Şu mutfağa bir çözüm, nolur..

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
Arkadaşlar yeni evleniyorum 3 hafta sonra
Bir ev tuttuk
Çok apar topar oldu
Aslında bize alınmış bir ev vardı fakat o dönem ayrılık yaşadık ve kiraya verdiler
Şimdi ise çok ani olunca kış günü insanları çıkarmamak için geçici bir ev tuttuk.
Her şeyiyle yeni tertemiz bir daire.
Yerler yapılmış, mutfak dolap ve tezgahı aynı şekilde.
Bugün duşakabin takıldı.
Sıfır kombi.
Ancak sıkıntım şu, ev dışarıdan bakıldığında düz giriş görünümünde ama apartmana girince bir merdiven iniliyor.
Bahçe katı gibi. Bunun için mutfak merdiven altı gibi bir yere denk geliyor.
Tezgah üstü duvar. Fırın ve ocak koyacağım yerin üstüne aspiratör koyamayacağım.
Hadi kızartma vs gibi şeyleri yapmasam da normal yemeğin de bir dumanı kokusu var.
Bunun için fırına ayrılmış bölmeye koymayıp camın önüne doğru koyulabilir diye düşündüm.
Lütfen farklı fikirleri olanlar varsa yardım etsin.
Camın tam arkasına kombiyi taktırmışlar, pencere tam açılmıyor da..

Tezgahını camın önüne uzatırsan güzel olur bence. Camın olduğu duvara da ocağını koyarsın.

Tezgahı uzatmak masraflı olabilir bize şimdilik.
Yani camın önüne olursa o normalde fırının girmesi gereken yere de ufak bir dolap koyarım diye düşündüm
Baharatları bakliyatları falan koymak için.
Pencere önünde olabilir diyorsunuz yani
Bakayım başka alternatif fikirler gelir umarım
Bu gece aklıma düştü resmen dert ettim ya

Camın önüne ocak tavsiye etmem çünkü evinde yangın çıkan birkaç tanıdığım ve duyduğum var. Ocaktan sıçrayan kızmış yağ perdeyi yakıp yangın çıkarabiliyor

Ya ben perde olayını tamamen unuttum :)
Babam perdeci ve bu akşam perdelerle ilgili o kadar konuşmamıza rağmen
sanki mutfak camı böyle perdesiz kalacakmış gibi düşündüm nedense
Teşekkürler hatırlatma için

umarım mutfağına çare bulursun... Rica ederim:)

ocak pencere yanı olmaz şu ilk fotodakı dezgahın boşluguna yerleştir aspiratoru taktır borusunu duvar dibiyle uzat cama dogru boruya dikkat et kalın olmasın estetigi fazla bozmasın .senin şu camın önüne anca mutfak masası güzel olur derim mutfak genişşe masa ortalıkta daha güzel durur

günaydın arkadaşım konunu yeni gördüm pencere yanına ocak olmaz arkadaşım Allah korusun yangın çıkma ihtimali var ne olur olmaz bir kaç tanıdıgımın başına geldi çünkü siz en iyisi fırın yerine koyun.

Ocagi oraya koyar misin bilmiyorum ama cami degistirtip surgulu yaptirabilirsin perde yerine de cama iceriyi gostermeyen filmlerden yapistirabilirsin

canım böyle evler daha çok ankarada oluyor sen de ankarada mısın birde kiracısı olacaksın bu evde değilmi

Hayırlısı olsun.Fırın,cmın önünde gayet güzel olur.
Hatta kalorifere yaslamadan,biraz daha solda,tam sütunun önünde durabilir.

Ben olsam,bu cama perde kullanmam.
Çok güzel vitray görünümlü cam kaplamalar var.
Onlardan kaplarım,hem pratik olur,hem gelen geçen hiçbir şekilde içeriyi göremez.

umarım mutfağına çare bulursun... Rica ederim:)

Umarim ya kafam durdu resmen, sagol cok

Tamam dediginiz mantikli da onu yapabilecek olan aspiratoru alacagim yer bilir mi ki?

