su kayınvalıdelerı anlamıyorum!!!

Benim kaynanam hafta sonu, sevgililer günü, yeni yıl gibi bizim program yapacağımız günlerde arar, mutlaka canımızı sıkar ve telefonu kapatır. ama öyle laf söylemeler değil. örnek verirsem, hafta sonu annem yemek hazırladı bizim için, karın mumbar. Nasıl zor bir yemektir bilirsiniz, ve eşim seviyor diye yaptı. yolda annemlere gidiyoruz, kayın validem aradı hal hatır sorduktan sonra basladı ağlamaya; oğlum siz sadece iki kardeşsiniz, kimseniz yok, oğlum sahip çık abine falan falan... bunları söylemenin nedeni her haftasonu evime gelen kayınım ve eşinin o haftasonu gelmemelerinde ötürü. tabii altında bir sürü neden de var, olayı sondan anlattım :) benim kaynanam da böyle bir model işte:) ve akşam yemek burnumuzdan geldi.... :)

Evet arkadaslar, maalesef kayinvalide hikayelerini anlatmakla bitiremeyecegiz. Ogullarina herseyi yaptırtabiliyorlar. Dikkat ettim kizcocugu olmayan kaynanalar daha merhametsiz. 2 yillik evliyim. İlk baslarda tanıyamıyorsun, anlayamıyorsun.Insanları cok iyi tanidigimi söylememe karşın kaynanamı daha yeni tanıdım. Daha doğrusu anlamlandıramıyordum. Anne ve babamı düşünüyordum. Bekarken suratım asıldığında annem ve babam panik olurlardı. Ama kaynanam duygu sömürüsü yapıyor. Oğlunun üzülmesi umurunda değil. Birkaç kez oğlunun, eşimin, cok hassas olduğunu söyledim ama kadının umurunda değil. Herşeyin kontrollünün altında olmasını ister. ve bu kontrolü gidip gelerek yapmıyor, uzaktan uzaktan eşimi işleyerek. Ama şimdi aklım başıma geldi diyebiliriz. Mümkün olduğunca kaynanamın önerdiği programı yapmamaya çalışıyorum, eşimin pek hoşuna gitmiyor ama sakin sakin güler yüzlü konuyu açmadan kendime başka program yaratarak geçiştiriyorum. iyi kaynana yok, emin olun bundan, bugüne kadar bir tane dışında. :)

bir tane dısında derken:)aynen katılıyorum benim kvnınde kızı yok basta kızım yok ama şimdi hazır büyümüş kızım oldu falan diyordu aslında hala diyor ama bayramda yaşadıgımız ufak bi olay sonrasında gerçek yüzünü gördüm ben kötü davranmadıgım için aslında o iyimiş yoksa hemen basşkalarına dedıkodumu yapmaya hazır bır cadı kaynanaymıs allahtan benım eşim asla karıştırmaz hayatımıza ve hep benı korur çünkü benden önce o annesinin nasıl biri oldugunu biliyormuş..

gerçekten çok kıskanıyorlar oğullarını:) anne ayrı eş ayrı bu ayrımı yapamadıkları için hazmedemiyorlar şimdide kızının yanına taşında kv yani onun olduğu şehre gitti kızı da hamile çünkü, umarım önümüzdeki 10 yıl gelmez:D

kesinlıkle kendı eşleri eskıden annesını tutsa kıyamatı koparan kadınlar çocukları evlenıp kv olunca degişiyorlar ve aynı kendı kvlerı gibi yapıyorlar..inş canım,gider bebek liseye falan başlayana kadar dönmezler senı rahat bırakırlar:)

kesinlıkle kendı eşleri eskıden annesını tutsa kıyamatı koparan kadınlar çocukları evlenıp kv olunca degişiyorlar ve aynı kendı kvlerı gibi yapıyorlar..inş canım,gider bebek liseye falan başlayana kadar dönmezler senı rahat bırakırlar:)

ayyy süper bi temenni benim için canım dua gibi valla:) inşallah biz de burdan başka bi yere taşınırız da aramızdaki kilometre ne kadar fazla o kadar iyi:D:D:D

hepsinde biraz var yani benimki de hastalığını öne sürerek herşeyi abartmaya başladı
ağlamalar orda kalmamızı istemeler(her yere gitmeye hali var bizi görünce acıtaston yapsın)
kendi kendine plan yapıyor cumartesiden size geliriz pzr,pzt,salı kalırız falan ben neciyim burda belki bir planımız var
:36:
ufak ufak şeyler ama saymakla bitmez

Ah ah benimkide bambaşka bi model onunla birlikte yiyip içmiyorum diye oğluyla da benimlede konuşmuyo çok da umrumda sanki milletin yanında laf sokmalar kızım canım ben çok anlayışlı bi kayınvalideyim derdi birlikte oturmak için biz ayırmaya bile çalışmıştı birlik oturmadım ama iki alt katında oturuyorum ama şimdiki aklımda aynı bina değil aynı semtte bile oturmazdım cadı cadı süpürgesiz cadı resmen...

