Su kesesi enfeksiyondan dolayı boşalan var mı?

dilay8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
470
8
96
Ankara
Kasım ayında 4,5 aylık hamileyken su kesem boşaldı.Bebeğimi kaybettim. Araştırmalar yapıldı bunun 2 nedeni olabileceğini söylediler enfeksiyon yada rahim yetmezliği ama bunu gittiğim doktor anlayamadı ,ben düşük yaptıktan sonra başka doktorlardan öğrendim. Üstelik gittiğim üniversite hastanesinde bir prof.du. Her şey yolunda gidiyor normal diyordu. Bir gece aniden kasıklarımda ağrı ile su kesesi düştü.Bu ikinci gebeliğimdi. İlki de kanama ile düşmüştü. Şimdi kontrol altındayım ,yaza yeniden gebeliği düşünüyorum. Enfeksiyon (pıd tüm karın içine yayılmıştı)geçirdikten sonra gebe kalmada sorun yaşandığını öğrendim gerçekten sorun yaşanıyor mu bu enfeksiyon rahim ve çevre organlara zarar vermiş midir? bunu doktorlar şuan için bilemiyor bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum. yeniden aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. bu durumu yaşayıp sorunsuz hamile kalan var mı?

Merhaba canım bende 2007 yılının Mayıs ayında 4,5 aylık bir düşük yaptım.Benim ilk başlarda da kanamam vardı plesanta aşağıda demişti doktorum bunun için bir kaç defa hastaneye yatmıştım.Sonra herşey normal giderken bir gün birden suyum geldi ve sonuç senin gibi 4,5 aylık bebeğimi önce suni sancı vererek doğum yaptırdılar daha sonra kürtaj yaptılar.Sonrası psikolojik olarak çok daha zordu.Doktorum banada düşükten sonra pek çok test yaptı enfeksiyon olabilir dedi ama yaptırdığım testlerin hepsi temiz çıktı.Moralini bozmak gibi olmasın ama bir kaç aydır bizde deniyoruz ama sonuç yok.Bende senin gibi çok çaresizim.Allah sabırla isteyen herkeze verir inşallah tatlım.

arkadaşlar geçmiş olsun ne olur canınızı sıkmayın... umudunuzu yitirmeyin çevremizde duyuyoruz neler oluyo ama genede insanlar anne olabiliyorlar bende ilk bebeğimi düşürmüştüm şimdi gene hamişim tabi hiçbişeyin garantisiyok... Allahtan ümitkesilmez .... Umarım tekrar hamiş kalırsınız ve sağlıklıca bebeklerinize kavuşursunuz...

Canım cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. 2007 yılındaki düşükten sonra hiç hamile kalamadın mı?

Amin inşallah...Teşekkür ederim canım bende benim gibi olanlar var mı acaba diye araştırmak için girmiştim bu siteye ama buradakilerin birbirine olan desteğini görünce bende üye oldum yani daha çok yeniyim.Dualarınızı eksik etmeyin.Biz ve bizim gibi olanların buna çok ihtiyacı var.

Hayır canım çünkü ben çok fazla etkilenmiştim ve çok uzunca bir süre toparlanamadım yani ara o kadar fazla değil son bir kaç aydır yine çokk ama çokkk fazla çocuk istediğimin farkına vardım ve denemeye başladık

şimdi bende doktora 24 nisanda gideceğim o bana uygun olan zamanı söyleyecek çocuk için rahimin durumuna göre doktorum gebe kalmada sorun yaşanabildiğini söyledi bu geçirilen enfeksiyonla beraber o yüzden sordum.

bende bütün testlere bakıldı düşük sonrasını soruyorsun sanırım. pıhtılaşmaya, antı- kardıolipin ıgm,ıgG, lupus antıkoagülanı, rahim filmi, genetik(kromzom sayısına) ama hiç bir neden bulunamadı.sen hangilerini yaptırdın.

Evet canım onları sordum benimde rahim filmi hepsine bakıldı.Umarım 24 nisanda güzel haberler alırsın ve beklemek zorunda kalmazsın.

Arkadaşlar ben de 2007 de su kesesi patladığı için 20 haftalıkken bebeğimi kaybettim. benim ki amniyosentez sonrası olmuştu. Şimdi tüp bebek için bekliyorum. Umarım hepimiz en kısa zamanda sağlıklı olarak bebeklerimize kavuşuruz

sana da çok geçmiş olsun ve çok üzüldüm amniyosentez sonrası bebeğini kaybetmene. Bende de enfeksiyon oluşmuş bu keseyi delmiş bunu doktorum göremediği için oğlumu kaybettim (18 haftalıktı). şimdi geçirilen enfeksiyonun gebe kalmayı zorlaştırdığını söylediler bakalım denemeden bilemiyor kimse...umarım en kısa zamanda yavrularımızı kucağımıza alırız.

herkese geçmiş olsun..
bende tam bir sene önce 23 haftalık bebeğimi erken su kesesi açılması sonucu kaybettim.
sebebini o kadar çok şeye bağladı ki drlarım bir neden yazamayacağım.
preklampsi olmuştum, plesentam çok büyük ve aşağıdaydı, amniyosentez olmuştum.
bunların hepsi erken su kesesi açılmasına sebep olabilirmiş..

şimdi 29+5 günlük hamileyim preklampsi olmadım, plesantam normal, amniyosentez olmadım..
bakalım sonumuz nasıl olacakk..
bundan sonrası hepimiz için güzel olsun..
Allah hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler nasip etsin inşallaahh..

