- 12 Eylül 2012
- 270
- 125
- 123
- 38
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
evet şaka gibi su içince deli gibi midem yanıyor.. aslında bu ilk değil annemde, bende gastrit hastasıyız bulunduğumuz ilde doğal tatlı su akan çeşmeler var oralardan içerdik suyu ve mide yanmamız olurdu ama biz ondan olduğunu bilmezdik, yazın memleketimize gittik orda sularımız temizdir oranın suyunu içmeye başlayınca mide yanmamız kesildi anladık ki su dokunmuş. neyse yaşadığımız şehre geldik hazır su almaya başladık marka vereceğim mecburen anlatmak için, yakın diye bimden özkaynak alıyorduk ikimizede bir şey yapmıyordu bir kaç kere değiştirdik yine başka marka hazır su aldık onlar rahatsız eder gibi oldu biminkine geri döndük, ama malesef bim artık nestle satmaya başladı ve 2-3. şişeden sonra oda dokunmaya başladı annem idare ediyor ama beni mahvetti denemediğim marka kalmadı erikli,hayat,damla,pınar,carrefoursa vs. yok suyu yuttuğum an deli gibi midem yanıyor çeşme suyu bile denedim ama yine aynı, mide koruyucu içiyorum etki etmiyor mide şurubu içiyorum bana mısın demiyor. Sabah kalkıyorum bir şey yok kahvaltı yapıyorum yine iyi suyu içer içmez başlıyor, hayır sıradan bir şey olsa yemem içmem dersin ama su bu yani ama içtikçe midemde kötüye gidiyor. Doktorada gitmedim çünkü annem daha önce kendi için mide doktorumuza gitmişti o zaman sularınıza dikkat ediceksiniz demişti bu ilaçlardan başka çaresi yok çünkü demişti. Kafayı yicem artık şaka gibi insana su dokunur mu ya oturdum ağladım resmen çaresizlikten var mı Allah aşkına böyle bir şey yaşayıp duyan önerisi olan.
Doktora gittiniz mi bunun için yani su problemi için galiba artık mideniz içtiğiniz suları kabul etmemeye başlamış,su içerken içinizden kusma hissi geliyor mu,mide yanmasının yanı sıra mide bulantınızda oluyor mu?
Ayni sorun bende de var.Erikli,hayat,sirma hepsi dokunuyor.Saka icebiliyorum sadece...
Benden önce yorum yapan arkadaş da Saka içebiliyorum demiş. Sanırım size de alkali su lazım. Aslından suyun en sağlıklı hali bu, herkesin alkali su içmesi lazım.
Arkadaşım bir deneseniz. Evinizde hangi marka su olursa olsun, 2 litresine yarım çay kaşığı karbonat koyun. Bir bakın rahat içebiliryor musunuz? Ok?
suyun mide yanması yapması imkansız gibi birsey yanı yapmaz oyle birsey cogu su bazıktır yanı bazlar yakmaz mideyi kesınlıkle pskolojık buna inanıp böyle marka takıntısını yapmadan suyunuzu için inş şifa bulursunuz
Bir ara midemden çok kötü rahatsız olmuştum. Dönem dönem de nüksder.Bende bol bol su içmiştim iyi geldiği için..
Ülser olabilir mi acaba? Çeşme suyunu 1 gün bekletip içmeyi deneyin yada kaynatıp içmeyi deneseniz? Bir de benim bir tanıdıgımda sizin gibi su içemezdi ama onunki psikolojikti evine arıtma almıştı 70tl ye 1 bardak suyu döküyordu çıkıyordu su tertemiz bir araştırın isterseniz
Arkadaşım ayakta su da dahil hiçbir şeyi içme oturur pozisyonda iç.. benim de ciddi mide yanması sorunum vardı belki senin kadar ileri derecede değil ama oturarak su içmeye başladığımdan beri mide yanmasını unuttum.
Belki endoskopi yaptırmanız gerekir diye düşünüyorum
​Normal çeşme suyu yani musluktan akan suyuda içinçe miden yanıyor mu yine yoksa iyi bir durum değil doktora gidin isterseniz.Böbrekleriniz de sorun olmasın.
Bilirim mide rahatsızlığının ne beter birşey olduğunu.. Allah şifa versin biran önce inşallah.. Düğünümden önce stresten midir nedir benim de gastiritim azmıştı. Ne yesem ne içsem midemde şişiyordu.. Bir yudum su bile içmeye korkar olmuştum.. 40 gün boyunca doğru dürüst birşey girmemişti mideme.. O 40 gün süresinde 8 kilo verdim.. Şuan neler yaşadığını anlayabiliyorum o yüzden.. Şifayı ben ballı kudret narlı macunda buldum. Aktarlarda satılan birşey. Birsürü bitkilerin karışımından oluşan bir macun. Onu her sabah aç karnına 1 kaşık yemen gerekiyor ve 3 ay devam ediyorrsun.. Ben 1 aydan sonra iyileştim diye bırakmıştım ama 2 ay daha yemem gerekiyordu. Gerçi o 1 ay bile bana fayda sağladı. Şuan eskisi kadar kötü olmuyor midem rahatsızlansa bile.. Hamileliğim geçsin anında yeniden başlayacağım o macundan yemeye ve bu kez 3 ay devam edeceğim. Siz de annenle deneyin istersen. Umarım şifa bulursunuz.. :)
Benim annemede su dokunur icemez oyle cokca ağzıma geri geliyor diyo annemde midesinden rahatsiz endoskopi yapildi gastrit çıktı bir çok yiyecek yasak doktora gitseniz zararli gidalardan uzak durdugunuzda suda bu kadar dokunmaz sanirim gecmis olsun...
evet bu saydıklarınız hep mideyi kötü etkiliyor zaten bende gastrit ve reflü olduğu için yediklerime çok dikkat ediyorum, işte benimde sizin dediğiniz gibi bu günlerde su içtikçe midem yanıyor ama içmezsem yediklerim hiç etkilemiyor (tabi dokunacak şeyler yemiyorum) bende suyun niye yaktığını anlamıyorum normalde reflü, gastrit yada ülser hastalarına midedeki fazla asidi çözeltsin diye bol miktarda su için derler ama ben içtikçe yanıyor yada sizinde artmış mesela bu niye olsun ki anlamıyorum
ah bi bilseniz nelerden uzak durduğumu bu kız ne yiyor dersiniz :) çok dikkat ediyorum yemeklere bile salça koymuyoruz o derece yani sıfır baharat, asitli her türlü meyve, içecek, ça,y kahve aklınıza mide için zararlı ne gelecekse hepsi uzak benim için, ilacımda var ama bu dönem böyle oldu bende şaştım kaldım
aa ciddi misiniz ayakta su içmenin zararlı olduğunu maalesef mide rahatsızlığına sahip olduktan sonra öğrendim ve uygulamaya çalıştım ama yanmayı azaltması ilginç geldi, bende terliyken ve açken ayakta buzlu su içtim diye bu mide rahatszılığı başladı zaten ve kurtulamadım gittim, dönem dönem rahat gibi oluyor ama bu dönem iyice arttı su bile yaktı yani düşünün artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?