suda doum yapan var m arkadalar?

arkadaşlar bende suda doğum yapmak istiyorum yapanlar varmı bana yardım edebilirmisiniz:18::18::18::18:

Merhabalar,
Ankara ztb hastanesini aradım. telefondaki hanım, ilk kez doğum yapacak bir kadının doğumunu suda yaptırmadıklarını söyledi. en az bir kere doğurmuş olmayı şart koşuyorlar. ilk doğumunu suda yapanlar olduğunu söyledim. niye böyle bir şartlarını olduğunu sordum. suda doğum için hem anne adayının hem de bebeğin uygun olması gerektiğini söyledi. ben gayet sağlıklıyım, hiçbir hastalığım , kalp, tansiyon enfeksiyon vs. yok dedim. siz iyi olabilrsiniz ama bebek de iyi olmalı ya ters gelirse başka bir aksilik olursa dedi. zaten hastanesiniz aksi bir durumda müdahale edebilirsiniz, böyle bir durumda doğuma masada devam edilebilir dedim. yok, ilk doğumu suda yaptırmıyoruz dedi. kesinlikle risk almak istemiyorlar. ancak sancını, doğumunu mesai saatleri içerisine denk getirirsen, sancını havuzda çekip masada doğuma devam edebiliyormuşsun. 500 tl havuz parası varmış.

merhaba. size sorun olucak dogumu nerede yaptınız istanbuldaysa hangi hastanede bilgi verirsen sevinirim. teşekkürler.

merhaba. bende suda dogum istiyorum. sen nerede? yaşıyorsun istanbulda mı? şu anda kaç aylık hamilesin?

evet istanbuldayım 8 haftalık hamileyim hala araştırıyorum sen araştırdın mı istanbuldamısın

evet istanbuldayım 8 haftalık hamileyim hala araştırıyorum sen araştırdın mı istanbuldamısın

ben 26 haftalık hamileyim. evet araştırdım istanbulda acibademde var diğer hastanelerde suda doğum yok benim sorduklarımda. çok yaygın değil bizim ülkemizde. ama suda mı? yapsam yoksa epudurel normal dogum mu? daha karar veremedim. ama kesinlikle sezeryan istemiyorum. doğum yaklaştıkça telaş sardı beni :) senin daha zamanın çok bunları düşünmek için. inşallah hayırlısıyla bu haftalara gelince, ben de doğurmuş olurum ve sana edindiğim tecrübeyle yardımcı olurum canım. sağlıklı ve keyifli hamilelikler dilerim.

Merhabalar;

Ben de normal doğum istiyorum ve özellikle suda doğum düşünüyorum. Sormak istediğim illa hastanede mi olması gerekir bunun. Evde olmazmı. İzlediğim videolarda birçok evde suda gerçekleşen doğum var. Evde normal doğum yapan yada evde suda doğum yapan arkadaşlar var ise bizimle paylaşırlarsa çok faydalı olur biz adaylar için Biraz cesaretli olmak lazım sanırım. Eskiden insanlar hep evde, hatta kendileri yapıyorlardı doğumlarını. Şimdi hem doktorlar hemde bu işin ticari boyutu vesilesiyle hastanelere mecburmuşuz gibi hissettiriyorlar insana. Hatta her şey normal gitse bile doktor sezeryana almamız lazım diyebiliyor. Doktor bunu söyledikten sonrada gerçekten öylemi değil mi bilemeyeceğinden insan güvenmek zorunda kalıyor. Bence iyi bir doktor bulup bebeğin doğumu normalse evde, hatta bence suda doğum kısaca normal doğum en güzeli, en başta en sağlıklısı.

İstanbul'da avrupa yakasında suda doğum yapan bir hastane var 2 ay sonra ben orada yapacağım kısmetse...Fatih Medipol Üniversitesi Hastanesi Vatan Polikliniğinde gebelik takibim ve kontrollerim oluyor, Fatihte oturuyorum tesadüf evime en yakın yer diye seçmiştim ve aynı hastanenin Bağcılar Medipol Mega Hastanesinde Suda doğum hizmeti veriliyormuş araştırırken öğrendim doktorum hasta kartımı yollayacak orada normal suda doğum yapacağım. Hastane ile görüştük sgklı suda doğum fiyatı aldık toplam 1500tl fiyat verdiler içerisinde doğum paketi denilen doğum sonrasındaki bebek ve anne muayenesi de dahil fiyat ilgilenen arkadaşlara duyurulur. İlgili linki de ekliyorum hastaneyi arayıp sizlerde bilgi alabilirsiniz.

http://www.medipolmega.com/Hizmet-Alanlari/126/Kadin-Hastaliklari-ve-Dogum

Merhabalar suda doğum yapacağınızı söylemişsiniz. Doğumunuz nasıl oldu. Bn de suda doğumu düşünmeye başladım ama deneyimi olan hiç kimse bulamadım.bize tecrübelerinizi aktarır mısınız☺☺

Merhaba suda doğum yapacağınızı belirtmişsiniz. nasıl geçti doğumunuz bize tecrübelerinizi anlatabilir misiniz. bn de o hastaneyi araştırıyorum ama henüz yeterli bilgi alamadım

ilk gebeliklere genelde suda doğum yapılmıyor. vajina çok esnek olmadığı için bide mantar, enfeksiyon vs riskinin olmaması gerekiyo. onun dışında bebek için de bi anda değişik bi ortama gelmediği sudan çıkıp suya geldiği için aşırı ağlama korku falan olmuyo.

Tatlim Allah saglikla kucagina almayi nasip etsinbende yurt disindayim ve kesinlikle mecbur kalmadikca normal dogum diyorum bende normal dogum yaptim suni sanciyla 25 Saat surdu toplam sancim doguma girdikten sonra 5 saatte dogum yaptim cok zor oldu ama kesinlikle pisman degilim bende bidakine suda dusunuyorum olursa.. Ama burda bi cok arkadasim suda dogum yapti hepside en fazla 4 saate dogurdu toplam sanci duresiyle beraber ki bi tane arkadasimin acilma sorunu vardi Ona ragmen cok kolay oldu dogumu tavsiye ediyorum

Tatlım o acıyı bı sekılde azda olsa cekıceksın

Tatlım o acıyı bı sekılde azda olsa cekıceksın
Ama suda dogum gercekten mantıklı benım eltım de sezeryana karşı olduğu ıcın normal ıstedı fakat ne denedılerse sezeryan dısında olmadı ve en sonunda suda doğurdu fazlada surmedıhayırlısı neyse o olsun hakkında ınsallah

Arkadaşlar Müjde :) ben Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesine özellikle sordum hatta gittim gezdim odayı Suda Doğum var. Maliyetli olduğu için uygun olması açısından suda acilmayi bekliyor lar açılma olduktan sonra sudan çıkıp pıt diye doguruveriyorsunuz :) 2.250 tl civarindaydi. Başka biryer bulamazsam burada yapacağım nasipse. Benim için en iyi doğum Suda Doğum. Diğerleri Faso fiso kim ne derse desin Herşey senin kontrolünde daha ne istiyorsun. 2 kuruş fazla ver mis ler gibi doğumu nu yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…