Canım 12 yumurta vardı. Ben ilk tedaviden beri aynı doktora gidiyorum. Geçen seferki tedavi ile birebir aynı ilaçlar verildi ve uzun protokol yapıldı. Tek bir farkla bu sefer diğerinden yaklaşık 12 gün daha uzun sürdü. Benim regli surem değişti. Doktor ikinci regli geldiğinde İstanbul dışındaydi. Bir buradan kaynaklı sanırım bir sorun yaşadık. 30 temmuzda başladım. 2 eylülde Opu oldu. Bu kadar uzun süren tedavi hiç bulamadım. Sanırım bu sorun yarattı.
Bir diğer sorunumuz bu sefer merkezi değiştirdik. Bin pismanim. Narkoza karşı bir hassasiyetim var ve kusuyorum. Geçen sefer diğer merkez triod ilacını alıp gelmedigim için kızmıştı. Aradım ve durumu açıklandım. Sabah ilacı alın dendi. Bu yüzden de işlem sırasında sürekli kuşmusun. Zar zor toplananlar içinde 8 boş var. 4 tane gayet iyi durumda yumurta var dendi. Eşim iş değiştirdi. Opu günü ilk iş gününe denk geldi. Sperm sorunu olmadığı için merkez bir gün önce verin biz donduralım, işlem saati çözelim dediler. Ben işlemden çıktım. Tansiyon 18/10 na çıktı. Uzun sürede inmedi. Uzun süre merkezden ayrilamadik. Saat 2:30 civarı gelip biz şimdi çözüyoruz dediler. Bu sürede yumurtalara bir işlem yapıldığını sanmıyorum. Ertesi gün öğleden sonra 1 embriyo sağlıklı diğeri hiç iyi değil dendi. 2. Gün 11 de haber geldi çok yoğunuz şimdi baktık. İyi durmuyor, bize 2 saat verin takip edelim dendi. Anlayacağın görünen 12 yumurtadan hiç bir şey kalmadı. Toplanamayanlar var. Onların durumu ne o bile belli değil. Garip bir durum anlayacağın.
Hepimiz en iyi şekilde olmasını istiyoruz ama herkes o kadar şanslı değil. Ancak bu sonucun kötü olacağı anlamına gelmiyor. Belki başından içine sinmeyen veya takılanlar var. Eminim kendine göre haklisinda ama haddim olmayarak nacizane tavsiyem şükür öyle yada böyle transfer olmuş. Bayramı kendine zehir etme. İnşallah senledir. Rabbim nasip etmiştir. Bayramdan sonra öğrenip 2.ci bir bayram yapacağına inanıyorum. Bu kadar kişiden birinin duası belki kabul olur, bellimi olur.