Aşılama Şubat 2010 Aşılama Yaptıracaklar Burada Buluşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
banucaner,

aşılamanan inşallah bu sefre tutar arkadaşım. ama 3 seferden fazla yaptırma bencede.
benim 2.aşılamam tutmazsa doktor tüpe geçelim dedi. tabi bende yaş faktörüde olduğu için daha beklemeye gerek yok. sonuçta tüp bebekte şans daha fazla

hem duydunuzmu bilmiyorum yeni kanun çıkarsa tüp bebek için artık sadece tek embriyo koyacaklar. bundan sonra ondada şans azalacak yani. tutmazsa tekrar ,tekrar yapılcak ve daha zahmetli bir iş tüp bebek.

onun için fazla vakit kaybetmeye gerek yok bence.

Tüp bebekte embriyoya sinirlama
Sağlik Bakanliği Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Irfan Şencan, tüp bebek tedavisinde embriyo transferine ''tek'' sinirlamasi getirileceğini söyledi. 24 .02.2010 / 16:03:20
ANKARA - Şencan, üremeye yardimci tedavi metodlarinin uygulanmasi ve merkezlerin fiziki yapilarinin değiştirilmesine yönelik bazi kararlar alindiğini belirtti.

Tüp bebek merkezlerinin işleyişini ve uymasi gereken kurallari belirleyen bir yönetmeliğin mevcut olduğunu animsatan Şencan, şimdi bu yönetmeliğin tamamen yenilendiğini belirtti. Şencan, yapilan değişiklikle üremeye yardimci tedavi yöntemlerini yeniden bir düzen içerisine soktuklarini ifade etti.

Üremeye yardimci tedavi yöntemlerinin iki safhadan oluştuğunu anlatan Şencan, bunun ilkinin hastanede yapilan ''aşilama'', bir diğerinin ise tamamen embriyonun dişarida oluşturularak gebeliğin sağlandiği yöntem oluğunu anlatti. Şencan, üremeye yardimci tedavi yöntemlerinin uygulamasinda alinan kararlar hakkinda şu bilgileri verdi:

''Yapilan değişiklikle bundan sonra herkes istediği kadar embriyo transfer edemeyecek. Bunun için belli bir sinirlama getiriliyor. Bu sinir, artik öncelikle 'bir' olacak. Yani, tek embriyo transfer edilebilecek. Özel durumlarda bu sinir değişebilecek. Özel durumlar ise ikinci ya da üçüncü denemeler ve daha sonrasini kapsiyor. Bu durumlarda iki embriyo transferine izin veriyoruz. Ayrica, 35 yaş üstünde olunmasi halinde de iki embriyo transferine izin veriliyor. Onun dişinda tek embriyo...''
" " " " " " " " "
EBMRIYO VERICILERINDEN DNA ANALIZI ALINACAK" " " " " " " "
Ikinci bir değişiklik olarak da ''tamamen diş ortamda yumurta ve sperm birleştirilmesinde kaynaklar konusunda oluşabilecek riskleri azaltmaya yönelik tedbir alindiğini'' ifade eden Şencan, ''Çünkü, spermin kaynaği değişebilir, karişma riski var. Bu kanunlarimizda ve anayasamizda ele alinan bir konudur. Bunu çok ciddi bir şekilde disipline ediyoruz. Bundan sonra eğer embriyo üç aydan daha fazla dondurulacaksa embriyo vericilerinden DNA analizi alinacak. Bununla beraber
konulacak ki sonra soyun karişmasi engellensin. Soyun korunmasi, kanunda öngörülen bir şey zaten. Biz de tedbirini aliyoruz'' dedi.

Şencan, bunun dişinda tüp bebek merkezlerinin açiliş esaslarina ilişkin de mevzuatin değiştirildiğini belirterek, ''Artik, şimdiye kadar olduğu gibi bu merkezlerin rastgele açilmasinin önüne geçiyoruz'' diye konuştu. Değişiklikle tüp bebek merkezlerin bulunduğu binalar için birtakim standartlar getirildiğini dile getiren Şencan, bu binalarin müstakil bina değilse istenilecek standartlara uygun olmasi ya da hastane içinde olmasi şarti aranacağini söyledi.

