Suçluluk psikolojisi

Annenle barışmak istiyorsan ona bu cahil düşüncesini sor içini dökmek bazen güzeldir.
Neden anne neden yaptın bunu küçücük bir çocuğa diye sor .
Birak saçmalama da hatasını anlasın.
Canının nasil yandığını bilsin.
Sen o gün iki çocuğunu kaybettiğini görmedin mi biri de bendim desen ne diyecek acaba.
Bazen bilmeli insanlar ya .
Yuzlesmeli aci da olsa.
Maas konusuna gelince senin yerinde olsam.
Azar azar ona verdiğim parayı azaltır benim ihtiyaçlarım var diyerek ya da borçlanarak kendime yatırım yapardım.
Çalışan sensin . Anneye babaya maddi yardım etmek çok güzel ama bakıyorum sen yardım etmiyorsun bildiğin onların kuklası olmuşsun. Kırıcı olmak değil niyetim sadece gözünü açmak.
Üzüldüm ya gerçekten üzüldüm 😔
Ben bunları konuşamıyorum işte çünkü ağlama tutuyor beni .bende beni o sekil görsünler istemiyorum ..bu para verme konusu ben küçükken olmuştu

Hakkınız da hayırlısı olsun.
Karpuz senin annen hiç normal değil. Sen de psikolojik destek alsan çok rahatlarsın inan.
Alıyorum zaten . anksiyete ve okb tedavisi görüyorum .herkez beni suçluyor bende ilaçları ben çok hırçın biriydim şimdi ağzıma scsalar bitek ağlamam geliyor kimseye bişi diyemiyorum .sanırım ilaçlarida birakicam bu gidisle

Hayır boşanmadim .annem beni kovdu evden zaten istemiyordu yazmıştım bunu . gidicek bı yerim yoktu evime geldim yine . Esimede anlatmadım bu yüzden geldiğimi sana bı şans daha verdim eğer bunu değerlendirirsen kalırım yok dersen çıkar giderim dedim.iki gun sonra hastaneye yatırdım eşimi yaklaşık 1 ay hastanede yattı .şuan haplarını kendi ellerimle veriyorum sorun yok inşallah birdahada olmaz .birdaha aynı olayları yaşamayi kaldıramam
annenize 2 çift laf ederdimde banlanırım.anlayan anladı zaten ne demek istediğimi.herkes anne olmamalı oluyorsa da gerçek bir anne olmalı.sadece doğurmakla bitmiyor iş

Gerçekten çok üzüldüm sizin için
Annenizin asılsız inançlarının faturası size kesilemez.
13 yaşındaki çocuk kendisi dikkat edebilirdi kaldı ki hadi oldu kimse bilerek yeğeninin üstüne çay dökmez herhalde kaza olmuş.

Kimsenin sizi haksız yere suçlu hissettirmesine müsaade etmeyin.

annenize 2 çift laf ederdimde banlanırım.anlayan anladı zaten ne demek istediğimi.herkes anne olmamalı oluyorsa da gerçek bir anne olmalı.sadece doğurmakla bitmiyor iş
Edenler oldi zaten hemde en yakın arkadaşı ona sırtını döndü bu yüzden .ama akillandimi hayır yine aynı tas aynı hamam

Gerçekten çok üzüldüm sizin için
Annenizin asılsız inançlarının faturası size kesilemez.
13 yaşındaki çocuk kendisi dikkat edebilirdi kaldı ki hadi oldu kimse bilerek yeğeninin üstüne çay dökmez herhalde kaza olmuş.

Kimsenin sizi haksız yere suçlu hissettirmesine müsaade etmeyin.
Ben ablam öyle diyince benim oğlanı alıp eve geldim konuşursam ağlarım biliyorum oyuzden olaylardan kaçıyorum artık elimden bitek bu geliyor simdi

Alıyorum zaten . anksiyete ve okb tedavisi görüyorum .herkez beni suçluyor bende ilaçları ben çok hırçın biriydim şimdi ağzıma scsalar bitek ağlamam geliyor kimseye bişi diyemiyorum .sanırım ilaçlarida birakicam bu gidisle
Sakın ilaçları pat diye kesmeyin. Psikiyatri ilaçları aniden kesilmez, doktor önerisi ile azaltılarak bırakılır.
Ayrıca böyle bir aileye ve kocaya dayanmak için psikolojik tedavi şart size, devam edin tedavinize lütfen.