Dogru dogru benim tamamen aklimdan cikti perde yangin ocak uclusu :44:

Ocagi oraya koyar misin bilmiyorum ama cami degistirtip surgulu yaptirabilirsin perde yerine de cama iceriyi gostermeyen filmlerden yapistirabilirsin

Masraf yapmak istemiyorum hic

canım böyle evler daha çok ankarada oluyor sen de ankarada mısın birde kiracısı olacaksın bu evde değilmi

Yok istanbulda canim ya, ben de ilk kez boyle bisey gordum bu yasima kadar :) kira olacak ne yazik ki

koycagın yer bence uygun güzelde olur beni,m annemin evindede cam onunde Ama cama aleminyum folyo yada duvar şeklinde dokaratif yapışkanlar var yoksa camın hali duman olur

Bencede en iyi kararı verdin arkadaşım sonuçta orası pencere ister istemez açılacak insanoğlu dalgınız ocakta birşey varken pencereyi açtıgımızı düşünelim yanlışlıkla sonrası üzücü durum olur .

çok ucuza tezgah üstü ocaklar var onlardan alabilirsin geçici olarak yani fırınlı ve büyük fırınlı ocağın varsa onu da kendi evine taşınınca açarsın hem dert olmaz, kayınvalidem almıstı mesela 50 lira falandı beyaz olanlarından, çizilmez inoks olanları daha pahalı olabilir böylece pencere önü boş kalmış mutfağın hava almış olur aspiratörde yapabilirsin, kayınvalidemin öyle tam olarak, benimse eşim fırınlı ocak aldığı ve koyacak yerimiz olmadığı için pencere kenarında ve hem duvarlar hemde cam kirleniyor üstelik perde de kaç sefer yağ oldu çok rezil iş biraz daha eskiyince set üstü ocak alcam orayada minik masa ve tabure alcam, fırın işini de sonra düşüncem artık :)

koycagın yer bence uygun güzelde olur beni,m annemin evindede cam onunde Ama cama aleminyum folyo yada duvar şeklinde dokaratif yapışkanlar var yoksa camın hali duman olur

işte cam önü için de perde olayını hatırlattı arkadaşlar o yüzden vazgeçtim :S

aynen öyle Allah korusun, çok teşekkür ederim :)
Nişanlım büyük davlumbazlı değil de sürgülü aspiratörler var ya ondan alırız üzerinden geçecek olan alimünyum boruyu cama doğru getiririz hallolur o diyor.

Tam boy fırın üzeri ocak olanlardan, yerim var zaten onu koymak için. Tek derdim üzeri duvar diye aspiratör davlumbaz olayının olmamasıydı
Çözüyoruz herhalde onu da bakalım :S

bence sen buraya hiç taşınma ev basık görünüyor dolaplar kullanışsız
zemine ykın kat rutubet olur eşyalarını mahv eder
oradan aldığın kirayı daha düzgün oturup taşınmak zorunda olmayacağın bir eve verirsin başka ev bakın

Nasıl oluyor o vitray görünümlü camlar hiç bilmiyorum
ama araştıracağım, teşekkür ederim
zaten öyle bir yerde kalıyor ki mutfağımı dışarıdan kimsenin şu haliyle görmesi bile mümkün değil

ben de aspiratör kullanmıyorum eve uymadı çünkü

Sıkıntı yaşamıyor musunuz yemek pişirirken, kızartma vs yaparken
Kettle da su kaynarken bile açıyorum ben evde şu an o kadar alışkınım

Ben bu eve taşınıyorum, 3 haftadan az zamanım kaldı
ev basık değil çok ferah bütün odaları salonu
sadece mutfağın bu tezgah üstündeki duvarı bu şekilde
nereden aldığım kirayı nereye vereyim? Başka ev bakmaya imkanım yok şu an
evin her şeyi gayet düzgün
ben sadece sıkıntı yaşadığım konuda fikir sordum (ki sağolsun herkes bu yönde cevap veriyor)
bu eve taşınayım mı mutfağı böyle böyle diye sormadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…