• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sudan değil sostan sebep

Princess42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
25
2
1
38
Kızlar ben kV ile beraber yaşıyorum ufak tefek problem illa oluyor ama bugun olanı size sormak istedim, ben domates sosu yaptım geçenlerde bugün kV gorumcem ile konusuyo , yok kızım daha domates almadım alayım sanada yapar neyi var falan diye konuşma geçiyo ben onada yapcakmisim sizce napıyım

Kızlar ben kV ile beraber yaşıyorum ufak tefek problem illa oluyor ama bugun olanı size sormak istedim, ben domates sosu yaptım geçenlerde bugün kV gorumcem ile konusuyo , yok kızım daha domates almadım alayım sanada yapar neyi var falan diye konuşma geçiyo ben onada yapcakmisim sizce napıyım
ah annecimmm kızın bir domates sosu yapamıyor mu bu kadar acizmi , bu kadar beceriksiz mi ...ay üzüldüm karnını nasıl doyuruyor canım kıyamam ..
tabiki yaparım anne :KK53::KK53::KK53::KK53:

Kardeşimin kışlıklarını annem yapar ama kendi kv si yaparken ona da yardım etmek zorunda kalıyor. Üstelik görümcesi gezip tozarken kardeşim onunkilere de yardım ediyor. Beraber oturmuyorlar ama yakın olunca da aynı dert.
En son çok sinirlenmişti yeğenim hasta iken bile yardıma çağırmışlar. Çok benciller :KK62:

Ama aynı evde kalıyorsunuz.
Maalesef o evde kaldığın sürece yaptığın hiçbirşey sadece sana ait olmuyor.Herşey ORTAK.
Evi ortak paylaşıyorsanız salçayı da paylaşacaksınız.

Aynı evde oturunca nasıl olur bilemedim.
yani şimdilik size direk bir teklif yok anladığım kadarıyla, telefon konuşmasına tanık olmuşsunuz.
Görümceniz gelsin, birlikte yapın madem, yardımcı olurum tabi dersiniz ama tamamen ben yaparsam olmaz dersiniz. Hem o da bilmiyorsa öğrensin, hem de onun istediği gibi yapılsın.Aynı evde oturup yardımcı olmamak hoş değil bence de, ama sizin emeğinizin böyle sömürülmesi de hoş değil.
Görümceniz gelsin yapsın, siz de hem doğrusunu gösterirsiniz hem de yardım edersiniz.

Maalesef o evde kaldığın sürece yaptığın hiçbirşey sadece sana ait olmuyor.Herşey ORTAK.

Ama paylaşma yok ki burada benim anladığım. Direk kv si konu sahibinden için ben malzemeyi alırım o yapar demiş. Kızına da sen de gel birlikte yapalım dememiş ki.

Kızı çalışıyor mu? ya da senin yaptığını çok mu beğendiler?
Her şeye rağmen nezaketen gururunu okşayarak söylemesi lazımdı: çok güzel olmuş bana da birlikte yapar mıyız? gibi.
ama kvaliden yaptığın işi küçümsemiş "neyi var sana da yapar" diye.

niye abartiyosunuzki alt tarafi sos..bazi seyler bazi kisiler elinden daha guzel oluyor mesela gelinimizden patates koftesi isterim yapar sagolsun yapamadigimdan degil onunki daha guzel ondan

Beraber oturup nasıl ayrı yaptınız ona hayret ettim.
Bende beraber oturuyorum ama hiç bir işim onlardan habersiz olmaz illaki burunlarını sokarlar
Bence vicdanına sor hangisini yapmak istiyorsa onu yap. Muhakkak açıklaması olacaktır

niye abartiyosunuzki alt tarafi sos..bazi seyler bazi kisiler elinden daha guzel oluyor mesela gelinimizden patates koftesi isterim yapar sagolsun yapamadigimdan degil onunki daha guzel ondan
Emek veriyorsunuz alt tarafı sos değil. Siz yaptığınız bir şey küçümsendiğinde sanırım böyle diyorsunuz

Ama paylaşma yok ki burada benim anladığım. Direk kv si konu sahibinden için ben malzemeyi alırım o yapar demiş. Kızına da sen de gel birlikte yapalım dememiş ki.
Kızına gel beraber yapalım demez ki.Bu kadar anlayışlı olsalar zaten aynı evde kalmazlar.
Ya şöyle de bir durum var orası ne olursa olsun kv evi.Kendini evin hanımı görmesi sormadan hareket etmesi doğal.
Bizim evlerimiz ayrı iken bile kv çok mu anlayışlı ki aynı evde konu sahibine sormasını bekliyoruz.

