Doğuma Hazırlık suda doğum yapan varmı aranızda?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Citoşum benim. Ben izlemedim ama, çok sağlıklı ve ağrısız olduğunu dinledim.
Suyun sıcaklığı anna karnındaki su ile aynı. Bir Avrupa kanalında doğumu değilde doğum sonrasını izledim. Bebişler nasıl yüzüyolar inanamazsın....

allahim yardimcin olucak melegim ian bana
korkulucak hicbirsey yok canim
dualarimdasin
allahin izniyle bebegini öyle bir kucagina alicaksinki zaten o an dünya durucak
agri sizi nedir bilmiceksin
ve hayatinda aldigin en güzel hediyenle karsilasicaksin inan bana

yurt disinda yaygin olarak kullaniliyo bu yöntem benimde gecen yil arkadasim suda doguma girdi..fakat mikrop kapti dogumdan sonra iki ay ugrasti....
bebegin bosalan kani ,amniyo suyu hepsi o suyun icinde oluyo ayni suyla temas edincede mikroplar hizla ürüyomus..cok sagliksiz bisey oldugunu ve hicte rahat olmadigini söyledi....bu arkadasimin görüsleriydi baskada suda dogum yapan kimseyi görmedim zaten

bende bu konuda eger hamıs olursam.. :CüvCüv: suda dogum dusunuyorum.. CADIARZU epey zamandır da arastırıyorum..

Herşeyden önce, ılık suyun kişiyi rahatlatmasıyla, ağrı daha az hissediliyormus..
İkincisi, ilaçsız bir doğum olduğundan, pozitif bir deneyim sağlaması bı + avantaj...
Üçüncüsü, ılık suda uzun süre durmak vajinal dokuyu esnetecegınden ve böylece epizyotomi ihtiyacı azaltıyor denıyor.. alkisalkisalkis
sonra bırde ya dusunsene anneyle bebek arası ılk temas yaa.. opuyorumnanaktan harıka bısey..

ama tabıı ulkemızde henuz cok yenı.. yapacak olan doktorun uzman olması gerek.. ıyıce arastır canım.. :teselli: henuz vaktın var.. :gitme:

ankarada Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, iki yılda 500′ü aşkın suda doğum gerçekleşti.. dıye okumustum.. onun dısında ızmırde var dıye bılıyorum.. :1hug: hayırlısıyla Rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın mınıgını.. olmazsa once sen bı yap suda dogumda sonra bıze anlat ona gore bızde yapalım ha cıtosum.. :jeyyar: yerimseniben

sağol berenim bilgi verdiğin içinŞenizhenüz kararsızım:çok üzgünüm:burda kimisi zor diyor kimisi kolay videolarınada baktım o kadar ürkütücü gelmedi bana fisfisfisyinede araştırmaya devam kocişle ay sonu izmire gitcez orda yapan hastaneler varmış bakıcaz ilk bebişimiz o yüzden ikimizde tedirginiz:gitme:hayırlısı olur inşallah:Saruboceq:rabbim sanada hayırlı evlat versin canım:1hug:

rıca ederım canım benım.. :1hug: hayırlısıyla al mınıgını kucagına da .. :Saruboceq: tabııkı zor yanları dezavantajları vardır muhakkak.. kaydirigubbakcemile5 ama normal dogum da olsa sezaryende onlarda rısk var.. umarım rahat bı dogum gecırırsın canım benım.. Şeniz cok sag olasın canım amin ınsallah.. :Saruboceq: Rabbım ınsallah herkese hayırlı evlatlar nasıp etsın.. :Saruboceq: saglıkla..

Aradan neredeyse bir sene gecmis ama ben gene de, bu konuda bilgi arayan anne adaylari icin tecrubelerimi iletmek istedim.

Bu siteyi Izmir'de suda dogum unitesi olan hastane var mi diye ararken buldum. Cevabimi bulamadim maalesef. Oncelikle, eger Izmir'de boyle bir hastane var mi, varsa hangisi bilenler yazarsa cok sevinirim.

Ben Amerikada yasiyorum. Oglumu Mayis 2009'da dunyaya getirdim. Suda dogum burada Turkiyeye kiyasla yaygin olsa da, gene de cok yaygin oldugunu soyleyemem. Genelde epiduralli normal dogum ve sezaryen yapiliyor. En buyuk sebep de suda dogumun hastaneler tarafindan uygulanmaya alinmamis olmasi. Bunun riskle falan alakasi da yok. Butun olay ekonomik sebepler. Ya tecrubesi olan saglik personelleri yok, ya da suda dogum icin gerekli olan ekipmani almak icin para harcamaktan cekiniyorlar. Yeni donatilmis hastaneler ve modern techizati getirmek isteyen hastanelerde suda dogum unitelerini bulmak mumkun.

