şuan eşime cok sinirliyim

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
merhaba bayanlar kısaca konumu anlatıp dertleşmek istiyorum we fikirlerinizi istiyorum...
biz işimiz dolayısıyla ailelerimizden uzakta yasıyoruz we suan annem kız kardesim we teyzem bizim yanımıza 1 haftalıgına kalmaya geldiler. esim normalde agır kanlı biridir zaten cok konuskan değildir. ama şimdi onlar warken hepten suskun dawranıyor nerdeyse agzını bıcak acmıyor ben de üzülüyorum insanlar 1 haftalıgına gelmiş zaten azcık ilgilen azcık konus diye.. üstlerine alıncaklar diye üzülüyorum..bi soru sorsanız sadece cewabını söyler fazlasını asla söylemez. zorla agzından laf alıyosunuz. biz ewlenirken biraz sorunlar yasadık aileme karsı bi soguklugu olmustu. aynı sekilde benim de onun ailesine ama ben unutup sünger cekmeye calısırken o hala aynı seyleri sürdürüyor diye düşünmeye basladım artık. kendi ailesi we akrabaları olsa bu kadar suskun olmaz ama . bu arada 2 aylık ewliyiz. ikimizin arası normalde iyidir ama konu aileme gelince cok ilgisiz alakasız dawranıyor. ben de onun ailesine bayılmıyorum, hem de hiç... ama yine de üstüme düşeni yapmaya calısıyorum. onun ailesi de buraya geldi 1 hafta kaldırlar ama o zaman hiç öyle deildi o tabi.. bide onlaraı suraya götürelim, buraya götürelim.... dün dedim ki cumartesi suraya gidelim işte bizimkileri gezdirelim dedim.. ya teyzen yasla zaten nası gezcek demez mi bana?? insan gidelim ama teyzen için zor olabilir fln der. ben de dedim annenler geldiginde de cok yürümedik hep arabayla gezdik dedim öyle deyince bişey diyemedi.. işte cok sinirliyim ona. haksızlık mı ediyorum lütfen fikirlerinizi paylasın benimle... şimdiden tesekküler

bu arad 2 yıllık ewliyiz sinirden yanlıs yazmısım, hala misafirlerde ewde. bu gerginligi de onlara belli etmemeye calısıyorum bu da beni yoruyor gercekten

esinle konus acik acik derdi neymis ayip denen bisi var..evine.misafir gelene boylemi davraniyo aileside geliyo onlara noye can ciger sizinkilere buzdolabi sonucta hepiniz artik bi ailesiniz.
yada eger ehliyetn varsa al aileni sen.gezdir bosver onu. onunkilerde geligi zaman ayni tavri sen sergilersin.
bu erkekler aileleri neymis bukadar canm hint kumasi sanki..:27:

erkek kardeşim senede 1 defa evime gelir 3-4 gün kalır benim eşimde kardeşimle doğru dügün konuşmaz ilgilenmez aslında çok konuşkandır kardeşime gelince ne konuşacakmış ortak konuşacak birşey bulamıyormuş böyle diyor bende kızıyorum :23:bu arada kardeşimle aralarında hiçbir problem yok diğer akrabalarıma karşı da çok iyidir ilgilidir bir tek erkek kardeşime karşı böyle:19: ben artık çok umursamıyorum erkekleri anlamak mümkün değil canım:50:

bu gerginlik tamamen senin kendi kendine yarattigin bir durum.şoyle ki;esinin yaptiginin annenlere ayip oldugunu dusunuyorsun bu dusuncelerin dolayisiyla yaydigin elektrikle ,esinin davranisinin altini ciziyorsun.adam zaten sen sakrak biri degilmis,annenler de esasen seni gormeye gelmisler gezin tozun esinin muhabbetine ihtiyaciniz yok ki zaten 4 bayansiniz .esin de bi kosede somurtsun fazla ustune dusme,onun bu olumsuz davranisini pekistirmis olursun,farketmemis gibi yap,kafanda kurup sinir olma.haa onun ailesi geldiginde sen de aynen oyle davran ( pasif agresyon),hafta sonlari da planini yap rahat ol sofor gibi tasisin sizi,seve seve olmassa s..., s.....
sen ailenle olmanin tadini cikar.
15 yillik evliyim ,baslarda aynen benimki de boyleydi normalde cok esprili konuskan biri olmasina ragmen annemler gelince donyagi gibi dururdu,bogasim gelirdi,simdi 5-6 senedir benden cok sohpet eder oldu ailemle
uzme kendini canim,rahat ol,anı yasa