Geçmiş olsun gel bebek gel inşallah gelecekteki gebeliğin sorunsuz geçer.ıkimizde aynı yıl dolaylı yollardan aynı şeyi yaşamışız ama bana o an dünyada bunu yaşayan ilk benmişim gibi gelmişti.Hiç bir tehlike atlatmadan hiç birşeyi düşünmeden hamileliği doyasıya yaşamak nasıl bir şey acaba çok merak ediyorum...

ınşallah canım Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin minik tosbaanı.Allah anne ve babasıyla sağlıklı güzel ve mutlu günler geçirmeyi nasin etsin bebişine.

herkese geçmiş olsun..
bende tam bir sene önce 23 haftalık bebeğimi erken su kesesi açılması sonucu kaybettim.

şimdi 29+5 günlük hamileyim preklampsi olmadım, plesantam normal, amniyosentez olmadım..
Allah hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler nasip etsin inşallaahh..[/QUOT

Sevgili Tosbaa umaraım bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşursun. Meraklanma pozitif düşün sorun yaşamadan bebeğin gelecek.:nazar:

Geçmiş olsun gel bebek gel inşallah gelecekteki gebeliğin sorunsuz geçer.İkimizde aynı yıl dolaylı yollardan aynı şeyi yaşamışız ama bana o an dünyada bunu yaşayan ilk benmişim gibi gelmişti.Hiç bir tehlike atlatmadan hiç birşeyi düşünmeden hamileliği doyasıya yaşamak nasıl bir şey acaba çok merak ediyorum...

Sevgili Ecrinbulut sana da geçmiş olsun, Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. ben şimdi tekrar hamile kalmaya çalışıyorum, eşimle farklı şehirlerde olmak zorundayız, 40 yaşındayım, yani işim zor. Önümüzdeki aylarda tüp bebek deneyeceğiz. İnan tekrar sorun yaşarmıyım diye de çok korkuyorum. Umarım tekrar sorunlar olmaz.

İnşallah canım Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin minik tosbaanı.Allah anne ve babasıyla sağlıklı güzel ve mutlu günler geçirmeyi nasin etsin bebişine.

amiiin, çok teşekürler iyi dileklerin için canım..
dualarım hepimizi için, Allah hepimize hayırlısını göstersin..

herkese geçmiş olsun..

Allah hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler nasip etsin inşallaahh..[/QUOT

Sevgili Tosbaa umaraım bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşursun. Meraklanma pozitif düşün sorun yaşamadan bebeğin gelecek.:nazar:
amin canım, hepimiz için en hayırlısı olsun inşallah..

Sevgili Ecrinbulut sana da geçmiş olsun, Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. ben şimdi tekrar hamile kalmaya çalışıyorum, eşimle farklı şehirlerde olmak zorundayız, 40 yaşındayım, yani işim zor. Önümüzdeki aylarda tüp bebek deneyeceğiz. İnan tekrar sorun yaşarmıyım diye de çok korkuyorum. Umarım tekrar sorunlar olmaz.

inşallah bir sorun olmadan bebeşinin haberini alıp sağlıkla kucağına alırsın canım..

merhaba arkadaşlar. hepinize çok geçmiş olsun. bende 1 yıl önce 16 haftalıkken aniden su kesem boşaldı ve acil hastaneye gittim ve hiç ağrısız bebeğimi düşürdüm.psikolojim altüst oldu. doktorlar ya rahim ağzı yetersizliği yada enfeksiyon diyorlar. yaza düşünüyorum ben de tekrar. inş olur. iyi düşünelim iyi olsun heşey. enfeksiyon tüplerde yapışıklık yapabiliyo buda hamile kalmayı zorlaştırıyo. eğer bikaç ay hamile kalmakta zorlanırsanız rahim filmi çektirin. orda ufak yapışıklıklar da olsa belli oluyo. ben 3 ay önce korunduum halde hamile kalıp dış gebelik geçirdim. ama allahtan hemen farkettik ve operayona gerek kalmadan ilaçla düştü. ardından rahim filmi çekildim ( geçen yılki düşük tüplerimde yapışıklığa neden oldu ve o yüzden dış gebelik olduğunu düşündüm ). ama alllaha çok şükür tüplerde bişey yokmuş. artık yaza tekrar deniyicez. umarım hemen kalırım ve ne dış gebelik ne de düşük olmasın. çok yoruldum yıprandım. Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah.en kısa zamanda sağlıkla alalım bebklerimizi kucağımıza

melay 83 sana da çok geçmiş olsun yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım yeniden gözümün önüne geldi. aynı şeyleri bende yaşadım 18 haftalık bebeğimin su kesesi boşaldı. enfeksiyona yada rahim ağzı yetmezliğine bağladılar düşükten sonra rahim filmi çektirdim sonrasında enfeksiyon kapmıştım yada önceden varolan tetiklendi bunu bilemiyorlar tüm karnıma enfeksiyon yayıldı. 5 gün hastanede yattım...şimdi bende yaza düşünüyorum ama bu enfeksiyon gebe kalmayı zorlaştırdığını, dış gebeliğe neden olduğunu, tüplerde tıkanıklık yaptığını söyledi doktorum. önceden de bir tedavisi yokmuş bunları önleyecek çok moralim bozuldu senin yazdıklarını okuyunca daha da endişelendim yeniden denemeye çok korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye. ınşallah her isteyen bebeğini sağlıkla kucağına alır. Umarım ikimizde yaza sorunsuz hamile kalbiliriz:) beni habersiz bırakma ...

Back
X