Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğim 4 ayını doldurdu. bu zamana kadar su vermedim hiç. doktorumuzda zaten 6.aya kadar verilmemesini sölüyo biliyosunuz işte. su vereniniz varmı bu aylarda? yalnız anne sütü yanında artık ek gıdaya da yavaş yavaş geçmek istiyorum .. marketlerde satılan kavanoz mamaları var biliyosunuz 4.aydan itibaren verilebilen. alsam mı? evde neler hazırlayarak verebilirim? elmadan başlamalıyım meyvelere suyundan günde bi kaşık versem rahatsız edici olur mu? yoğurt mayalasam başlasam .. tecrübeli annelerin yardımlarını bekliorum şimdiden teşekkürler ..
ben hazır mama vs hiçvermedim. hem daha erken neden 4 aylık başlayacaksın ki.6 aylık olsun hele. ben su da vermedim.6 aylıktan sonra doktorun verdiği programı uygularsın.yemek suları,yoğurt falan
canım sütün yetiyorsa ve doktorunun böyle bi önerisi olmadıysa acele etme hiç..
ben 6 aylıkken elma suyu ve yoğurt ile başlamıştım..sana doktorunun tavsiye ettiği bi beslenme programı da olacak zaten ..
bi 6.ayın içinde olsun bebeğin,doktorun yönlendirir seni
suyu bebeğini emzirdikten sonra isterse (10 DK KAYNAMIŞ SOĞUMUŞ) verebilirsin yani tokken ama kış bebekleri genelde içmez zaten anne sütünün büyük bir yüzdesi su yaz bebeği ise emdikten sonra su içebilir. 4 yaşındaki kızım kış bebeği 13 yaşındaki oğlum yaz bebeği ek gıda olarak 4. ayda bir tatlı kaşığı elma suyu ile başlayıp ikinci gün 2 tatlı kaşığı şeklinde devam ettim sevmişti ama dr beslenme ve ek gıdalar konusunda bilgi alabilirsin benim çocuklarım kavanoz mamalarını sevmemişlerdi birde tazesi varken bilmiyorum yorumsuz....
dr.unuzda 6. aydan yana anladığım kadarıyla..onu dinleyin bencede..acele etmeyin ek gıda için..dr.un yönlendirmesiyle başlayın ek gıdaya..gereği yokken bebegi zorlamayın..kilo vs. problemi olanlara ek gıdaya başlatıyolar..dr.unuz su bile önermemişken kafanıza göre başlamayın ek gıdaya..bide kavanoz mamalarından bahsediyosunuz! ne gereği varki? anne sütü alan bebeginize doğal gıdalar yedirin..
sadece annesütü alıyorsa doktornuz haklı ama ak gıdaya başladıysanız su da vermelisiz
ek gıdalara anne sütü gibi değil susar bebeğiniz. ben hep verdim sudan zarar gelmez