Siz bekarken anneniz komşuları ya da teyzelerinizi çağırırken size mi soruyordu ?Hayır ama gelecekleri zaman hadi misafir gelecek kek yap diyordu.
Burada da aynı şey.Aynı evde kalmanın problemleri.

Evinde yaşıyor diye hizmetçi değil. Kendi yiyeceğini yapmış zaten neden minnet altına giriyor ki. Evinde olması küçünseneceği anlamına gelmiyor onunda insan olduğunu düşünmesi lazım kızının eli ayağı yokmu o cümleleri kurabiliyorsa iş te yapacak kapasitededir hiç kusura bakmasın beni bu şekilde rencide ediyorsa aynı şekilde de rencide ederim. Üzerime alındım çünkü buna benzer şeyler yaşıyorum

Kızına gel beraber yapalım demez ki.Bu kadar anlayışlı olsalar zaten aynı evde kalmazlar.
Ya şöyle de bir durum var orası ne olursa olsun kv evi.Kendini evin hanımı görmesi sormadan hareket etmesi doğal.
Bizim evlerimiz ayrı iken bile kv çok mu anlayışlı ki aynı evde konu sahibine sormasını bekliyoruz.

Siz bekarken anneniz komşuları ya da teyzelerinizi çağırırken size mi soruyordu ?Hayır ama gelecekleri zaman hadi misafir gelecek kek yap diyordu.
Ama annenize yapmak istemediğinizi söyleyebiliyorsunuz kızsada sizi incitmiyor, incitsedw unutuluyor bir şekilde. Ama anne ilen olan ilişki kayınvalide ile aynı olmuyor ikisini aynı kefeye koyamazsınız

Evinde yaşıyor diye hizmetçi değil. Kendi yiyeceğini yapmış zaten neden minnet altına giriyor ki. Evinde olması küçünseneceği anlamına gelmiyor onunda insan olduğunu düşünmesi lazım kızının eli ayağı yokmu o cümleleri kurabiliyorsa iş te yapacak kapasitededir hiç kusura bakmasın beni bu şekilde rencide ediyorsa aynı şekilde de rencide ederim. Üzerime alındım çünkü buna benzer şeyler yaşıyorum

Senin kayınvalideni tanımıyorum seni rencide edermi bilmiyorum.Herkes farklı görgü terbiye ile yetişiyor.
Aranız nasıl bilmiyorum ama bana aynı evde kalmayı göze alıyorsan bunları da göze aldığını düşünüyorum.
İnsanlar anneleriyle anlaşamazken tabi ki kv ile de anlaşamaması doğal.

aaa bilmiyormu ben öğreteyim gelsin beraber yaparız de :KK66:

Ama annenize yapmak istemediğinizi söyleyebiliyorsunuz kızsada sizi incitmiyor, incitsedw unutuluyor bir şekilde. Ama anne ilen olan ilişki kayınvalide ile aynı olmuyor ikisini aynı kefeye koyamazsınız

İşte aynı kefeye koymuyorum.Annen sormayınca alınmıyorsun ama kv ye alınıyorsun.
Onun her dediği batıyor.Ama burada kv mi suçlu eşin mi?Hem kv düzenini bozun hemde en ince ayrıntısına kadar size anlayış göstermesini bekleyin.
Maalesef böyle bir dünya yok.
En kısa zaman da kendi evinize geçersiniz inşallah.

Ben de aynı evde kalma problemlerini pek yaşamadım, ancak kendi annem yıllarca yaşadı.

Görümceleri de annemden çok geçinirlerdi ama bu kadar da olmazdı.
Yani diyelim sos yapılacak, gelinir bizim evde yapılırdı, annem de çok yardım ederdi, bizim eşyalarımız falan kullanılırdı ama sos yapılacak kişi illa gelirdi, bir işin ucundan tutardı. Yoksa konu sahibine seni ilgilendirmez onun sosu demiyorum. Elbette yardım edecek ama sos ona yapılmıyorsa eğer biraz işin sahibine sorumluluk da verilecek yani.

Back
X