Şükürsüzüm..

Elimde değil..Kaygı bozukluğum var takıntılarım var..6 ay antidepresan kullandım iyi oldum sandım bıraktım sonuç: Gerisin geriye döndüm..Akşama kadar aynada dişlerimi kontrol ediyorum bi zamanlar dişeti çekilmem vardı şimdi durdu ama sanki açıldığı için dişler düşecek takma diş takıcam gbi kafamda büyüte büyüte bi hal oluyorum.. Sonra Allah başka dert vermesin diyorum ama elimde değil..benim gibi hastalık hastası olan var mı? Eminim bu geçince yeni bi takıntı başlayacak..Bu sefer vücudumda morartı bulup kanser oldum diye ağlıcam..Bugün terapiye başladım ama ilaca tekrar başlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Mutlu olmak için tonlarca sebebim varken ben ufacık şeye takılıyorum yazıp rahatlamak istedim yardımcı olan çıkarsa ne mutlu..
Bu tür rahatsızlık hem kişiyi hemde yakınlarını bir Zaman sonra bıktırır bu süreçte ilaç kullanmak istemiyorsanız gerçi hikayenizi bilmiyorum fakat kendinizin hasta olmayıp hastayım diyorum demeniz iyileşme süreci içinde olduğunuz aşıkar napın biliyor musunuz günlük tutun ve kendinizi kontrol edin hangi olaylarda yada ne yaşayınca bu düşünceleriniz peydah olur diye kendi kendinizi iyileştire bilirsiniz yazın ve bulun

Bu tür rahatsızlık hem kişiyi hemde yakınlarını bir Zaman sonra bıktırır bu süreçte ilaç kullanmak istemiyorsanız gerçi hikayenizi bilmiyorum fakat kendinizin hasta olmayıp hastayım diyorum demeniz iyileşme süreci içinde olduğunuz aşıkar napın biliyor musunuz günlük tutun ve kendinizi kontrol edin hangi olaylarda yada ne yaşayınca bu düşünceleriniz peydah olur diye kendi kendinizi iyileştire bilirsiniz yazın ve bulun

İlaç ve terapi istiyorum bu kez.. Ama ilacı içince terapiye gitmem gibime geliyor çünkü ilacın kafası çok farklı aşırı umursamaz yapıyor..Bir de benim strese bağlı migrenim var ilaçsız nasıl olacak bilmiyorum.. Yukarda arkadaşın dediği doğru ne olacaksa olacak hepimiz yaşlanıcaz saçımız dökülecek yüzümüz kırışacak ben neden kabullenemiyorum bunları bilmiyorum..elimde değil beynim bunları aşırı büyütüyo işte

Şimdi burda hastalığı olanları okuyorum insanlar nelerle uğraşıyor diyorum allah bilir bi gün gerçekten kanser olsam intihar edebilirim :/

İlaç kullanmaya yeniden başlasam mı? Altından kalkamıyorum..staja gidicem nasıl gidicem diye şimdiden yüzüm sivilce döktü..hap içerken ben ben değildim ne güzeldi :/
Ooooo OKB konusunda yapılacak en büyük yanlış.
İlaçlar beyin kimyanızı geçici olarak düzelten dış uyarıcılardır. İlacı terapi ile desteklemeniz lazım. 1,5 yıl kullandım ilacı yeni bıraktım. Anlıyorum yani sizin hariçten gazel okumuyorum.
İlaç önemli ve duruma göre gerekli bir yardımcı ama esas olan düşünmedeki çarpıklığı düzeltmek. Eğer bunu yapmadan sadece ilaç kullanırsanız, ilacı bıraktığınızda hastalık yeniden hortlar.

Ooooo OKB konusunda yapılacak en büyük yanlış.
İlaçlar beyin kimyanızı geçici olarak düzelten dış uyarıcılardır. İlacı terapi ile desteklemeniz lazım. 1,5 yıl kullandım ilacı yeni bıraktım. Anlıyorum yani sizin hariçten gazel okumuyorum.
İlaç önemli ve duruma göre gerekli bir yardımcı ama esas olan düşünmedeki çarpıklığı düzeltmek. Eğer bunu yapmadan sadece ilaç kullanırsanız, ilacı bıraktığınızda hastalık yeniden hortlar.

