bellı degıl
uzaktan yakından bır ılgım yok gercı ama.
kullananların yorumlarını okuyunca fazlasıyla urperdım
hemen bır dermatologa gıt canım vakıt kaybetmedeeen!

Son düzenleyen: Moderatör:
CADIARZU hımm ilginç bir vakasın... bende kullandım tedavim geçtiğimiz mayıs ayında bitti... haziranda da etkisi sürdüğü için tedavim biteli 6 ay oldu benimde sonuçtan çok memnun... regl dönemlerimde bile bir taneyle geçiriyorum ki,çok nadir oluyor o da. Ama sana çok üzüldüm.. ve bence adamakıllı muayne şart bazılarına.. senin bünyen bağışıklık sistemin zayıf olabilir veya bilmediğin başka bir rahatsızlığın,allerjin olabilir.. bünyen a vitamini ile ilgili sorun yaşamış olabilir.. kullandığın doz ağır geldi belki?? hertürlü olasılık mevcut.. sadece ilaca yüklenme derim.. benim kuzenimde kullanmıştı bu tarz bi ilaç içerik aynı isim farklı hata bende tedavimin son safhasında onunla devam etitm zoretanin ismi. kuzenimin tedavisi biteli 3 yıla yaklaşıyor ve hiçbir çökme yada sivilce tekrarı yaşamadı:kahve: benim içinde problem yok şuan için ve umarım uzun vadede de olmaz.. sanmıyorum yani.. fakat sana diyeceğim şu ki; git etraflıca bir muayneden geç.. a.s. geçmiş olsun

Bende kullandım yeni duydum bu yüz çökmesini bi kaç kişiden.benimde tam aksine zayıf olmama rağmen yüzüm şişmişti kullanırken:S

duydum bu ilacı çok kişiden ama bu ilacın tek yan etkisi vücuttaki inanılmaz kuruluk ve karaciger hassasiyeti diye biliyorum..bence yüzünün çökmesi buna baglı degil..ama bide çok tepki var bu ilaca arkadaşım kullandı geçn yıl bi ton testten geçti..sende geçmişmiydin kullanmadan önce..geçmiş olsun

hiç inanmıyorum zaten o bitkisel ilaç laflarına
bir yerden çıkıyor acısı işte

Yok hiç bitkisel bir ilaç değil, dozunu yarım başlayıp tama çıkarıyorlar ve sürekli kan ve idrar testleri ile değerlerinize bakılıyor, ayrıca hiç bir şekilde hamile kalmamanız çok sıkı korunmanız gerekiyor, dr evli misin bekar mısın diye soruyor zaten ve gebelik maddesini söylüyor

canım çok geçmiş olsun,

eşim doktor, senin durumundan bahsettim biraz ve bu ilaç hakkında bilgisi olup olmadığını sordum, tavsiye etmediği bir ilaç olduğunu söyledi.
uzun süreli kullanımda ilacın karaciğerine zarar vermiş olabileceğini söyledi. başka kullanan arkadaşlar da varmış onlarda böyle bir yan etkisi olmamış dedim. herkesin bünyesi bir değil o yüzden herkesde aynı etki görülmeyebilir dedi.
sen en yakın zamanda bir dahiliye yani iç hastalıkları uzmanına gidip muayne ol. ya da daha da spesifikleştirip bulunduğun yerde varsa eğer bir gastroenteroloji uzmanına görün canım. sorun ciddi olabilir. sadece bir cilt problemi veya estetik sorun gibi düşünme ve çok geç olmadan sorunun her neyse tedavisini olup iyileşirsin inşallah.

Merak ettim bu ilacı..ısmini silmisşin yasak diye..?

Ama içimden bir ses, doktor kontrolunda kullanılan bir ilacın bu kadar ters tepki vermeyeceği yönünde..

Diğer arkadaşların yorumlarından bu ilacın çoğu kişi tarafından kullanıldığını ve sendeki gibi bir sonuç olmadığını anladım..

Bence sende başka bir sorun var canım...Sen ilk önce o ilacı veren doktora bir git bakalım, onun yönlendirmesi ile başka doktorlara da gidersin...

Yüzde bu kadar fazla çökme nasıl olur ya?

Sanırım o meşhur ilaç..Kullanım döneminde yüzde kuruluk vs yapar..Ama kullananlar da doktor kontrolunda kullanır zaten..

Ben de 6 ay kadar kullandım..Önceki senelerde..
Çok iyi geldi .Sonrasında ise hiçbir sorun yaşamadım..

Bence senin sorununun başka bir sebebi var..