Edenler oldi zaten hemde en yakın arkadaşı ona sırtını döndü bu yüzden .ama akillandimi hayır yine aynı tas aynı hamam
ben sizi yaptığınız hiç bir hata da suçlamadım eski konularınızı biliyorum.çünkü cahil bir ailede anca bu kadar olurdu.cahil dediğim okumamış değil yanlış anlaşılmasın.kafa yapısı cahil demek istedim.allah yardımcınız olsun .umarım eşinizin tedavisi başarıya ulaşır.

Sakın ilaçları pat diye kesmeyin. Psikiyatri ilaçları aniden kesilmez, doktor önerisi ile azaltılarak bırakılır.
Ayrıca böyle bir aileye ve kocaya dayanmak için psikolojik tedavi şart size, devam edin tedavinize lütfen.
Biara bırakmayı denedim elim ayağım boşalıyordu bayılacak gibi oluyodum.yine içtim bende , doktorumla tekrar görüşme vakti geldi zaten bakalim o ne diyicek eğer bırak derse zaten bırakırım bırakma derse mecburen devam edicm oğlum için iyileşmek zorundayim

ben sizi yaptığınız hiç bir hata da suçlamadım eski konularınızı biliyorum.çünkü cahil bir ailede anca bu kadar olurdu.cahil dediğim okumamış değil yanlış anlaşılmasın.kafa yapısı cahil demek istedim.allah yardımcınız olsun .umarım eşinizin tedavisi başarıya ulaşır.
Hemde ne cahil biliyorum .böyle ailede olmak bende istemezdim ama yapicak bişi yok .annemle görüşmek istemedim 1 buçuk görüşmedim aramızı yaptılar yine .ben ablam Antalya dan geldi diye iki üç günde bir uğruyordum yoksa fazla görüşmek bende istemiyorum onunla

25 yaşındayım .ablam bilir yeğenlerimi nekadar sevdiğimi,oda kaza olduğunu söyledi ama sonra böyle diyince canım gercekten çok yandı ben bu olay yüzünden zaten gözüme uyku girmiyordu .benimde çocuğum var ben istermiydim boyle olmasini
O zaman cok kafaya takiyorsunuz. Takmayin. Ama yine de annenize kizginim. Abinizin olumunu sizden bilmesi.. şoylesine bile soylemesi. Cok korkunc

Annenizle yüzleşin.Daha küçücükken söylediği bir cümlenin nelere mal olduğunu bilsin.İçinize attıklarınızı bir bir suratlarına çarpın,ondan sonra kendinize güveniniz gelecek ve herkes ağzına ne gelirse size söyleyemeyecek.Herşey için kendinizi suçlamanızın nedeni bu ,kimse sizden çekinmiyor.Atın üstünüzdeki kara toprağı,herşeyin suçlusu istesenizde siz olamazsınızki zaten.Sizin de çocuğunuz varmış,Onun için yapın bunu.Bu psikolojik durumuzdan o da etkilenebilir.

çok özür dileyerek söylüyorum, annenizinki nasıl bir cehalet, nasıl bir vicdansızlıktır ya? küçücük çocuğa böyle laflar edilir mi? hem de saçma sapan batıl bir inanç, ki hayatımda ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
yeğeniniz konusunda da size hiç suç bulamadım ben. o yaşta çocuk deli deli koşar evde, normaldir. ama biri çay may getirecekse annesinin-babasının zapt etmesi gerekir çocuğu. siz niye kendinizi suçlayıp hırpalıyorsunuz? :(
ilaç kullanıyormuşsunuz, peki terapi alıyor musunuz? almıyorsanız mutlaka başlayın derim, size çok iyi gelecektir. özel kliniklere gidecek durumunuz yoksa devlet hastanelerinde de psikologlar var, psikiyatristiniz yönlendirebilir sizi bu konuda. ben devlet hastanesinde bir süre devam etmiştim terapiye, faydasını da gördüm.
gerçi pandemi dönemi nasıldır bilmiyorum hiç, doktorunuza gidince danışın mutlaka.
ve lütfen ilaçlarınızı kafanıza göre bırakmayın, o konuda doktorun sözünden çıkmayın. gerçekten kötü etkileri olabiliyor, maalesef kendim yaşadığım için biliyorum.