Benim yasadigim eyaletteki hastanelerde boyle bir imkan hali hazirda yoktu. Eger cok ugrassaydim bir dogum kuveti kiralatip yapabilirdim ama, acikcasi hamileyken burokrasiyla ugrasmak istemedim. Ustelik ucreti de cok yuksek olacakti.

Burada ebelerle evde dogum yapmak gibi bir kavram var. Gittikce de yayginlasiyor. Ana sebebi hastane ortaminda olmamak, evde rahat dogum yapmak, aileyle beraber olmak, hastanelerde gereksiz medikal mudahalelere maruz kalmamak, mikrop kapmamak vesaire. Ben de evde dogumu tercih ettim. Ozellikle hastanelerde yasananlari okudukca.

Tum bunlari sizlerle paylasmak isterim ama, Turkiyede hastaneden baska bir alternatif pek olmadigi bosuna gider sozlerim. O yuzden ben sadece suda doguma degineyim.

Dogum 11 saat surdu. Ilk dogumumdu. 10 santime ulasmam cok hizli oldu ama ikinma devresi yaklasik 4-5 saat surdu. Su ilik oluyor - ne sicak ne soguk. Ben ozel bir kuvet kiralamistim. Eve getirmislerdi. Dogum baslayinca sicak suyla doldurduk. 11 saat boyunca da ayni isida tutabildi suyu.

Ebe arada bir sudan disari cikardi. 11 saat su icinde durmak iyi bir fikir degil :) Disarida oldugum zamanlarda sancilar hem cok agri vericiydi hem de benim dayanma gucum azaliyordu. Bir an once suya geri donmek istiyordum. Her ne kadar agrilar bir mucize gibi kesilmese de, bence cok ama cok faydasi oldu. Ancak ilk dogumum oldugundan ve de oglumun 4.5 kilo olmasindan da olabilir, suda tam olarak ittirmeyi gerceklestiremiyordum sanirim. Yani tum gucumu veremiyordum - suyun kaldirma gucuyle mi ilgili bilemiyorum. Ebem artik dogumun olmasi gerektigini soyleyip beni disari cikardi. Haliya oturup bir yastiga yaslandim. Oturur oturmaz ilk gelen sanciyla dogum hemencik gerceklesti.

Mikrop kapma, saglikli olmama gibi birsey sozkonusu degil. Acikcasi bence cok daha temiz ve saglikli. Bebegin kansiz, tertemiz cikmasi mumkun. Dogumdan sonra ben de kendimi temiz hissettim - son kismi su disinda gerceklesmis olsa bile.

4.5 kilo gibi buyuk bir bebegi bagirmadan, aglamadan ve kesinlikle hic bir yirtilma olmadan (ebem kesiye karsiydi zaten) dogurabildim. Ben bunu ebemin tecrubesine ve suda doguma bagliyorum.

Simdi ikinci bebegi planliyoruz. Bir sureligine Izmirde yasayacagim onumuzdeki yillarda. Ikinci dogumumu da suda yapmayi cok istiyorum. O yuzden haril haril Izmirde bunun imkani var mi yok mu ariyorum. Eger yoksa gebeligin son aylarinda amerikaya gelip ayni sekilde evde dogum yapip geri donmeyi bile goze alacak kadar suda dogumun yararlarina inanan birisiyim.

