• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sucu

Yok pedagoji ile pek ilgim yok . Pediatri 3 5 10 ay eğitim alınıp öğrenilecek bir şey değil .
Öğrenilince de işte sizin kadar öğreniliyor böyle.

Pediatri bilgim olduğunu ya da uzman olduğumu söylemedim. Pedagojik formasyon aldım ve bir zamanlar böyle yapardık dedim. Pediatri hastalık hekimlik birimi. Ben öğretmenim.

Yerin dibinden çıkın lütfen..
Herkes sizin gibi TDK yı ezberlemek zorunda değil.. ne bu insanları küçük görme havaları sizi böyle böyle bitireceğiz falan kim oluyorsunuz pardon. kim isterse onu der ister kadın ister bayan ister kız sizin gibilerde yapılan yoruma değil ancak yazım yanlışlarına dikkat eder..
Haklısınız.

Pediatri bilgim olduğunu ya da uzman olduğumu söylemedim. Pedagojik formasyon aldım ve bir zamanlar böyle yapardık dedim. Pediatri hastalık hekimlik birimi. Ben öğretmenim.

Bu beni bayağı üzdü

Konuyla ilgili ne yazılmış bakayım dedim TDK sözlüğüne dönmüş buralar. Hanımlar sakin biraz. Şahsen ben söylemeden içeriye bırakmasına kızardım. İçeriye bırakayım mı diye soruyorlar zaten. Genelde de kapıya bıraktırıp eşime aldırıyorum. Halı filan geldiğinde de ellerinden alıp sürükleyerek taşıyorum.

Bir de böyle şeyler sizi korkutuyorsa kapıyı açık bırakıp içeri girmek biraz mantıksız değil mi? Geçenlerde kapıda ödemeli kargo geldi adam bozuk var mı diye sordu bi sn deyip kapıyı kapatıp öyle girdim para almaya. Güvenemeyen insan böyle yapar çünkü.

zaman kötü korkmakta haklısın, en azından içeriye bırakayım mı abla diye sorarlar normalde. Bence de eşiniz varken alın suyunuzu ne olur ne olmaz neler duyuyoruz.

Arkadaşlar geçen gün, 3 damacana su siparişi verdim. Geldi adam kapıya koydu suları. Ben de kapıyı hafif kapatıp içeri para almaya gittim. Salona gidince tıkır tıkır kapıdan sesler geldi inanılmaz korktum adam içeri mi girdi acaba diye bir sürü felaket senaryosu canlandı gözümde. Neyse parayı aldım kapıya doğru yürüdüm. Adam 3 damacanayi da koridora taşımış. Yanyana dizmiş böyle. Belli ki bir adımını da kapıdan içeri sokmuş. Ya da çok uzun boyluydu sokmamış da olabilir. Hemen parasını verip kapıyı kapattım. Akşam eşime anlattım. Eşim de bundan sonra suyu benim gelmeme yakın sipariş ver dedi. Öyle de yapıyorum artık .

Şuan da acaba adam iyi niyetliydi ben günahını mi aldım diye kendimi suçluyorum. Sağolsun içeri kadar almış suları, aile babası sonuçta, ekmek parası için uğraşıyor diye kafama çok taktım. Adamın arkasından konuştum vebalini mi aldım?

Bu arada adamı tanımıyorum hakkında yaptığım yorumlar tahmin sadece. Bir kere gördüm sadece başka da hiç görmedim
Korkmanız normal. Daha dikkatli yorumlar yaparsınız olur biter.

Bayan olduğunuz için okadar ağırlığı taşımayın istemiş belliki.
Ancak bu zamanda bir gözünden,diğer gözüne güven yok.
Bizimde yıllardır sucumuz,sipariş verdimmi hemen kapıya damacanayı bırakırım.Evde yanlızsam aşağıdan zile basınca damacanın üzerine bırakırım parayı,alır boşu ve parayı suyu bırakır ve gider.

Çok ince düşünen insanlardan olduğunu düşünüyorum tez yıprandım dersin ileride cidden bak bukadar detaylı düşünmek iyi değil bence

Ben olsam adamcağız içeri kadar da taşıdı Allah razı olsun diye düşünürdüm
Aklıma kötü bir senaryo gelmezdi açıkçası

Gerçekten yazdıklarınız beni bile rahatsız etti. Nasıl bir üslubunuz var, normal hayatta da sizden farklı görüşlere sahip olanlarla bu şekilde mi tartışıyorsunuz. Bakın hanımefendi sizin her bulduğunuz bahaneyi çürüttü ve mantıklı açıklamalar yaptı. Ben de kullanırdım “bayan” kelimesini, sonra bir arkadaşım beni uyardı sizin gibi ben de “ay ne farkeder canım” “ yolda birine kadın diye mi seslenicem” dedim sonra arkadaşların yaptığı gibi açıkladı doğrusunu, olması gerekeni söyledi ve evet yanlış düşündüğümü kabul ettim bu üslupla devam etmedi bizim sohbetimiz, yapmayın lütfen.