Haklı olabilirsin belki,önceden yaşanmış sorunlar olmasa yanlış anlıyorsun derdim.
Ama madem konu senin ailen olunca böyle hissettiriyor.
Bunu yolun başında iken aşın,zamanla daha çok artacaktır bu durum.
Ailenle aranıza mesafe koymadan,empati yapmasını sağlamalısın.
Kendi ailesine nasıl davranılmasını istiyorsa,o'da senin ailene öyle davranmak zorunda.
Kıyas yap''ben senin ailene böyle mi davrandım,sen bu tutumunu sürdürürsen benim de tavrım değişir''de.
Anlamasına yardımcı olur.

bence haklısın.bizim bi teyzemin kocası vardı.
evlerine gidiyoruz ağzını bıçak açmıyor birşey sorsan cevap verir ama başka konuşmaz

gererdi bizi onun o hali rahatsız olurduk onun için sene de 1 kere falan giderdik onlar hiç gelmezdi ve aynı şehirde otururduk..

annanem ondan için uz burgu derdi meğer çok doğruymuş adamın içinde psikopat saklıymış teyzemle çocukları bi gece kaldırmış sizide kesicem annenizi de kesicem diye...amaaan neyse işte boşandılar sonunda...kurtuldular...

haklısın tabıkıde ne kadar kırgında olsa onlara karsı senın hatrına guleryuzlu olmak zorunda... yapısı böle deme sakın.... allh allh kendı ailesıne gelınce bı cırpıda degısıyomu yapısı... taviz verme ailenı saydırmasını bıl... unutmakı aileee basta gelır... tabı aılede haksız yere bişe yapmadıgı sürece.....:20::20:

ewet belki de bu benim kafamda kurdugum bir gerginliktir bilmiyorum ama nolursa olsun onun bu gerginliğe izin wermemesi gerekir. ona sorsam o kadar kadınla ne konusayım der ama öle cekingen bi yapısı yoktur. inanın iş ortamında cok rahat 5-6 bayanla tek basına da olsa diyalog kurabilecek yapıdadır. ben bunu cok büyük saygısızlık olarak görüyorum. bu arada ehliyetim war ama araba kullanamıyorum maalesef :((

insan birazcık insanlık görmek istiyor gercekten.. ben sıcakkanlı bi insanım. onun ailesi geldiginde fazlasıyla yer gezdirdik, esim yokken ben ailesiyle gezmelere de cıktım. ama ondan aynı karsılıgı göremiyorum maalesef we bu beni hem üzüyor hem düşündürüyor. benim aileme karsı gercekten cok kayıtsız... biz sewerek ewllendik, benim için ölürdü o zzamanlar ama hersey bitiyormus we unutuluyormus,onu anladım. bana göre herzmn görüşemedigin insanlarla ilişkilerine cok dikkat etmek lazım cünkü o insanlar seni hep gördükleri gibi hatırlar we anarlar. ailem bana bişey demese de farkında olduklarını ama bana belli etmediklerini düşünüyorum. sanırım benim ince düşünmeyen, ya da işine gelmeyince ince düşünemeyen bir eşim war

Bence kesinlikle kendi kedninize oluşturduğunuz bir gerginlik değil. Ne yazıkkki bazı erkekler öyle eşlerinin ailesini kendi ailesi gibi görmüyor yabancı görüp yüz vermiyor fazla alışömasınlar diye heralde :53: Bence en baştan kendisiyle konuşmassanız bu sağokluğu fazlasıyla sürdürecektir :26:

okurken benim bile canım sıkıldı bu ne böyle derin dondurucu gibi. Bilemiyorum eşin normaldede böyleymiş zaten öyle diyorsun canım ama ben ailenin yerinde olsam gerçekten çok kırılır ve kolay kolay da gitmezdim artık. Bence eşine aç konuyu biran önce ve 'özellikle' kıyaslama yapp ben senin ailene böylemi davranıyorum surat asıp susuyormuyum vs... İçinden gelmiyorsa bile gerekirse yapmacık olmalı ama yinede gülümseyip muhabbet etmeli idare edebilir birkaç gün ne var bunda hem senin ailen onunda ailesi değilmi artık.. çok ayıp ediyor bence düşman değiller ya..