Ancak ne sekilde dogum yaparsaniz yapin, bunu annenin kendisini nasil rahat hissedecegine bagli. Ben suyu, denizi cok seven biriyim. Su beni rahatlatiyor. Dogal olarak suda sanci cekmek psikolojik olarak beni cok rahatlatmisti. Eger bu sekilde hissetmiyorsaniz, suda dogum size gore degil. Bir cok baska rahatlama yontemleri de var. Onlari da deneyebilirsiniz. Secim sizin ama sezaryandan uzak durmanizi, mumkun oldugunca hastanelerde verilecek ilaclara hayir demenizi tavsiye ederim. Yillaca hic bir sakincasi yok denen kimyasal maddelerin yillar sonra sakincalarinin ortaya ciktigini lutfen unutmayin. Dogal yontemleri tercih edin, kimyasal olan, yapay olan herseyin bir sekilde sakinca yarattigini dusunun. Tamamen kacinmak imkansiz olsa da, mumkun oldugunca dogala egilimli olun lutfen. "bebegin kalp atislari dustu, o yuzden bu ilaci verdiler, iyi ki hastaneymisiz" laflarin altinda aslinda bebegin kalp atislarinin dusmesine neden olan "hic zararsiz" denen diger baska ilaclarin olmasi ihtimalini de goz onunde bulundurun. Bana cogu kimse "evde dogum yapilir mi? ya bir sey olursa" diye sormustu. . Hastane hasta olana bakim yapmak uzere kurulmus bir yerdir. Dogumsa bir hastalik degil, en dogal, tecrube edebileceginiz en guzel olaylardan biridir. Lutfen hastanede dogum yaparken boyle dusunun. Bebeginizi dogurunca ilk kucaklayan siz olun. Normal sartlarda, dogumlarin buyuk cogunlugunda bebegin hemen tibbi olarak kontrol edilmesine gerek yoktur. Bebegin ilk ihtiyaci annesine dokunmak ve emmektir. Ilk bir saat, olmadi yarim saat bebeginizle gecirin, sonra verin hemsirelere ne yapacaklarsa yapsinlar.

Gozu kapali her doktorun dedigine de inanmayin. Bu sadece dogum icin degil, her sey icin gecerli. Ancak bebekler cok narinler. Onlara yapilan HER amaHER mudahalenin sebebini sorun ve arastirin ve ona gore izin verin ya da vermeyin. Sunu bilin ki, hic bir kimsenin sizin izniniz olmadan sizin bebeginizin gozlerine jel surmeye, vucuduna bir sey enjekte etmeye hakki yok. Bunun gerekli olup olmadigini siz arastirip karar verin. Istemediginiz takdirde de bunu engelleyebileceginizi bilin.

Daha baska bilmek istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.Hepinize cabuk, acisiz dogumlar diliyorum!

ne kadar mükemmel bir yazı. Şimdiye kadar kendi araştırmalarımla edindiğim bütün düşünceler yazınızın içinde. ınanın çok teşekkür ediyorum, paylaştığınız için...

Amerika'ya gidip de bunları yaşama fırsatınız olmuş, ne kadar güzel. Ben de Türkiye'deki düzene karşı çıkıyor ve kendi imkanalrımla ne kadar mümkün hale getirebilirsem evde ve suda ebe eşliğinde doğum yapmak istiyorum, önümüzdeki 1-2 yıl içinde inşaallah. Bu düşünceye okuduğum kitaplar, makaleler, yaşlı insanların doğum tecrübeleri, internneten yaptığım araştırmalar, izlediğim videolar, sağlık üzerine oynanan oyunları konu edinen her türlü haber, kitap, materyal vs. vs. sevketti beni.

ımkanlarım dahilinde gerekirse sırf doğum için yurtdışına gitmeyi ya da yurtdışından ebe getirtmeyi bile düşünmüyor değilim. Gebelik ve doğum konusunda özellikle de yabancı sitelerden çok araştırma yapıyorum, yabancı dil bu konuda müthiş bir avantaj çünki Türkçe sitelerde o kadar az ve caydırıcı bilgiler var ki.
.
Bir de Kur'an da Hz. Meryem in doğuma yakın hurma yediği (doğal oksitosin içeriyor) ve Allah'ın doğum için yanında bir su arkı yarattığı bile yazılı. Nasıl oluyor da suda doğum konusundan bihaber yaşıyoruz, aslında çok ilginç.

Etrafmda planlı sezaryenle doğum yapan o kadar çok anne var ki, nasıl insanlar hiç araştrmadan sadece modern tıp doktorlarına inanarak yaşıyorlar diye şaşırıyorum. 20 dk.da kesip almak, güya risksiz(!) doğum gerçekleştirmek, diğer işlerine dönmek için ve genel-geçer sağlık politikalrına uygun doğumlar yaptırmak için mi bu kadar sezaryen?

Bir yazıda okumuştum, sezaryenle ya da epiduralle(bu bile) doğum yapan hayvanlar yavrularıyla hiç ilgilenmiyorlamış, bu çok önemli bir bilgi.

Yazacak aslında o kadar çok şey var ki...

ıkinci bebeğinizi de inşallah en güzel şekilde kucağınıza alırsınız. Umuyorum ve dua ediyorum ki ben de hiç müdahalesiz (kesi bile bir müdahaleymiş) ve doğuma saygılı bir şekilde evlat sahibi olurum!
Tekrar teşekkürler...

