NursELmira
tatlım çok üzüldüm inan sağlık olsun canım ne yapalım olana kadar pes etmek yok rabbim inşaallah bir gün emeklerimizin dualarımızin karşılığını verir. sınav dünyası işte bizim sınavımızda bu Allah sağlık versin valla herşeyin başı sağlık.
aysesahra
tatlım en son haziran ayında adetin 3. Günü hormon değerlerime baktırtirmistim
lh: 8.45 referans aralığı ( 2.4-12.6)
Fsh: 4.92 referans aralığı( 3.5-12.5)
Prolaktin: 19.37 referans aralığı ( 4.79-23.3)
Canım benim yumurta rezervi iyi diyor doktorlar eşimin sperm değerleri de en son 1 ay önce yapıldı
Sperm sayısı: 80 milyon
Total hareketli: %88 morfoloji bakılmadi bizim 3 tüp bebek sonrası görünen tek sorun şu galiba embiryolar normal bölünme hızı ile bölünmüyor. Yani bu bölünme normal yolla nasıl iç ortamda bölünüyorsa tüp bebekte de aynı yani çünkü tüp bebekte sperm yumurtaya hiç bir şey yapmadan direkt spermi yumurtaya enjekte yapıldığı için bölünme hızı yine aynı oluyor tedavisi yok. O zaman biz boşuna tüp bebek yapıyoruz bu bölünme sorununu doğal bi şekilde ne iyi geliyorsa onu yapmak lazım ki normal yolla olsun ya da tüp bebek tedavisinde gelişimi normal olsun bölünme hızı. Bizim bu soruna çare olursa normal yolla da olur gibi geliyor yani yumurta rezervi iyi eşimin değerleri iyi bölünmesi normal olsa olacak belki de bizde ki tüp bebek tutmama nedeni bu teşhis olarak