Sünepe tipler

Anlamadıysanız tepki göstereceğinize baştan anlamadım deyin sadece cool kelimesini bir defa kullandım sonrasında demek istediğim karakterden bahsettim, açıkladım. Anlamak işinize gelmiyorsa yorum yapmayın geçin ayırca neyin hazımsızlığını yaşattı sizde benim konum anlamadım. Hemen hemen tüm kadınlar olarak bu forumda sümsük erkeklerden muzdarip yığınla kadın var. Ben de aynı şekilde. Bunlardan gına geldi dediğim için neden rahatsız oldunuz da beni kötülemek için eski konularıma kadar bakıp Ordan vurma gereği duydunuz? Kadınları kötülemek için mi bu forum açıldı? Yöneticiyi bile fişeklemişsiniz😂Siz kadın mısınız gerçekten.
Maalesef iyiler erken kapılıyor... Sünepe dediğiniz insanların içinden cevher çıkabilir. Ne yaşadınız mesela da sizi bu kadar tetikledi ? Konuşmayı oturmayı kalkmayı mı bilmedi karşınızdaki kişi?

Başta anladığımı düşündüm son mesajlarınızdan sonra benim düşündüğüm adamla sizin bahsettiğiniz adamın aynı olmadığını anladım. Sizi kötülemek için değil, ilginç bulduğum için baktım eski konularınıza. Sizi vurmuyorum herhangi bir şeyle. Aslında bu kadar sinirlenmenizin sebebi muhtemelen sizi doğru analiz ediyor olmam. Gerçeklerle yüzleşmek canınızı yaktı, anlıyorum.

Yöneticiyi nasıl etkilemiş olabilirim sizce? Hemen hemen aynı anda aynı şeyleri yazmışız. İkimiz de aynı analizi yapmışız demek ki, aklın yolu bir.

Erkek ya da kadın olmam bir şey değiştirmez. Konularınıza bakarak tamamen objektif bir yorum yaptım sadece. Buna ister kızar sinirlenirsiniz ister haklı mı acaba, ben dışardan nasıl görünüyorum, kendimde neleri değiştirebilirim diye düşünürsünüz. Tercih sizin.
Neden kızayım sadece üzüldüm çünkü kadınların dertlerini paylaştığı platform olmaktan çıkmış kadınlara düşmanlık nasıl edilir olmuş burası. İnsanları gerçek hayatta tanımak zorken buradaki iki cümleyle beni analiz ettiğinizi sanmanız da toyluktan sanırım yaşınız küçük😂

35 yaşındayım. Aşırı rahat sayılmam ama çok da kuralcı değilim dengedeyim yani. Büyükşehirde resmî bi kurumda memurum. Yani yıllardır kendimi geliştirmeye çalışırım. Hani öyle ben de mi acaba pısırık sünepeyim diyorum ama değilim yıllardır ailemden uzakta yaklaşık 15 senedir kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Yaş itibariyle insanları daha iyi tanıyorum. Sadece aşırı çeçeron veya cazgır değilim. Belki de bundandır. Ama karşıma çıkan sümsüklerden artık rahatsızım. Nedense bazıları tepki göstermiş sıkıntı değil eleştiriye açığım. Ama sanki bu özellikteki erkekleri hangi kız ister bi sormak lazım ben istemeyince küçük görmüş mü oldum
Bu çevrenle alakalı değil. Sen demek ki onlara layıksın, demek ki senin çevren de öyle diyenler boş yapıyorlar. Olay şu ki: Gösterişli olup yüksekten uçanların adayları ve mütevazi kadınların adayları farklı oluyor. Bir de maalesef yaş da burda devreye girmiş görünüyor. Belli bir yaşa geldi deyip bulduğunu dayıyordur yurdum insanı

Lütfen kimseyi bu şekilde itham etmeyin, kimse kimseyi fişekleyemez yöneticiler de konu okuyup yorumlayabilir, üye en az sizin kadar kadın, lütfen üsluplara dikkat edelim.
Üslup konusunda bi sıkıntım yok bence. Ama malesef siz de bu forumda kadın kötüleyerek amacınızın dışına çıkmışsınız bir özeleştiri yapmanız gerek bence. Eski konuları doğru anlamlandırmayıp tezat bişi demişim gibi önüme getirmeniz çok yanlış. Ki tezatlık da olabilir burası herkesin çok dürüst olduğu yer değil dimi.