Son düzenleme:
sevgili mun, sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirdiğin için öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.. keşke türkiyede de suda doğum bu kadar yaygın olsaydı böylece bizde epidural yada sezeryana ihtiyaç kalmadan rahatça doğum yapabilseydik..

ancak ben bu tarz bir yazıyı son derece yanlış buluyorum.. ben de hamileliğimin başında hamileliğim süresince tek bir ağrı kesici bile kullanmamaya sözvermiştim kendi kendime.. bırak sıgara içmeyi sıgara kokusu gelen yerde bile bir an durmadım... ama malesef erken doğuma genetik bir yatkınlığım var.. bu yüzden 10 haftadır 2 tane ilaç kullanıyorum.. aman ben çocuğumu bu kimyasallarla zehirlemem deseydim muhtemelen kaybedecektim.. ayrıca çok yakın bir arkadaşım sezeryan ya da suni sancı istemediği için doktorunu dinlemeyip normal doğumu beklerken bebeği karnında öldü.. emin olun dünya üzerinde hiç bir doktor sırf gıcıklık olsun diye dur şunun bebeğine kimyasal enjekte edeyim demez..

ben de hiç bir sorun yokken girilen sezeryanlara karşıyım ama doktorlara güvenmeliyiz.. lütfen bişeyler yazarken bu yazıları okuyan her türlü insan olduğunu düşünerek yazalım.. insanları yanlış yönlendirmeyelim..

Mun,enfes bir yazıydı!
Yüreğinize sağlık arkadaşım..
ınanılmaz duru,bilinçli ve net aktarmışsınız düşünce ve deneyimlerinizi.En çok bunu sevdim.
Su'ya olan tutkunuz,sevdanız ortak paydamız..
Bebeğinize hayırlı,mutlu,umutlu yıllar diliyorum.
ıkinci meleğiniz de en güzel,en tatlı şekilde,aranıza gelsin,herşey gönlünüze göre olsun..
Sevgi ile..

Son düzenleme:

Harpy,sizin yazınızı da şimdi dikkatlice,derinden okudum,hece hece düşündüm,hak verdim.
Ben de erken doğuma yatkınım,kızıma hamileyken böbreklerim hiç durmadı,gebeliğin de etkisi ile sürekli sancı durumundaydı,üstelik taş düşürdüm ,sürekli antibiotik almak zorundaydım,aklınıza gelebilecek her tür erken doğum riski bende vardı anlayacağınız,lakin çok şükür kızım zamanında,hayırla aramıza katıldı..

Şimdi şöyle ki,ben Mun arkadaşımızın yazısını okuduğumda,yaşadıklarını akıcı bir dille ve net bir şekilde ifade etmesini,çok hoş buldum..
Kendime adıma söyleyeyim;okurken aklıma hiç 'zaruriyse bile asla müdahele etmeyin,ettirmeyin,ilaç almayın' gibi düşünceler gelmedi,yani öyle bir yönlendirme hissetmedim..Bilemiyorum tabi.Aldığım mesaj:Mümkün olduğunca doğal yöntemleri tercih edin ve bilinçli olun,sorun,öğrenin..

Arkadaşınız adına çok üzüldüm,hakikaten zor bir durum,sözün bittiği yer.Bence her durumda ifrat ve tefrit düsturu ile hareket etmeliyiz..Diretmemeli,'asla' dememeli.Çünkü insanın başına ne geleceği,ne zaman nerde ne yaşayacağı gerçekten belli olmuyor..

türkiyede suda dogum neden yaygınlasmıyor
neden ıstanbuda suda dogum yok
neden her dr ve ebe kadınları bukadar kesıp biçmeye meraklı piskopatmı bunlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

hamilelik gerçekten çok zorlu bir süreç özellikle sizin gibi sorunlu geçtiyse.. ben kendimi size göre şanslı hissettim yazınızı okuyunca.. çok geçmiş olsun...

benim yazımda aslında sizin gibi bilinçli kesimin değilde kadınlar klübü kullanıcılarının bilinçsiz kesiminin etkilenme kaygımı belirtmiştim.. mutlaka karşılaşmışsınızdır bu kesime bikaç örnek vermek istiyorum;

doktor bir vitamin vermiş ama arkadaşı demişki hamileliğin ilk 3 ayında vitamin kullanmak zararlı, arkadaş soruyor; üç gün kullandım acaba bebeğime bişey olmuşmudur?

başka bir arkadaşa doktoru folik asit vermemiş, başka bir kullanıcının buna yorumu; ne biçim doktor bu hemen başka bir doktora git...

