Kendimi geliştirdim falan demişsiniz ama anlatım tarzınız o kadar itici ve insanları iğneleyici ki. Siz kendinizce, kendinizi geliştirdiğinizi, modern (!) olduğunuzu düşünüyorsunuz ama buradan öyle yansımıyor kusura bakmayın. Şu anlatım biçiminiz hiçte kendini geliştirmiş birine ait gibi değil. Siz sadece senelerdir sorumluluk sahibi bir insan olarak kendi hayatınızı kurmuşsunuz ve yaşıyorsunuz. Sünepe insan tanımına diyeceğim bir şey yok ama insanları köyde yaşamış, küçük yerde yaşamış büyümüş diye ön yargı ile yaklaşmanız, öğretmenlere memurlara kendinizce iğneleyici konuşmanız, ne kadar küçük düşündüğünüzü gösteriyor benim için. Atatürk'ün bir sözü vardır, köylü milletin efendisidir diye... O köyde büyüyen nice çocuk büyüyüp ne kadar iyi yerlere geliyorlar, o köylerde yetişen öyle anne babalar var ki kendisini o şartlarda dahi geliştirip çocuğunu okutmak için çırpınıyor. Düşünce yapınız çok düz ve yanlış. Kendinizi de anlatamadığınızı da düşünüyorum. Deseniz ki "aile sözünden çıkmayan, sorumluluk sahibi olmayan, kendi ayağının üzerinde duramayan, aile yapılarımızın, kültürlerimizin uymadığı tüm erkekler beni buluyor" deseniz hepimiz anlayacağız sizi. Ama modernlikten, köyden girip sünepeden çıkarsanız ben sizin kendinizi geliştirdiğinize pek inanmam.
İnsan kendisi neyse çevresindekiler de benzeridir. Benzer benzeri çeker. Siz kabul etmeseniz de o insanlar sizden bir şeyler taşıyor demek ki.