Evet ama ilaç içerken de terapiye gitmiyorum işte sorun bu :/

Evet ama ilaç içerken de terapiye gitmiyorum işte sorun bu :/
Ama gitmelisiniz :) Yani bu konuda nasıl bir çözüm önereceğimi bilemedim, cidden. Maddi imkanınız varsa devlet hastanesine değil de bir psikiyatristin muayenehanesine gitseniz, hem ilaçlar için de zorunlu olan terapiyi almış olursunuz.

gecmıs olsun .. hayatta herseyın caresı var bır tek ölümün yok ... doktorlar neden var neyse sıkayetınız gıdın ama ınternetten veya tvden veya aynaya bakıp bakıp hastalık uretmeyın ..

bence psıkologunuza danısın ..

hayat sureklı dert tasaya takcak kadar uzun degıl .. suan saglıklı mısın aılen sevdıklerın yanında mı buna bak ...

acaba yalnızlıktan kendı derdınız mı dınlıyorsunuz ?

Ama gitmelisiniz :) Yani bu konuda nasıl bir çözüm önereceğimi bilemedim, cidden. Maddi imkanınız varsa devlet hastanesine değil de bir psikiyatristin muayenehanesine gitseniz, hem ilaçlar için de zorunlu olan terapiyi almış olursunuz.

Daha önce özele gittim ama para yetiştiremedim..şimdi belediyenin aile sağlığı merkezine başladım..Peki siz şuan nasılsınız ? Kesin kurtuluşu var mı okbnin

gecmıs olsun .. hayatta herseyın caresı var bır tek ölümün yok ... doktorlar neden var neyse sıkayetınız gıdın ama ınternetten veya tvden veya aynaya bakıp bakıp hastalık uretmeyın ..

bence psıkologunuza danısın ..

hayat sureklı dert tasaya takcak kadar uzun degıl .. suan saglıklı mısın aılen sevdıklerın yanında mı buna bak ...

acaba yalnızlıktan kendı derdınız mı dınlıyorsunuz ?

Doğru dedikleriniz..Ama benim için hasta olmaktansa ölüm daha iyidir..Hep felçli kalıp birine muhtaç olucam diye korkarım ne olur öleyim öyle olacağına derim halbuki farkındayım illa felç olmak veya ölmekten başka çıkar yolum yok değil..yaşlanmadan ölmeyi de çok istiyorum..

Doğru dedikleriniz..Ama benim için hasta olmaktansa ölüm daha iyidir..Hep felçli kalıp birine muhtaç olucam diye korkarım ne olur öleyim öyle olacağına derim halbuki farkındayım illa felç olmak veya ölmekten başka çıkar yolum yok değil..yaşlanmadan ölmeyi de çok istiyorum..
hayat guzel ama
neden olme odaklısın ..

Daha önce özele gittim ama para yetiştiremedim..şimdi belediyenin aile sağlığı merkezine başladım..Peki siz şuan nasılsınız ? Kesin kurtuluşu var mı okbnin
Türüne, ağırlığına göre değişir.Sürekli elini yıkayan kapıda donuna kadar soyunan insanlar var, benimki böyle değil, benim ki temelde "rezil olma" kaygısıyla seyreden haliyle sosyal fobiye kadar dayanabİlacı bıraktığım ilk ayım ve ne saplantılar ne zorlantılar dirilmedi henüz.
OKB boşluk doldurur diye popüler bir laf vardır. OKB'yi yenmek için asıl neyden hoşlanmadığınızı bulmanız lazım. Kimisinde baba meselesidir, kimisinde öz yetersizlik. Asıl sebebi bulup o sorunun üzerinde çalışmanız lazım.

hayat guzel ama
neden olme odaklısın ..

