Su kesesi yırtıldığı için 20 haftalık bebeğimi kaybettim :(((

hayır yaptırmadım. başka doktora gitmiştim ben doğum yaptırana değil. oda sadece smear yaptı onu zaten normalde gitsende yapıyolar
gittiğimde 6 ay olmuştu ozaman bana dedi tamam hamile kalabilirsin..hiç bi test yapmadan...

canım ben doğum doktoruma gitmiyorum.doğumdan sonra 5-6 tane doktora gittim.devlete gittiğimde durumumu anlatıp testleri kendim istedim.kültür önemli.tekrar enfeksiyonun olup olmadığını yada kronikmi enfeksiyonun onu anlamak adına.benim kültür temiz çıkıyor Allah a şükür ama bünyem sürekli enfeksiyon yapıyor.

canım ben doğum doktoruma gitmiyorum.doğumdan sonra 5-6 tane doktora gittim.devlete gittiğimde durumumu anlatıp testleri kendim istedim.kültür önemli.tekrar enfeksiyonun olup olmadığını yada kronikmi enfeksiyonun onu anlamak adına.benim kültür temiz çıkıyor Allah a şükür ama bünyem sürekli enfeksiyon yapıyor.

ürolojiye mi gittin bende gideyim söylede

kızlar neler yapıyorsunuz?

ben doktorumu değiştirdim.enfeksiyonlarla uğraşıyorum.idrar yolları enfeksiyon vardı.o bitti vajinal enfeksiyon başladı.dua edin bana lütfen.bebeğimi kucağıma sağlıkla almak istiyorum Allahın izniyle.

canım gittinmi doktora.nasılsın ne durumdasın.

canım gitmedim bende seni merak ettim uzun zamandır uğramamıştım buraya bakayım dedim nasılsın
bebeği erteledim biraz ben niyetlenince giderim doktora diye düşündüm.
enfeksiyon çıkmış noldu düzeldimi nasılsın şimdi???

kızlar :) HAMİLEYİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.

canim ya,senle ayni donemde ayni olayi yasamis biri olarak cok cokk sevindim bu habere...Allahim insallah tamamina erdirir bu duyguyu.kendim hamile gibi secindim desem yeridir.Yinede cok dillendirme sen bu olayi,Allah nazarlardan saklasin...

arkadaşlar bende 17 haftalık ebeğimi bu sorundan dolayı kaybettim..... su kesesi delinmiş sanırsam ve suyum yavaş yavaş bitmiş.. nasıl ve neden olur bu biligisi olan var mı?
ve tekrar hamile kalanlar hatta doğum yapanlar umudumuz olun bizlerin......

arkadaşlar bende 17 haftalık ebeğimi bu sorundan dolayı kaybettim..... su kesesi delinmiş sanırsam ve suyum yavaş yavaş bitmiş.. nasıl ve neden olur bu biligisi olan var mı?
ve tekrar hamile kalanlar hatta doğum yapanlar umudumuz olun bizlerin......

canım çok geçmiş olsun..
malesef aynı durumu bende yaşadım..18 haftalıkken..
türlü sebepleri olabiliyormuş ama; özellikle rahimağzı yetmezliği ve enfeksiyondan kaynaklanıyormuş
yeniden gebe kalındığında uygun haftada serviks ölçümü yaptırmak gerekiyor ki gerekiyorsa serklaj yapılsın ve bu tatsız durumun önüne geçilsin
tabi birde enfeksiyon takibi yapılmalı..
doktorum muayenelerde ölçümü yaptı ve önceki kaybın sebebinin rahimağzı yetmezliğinden olmadığına kanaat getirdi..
15günde bi idrar tahlili yaptırıyorum.. bu 4,5 aylık süre boyunca 3 kere enfeksiyon geçirdim ve ilaç kullandım..çokta sinsi, tahlil yaptırmazsan anlayamıyorsunki:26:
ama malesef önceki gebelikte böyle tetkikler yapılmadı ve haliyle önlem alınamadı.. ihmal yani yaşadığımız durum
malesef bu durumu yaşayan o kadar çok bayan varki..
çokta kolay tetkikler ama, neden gözardı edilirki..:19:
neler hissettiğimizi,o acıyı yaşayanlar biliyor.. çok zor..