Yazan kişinin ilk 2 mesajına bakarsanız uslübumun yanlış olmadığını çok net görebilirsiniz.

Herkes sizin gibi TDK yı ezberlemek zorunda değil.. ne bu insanları küçük görme havaları sizi böyle böyle bitireceğiz falan kim oluyorsunuz pardon. kim isterse onu der ister kadın ister bayan ister kız sizin gibilerde yapılan yoruma değil ancak yazım yanlışlarına dikkat eder..

İnanın ki ortalık bu tarz insanlarla dolu kelimelerinizi boşuna tüketmeyin. Türkçeyi fevkalade kullanır onlar muhteşemler!

Zaten hiç tanımadığınız biri size " kadın " diye hitap edemez. Hanımefendi der. Sen diye hitap edemeyeceği gibi.
Bu konu nasil buralara geldi:eek:

Ben de "bakar misiniz bayan" denmesinden "bakar misiniz hanimefendi" denmesini tercih ederim. Sanirim israrla kadin yerine bayan kelimesi kullanilmasindan dolayi kulaklarim tirmalaniyor

Bende hep 2 şer damacana alırım,hemde cam damacana kullanıyorum,her zaman tekerlekli damacana taşıyıcının içinden alır içeri yine taşıyıcıya koyar. Kapının önüne bırakmaz,içeri de taşımaz,sadece eşikten içeri bırakır ama uzun zamandır aynı yerden su almama rağmen ve kamera olmasına rağmen,suyu söylerken parayı hazırlarım,kapıyı aralık bırakıpta içeri gidip para almam. Es kaza unutursam da kapıyı kapatırım yani.
Sizde paranızı önceden hazırlayın derim.

Bayan demisse demis ne var? Hakaret mi kufur mu? Sanki sövmüs gibi tepkiler...
Kimsenin hakaret amaciyla bayan dedigini dusunmuyorum. Bilmediginden soyler, agiz aliskanligidir soyler, kisi icin ikisi de ayni seydir farketmiyordur. Neticede kotu niyet yok. Kalkip bunun icin “sizi bitirecegiz” filan bi nefret kusmasi, yavas bitirin. Bitecek bi bu kaldi ya.

Dogrusunu anlatirsin gecersin o kadar dertse biter. Karisamazsiniz arkadasim kimseye. Onu diyeceksin bunu diyeceksin. Size bayan deniliyorsa “Size o sekilde seslenilmesini istemediginizi soylersiniz en fazla buna mudahale edersiniz.

Inadina bayan diyecegim ben. Sanal ortam haric henuz “sen nasil bayan dersin kadin diyeceksin” diye costuran goremedim bakalim goruruz belki.

Arkadaşlar geçen gün, 3 damacana su siparişi verdim. Geldi adam kapıya koydu suları. Ben de kapıyı hafif kapatıp içeri para almaya gittim. Salona gidince tıkır tıkır kapıdan sesler geldi inanılmaz korktum adam içeri mi girdi acaba diye bir sürü felaket senaryosu canlandı gözümde. Neyse parayı aldım kapıya doğru yürüdüm. Adam 3 damacanayi da koridora taşımış. Yanyana dizmiş böyle. Belli ki bir adımını da kapıdan içeri sokmuş. Ya da çok uzun boyluydu sokmamış da olabilir. Hemen parasını verip kapıyı kapattım. Akşam eşime anlattım. Eşim de bundan sonra suyu benim gelmeme yakın sipariş ver dedi. Öyle de yapıyorum artık .

Şuan da acaba adam iyi niyetliydi ben günahını mi aldım diye kendimi suçluyorum. Sağolsun içeri kadar almış suları, aile babası sonuçta, ekmek parası için uğraşıyor diye kafama çok taktım. Adamın arkasından konuştum vebalini mi aldım?

Bu arada adamı tanımıyorum hakkında yaptığım yorumlar tahmin sadece. Bir kere gördüm sadece başka da hiç görmedim
Yazdilar mi bilmiyorum hepsini okumadim her turlu durumda kapiyi kapatip gir iceri dunyanin binbir turlu hali var
Ama belli ki adam iyilik yapmak istemis. Bi dahaki geldiginde bahsisini verirsin olur biter.

Gerçekten öğretmense girdiği yerin dibinden çıkmasa da olur bence
"Sizi böyle böyle bitireceğiz" diyen bir "bayan" öğretmenin olduğuna inanmak istemem şahsen

Back
X