Yaşlanmak korkutucu geliyo birilerine muhtaç olmak bedenen zindeliğini kaybetmek bilmiyorum ya..bende olmayan psik sorun bi şizofreni kaldı.. Borderline tanısı da konulmuştu vallahi bıktım

Elimde değil..Kaygı bozukluğum var takıntılarım var..6 ay antidepresan kullandım iyi oldum sandım bıraktım sonuç: Gerisin geriye döndüm..Akşama kadar aynada dişlerimi kontrol ediyorum bi zamanlar dişeti çekilmem vardı şimdi durdu ama sanki açıldığı için dişler düşecek takma diş takıcam gbi kafamda büyüte büyüte bi hal oluyorum.. Sonra Allah başka dert vermesin diyorum ama elimde değil..benim gibi hastalık hastası olan var mı? Eminim bu geçince yeni bi takıntı başlayacak..Bu sefer vücudumda morartı bulup kanser oldum diye ağlıcam..Bugün terapiye başladım ama ilaca tekrar başlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Mutlu olmak için tonlarca sebebim varken ben ufacık şeye takılıyorum yazıp rahatlamak istedim yardımcı olan çıkarsa ne mutlu..

Bu kullandığınız ilaçlar şimdi Size fayda gösterir ama ilerde daha büyük psikolojik değil ama fiziksel olara sorunlar çıkartır.
İnsan mutluluğunu huzurunu kendi bulur düşüncesindeyim.
Herşeyi takıntı yaparak ömür geçmez bir takıntı biter diğeri başlar derken geri dönüşü olmayan yollara sürükler sizi. Tabiki yardım alın terapileri aksatmayın ama dedigim gibi iş sizde bitiyor.
Önceliğiniz kendinizi sevmek olsun. Her insanda bi kusurr vardır muhakkak.
Kendinize telkinde bulunun inanın çok işe yarıyor. Sağlıklıyim, güzelim vs vs. Her aynanın karşısına gectiginiz de gülümseyin dislerim ne kadar güzel felan diye. Olumsuz düşünmeyin zira hep diyorum hayat kendi kusurlarinizi arayıp bulmaktan daha kısa.

Sağolasınız zaten bi ton işim var ama kendimi veremiyorum..bi yandan okul dersleri formasyon kpss hazırlık..6 ay sonra düğün var..Sevdiğim 6 sene beklediğimle evlenicem üstüne mezun olur olmaz atanma ihtimali yüksek bölümdeyim ama neden böyle bilmiyorum.. Ders çalışmam gelinlik bakmaya gitmem gereken yerde oturup dişlerime bakıp durmak kötü senaryolar kurmak..off yaşamayan bilmez dünya zindan sanki
Hih iste kendi agzinla soyledin. Atanma ihtimali yuksek bir bolum.. yillarca atanamayan insanlara bi bak disiyle kusuyla ugrasiyor mu?? Rahat batmis.

Genel olarak ne gibi takintilariniz var? Sadece saglik ile ilgili mi? Gun icerisinde zamaninizi nasil degerlendirirsiniz?

Cok onemli bir hastalik olmadığı surece antidepresana karsiyim.

Cnm Allah yardımcın olsun.. Dini düşüncene göre bizi Yaradan Allah'a yönelmeni tavsiye ederim.. Biz eşimle bi lafı çok kullanırız ölümden öte köy yok benim sözüm, öleni gömüyorlar eşimin sözü.. En kötü hastalığı bile aklınıza geldiğinde ki sonu Allah muhafaza ölümle sonlansın.. En fazla ölür insan.. Zaten Allah'ın biçtiği ömür kadar yaşayacağız sağlıklı olsak bile bu bir kaza ile aniden de olabilir.. Sakin olmaya çalış.. Nefes egzersizleri yap mesela panik atak gelince hemen açık havaya çık balkon olabilir rahatlamaya çalış hemen yanında kim varsa konuşarak üstündeki baskıyı atmaya çalış.. Sana bir sır vereyim mi burda bir hanım abla ile tanıştım şu an telefondan bile görüşüyorum.. Eğer aklına bir olumsuz düşünce gelince İPTAL İPTAL İPTAL diyorsun ve düşüncelerini hemen kontrol altına alıyorsun çünkü seni sen yapan aklındakiler ve onları hiç bir doktor ilaç yoluna sokamaz bunu GÜÇLÜ BİR BİREY OLDUĞUNA İNANARAK SEN yapabilirsin.. Ayrıca ben bile bi yerim ağrısa endişe ederim yani gayet normal büyütecek stres olacak bişey yok.. Bende kan tahlili verince sinir oluyorum sonuç beklemeye ama kalkıpta panik atak geçirecek önemli bir konu değil.. Canım silkelen kendine gel bir an önce herşeye İPtal de.. Çünkü her zaman sana destek olacak birileri çıkmayabilir karşına kendi ayakları üstünde durman lazım. Ve bir bayan olarak annesin ya da anne adayısın bilemiyorum ama nesil biz bayanların özverileri, güçleri ile daha güçlenecek.. İnsanlığı biz kadınlar doğurup, yetiştiriyoruz.. Ama bunun için kendimizden başlamamız lazım.. Seni tanımıyorum ama yapabileceğini düşündüğüm için destek olmak için bir bayan olarak bunları yazdım.. Eğer destek istersen mesaj atabilirsin.. Bunu sen başarabilirsin cnm öyle ne olduğu belirsiz ilaçlara bırakma beynini sen onlardan daha güçlüsün.. İnanıyorum