Allahım bir daha göstermesin cümlesine canım..
sağlıkla geçecek gebeliklerimiz, sağlıkla kavuşacağımız evladımız olsun inş..

canım çok geçmiş olsun..
malesef aynı durumu bende yaşadım..18 haftalıkken..
türlü sebepleri olabiliyormuş ama; özellikle rahimağzı yetmezliği ve enfeksiyondan kaynaklanıyormuş
yeniden gebe kalındığında uygun haftada serviks ölçümü yaptırmak gerekiyor ki gerekiyorsa serklaj yapılsın ve bu tatsız durumun önüne geçilsin
tabi birde enfeksiyon takibi yapılmalı..
doktorum muayenelerde ölçümü yaptı ve önceki kaybın sebebinin rahimağzı yetmezliğinden olmadığına kanaat getirdi..
15günde bi idrar tahlili yaptırıyorum.. bu 4,5 aylık süre boyunca 3 kere enfeksiyon geçirdim ve ilaç kullandım..çokta sinsi, tahlil yaptırmazsan anlayamıyorsunki:26:
ama malesef önceki gebelikte böyle tetkikler yapılmadı ve haliyle önlem alınamadı.. ihmal yani yaşadığımız durum
malesef bu durumu yaşayan o kadar çok bayan varki..
çokta kolay tetkikler ama, neden gözardı edilirki..:19:
neler hissettiğimizi,o acıyı yaşayanlar biliyor.. çok zor..

Allahım bir daha göstermesin cümlesine canım..
sağlıkla geçecek gebeliklerimiz, sağlıkla kavuşacağımız evladımız olsun inş..

cnm öncelikle bebeğini kucağına almayı nasip etsin rabbim...
verdiğin cevapla umutlandım doğrusu..
benim de büyük ijtimal enfeksiyon sebep olmuştur.. çünkü düşükten önceki tahlillerde enfeksiyon çıkmıştı.

Merhaba kizlar 34+2 de usuttugum icin atesim38 dereceye cikti .hemen doktorumu aradim hastaneye yatirdi.sabaha kanamam oldu.yuksek ates dogumu tetiklemis.normal dogum olacakti bebek riske girdi cok cok cok acil sezeryana aldilar.bebegin hayati riske girmisti.sonunda kizimiza kavustuk.onca aci onca zamandan sonra kizimi kollarima aldim.cok mutluyum.bugun iki hafta oldu dogali.2250 gram dogdu.minnacik.gozunun icine bakiyorum bisey olmasin diye.

Canim doktor vajinal enfeksiyonunada baksin alttan idrar enfeksiyonu gibi gorunp vajinal olabilrbenimk oyleydi ben hep fitil kullandim.cok gecmis olsun.dilerim bebisini kucagina alirsin.

Merhaba kizlar 34+2 de usuttugum icin atesim38 dereceye cikti .hemen doktorumu aradim hastaneye yatirdi.sabaha kanamam oldu.yuksek ates dogumu tetiklemis.normal dogum olacakti bebek riske girdi cok cok cok acil sezeryana aldilar.bebegin hayati riske girmisti.sonunda kizimiza kavustuk.onca aci onca zamandan sonra kizimi kollarima aldim.cok mutluyum.bugun iki hafta oldu dogali.2250 gram dogdu.minnacik.gozunun icine bakiyorum bisey olmasin diye.

kelebek uzun zamandır görünmüyordun, merak etmiştim senide..
zorluda olsa;çok şükür yavruna kavuşmuşsun..:16: gözünüzaydınn.. Allah analı babalı büyütsün yavrunuu:nazar::nazar:
büyür annesi meleğin,çabuk toparlanırr..:34:
darısı bizlere de olsun,o güzel günleri görelim inş..

kaderim gibi yine enfeksiyonum depreşti..bi muradıma erseydim hayırlısıyla,rahata ereceğim inş :31:
kendinize iyi bakın annesiii:nazar::nazar:öp minik kızının avuçlarından bizim için..

