• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suçluluk psikolojisi

caresizbirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2023
42
-5
1
25
İyi günler. Kürtaj oldum ve bu bende travma yaptı.kimseye guvenemiyorum bebekle alakalı şeylerden nefret ediyorum hayatıma biri girse ölen bebeğe ihanet etmisim gibi hissediyorum
Kafamın içindeki sesler susmuyor

İyi günler. Kürtaj oldum ve bu bende travma yaptı.kimseye guvenemiyorum bebekle alakalı şeylerden nefret ediyorum hayatıma biri girse ölen bebeğe ihanet etmisim gibi hissediyorum
Birşey olmaz.her kadının başına gelen şeyler.özel falan değilsin yani.boşu boşuna kafanda büyütüp durma. tamamen kafandaki algıyla ilgili.sana bana gelene kadar millet neler yapıyor.dünya o kadar küçük değil.

Yani kimse istemez kürtaj olmak ama artık olan olmuş öyle karar vermeniz gerekmiş yapacak birşey yok bundan sonra daha sıkı korunma önlemleri alarak korunun aynısı yaşanmasın.bebek aşamasına gelmiş birşey yoktu ortada zaten belki doğurup kötü şartlarda yaşamasını sağlayarak asıl ihanet edecektiniz belki ileriki aşamada kendisi düşecekti bunlar ihtimaller yani.bir karar verdiniz artık kafaya takıp kendinizi hasta etmenizin manası yok.

Merhaba,
Konunuzu biliyorum. Daha kürtaj olalı bir hafta bile olmadı. Bu kadar kısa sürede nasıl “hayatıma biri girse” noktasına geldiniz? Kendinize biraz zaman tanıyın. Birkaç haftaya toparlanırsınız.

İlk hamileliğimde düşük sebebiyle kürtaj oldum aylarca çocuklardan nefret ettim sanki yavrumun yaşama hakkını almışlar gibi geldi bu psikolojik bir durum terapi aldım çok iyi geldi onunla yaşamaya öğrendim hala ara ara içim cız etse de alışıyorsun normal bakıyorsun 🙏🏻 mutlaka psikolog öneririm çünkü yaşamayan anlamaz bu hisleri çok zor kendi başına

Bu kadar hassassanız neden bu işlere girdiniz ki evlenmeden.ben yaşıyorum ama umrumda da değil bu tarz şeyler.herkes kendine göre yaşamalı bence.

Bende kürtaj oldum. Aylarca travma yarattı, eşimle birlikte bile olamıyordum panik atak krizi geçiriyordum. Zamanla atlattım aklıma bile gelmiyor öyle olması gerekti oldu bu kadar duygusal yaklaşmamak gerekiyor. Bu arada bu kadar hassassanız evlenmeden bu işlere kalkışmayın.

Geçmiş olsun,zamanla atlatırsınız .Bu size ders olur, korunmadan ilişki yaşamayın sonunda yine sıkıntı çeken siz olursunuz.

Back
X