Bu arada diş telim var 2,5 seneyi geçti yaşım 25 hala çıkmadı sonuna yaklaştım dişlerin durumu iyi düz oldu da sanki biraz eğri gibi duruyor arada ayna karşısında doktora söyleniyorum.. Bariz bi rahatsızlığın varsa tabi ciddi ise uzman doktordan o konuda yardım al.. Ama düşünsene doktor benim dişlerimi tam düz yapmamış diye kalkıp antidepresan kullanayım ne gerek var.. 1 hafta ilaçtan sonra yine aynı durum.. O yüzden ilaç yerine durumu düzeltmeye, ilgilenmeye çalış..

Bu arada diş telim var 2,5 seneyi geçti yaşım 25 hala çıkmadı sonuna yaklaştım dişlerin durumu iyi düz oldu da sanki biraz eğri gibi duruyor arada ayna karşısında doktora söyleniyorum.. Bariz bi rahatsızlığın varsa tabi ciddi ise uzman doktordan o konuda yardım al.. Ama düşünsene doktor benim dişlerimi tam düz yapmamış diye kalkıp antidepresan kullanayım ne gerek var.. 1 hafta ilaçtan sonra yine aynı durum.. O yüzden ilaç yerine durumu düzeltmeye, ilgilenmeye çalış..

Sağolasın ilgilenmişsin evet yazdıklarını okudum bu bi süreç ve sanırım ilaçla beraber düşüncelerimi değiştirmeyi öğrenmem lazım bugün başladım tekrar..Yaşamayan için rahat battı olabiliyor ama bilen bilir nasıl düşünceler uçuşur kafamızda.. Bir arkadaşıma psikologu söylemiş psikiyatri baş hekimi bile antidepresana başlıyomuş işler çok olduğunda..Tabi bu sorunu sadece öteler biliyorum..Ama şuan yoksunlukla uğraşacak durumda değilim..sevdiğim gurbette bi tane arkadaşım yok sınavlar üst üste binmiş düğün yaklaşıyor kilo veriyorum ki ben hap içmediğim dönemde 39 kiloya kadar indim..şimdi 49 oldum vermek istemiyorum :(

Sağolasınız zaten bi ton işim var ama kendimi veremiyorum..bi yandan okul dersleri formasyon kpss hazırlık..6 ay sonra düğün var..Sevdiğim 6 sene beklediğimle evlenicem üstüne mezun olur olmaz atanma ihtimali yüksek bölümdeyim ama neden böyle bilmiyorum.. Ders çalışmam gelinlik bakmaya gitmem gereken yerde oturup dişlerime bakıp durmak kötü senaryolar kurmak..off yaşamayan bilmez dünya zindan sanki
düğün ve okulu bitirme telaşından dolayı gerilmiş olabilirsin.bir takım stresler insanda kaygı bozukluğuna yol açabilir.terapi başlamışsın bu çok iyi gelicektir sana

Back
X