merhabalar bende geçen sene 15 temmuz 2010da sabah suyumun gelmesiyle birlikte doğru istanbula hastaneye gittim 1. tüp bebek denememdi 21. hftlık oğluma hamileydim 19 temmuzda da kese kendini onarmadığı ve enfeksiyon riski olduğu için suni sancıyla normal doğum yaptım. benim göğüslerimi doğum masasında doğrulmama bile izin vermeden lastikli geniş bandajlarla sıkı sıkı sardılar ve süt gelmesin diye de antibiyotik verdiler 1 hft sürekli sardım göğüslerimi fakat buna rağmen 4-5 gün süt geldi felaket acıyorlardı gece uykumdan uyanıyordum :( allahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok zor. birde rahmin daha çabuk toparlanması için her sabah ve akşam göbek deliğimin altından başlayıp kasıklarıma doğru bastırarak masaj yapmamı söylemişlerdi.
şimdi 2. tüp bebek tedavisiyle 7 haftalık hamileyim üzülmeyin diyemem biliyorum ki imkansız ne hissediyorsanız dışarıyada onu yansıtın inanın insanın duygularını saklaması ayrı bir acı. malesef unutulmuyor yaşananlar ama sürekli geriye dönük te yaşanmıyor allahım 2. bebeklerimize sağlıklı ömür nasip etsin hepinizin başı sağ olsun :(

Sevgili Myra belki çok geçmiş bu yazıdkların üstünden belki sana hatırlatarak seni de üzeceğim...Çok geçmiş olsun, inşallah her şey düzelmeye başlamıştır hayatında.. Ben de şu an hem idrar hem de mantar enfeksiyonundan çekiyorum. İnan canım çok sıkkın.Aşağıdan iğne batması ve ağrı ile doktoruma gittiğimde bana idrarda enfeksiyon olduğunu söyleyip antibiyotik verdi. İlk seferde 4 gün sonrası rahatladım ama ilaç bitince 3. gün çok rahatsızlk hissedince tekrar aynı ilacı verdi. ve hem rahatsızlık geçmedi hem de alttan su gelmeye başladı. Hastaneye gittiğimde rahim ağzında hiçbir şey yoktu. Sıvı da yoktu. Turnusol pedleri ile tekrar baktı, sıkıntı ve sızıntı yok dedi. Ama enfeksiyon artık mantara dönüşmüş. Şimdi bir de fitil verdi vajinadan. Rahatlama var ama..O su gelmesi olayını unutamıyorum. Acaba senin tedavilerin nasıl oldu, enfeksiyon konusunda sıkıntı yaşadın mı yine ?

kızlar neler yapıyorsunuz?ben doktorumu değiştirdim.enfeksiyonlarla uğraşıyorum.idrar yolları enfeksiyon vardı.o bitti vajinal enfeksiyon başladı.dua edin bana lütfen.bebeğimi kucağıma sağlıkla almak istiyorum Allahın izniyle.

Canim doktor vajinal enfeksiyonunada baksin alttan idrar enfeksiyonu gibi gorunp vajinal olabilrbenimk oyleydi ben hep fitil kullandim.cok gecmis olsun.dilerim bebisini kucagina alirsin.

sevgili kelebek yaşadıklarını daha yeni okudum ve inan çok üzüldüm. amacım sana bunları hatırlatarak üzmek değil,inan ben de enfeksiyondan çok çekmeye başladım.Bana bu konuda yardımcı olacak fikir verebilecek geçirmiş insanların tavsiyelerine ihtiyacım var. İdrar enfeksiyonum zamanına tespit edildi çok antibiyotik verildi. Hepsini düzenli kullandım. Ama ağrılarım, vajinal sızım geçmediği gibi bir de bir sabah yarım bardak su geldi benden. Hastaneye koştum. Belki azar azar gelecek amniyo sıvısıdır belki de vajinal enfeksiyondur dediler. Kan değerlerine baktılar.Yine sedim biraz yüksek, biraz da lökosit ve sonunda mantar da buldular enfeksiyondan dolayı..İçtiğim bütün antibiyotikler mantar yapmış vajinada.. Doktor gelen su eğer bebeğin suyuysa haftan çok erken, yapılacak bir şey olmayabilir, çocuğun ciğerleri gelişmediği için yaşamaz dedi. eğer 26 haftanın üstünde olsaymışım ciğer geliştirici iğne yapılabilir dedi. Ama eğer azar azar gelir ve çocuk susuz kalmazsa amniyo kesesi de kendini tamir edebilir de dedi. O zaman antibiyotik tedavisi uygulayacağız dedi.Turnusol kağıtları ile de baktı hiçbir şey göremedi..Cum abaşka bir test yapacakmış daha iyi anlamak için. Bir de alttan fitil de verdi.Biraz rahatlattı gb..senin nasıl oldu ikinci gebeliğinde,baş edilebiliyor mu sence bu enfeksiyonla??

