- 24 Mart 2020
- 10.054
- 36.474
- 598
- 32
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba güzel hanımlar geçmiş kadınlar günümüz kutlu olsun  söylenecek çok şey var ama benim umudum var biz birlikte çok güçlüyüz ve dünya bizimle çok güzel demek istiyorum sadece...
 söylenecek çok şey var ama benim umudum var biz birlikte çok güçlüyüz ve dünya bizimle çok güzel demek istiyorum sadece...

Sultan kebabı ile başlayalım o halde
Malzemeler
 500 Gr Tavuk(kemiksiz olduğu sürece istediğiniz yerinden faydalabilirsiniz)
 Konserve garnitür
Konserve garnitür
 Soğan
 Soğan
 1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
 3 adet yufka(ben sac yufkası kullandım incecik oluyor)
3 adet yufka(ben sac yufkası kullandım incecik oluyor)
 Tuz, pul biber
Tuz, pul biber
 Beşamel sos için 1.5 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un, 1 kaşık tereyağ, tuz, karabiber
 Beşamel sos için 1.5 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un, 1 kaşık tereyağ, tuz, karabiber
 Üzeri için kaşar peyniri
Üzeri için kaşar peyniri

İlk olarak tavukları soteleyip soğanı ekliyor kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salça baharatlar en sona da garnitürü ekleyip biraz karıştırıp altını kapatıyoruz.

Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz 3 yufkadam 12 parça elde edip 2 şer parça kullanacak şekilde 6 porsiyonluk kebap elde ediyoruz.

Şekil verdikten sonra sosu hazırlayıp üzerine sürüp son olarak kaşar ilave edip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Veee sonuç

Şimdi tatlımıza geçiyoruz.
Malzemeler
 500 gr yaş kadayıf
500 gr yaş kadayıf
 150 Gr tereyağ
150 Gr tereyağ
 150 gr ceviz içi
150 gr ceviz içi
 1 litre süt
1 litre süt
 3 buçuk su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
1 paket vanilya
 Üzerine rendelemek için tablet çikolata
Üzerine rendelemek için tablet çikolata

İlk olarak süt ve şekeri 15 dk kaynatıp üzerine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Ardından tereyağını eritip kadayıfı döküyor her tarafına yedirecek şekilde karıştırıyoruz. İki parçaya ayırıp yarısını tepsiye döşüyor arasına ceviz serpiyoruz. Kalan yarısını üzerine ekleyip sıkıştırarak bastırıyor ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

İlk sıcağı çıkınca önceden hazırladığımız için soğumuş olan şerbeti tatlı ile buluşturuyor ve şerbeti çekince çikolata rendesiyle süsleme yapıyoruz. Afiyet olsunn
Ramazan menüsü
 Yeşil mercimekli, nohutlu, erişteli yoğurt çorbası
 Tavuklu garnitürlü sultan kebabı
Tavuklu garnitürlü sultan kebabı
 Çerkez mantısı
 Çerkez mantısı
 Çiğköfte
 Çiğköfte
 Çikolatalı soğuk kadayıf
 Çikolatalı soğuk kadayıf
Allah herkesin sofralarına bereket yuvasına geçim dirliği versin inşallah 

söylenecek çok şey var ama benim umudum var biz birlikte çok güçlüyüz ve dünya bizimle çok güzel demek istiyorum sadece...

Sultan kebabı ile başlayalım o halde
Malzemeler
500 Gr Tavuk(kemiksiz olduğu sürece istediğiniz yerinden faydalabilirsiniz) Konserve garnitür
Konserve garnitür Soğan
 Soğan 1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet yufka(ben sac yufkası kullandım incecik oluyor)
3 adet yufka(ben sac yufkası kullandım incecik oluyor) Tuz, pul biber
Tuz, pul biber Beşamel sos için 1.5 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un, 1 kaşık tereyağ, tuz, karabiber
 Beşamel sos için 1.5 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un, 1 kaşık tereyağ, tuz, karabiber Üzeri için kaşar peyniri
Üzeri için kaşar peyniriİlk olarak tavukları soteleyip soğanı ekliyor kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salça baharatlar en sona da garnitürü ekleyip biraz karıştırıp altını kapatıyoruz.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz 3 yufkadam 12 parça elde edip 2 şer parça kullanacak şekilde 6 porsiyonluk kebap elde ediyoruz.
Şekil verdikten sonra sosu hazırlayıp üzerine sürüp son olarak kaşar ilave edip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Veee sonuç
Şimdi tatlımıza geçiyoruz.
Malzemeler
 500 gr yaş kadayıf
500 gr yaş kadayıf 150 Gr tereyağ
150 Gr tereyağ 150 gr ceviz içi
150 gr ceviz içi 1 litre süt
1 litre süt 3 buçuk su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı toz şeker 1 paket vanilya
1 paket vanilya Üzerine rendelemek için tablet çikolata
Üzerine rendelemek için tablet çikolataİlk olarak süt ve şekeri 15 dk kaynatıp üzerine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Ardından tereyağını eritip kadayıfı döküyor her tarafına yedirecek şekilde karıştırıyoruz. İki parçaya ayırıp yarısını tepsiye döşüyor arasına ceviz serpiyoruz. Kalan yarısını üzerine ekleyip sıkıştırarak bastırıyor ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıkınca önceden hazırladığımız için soğumuş olan şerbeti tatlı ile buluşturuyor ve şerbeti çekince çikolata rendesiyle süsleme yapıyoruz. Afiyet olsunn

Ramazan menüsü
Yeşil mercimekli, nohutlu, erişteli yoğurt çorbası Tavuklu garnitürlü sultan kebabı
Tavuklu garnitürlü sultan kebabı Çerkez mantısı
 Çerkez mantısı Çiğköfte
 Çiğköfte Çikolatalı soğuk kadayıf
 Çikolatalı soğuk kadayıfAllah herkesin sofralarına bereket yuvasına geçim dirliği versin inşallah

Son düzenleyen: Moderatör: 

ellerine sağlık
 ellerine sağlık  

Başarılar dilerim.
Başarılar dilerim. 

yani normal şerbetle yaptığımızda nasıl alt katman yumuşayıp üst katman çıtır kalıyorsa onun gibi oluyor sütlü şerbetli versiyonunda da. Bir de sütle olduğundan sanki normalinden daha hafif bir tatlıymış gibi geliyor bana
 yani normal şerbetle yaptığımızda nasıl alt katman yumuşayıp üst katman çıtır kalıyorsa onun gibi oluyor sütlü şerbetli versiyonunda da. Bir de sütle olduğundan sanki normalinden daha hafif bir tatlıymış gibi geliyor bana