Aşılama Şubat 2010 Aşılama Yaptıracaklar Burada Buluşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ilginç sen tüp bebek ayptırmıyorsun ki hsg çekmeden yapsın. aşılamayı kesinlikle hsg çektirmeden yapmıyorlar. ben p.tesi hsg çektireceğim. bende hemen aşılama istedim bir kere hamile kalmama rağmen dr büyük ihtimalle bir sorun yoktur ama hsg çekmeden olmaz dedi. hadi tüplerde sorun varsa ne olacak aşılama boşuna yapılmış olur. birde şu yönden bak sonuçta aşılama için alacağımız ilaçlar hep hormon ilaçları tüplerde falan problem varsa gereksiz ilaç kullanımı olacak.

bana da doktorum ilaç tedavisine başlamadan istedi iki ay ilaç tedavisi gördüm aşılamadan önce ne var ne yok görelim kanllar kapalıysa boşuna zaman kaybetme dedi çok şükür temiz ama genede tık yok.....

ya kızlar sizdeki sorun ne neden olmadığını biliyormusunuz.

arkadaşlar merhaa,

ece sen aşılama olmadan hsg çektirmedinmi. bence seni doktorun iyi yönlendirmemiş. erkekte ilk olarak sperm testni nasıl istiyorsa doktorlar bu tür tedavide de hsg yi istiyor. ona göre tüp veya aşılama karar veriliyor. Allah korusun tüplerden biri veya ikisi tıkalıysa aşılamanın ne anlamı var o zaman.

katılıyorum sana canım haklısın ilk önce yapılması gereken şey hsg çekilmeli yoksa hiçbiri fayda etmiyor

yarın test yaptıracak arkadaşlar hepinize şimdiden hayırlı olsun diyorum, dualarım bu akşam sizlerle ,
bizide haberdar edin lütfen.

eneplnar merhaba benim adet günüm bugün ama aynı sende olduğu gibi 5 gündür adet sancılarım var.akıntım da fazla her dk tuvalete koşar oldum.idrar testi yaptım ama malesef.benim adet öncesi sancım birgün öncesidir ve sonra adet olurum.senin belirtilerle benimkiler aynı. yrn kanda baktırıcam.inşallah bu senle benim hamillelik belirtilerimizdir

amin inşallah bebiş haberini tez zamanda alırsın. sonra kalp atışını duyar sonrada sağlıklı sıhatli bir şekilde kucağına alırsın. fazlada umutlanmak istemiyorum. sonra hayal kırıklığı oluyor. birde idrar testinde zaten adeti geçmeden çıkması çok zor diyorlar. gelmesi gereken günü 4 5 gün geçeceksinki çift çizgi çıksın diyorlar. umarım kanda çıkar. umarım hastalanmazsın. burdan bir kişinin bile hamile kaldığını öğrenmek inanın mutlu ediyor umut veriyor.

arkadaşlar merhaa,

ece sen aşılama olmadan hsg çektirmedinmi. bence seni doktorun iyi yönlendirmemiş. erkekte ilk olarak sperm testni nasıl istiyorsa doktorlar bu tür tedavide de hsg yi istiyor. ona göre tüp veya aşılama karar veriliyor. Allah korusun tüplerden biri veya ikisi tıkalıysa aşılamanın ne anlamı var o zaman.

bencede mantıklı olan o ama sonradan şuna karar verdim bende bir gebelik oluştuya belki ondan istememiştir dedim ve hsg de ısrar etmedim..aşılama içinde bir sürü para verdim özel klinik birde bu son zaten oldu oldu olmadı buraya bir daha gitmiycem üniversite hastanesine gidicem..:oklava:

benim hsg çekilirken çok fazla bir şey hissetmedim. benden önceki ise çığlık çığlığa bağırmıştı. hatta annem onun bağıtısını duyunca yasin adadı benim için kolay geçsin diye. bünyeden bünyeye değişiyormu demekki. ben on dakika dinlenip sonra çıktım hastaneden