Sevgili Myra belki çok geçmiş bu yazıdkların üstünden belki sana hatırlatarak seni de üzeceğim...Çok geçmiş olsun, inşallah her şey düzelmeye başlamıştır hayatında.. Ben de şu an hem idrar hem de mantar enfeksiyonundan çekiyorum. İnan canım çok sıkkın.Aşağıdan iğne batması ve ağrı ile doktoruma gittiğimde bana idrarda enfeksiyon olduğunu söyleyip antibiyotik verdi. İlk seferde 4 gün sonrası rahatladım ama ilaç bitince 3. gün çok rahatsızlk hissedince tekrar aynı ilacı verdi. ve hem rahatsızlık geçmedi hem de alttan su gelmeye başladı. Hastaneye gittiğimde rahim ağzında hiçbir şey yoktu. Sıvı da yoktu. Turnusol pedleri ile tekrar baktı, sıkıntı ve sızıntı yok dedi. Ama enfeksiyon artık mantara dönüşmüş. Şimdi bir de fitil verdi vajinadan. Rahatlama var ama..O su gelmesi olayını unutamıyorum. Acaba senin tedavilerin nasıl oldu, enfeksiyon konusunda sıkıntı yaşadın mı yine ?

sevgili kelebek yaşadıklarını daha yeni okudum ve inan çok üzüldüm. amacım sana bunları hatırlatarak üzmek değil,inan ben de enfeksiyondan çok çekmeye başladım.Bana bu konuda yardımcı olacak fikir verebilecek geçirmiş insanların tavsiyelerine ihtiyacım var. İdrar enfeksiyonum zamanına tespit edildi çok antibiyotik verildi. Hepsini düzenli kullandım. Ama ağrılarım, vajinal sızım geçmediği gibi bir de bir sabah yarım bardak su geldi benden. Hastaneye koştum. Belki azar azar gelecek amniyo sıvısıdır belki de vajinal enfeksiyondur dediler. Kan değerlerine baktılar.Yine sedim biraz yüksek, biraz da lökosit ve sonunda mantar da buldular enfeksiyondan dolayı..İçtiğim bütün antibiyotikler mantar yapmış vajinada.. Doktor gelen su eğer bebeğin suyuysa haftan çok erken, yapılacak bir şey olmayabilir, çocuğun ciğerleri gelişmediği için yaşamaz dedi. eğer 26 haftanın üstünde olsaymışım ciğer geliştirici iğne yapılabilir dedi. Ama eğer azar azar gelir ve çocuk susuz kalmazsa amniyo kesesi de kendini tamir edebilir de dedi. O zaman antibiyotik tedavisi uygulayacağız dedi.Turnusol kağıtları ile de baktı hiçbir şey göremedi..Cum abaşka bir test yapacakmış daha iyi anlamak için. Bir de alttan fitil de verdi.Biraz rahatlattı gb..senin nasıl oldu ikinci gebeliğinde,baş edilebiliyor mu sence bu enfeksiyonla??

Allahım sağlıkla tamamına erdirsin
Suan rahatin yerinde umarım. .:nazar:
Bende hep antibiyotik ve fitil kullanmak zorunda kaldım
Surekli enfeksiyonum vardi..
Akıntın olmuş ya, amniyon sıvısımıydi?