Nasıl düşünürsen düşün ben kendimi tanımıyormuyum? Bunun sebebi bu ilaç. Yüzde yüz eminim. ıyi araştırırsan bu forumda 4-5 kişininde aynı sorunu yaşadığını ve googledan araştırırsanda çok fazla kişinin çökme ve çatlama yaşadığını görürsün.

bende merak ettim şimdi bahsettiğiniz o ilacı
bende onlardan bir tanesini kullandım
bendede saç dökülmei yaptı
hemen bıraktım
karaciğerdede problem yapıyormuş
o bunu ilk kez duyuyorum

umarım düzelir yüzün
ama doktora git öncelikle ve bazı arkadaşlarında dediği gibi dıştan değil içten besle cildini moralinide yüksek tut allah şifa versin
umarım eskisi gibi pırıl pırıl müthiş bi cilde sahip olursun....

Çok üzgünüm.. Hergün üzülmekten aynadaki beni görünce hayal kırıklığına uğramaktan çok yoruldum. Allahım kimseye yaşatmasın. Çok acıymış genç yaşta yanlış bi ilaç kullanımı sonucunda ani çökme yaşamak. Sivilcelerim için 2.5 sene önce bi ilacı uzun süre kullandım. Bu ilacı bıraktıktan 6ay sonra cildimde müthiş iyileşmeler gözlemledim. İnanılmaz derecede güzelleştim. Pırıl pırıl, sıkı ve temiz bi cilde kavuşmuşum. Geçen seneye kadar çok iyidi herşey ta kii ilaç etkisini yitirene kadar. İlacın etkisi gitti ve yüzümde yine sivilceler çıkmaya başladı. Sadece sorunum bu olsa iyi. Ama yüzüm bir deri bir kemik kaldı. İnanın çok üzülüyorum :gitme: Çünkü o ilacın içerisindeki yüksek dozdaki a vitamininin etkisi tamamen gitti ve yüzüm sarktı. Şuan ne yaparsam yapayım düzelmiyo. Evde yaptığım bakım kürlerinin hiç faydası yok. Kelimeler kifayetsiz kalıyo üzüntümü anlatmaya :sinifsinif:

merhabalar canım,bence öncelikle uzman bir cilt doktoruna yada estetik uzmanına gitmelisin.ama hem belkide yüzündeki bu durum da geçici bir durumdur,yüzünüz güzelleşip sonrada bıraktığınızda sarktığı gibi belki bir süre sonra da tekrar düzelir.çünki bende 2 yıl önce ağda yaptırırken dudak üstümü yaktılar ve bende üstüne geçsin diye aslında hiç kullanmamam gereken bir ilaç sürdüm,o da daha fazla yaktı,anlatamam size resmen kocaman bir bıyığım var gibiydi hemde yara.uzun süre geçmedi,hep ağzımı kapatırdım,aylarca bu böyle sürdü,hattan intiharı bile düşündüm,anlatamam o kadar kötüydü,estetikçiler bu geçmez ölünceye kadar diyorlardı ama 1 sene içinde hepsi geçti,şimdi cildim eskisi gibi pırıl pırıl.yani diyeceğim,cildinizin kendisini yenilemesi için zamana ihtiyacı vardır belki,yüzünüzü rahat bırakın,hiçbirşey kullanmayın,sadece su ve sabun.bekleyin bence düzelecektir zamanla.

Çok üzgünüm.. Hergün üzülmekten aynadaki beni görünce hayal kırıklığına uğramaktan çok yoruldum. Allahım kimseye yaşatmasın. Çok acıymış genç yaşta yanlış bi ilaç kullanımı sonucunda ani çökme yaşamak. Sivilcelerim için 2.5 sene önce bi ilacı uzun süre kullandım. Bu ilacı bıraktıktan 6ay sonra cildimde müthiş iyileşmeler gözlemledim. İnanılmaz derecede güzelleştim. Pırıl pırıl, sıkı ve temiz bi cilde kavuşmuşum. Geçen seneye kadar çok iyidi herşey ta kii ilaç etkisini yitirene kadar. İlacın etkisi gitti ve yüzümde yine sivilceler çıkmaya başladı. Sadece sorunum bu olsa iyi. Ama yüzüm bir deri bir kemik kaldı. İnanın çok üzülüyorum :gitme: Çünkü o ilacın içerisindeki yüksek dozdaki a vitamininin etkisi tamamen gitti ve yüzüm sarktı. Şuan ne yaparsam yapayım düzelmiyo. Evde yaptığım bakım kürlerinin hiç faydası yok. Kelimeler kifayetsiz kalıyo üzüntümü anlatmaya :sinifsinif:

bir deri bir kemik kaldı demişin. bence yüz kasların erimiş canım.cilt doktoru yerine bir dahiliye uzmanına görün

guzelım benım hıc uzulme bak once bı dermatolaga gıt bıde her sabah her aksam aklına geldıkce yuzunu buz gıbı suyla yıka ve kurulama havluyla bıyerde okumustum cok faydası oluyomus sarkmaya falan

maddi durumunuz el veriyorsa ameliyatsız yüz germe diye bir yöntem var, google'dan bir araştırın isterseniz.

Back
X