Olacağı varmış olmuş. Sizle alakası yok. Umursamayın. Anneniz de ciddi sıkıntılı bir tıp
Anne gibi anne gerçekten evladını seviyorsa sıkıntılıysada gider tedavi olur ben zaten bu yüzden kovuldum evden sırf gel seni psikiyatriye gösterim tedavi ol dediğim için evde kiyamet koptu .demekki böyle olmaktan kendiside memnun

Annenizle yüzleşin.Daha küçücükken söylediği bir cümlenin nelere mal olduğunu bilsin.İçinize attıklarınızı bir bir suratlarına çarpın,ondan sonra kendinize güveniniz gelecek ve herkes ağzına ne gelirse size söyleyemeyecek.Herşey için kendinizi suçlamanızın nedeni bu ,kimse sizden çekinmiyor.Atın üstünüzdeki kara toprağı,herşeyin suçlusu istesenizde siz olamazsınızki zaten.Sizin de çocuğunuz varmış,Onun için yapın bunu.Bu psikolojik durumuzdan o da etkilenebilir.
Benim patlamalarım çok ağır oluyor kriz geçiriyorum zaten içime attıgim için böyle oluyor annem nekadar beni yaralasada ben onun kalbini kırmak istemediğim için susuyorum.ama bu sususlarimin bedeli çok ağır olucak onuda biliyorum ,her evime geldiginde bı kılıf buluyor yemin ediyorum ev tertemiz olsun en ufak bişi görse bu evin hali ne diye agzma scyor misafir diye bişi diyemiyorum eğer ağzımı bende açarsam geri dönüşü olmaz artık .bakalım nolucak Allah hakkımızda hayırlısı yapsin

Benim patlamalarım çok ağır oluyor kriz geçiriyorum zaten içime attıgim için böyle oluyor annem nekadar beni yaralasada ben onun kalbini kırmak istemediğim için susuyorum.ama bu sususlarimin bedeli çok ağır olucak onuda biliyorum ,her evime geldiginde bı kılıf buluyor yemin ediyorum ev tertemiz olsun en ufak bişi görse bu evin hali ne diye agzma scyor misafir diye bişi diyemiyorum eğer ağzımı bende açarsam geri dönüşü olmaz artık .bakalım nolucak Allah hakkımızda hayırlısı yapsin
Geri dönüşü olmasa ne olacak,sizin ruhsal sağlığınızdan daha mı önemli.Lütfen kendi değerinizin farkına varın,anneniz bile olsa gerekiyorsa kalbini kırın.Ev benim evim,temiz yada pis ben böyleyim,rahatsız olan gelmesin deyin.Bir kere söyleyin gerisi gelir.

Geri dönüşü olmasa ne olacak,sizin ruhsal sağlığınızdan daha mı önemli.Lütfen kendi değerinizin farkına varın,anneniz bile olsa gerekiyorsa kalbini kırın.Ev benim evim,temiz yada pis ben böyleyim,rahatsız olan gelmesin deyin.Bir kere söyleyin gerisi gelir.
Bikere gülerek dedimki burası benim evim beni ilgilendirir bitek .sonra yine aynısı yaptı, kalbini kırmak gerekiyor illaki onu anladım bakalım nezaman olucak

Yeğeninize geçmiş olsun
Adi ustunde kaza
Siz bilerek mi döktünüz çayı da suclu olasınız ?
Aslinda bu durumdan kurtulmak sizin elinizde de degil asabilseniz simdiye kadar ustesinden gelirdiniz
Size tavsiyem eger izleyebilirim derseniz psikolog Tülay Kök'ün videolarina bakin bir cok konuya degindigi için illa ki size uyan videosu da vardir.

Back
X