bende eşimi kıskanıyrum ya adam benim annemin gerek oğlu gibi davranıyor :27:
sülalemle çok sıcak kanlı halbu ki benim sülalemde çok aşırı soğuk insanlar :27:
aman erkekler hepsi böyle :31:

benimki de aynı bizimkileri görunce dut yemiş bülbül oluyo.hayatta ağzını açmıyor.seninde yazdın gibi başta biraz tartışmalar oldu bende sünger çekiorm ama hala sürdüyor gibime geliyor.bundan sonra bende tavır değiştircem anlasın nasıl oluyomuş onun yaptığını yapcam bende ne konuşcam ne gülcem belki beni biraz anlar.sanki istemiyor ailemi ya

benim eşimde başta aileme çok soğuktu ama zamanla düzeltti kendini hele hele cenazemizde(babamın vefatında) o kadar ilgilendi ki bizimkiler hala unutmazlar iyiliğini sağolsun.zamanla düzelir sizinkide inşallah evlilikte dengeyi kurmak çok zormuş zamanla öğreniyor insan o ne yaparsa yapsın siz onun ailesine her zaman ilgili davranın ki kendinizi daha kolay savunabilesiniz tek bildiğim bu faydası olduysa bende 3 yıllık evliyim daha yeni aileleri düzene oturtabildik Allah kolaylık versin.

canim niye haksiz sen olasinki haksiz biri varsa oda eşin. sen onun ailesine iyi davran ama o senin aileni hic umursamasin bir güleryüz göstermesin valla yerinde olucamki ayni tepkiyide karşi tarafa ben göstereyim bakalim nasil oluyomus!! şunun şurasi 1 hafta nolur azcik bi caba sarfetse , bu erkekleri anlamak cok zor !!!

2 aylık evliymişiniz..daha cicim aylarınz olması gerekirken bunları yaşamanız kötü gerçekten...benim aslında naçizane tavsiyem yeni evlilerin evine en az bi 4-5 ay yatılı misafir gelmemesi yani yeni evli çiftler yalnız bırakılmalı zaten yeni bi hayata adapte olmaya çalışıyolar aile fertleri gelince böyle bi takım problemler olabilir...bizde de olmuştu ordan biliyorum...bnun dışında eşinizin ailenize davranışı çok üzücü gerçekten...onu davranışından vazgeçirmeye çalışın değişen bişey olmazsa anlaması için sizde onu ailesine soğuk davranın..bakalım o zaman ne tepki vercek...

Bu durum evlilikte cok can sikici gercekten. Yillar gecto ben bile hala benim ailem geldigi andan itibaren iki gozum hep esi de takip ederi . Gukeryuzlumu, hos sohbet mi vs. Yuzumu utandirmadi sukur. Ama hala kontrol ederim.

Bence tavrini koy. Olmadi ailene aciklarsin ben onu. Ailesine oyle yapiyorum oda size alinmayin orali olmayin dersin. Zor durum yaa.

zaten arada şakalaşarak azcık yüzün gülsün ws diyodum ama benim hepten canım sıkıldıgı için suan konusmuyorum onunla. en azından anlasın diye ama bizimki dedim ya hep bişeylerin arkasına sıgınır. burda da o kadar kadının arasında ben napayım? diyor. o kadar kadın dediği eşi, kayınwalidesi, baldızı oluyor. bir de teyzem tabi..ya inanın kayınwalidem we görümcem 1 hafta kaldıklarında ewde en ufak bişeye ellerini sürmediler. ben ewde temizlik yaptım onlar oturdular. bi tanesi de gelip yapılcak bişey war mı demediler(kayınwalidem genctir ama titiz biri değildir). benimkiler ise calıstıgım için ben yokkken ewimi bal dök yala yaptılar. ya insan bi demez mi "anne neler yapmıssınız, yormayın kendinizi" ya da "ellerinize saglık" ws. adam hayalet gibi dolaşıyo ewde. twli odada otururken alıyo eline pc yi. baska yaptıgı bişey yok.e annemler de haliyle konusmadıgından, diğer odaya geciyolar rahat oturalım diye. ben de bi annemlerin yanında oturuyom arada onun yanına gidiyorum yalnız kalmasın yine de diye. bu hep böyle mi gidecek diye düşünüyorum we bu benim canımı cok sıkıyor ya düzelmezse diye.. ben de onun ailesine öle dawranırım sorun deil ama onun yüzünden kötü gelin olmak istemiyorum ya dedim ya ben sıcakkanlı bi insanımdır o benim aileme biraz ilgi gösterse ben onunkilere 3 katı gösterebilirim ama o böyle yaptıkca ben de soguyorum onunkilerden. onlar bize kalmaya geldiginde görümcem(16 yasında) istedi diye taa nerdeyse 2,5 saat uzaklıkta bi yere gezmeye gidildi.benim istedigim 1 saat uzaklıkta bi yere gitmek. onu söleyince adamın suratı değişti, teyzen nası gezcek diyo yaa..teyzem gezemicek biri olsa buraya nası gelsin, arabamız war zaten arabayla kısa kısa gezsek yeter. yani insanlar taa buraya kadar gelmişler yanıma(7 saat mesafeden) götürmeyeyim mi onları ben gezdirmeye?bidaha gelemeyeceklerini biliyorum kolay kolay...

Back
X