başka bir arkadaş 4 aydır düzenli regli oluyormuş ama 2 gündür kabızmış acaba 4 ay önce yaşadığı sürtünme yollu ilişkiden hamile kalmış olabilirmiymiş...

doktorlara gittikçe azalan güvenden endişe ediyorum.. çünkü insanlar kimin yazdığını bilmedikleri yazılara, lise mezunu arkadaşlarının dediklerine ve forumda tanımadıkları insanların yorumlarına 10 belki daha fazla yılını bu işin eğitimine vermiş doktorların sözünden daha çok güveniyor.. biliyorum sağlık sektörü son yıllarda ticarete dönüşen bir sektör haline geldi ama yine de eğer kendimizi birine emanet edeceksek bu doktorlar olmalı..
sevgiler. a.s.

Doktorlara azalan güvenden bahsetmişiniz. Tabii ki işi bilen kişilere emanet etmeliyiz kendimizi. Ancak güven neden azaldı acaba, bunu da çok ciddi bir şekilde düşünmek gerekir.
Modern tıp maalesef iyice ticarileşmeye başladı. Sabahları doktor programlarını dehşdt içinde izliyorum, çünki büyük büyük hastane devleri kanallara sponsor oluyor ve kendi doktorlarını çıkarıp gizliden gizliye kendi reklamlarını yapıyormuş. Bununla ilgili yazılar çıktı, arayın bulursunuz.
Bence en öenmlsi insanın sağ duyusuna güvenmesi. Yani kar amacaı gütmediğine, gerçekten sizin için uğraşan doktorlar bulmak gerek. Ayrıca naçizane tavsiyem, çok güzel kitaplar var sağlıkla ilgili, onları alıp okumak gerek. Reklama girmesin, elimdeki kitapların bazılarını yazayım buraya, Sağlık İçin Oruç Bıçaksız Ameliyattır/Gülhan Beydemir, Gerçek Tıp- Yitik Şifanın İzinde/ Dr. Aidin Salih, Bedenin Bilgeiğini Kaşfetmek/ Ohashi.

hayır su 36 38 derece arasında oluyor bende videoları izledim ve cok hosuma gitti ben de bes haftalık hamileyim ve şimdiden doğum korkusuna girdim sezeryan istemiyorum normalden cooooooook korkuyorum annkarada falan yaşasam hiç düşünmez direk suda doğma giderdim ama ben fetiyede yaşıyorum ve burada bırakın suda doğumu normal doğumu iyi yaptıracak doktor bile yok kafayı yicemm :S

ben ankarada yaşıyorum ve senin gibi suda doğumu çok istiyorum ama maalesef ankarada suda doğum sadece zekai tahir devlet hastanesinde varmış onda da ilk doğumsa kabul etmiyorlarmış

ben ankarada yaşıyorum ve senin gibi suda doğumu çok istiyorum ama maalesef ankarada suda doğum sadece zekai tahir devlet hastanesinde varmış onda da ilk doğumsa kabul etmiyorlarmış

zaten ben faktör 5 taşıyıcısı olduğum için kan sulandırıcı iğne kullanmaya başladım yani suda doğum epidural falan hayal oldu galiba sezeryan yolu gözüktü bana bu arada dün ultrasonda bebeğin kesesini gördük ama benim doktor çok ilgisiz kızlar yaaa:S acaba herşey yolunda mıdır, bi de kesesi görünen hamileliklerde dış gebelik olmaz artık değil mi kafamda bir sürü soru var yaa hamilelik ayrı dert kalamamak ayrı dert,

hayırlısı olsun üzülme hayırlısyla sağlıkla bebişlerimizi alalım kucağımıza da nasıl oldugu çok da önemli olmucak o dakikadan sonra diye düşünüyorum. Kese göründüyse dış gebelik ihtimali ortadan kalkmış olmuyor mu zaten? Tecrübeli arkadaş yorum yazıcaktır herhalde

evet öyleymiş bu sefer d eboş gebelik ihtimali oluyormuş kese görünse bile kalp atışını duyana kadar rahat yok bize yani, ama sunu anladım eger kısmetse bir şekilde oluyor annem de faktör 5 taşıyıcısı olduğunu bilmeden beni ve ablamı doğurmuş hiç iğne falan kullanmadan, yani kısmet bu işler yiyecek lokması varsa bir şekilde olacak bence bol bol dua edelim.

Aynen, yiyecek ekmeği varsa yaşama tutunacak bi şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…