amin inşallah bebiş haberini tez zamanda alırsın. sonra kalp atışını duyar sonrada sağlıklı sıhatli bir şekilde kucağına alırsın. fazlada umutlanmak istemiyorum. sonra hayal kırıklığı oluyor. birde idrar testinde zaten adeti geçmeden çıkması çok zor diyorlar. gelmesi gereken günü 4 5 gün geçeceksinki çift çizgi çıksın diyorlar. umarım kanda çıkar. umarım hastalanmazsın. burdan bir kişinin bile hamile kaldığını öğrenmek inanın mutlu ediyor umut veriyor.

teşekkür ederim güzel dilekerin için ama kanda çıksın inşallah idrarda yine yapıcam sırf o 2. kırmızı çizgiyi görmek için.ne çizgiymişşşşşşşş :)

arkadaşlar, ben çektirdim hsg bana kalırsa tedaviye başlamadan hsg çektirmekte fayda var iğne ucu kadar kanallarda tıkanıklık oldugunda hamile kalınamıyor, onun için tedaviye ordan başlamak gerek diye düşünüyorum hsg sonrasında ne gerekiyosa yapılmalı... Ağrı konusuna gelince benim çok felaket ağrım oldu korkutmak için söylemiyorum bunları ama hazırlıklı olun diye hem hsg çekilirken hemde çekildikten birkaç gün ağrılarım oldu ama benden önce arkadaşım yaptırdı onun çok ağrıısı olmadı kişiden kişiye değişebiliyo bu, duyduğuma göre bazı yerlerde anestezi altındada yapıyomuş doktorlar araştırın tabii ondan sonra kararı sizler verirsiniz inş. iyi sonuçlar alırsınız

anestezilik bir durum yok bence. hele bir kere aşıalayı deneyen gül arkadaşımız hiç korkmasın bence nasıl aşılamada rahim açıldıysa aynı aletle açılıyor nasıl ince cubuk sokulduysa aynı çubuk sokuluyor bir tek aşılamada sperm enjekde ediliyor orda başka sıvı işlem aynı.... bence aşırı ağrısı olanarın doktorumunda dediği gibi aşırı korkarak yaptırmaları. kendilerini çok sıkıyorlarmışkasıyorlarmış yanı kasılınca kanallar daha daralıyor sıvı daha sert geliyor ve tansiyon dşüyor şeker düşüyor. zaten kesinlikle aç olunmamalıymış tıkabasa yok karnına gidilecekmişki bende öyle gittim. evet çekildikden sonra 2 gün bende ağrı çektim. ama dayanılamayacak bir ağrı değildi.

bende hsg çektirdim 2 dk sadce ağrısı ilaç verilirken ve sonrasında çalıştım hatta hiç sorun olmadı ama bidaha deseler o iki dakikaya dayanamam

teşekkür ederim güzel dilekerin için ama kanda çıksın inşallah idrarda yine yapıcam sırf o 2. kırmızı çizgiyi görmek için.ne çizgiymişşşşşşşş :)

:)))) aynen vallah sırf o çizgi nasıl çıkıyor merakdan bende yaptıracağım.... bunu hiç akıl etmemişdim hehe iyi akıl vallah

bencede mantıklı olan o ama sonradan şuna karar verdim bende bir gebelik oluştuya belki ondan istememiştir dedim ve hsg de ısrar etmedim..aşılama içinde bir sürü para verdim özel klinik birde bu son zaten oldu oldu olmadı buraya bir daha gitmiycem üniversite hastanesine gidicem..:oklava:

arkadaşım zaten hsg yi adettein 8 ile 10 günü arasında istiyorlar. yani hamilelik durumu olmamış oluyor o dönemde . bence sen doktorunu bir sorgula istersen:oklava:

ben tedaviye özel bir hastanede başlayacakdım aşılama yaptırarak hamile kalan bir tanıdık bana bakırköy kızılayın doktorunu tavsiye etti. ben ona gittim sonuç bu dedi. boşuna çok para verme dedi. bende gittim kadın çok tatlı biri insanı rahatlatıyor motive ediyor aşılamayıda eşimin sperm ayıklmasına 180 aşılamaya 200 verdik 380 tuttu.