Şencan, yapilan değişiklikle tüp bebek merkezlerinin hepsinin yeni doğan yoğun bakim ünitesi ve doğum ünitesi olan bir merkezle işbirliğinin şart koşulduğunu da dile getirdi. Şencan, ''Çok daha önemli olan şey ise tüp bebek yöntemiyle gebe kalinmasi durumunda, söz konusu gebenin doğuma kadar takibinin, gebe kalmasina araci olan tüp bebek merkezinin sorumluluğuna verilmesidir'' dedi. Şencan, bu şekilde gebe kalan bir kişinin başka bir yerde kontrole gitmesi halinde de tüp bebek merkezinin tüm bunlarin kaydini tutarak, il sağlik müdürlüğüne bildireceğini söyledi.

Uygulamanin Resmi Gazete'de yayimlandiktan sonra geçerli olacağini ifade eden Şencan, mevcut merkezler için belli bir geçiş süresi taninacağini bildirdi.

bu mübarek günde Allah da için açılan elelrimizi boş göndermez inşalalh dualarımızı kabul eder. uamrım bu topikte herkes güzel haber alır ve ilerisi için bize de umut olur. Rabbim bizlere evlat hasreti çektirmesin sağlıkla hayırlısıyla tez zmanda gelsin bebişlerimiz.

bu mübarek günde Allah da için açılan elelrimizi boş göndermez inşalalh dualarımızı kabul eder. uamrım bu topikte herkes güzel haber alır ve ilerisi için bize de umut olur. Rabbim bizlere evlat hasreti çektirmesin sağlıkla hayırlısıyla tez zmanda gelsin bebişlerimiz.

amin canım. bende şimdi namaz kılıp kuran okudum. kadınlar kulubunde evlat isteyen kim varsa onlar ve kendim için dua ettim arkadaşım. inşallah ALLAHIM evladımızı bize hayırlı kılar

23 ve 24 te test yapacak arkadaşlardan haber yok umarım iyi sonuçlanmıştır diyorum ama iyi olsa gelirlerdi dimi mutlaka inşallah iyidirde gelmeselerde olur canları saolsun

23 ve 24 te test yapacak arkadaşlardan haber yok umarım iyi sonuçlanmıştır diyorum ama iyi olsa gelirlerdi dimi mutlaka inşallah iyidirde gelmeselerde olur canları saolsun

iyi düşünelim iyi olsun. seviçten bizi unuttular diyelim

sizde böyle yapmayın ama arkadaşlar. bakın hepimiz merak ediyoruz

40 canım. içinizde en yaşlınız benim herhalde :-)

valla hiçte yaşlı değilsin, geçen test sonucu alırken sekreterlikte bi kağıt ilişti gözüme yaş 48 gebelik pozitif yazıyodu, dedim içimden millet 48 yaşında hamile kalıyo, ben 31 yaşında beceremedim bi türlü, yani Allah istedikten sonra hiç bir yaş geç değil, bende dua ettim hepimiz için Allahım İnşallah tez vakitte hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip edecek

valla hiçte yaşlı değilsin, geçen test sonucu alırken sekreterlikte bi kağıt ilişti gözüme yaş 48 gebelik pozitif yazıyodu, dedim içimden millet 48 yaşında hamile kalıyo, ben 31 yaşında beceremedim bi türlü, yani Allah istedikten sonra hiç bir yaş geç değil, bende dua ettim hepimiz için Allahım İnşallah tez vakitte hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip edecek

kaydirigubbakcemile4

iyi geceler arkadaşlar, tekrar herkesin kandilini kutluyorum, bu gece edilen dualarımız, açılan ellerimiz boş dönmesin İnşallah, en kısa zamanda kavuşalım meleklerimize..:emir_bebek:

tv de dua vardı hem ağladım hemde hepimiz için dua ettim arkadaşlar. Allah hepimizin dualarını kabul etsin. tekrar hayırlı kandiller ve iyi geceler

günaydın hayırlı cumalar arkadaşlar,

inş. edilen dualarımızın hepsi kabul olur hepimizin bebişi olur en kısa zamanda

arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar ben bir kaç gün yokum inşallah dönüşte sonuç bekleyenllerden mutlu haberler alırım dualarım sizinlekaydirigubbakcemile3

Back
X