Suçluluk psikolojisi

Anneniz hasta bunu kabullenin. Anlattığınız hiç bir konuda suçlu değilsiniz. Çay mevzusu zaten kaza besbelli ama diğer konularda suçlu olmayı bırakın düpedüz mağdursunuz. Tedavinizi bırakmayın, ilaçlara ek olarak bir de terapi alabilirseniz daha hızlı olur iyileşme. Tavsiyem mümkün olduğunca sizi geren ortamlardan uzak durmanız olur. Annenizse anneniz, mümkünse görüşmeyin.

annenizin ciddi psikolojik sorunları var. hem bağnaz hem de cahil. ne demek çok ağlanılan evde birisi ölürmüş? kaldı mı böyle zihniyetler ya hala! bu 1.

2. si ise madem çay demlettiriyorlar size,getirdiğinizi de görüyorlar,o zaman ablanız bir zahmet çocuğunu tutsun,çay geliyor koşma kenara geç desin. kendi sorumsuzluğunun faturasını size kesmesin.

o da çocuk doğasında var hareketlilik,burada tüm sorumluluk ablanızda. suç ne sizde ne de yeğeninizde. tek suçlu ablanız ve anneniz.

insanız elbette elimizden kayabilir.

ne diye suçlu olasınız?? insan ailesini seçemiyor maalesef, sizin en büyük şanssızlığınız öyle bir aileye sahip olmak bence.

bir an önce mesleğinizi elinize alıp kendi hayatınızı kurmaya bakın. o evde doğdunuz ama orada ölmek zorunda değilsiniz.

saçma sapan şeylerin dayatılmasıyla hayata küsmüşsünüz yazık günah ya.
Bravo 👏👏👏

Çay geldiğini madem biliyorlardı, oturtsalarmış çocuğu. Sizin yürüyüşünüzle aklınızın havada olmasıyla ne ilgisi var? Kıyamet kopsa sorumlusu siz olacaksınız. Takılmayın bu kadar. Herkes kendine günah keçisi sizi seçmiş.

Çok mutsuzum ,benim dogmam bile suc keşke dogmasaydim. Sürekli suclandigim için anksiyete bozukluğu çıktı bende , .7.8 yaşlarındaydim abim öldüğünde hep ağlayan bi çocuktum anneme göre,ben ağlamışım diye abim ölmüş öyle dedi bana ( çünkü çok ağlayan biri olursa evde biri ölürmüs ) ben hep acaba dedim abim benim yüzümden mi öldü, sigara içiyordum köpek gibi çalisiyordum anneme veriyordum parayı sadece 100 TL ayiriyordum onuda yol parası ve sigara için ,param bitti annemden istedim sigara için kalktı evi terk etti yine kendimi suçlu hissettim ,asıl konuya gelicek olursak ,3 gün önce annem dedi cay yap babanlara bende yaptım Su kaynayınca ablamda dedi kalk demle götür içeri ,demledim hazırladım tam mutfaktan çıkarken ablamın oğlu evin içinde koşturdu ve elimdeki çay a çarptı (Allah'tan tek demlik yapmıştım ) sonra olduğu gibi yeğenim üstüne devrildi o çay .ben bitek tepsinin elimden düştüğünü gördüm ,ikinci derece yanık oluşmuş kolunda .zaten ben kendimi suçlu hissediyorum ablamda bana dedi kafan bulutlarda yürüyorsun yürüyüşün bile tuhaf ,gözlerim doldu bişi diyemedim kaçacak delik aradım sadece .ben bir saniye mutfaktan geç çıksam yeğenim yanmiyacakti .kendimi çok kötü hissediyorum ,yeğenim buarada 13 yaşında ,onunda suçu yok aslında keşke diyorum benim üstüme dökülseydi vicdan azabı çekiyorum zaten ablamda söyleyince kendimi daha çok kötü hissettim
Cok fedakar bi insansin bazi anlatiklarinda kendimi gordum sende.yapma yapma yapma.... bu kadar fedakar olma.fazla fedakarlik kisinin kendi kul hakkina girmesidir diye bi soz var ne kadar dogru... ne kadar fedakar olursan o kadar degerin duser ..baksana yanlislikla olmus bi olayda bile nasil beceriksizmis gibi suclaniyorsun.kimse senin cirpindigini gormuyor bile becerisizlikle suclanmissin.kendin ol herkesi bi.kenara koy....insanlara yaranamazsin kendini sucalamayi birak sende bi bireysin ilerde anne es olacaksin inan simdiki yasadiklarin ilerde cikiyor.. kendine haksizlik etme..

Back
X