Ben İstanbul'da anadolu yakasındayım. Benim bulduğum Arda bey'i bir yakınımız da tavsiye etti. Kendisi İstanbul'da bu alanda en iyi iki doktordan biriymiş. Sürekli Amerika'ya gidiyomuş tüm yenilikleri takip ediyomuş. Bana baya bi güven verdi. Zaten yakınımız da ilk bebeğini 6 aylıkken kaybettikten sonra ona gitmiş. İkinci gebeliğini o takip etmiş ve sağlıklı bir şekilde kavuşmuş bebeğine. Şimdi üçüncü gebeliğini yaşıyor ve gene ona gidiyor. Üstelik bu arkadaşım rahim ağzı kanseri gibi ciddi bir sorun yaşamış biri. Senin de yaptığın gibi ben de bundan sonraki gebeliğimde mutlaka bu işi ciddiye alıcam.
Bu arada benim durumum daha bir karışık. Önceki doğumum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve yapışıklık açıldı, tüplerden biri de temizlendi, ancak diğeri işlevini yitirdiği için alındı. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. Şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum

(
Neticede benim bu gebeliğimi takip eden doktor aslında bir tüp bebek uzmanı ve kendi dalında iyi bir doktor. Ancak o riskli gebelik takibi yapmadığı için benim bu durumumu şanssız bir şekilde sonlanmış bir tüp bebek girişimi olarak değerlendiriyor anladığım kadarıyla. Şimdi benim 3 tane daha donmuş embriyom var o doktorun olduğu hastanede. Mecburen bir sonraki gebelik için gene ona gitmem gerekiyor. Ama transferimi yaptırmadan önce mutlaka Arda beye gidip rahmime baktırmak istiyorum. Senin dediğin gibi kamerayla inceletme ya da daha ne gerekirse onu yaptırırım. Zaten zorlukla elde edilmiş bir gebeliği gene kaybetmek istemiyorum.
Durmumum böyle işte canım. Bir yandan şanssızlık yaşıyorum diğer yandan tam şans yüzüme gülüyor diyorum gene hüsrana uğruyorum. Herhalde benim gibi bir durum yaşayan da çok yoktur. Tabii daha beter durumlar yaşayan arkadaşlar olmuştur halime gene şükrediyorum. En azından gene hamile kalmak için umudum var elimde ve tabii bu sefer fazladan tecrübelerim olacak.
Bu arada doktorum önce bana 6 ay bekeleyelim sonra transferini yaparız dedi. Ben o kadar beklemek istemediğimi söyleyince tamam o zaman iki adet gör sonrasında rahmine bakarız, küçülmüşse koyarız embriyoları dedi. İki adet sonrası rahim toparlanır mı acaba bu konuda bilgin var mı? Şu anda beni teselli edecek tek şey yeniden hamile kalmam olacak galiba bunun için biraz sabırsızlanıyorum