Allahım sağlıkla tamamına erdirsin
Suan rahatin yerinde umarım. .:nazar:
Bende hep antibiyotik ve fitil kullanmak zorunda kaldım
Surekli enfeksiyonum vardi..
Akıntın olmuş ya, amniyon sıvısımıydi?

Teşekkür ederim dileklerin için..

Allah senin de bebişini sağlıkla kucağına versin..

Anne olmak gerçekten çok zor bir şeymiş..hatta içindeyken daha bir zormuş..sürekli bu nedenlerle kaybetme korkusu zor hale getiriyor anne psikolojisini .

Enfeksiyonlarım geçmedi hala..Sürekli idrar enfeksiyonum ve kum vardı..Geçmeyince bir sürü antibiyotik kullandım..sonra böbrek enfeksiyonu oldu, hastanede yattım..bir iki hafta geçti çıkalı..yine idrar enfeksiyonu ve kum tekrarladı..şimdi gene hastaneye serum ve ilaç almak için ara ara gidiyorum.bol sıvı tüketiyorum.. bakalım ne olacak?

O sıvı da vajinal enfeksiyonmuş, doktor öyle dedi..inşallah şu riskli haftaları atlatırız da artık bir 30'u görebiliriz :)

Teşekkür ederim dileklerin için..

Allah senin de bebişini sağlıkla kucağına versin..

Anne olmak gerçekten çok zor bir şeymiş..hatta içindeyken daha bir zormuş..sürekli bu nedenlerle kaybetme korkusu zor hale getiriyor anne psikolojisini .

Enfeksiyonlarım geçmedi hala..Sürekli idrar enfeksiyonum ve kum vardı..Geçmeyince bir sürü antibiyotik kullandım..sonra böbrek enfeksiyonu oldu, hastanede yattım..bir iki hafta geçti çıkalı..yine idrar enfeksiyonu ve kum tekrarladı..şimdi gene hastaneye serum ve ilaç almak için ara ara gidiyorum.bol sıvı tüketiyorum.. bakalım ne olacak?

O sıvı da vajinal enfeksiyonmuş, doktor öyle dedi..inşallah şu riskli haftaları atlatırız da artık bir 30'u görebiliriz :)

Cok geçmiş olsunn..

Benimde konu Sahibi olan arkadasla ayni tecrubem olmuştu malesef
Ama bu gebelikte daha tedbirliydik
Antibiyotik fitillerden cok kullandim
Bütün önerilerede dikkat ettim ama inatçı çıktı benimde enfeksiyon
Cok sukur bebeğime kavuştum
Darisi sana olsun..onlemleri almışsınız cok şükür. .icin rahat etsin
Allahim esirgesin sizi.. :nazar:hayırlısıyla 39-40.haftalari görürsünüz inss cnm
Icini ferah tut annesi. .Allah'a emanet olun

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok geçmiş olsunn..

Benimde konu Sahibi olan arkadasla ayni tecrubem olmuştu malesef
Ama bu gebelikte daha tedbirliydik
Antibiyotik fitillerden cok kullandim
Bütün önerilerede dikkat ettim ama inatçı çıktı benimde enfeksiyon
Cok sukur bebeğime kavuştum
Darisi sana olsun..onlemleri almışsınız cok şükür. .icin rahat etsin
Allahim esirgesin sizi.. :nazar:hayırlısıyla 39-40.haftalari görürsünüz inss cnm
Icini ferah tut annesi. .Allah'a emanet olun

İlk bebeğin meleğin olmuş, çok duygulandım..Allah ikincisine inşallah uzun ömürler verir, anne babası hep yanında olur minikiniz...:nazar: :nazar:

Benim de çok inatçı anlamadım gitti, doktor sürekli en çok acı çeken hastam sensin diyor..adamın elinden ne gelsin, hep kan tahlili hep idrar her hafta bakıma gidiyorum...inşallah ben de sağlıkla kucağıma alırım arkadaşım çok sağ ol dileklerin için..

yalnız bu bende çok sertlik yapıyor hem karın bölgemde hem de belimde..yemek yiyemiyorum, senin de öyle mi olmuştu??

Back
X