Ah ah benimkide bambaşka bi model onunla birlikte yiyip içmiyorum diye oğluyla da benimlede konuşmuyo çok da umrumda sanki milletin yanında laf sokmalar kızım canım ben çok anlayışlı bi kayınvalideyim derdi birlikte oturmak için biz ayırmaya bile çalışmıştı birlik oturmadım ama iki alt katında oturuyorum ama şimdiki aklımda aynı bina değil aynı semtte bile oturmazdım cadı cadı süpürgesiz cadı resmen...

daha çok yeni evlisiniz ve seni bezdirmeyi başarmış
Allah yardımcın olsun:34:

Allah razı olsun psikolojimi bozdu resmen psikiyatriye gideceğim ama bu kezde adımı deliye çıkarır diye korkuyorum...

Allah razı olsun psikolojimi bozdu resmen psikiyatriye gideceğim ama bu kezde adımı deliye çıkarır diye korkuyorum...

her yaptığınızı onlarla paylaşmak zorunda değilsiniz
eğer durum o raddeye geldiyse tabi ki yardım alın
bu utanılacak bir şey değil eski kafa insanlar böyle düşünüyor malesef
günümüzde gitmeyen kalmadı nerdeyse:34:

bir tane dısında derken:)aynen katılıyorum benim kvnınde kızı yok basta kızım yok ama şimdi hazır büyümüş kızım oldu falan diyordu aslında hala diyor ama bayramda yaşadıgımız ufak bi olay sonrasında gerçek yüzünü gördüm ben kötü davranmadıgım için aslında o iyimiş yoksa hemen basşkalarına dedıkodumu yapmaya hazır bır cadı kaynanaymıs allahtan benım eşim asla karıştırmaz hayatımıza ve hep benı korur çünkü benden önce o annesinin nasıl biri oldugunu biliyormuş..

bir tane dışında derken kızkardesimin kv, cok farklı bir kadın, ama hayata bakısı da oyle, cok konuşmaz, müdahale etmez, istemez, calıskan, hanım ağa gibi birsey, tabii herkes etrafında pervane... ben de dahil. cunku fazlasıyla güvenebiliyorsun, herkes için iyilik ister ama öyle saçma sapan günlük, gösterişli iyilikler değil, yerinde ve faydalı iyilikler:)
Ama haddim olmayaraktan bir tavsiye de bulunacağım, eşin ne derse desin, uyma çünkü annesi, kritik bir anda öyle bir karşına gelir ki şaşar kalırsın.

hepsinde biraz var yani benimki de hastalığını öne sürerek herşeyi abartmaya başladı
ağlamalar orda kalmamızı istemeler(her yere gitmeye hali var bizi görünce acıtaston yapsın)
kendi kendine plan yapıyor cumartesiden size geliriz pzr,pzt,salı kalırız falan ben neciyim burda belki bir planımız var

sakın oyuna gelmeyin, elini verir kolunu kaptırırsın, hayatın zindan olur, başka başka programlar bulun kendine ama isteği programı yapmasınnn:)

sakın oyuna gelmeyin, elini verir kolunu kaptırırsın, hayatın zindan olur, başka başka programlar bulun kendine ama isteği programı yapmasınnn:)

zaten onun dediğini yapmıyoruz sadece söylüyor
biz kendi hayatımızı yaşıyoruz,5 senedir tanıdım artık o da benden çekiniyor çok sıkı fıkı ilişkimiz yok yani
mesafe her zaman iyidir:34:

benım kı çok karısmaz kalmada falan ama hep hasta süreklı sikayet halınde kadın ama ya biri gelse yada biyere gitcek olsa hemen iyilesiyor nedense..

zaten onun dediğini yapmıyoruz sadece söylüyor
biz kendi hayatımızı yaşıyoruz,5 senedir tanıdım artık o da benden çekiniyor çok sıkı fıkı ilişkimiz yok yani
mesafe her zaman iyidir:34:

katılıyorum ne kadar mesafe okadar huzur demektir

bir tane dışında derken kızkardesimin kv, cok farklı bir kadın, ama hayata bakısı da oyle, cok konuşmaz, müdahale etmez, istemez, calıskan, hanım ağa gibi birsey, tabii herkes etrafında pervane... ben de dahil. cunku fazlasıyla güvenebiliyorsun, herkes için iyilik ister ama öyle saçma sapan günlük, gösterişli iyilikler değil, yerinde ve faydalı iyilikler:)
Ama haddim olmayaraktan bir tavsiye de bulunacağım, eşin ne derse desin, uyma çünkü annesi, kritik bir anda öyle bir karşına gelir ki şaşar kalırsın.

yok zaten yüz göz olmam okonuda onlar anne ogul nekadarda olsa belkı sonradan sen neden böyle diyosun anneme diyebilir..
ne mutlu kı kardesınızın kv sıne kendısınden böyle bahsettırıyorsa gerci herkez kötü olcak degil ama cogunluk kötü..

boyle kayinvalideler niye evlendiriyorlar ogullarini hic anlamiyorum afedersiniz amakendi totalarini toplamaya bakici zannediyorlar gelinleri gerci benim suan kayinvalide derdim yok :52:ogluna retti cekdim bende kiymetlisi yokmus ohbe bekarlik sultanlikmis kizzzzzzzzzzzzzzzlar anca anladim bakin kac kisiyle evleniyorsunuz kayinvalide ilk sirada kayinpeder gorumceler kayinlar fesat kiskanc akrabalar anaammmmmmmmmm kocayi birakinca toptan satis gibi bisiy kiz :27:hepsi kayboluyor biranda

Back
X