yumurta takibi için ne kadar alıyo doktorun?
benim yumurta takibi 300 aşılama 250 iki ün üst üste yapıyor bide 75 iğne 875 e maloluyor

ececim ben üniversite hastanesinde yaptırdım banada hsg yapmadan aşılama yaptı doktor

geçen televizyonda biri dediki bir rahatsızlığınız varsa hastane değil doktor araştırın. hastanenin ne olduğu değil dokrorunun nasıl olduğu önemlidir. çevremden aaa durumunuz var neden kızılayda tedavi oluyorsun ki diyen o kadar bilmiş olduki. onlara neyse. ben doktorumdan memnunum.

yumurta takibi için ne kadar alıyo doktorun?
benim yumurta takibi 300 aşılama 250 iki ün üst üste yapıyor bide 75 iğne 875 e maloluyor

bana sorduysan adetimin 3.günü gidiyorum 25tl veriyorum sonra ilaca başlıyorum5.gün 5günün ardından gidiyorum yumurtalara bakıyor ekstra ödeme yok 10gün içinde gittiğinde sonrada 380 birde 83 iğne 488geliyor ...

ya kızlar sizdeki sorun ne neden olmadığını biliyormusunuz.[/QUOTE]

ben evlendikten 8 ay sonra bebek düşünmeye başladım ve düşündükten 4 ay sonrada hamile kaldım fakat 15+3 hft iken geçen mart ayı sonunda gebeliğim sonlandırılmak zorunda kalındı. yaklaşık 11 ay oldu ve tekrardan hamile kalamadım. ben adanadayım eşim ankarada tahminim ben ne kadar yumurtlama zamanını ayarlayıp yanyana gelmeye çalışsamda pek denk getiremiyorum gibi. gidişgelişlerimizi yumurtlama dönemine denk getirmeye çalışıyorum fakat ayda 2 gün yada 3 günlüğüne görüşebiliyoruz buda yeterli olmuyor sanırsam. benim herşeyim yapıldu hsg dışında onuda p.tesi yaptıracağım. eşime ekim ayında sperm analizi yaptırdık. sayı ve hareketlilik iyi çıktı ama morfoloji %6 çıktı. ocak ayında tekrarladı testi. çünkü ilk verdiği yerde testi başka yere yolluyorlarmış o nedenle şüphelendik zamanında gitmezse 30 dk falan sonuç sağlıklı olmayabiliyormuş. ocak ayındaki testte sayı ve hareketlilik yine iyiydi ve hatta ilkindende artmıştı morfolojide %15 çıktı. dr eşinin ve senin sonuçların agyet iyi tek hsg çekilmemiş onuda çekelim dedi. hsgden sonra değerlendirme yapacak. yumurta takibi falan dedi ama hem yaşım itibari ile hemde eşimle denk getiremediğimiz için böyle şeylerle zaman kaybetmek istemiyorum. hsg den sonra aşılama denerim birkaç defa inşallah gerek kalmaz 1 den sonrasına ama olmazsa eylül ayı gibi tüp bebeğe falan geçerim diye düşünüyorum. hayırlısı artık.

geçen televizyonda biri dediki bir rahatsızlığınız varsa hastane değil doktor araştırın. hastanenin ne olduğu değil dokrorunun nasıl olduğu önemlidir. çevremden aaa durumunuz var neden kızılayda tedavi oluyorsun ki diyen o kadar bilmiş olduki. onlara neyse. ben doktorumdan memnunum.

canım önemli olan doktoruna güvenip inanman bence içini ferah tut olacaksa oluyo zaten bebiş gelmek istiyosa kimse onu tutamaz :))))

Back
X