Neden kızayım sadece üzüldüm çünkü kadınların dertlerini paylaştığı platform olmaktan çıkmış kadınlara düşmanlık nasıl edilir olmuş burası. İnsanları gerçek hayatta tanımak zorken buradaki iki cümleyle beni analiz ettiğinizi sanmanız da toyluktan sanırım yaşınız küçük😂
Çok rahatsız olduysanız girmeyin bir daha. Burası gerçeklerin pat pat insanın yüzüne vurulduğu platform.

Yaşımın küçük olması ihtimali neden bu kadar komik geldi size? Yoksa siniri göstermemek için kullanılan emojilerden mi? Genelde çok sinirlenen insanlar kullanırlar abartı gülümsemeleri. Hayır yaşım küçük değil, bu konunuza göre sizden büyüğüm, eski konularınıza göre yaşıtız. Hangisi doğruysa artık siz karar verin. Burada herkesin eski konularına bakılır, bunda bu kadar dert edecek bir şey yok. Kime yorum yaptığımızı, nasıl bir karakter olduğunu görmeliyiz. Yüzyüze analiz edemediğimiz insanları burdaki konularda daha iyi analiz ediyoruz aslında. İnsanlar buraya gerçek kişilikleri yansıtıyor daha filtresiz yazıyorlar anonim oldukları için.

Kendimi geliştirdim falan demişsiniz ama anlatım tarzınız o kadar itici ve insanları iğneleyici ki. Siz kendinizce, kendinizi geliştirdiğinizi, modern (!) olduğunuzu düşünüyorsunuz ama buradan öyle yansımıyor kusura bakmayın. Şu anlatım biçiminiz hiçte kendini geliştirmiş birine ait gibi değil. Siz sadece senelerdir sorumluluk sahibi bir insan olarak kendi hayatınızı kurmuşsunuz ve yaşıyorsunuz. Sünepe insan tanımına diyeceğim bir şey yok ama insanları köyde yaşamış, küçük yerde yaşamış büyümüş diye ön yargı ile yaklaşmanız, öğretmenlere memurlara kendinizce iğneleyici konuşmanız, ne kadar küçük düşündüğünüzü gösteriyor benim için. Atatürk'ün bir sözü vardır, köylü milletin efendisidir diye... O köyde büyüyen nice çocuk büyüyüp ne kadar iyi yerlere geliyorlar, o köylerde yetişen öyle anne babalar var ki kendisini o şartlarda dahi geliştirip çocuğunu okutmak için çırpınıyor. Düşünce yapınız çok düz ve yanlış. Kendinizi de anlatamadığınızı da düşünüyorum. Deseniz ki "aile sözünden çıkmayan, sorumluluk sahibi olmayan, kendi ayağının üzerinde duramayan, aile yapılarımızın, kültürlerimizin uymadığı tüm erkekler beni buluyor" deseniz hepimiz anlayacağız sizi. Ama modernlikten, köyden girip sünepeden çıkarsanız ben sizin kendinizi geliştirdiğinize pek inanmam.
İnsan kendisi neyse çevresindekiler de benzeridir. Benzer benzeri çeker. Siz kabul etmeseniz de o insanlar sizden bir şeyler taşıyor demek ki.

Kendimi geliştirdim falan demişsiniz ama anlatım tarzınız o kadar itici ve insanları iğneleyici ki. Siz kendinizce, kendinizi geliştirdiğinizi, modern (!) olduğunuzu düşünüyorsunuz ama buradan öyle yansımıyor kusura bakmayın. Şu anlatım biçiminiz hiçte kendini geliştirmiş birine ait gibi değil. Siz sadece senelerdir sorumluluk sahibi bir insan olarak kendi hayatınızı kurmuşsunuz ve yaşıyorsunuz. Sünepe insan tanımına diyeceğim bir şey yok ama insanları köyde yaşamış, küçük yerde yaşamış büyümüş diye ön yargı ile yaklaşmanız, öğretmenlere memurlara kendinizce iğneleyici konuşmanız, ne kadar küçük düşündüğünüzü gösteriyor benim için. Atatürk'ün bir sözü vardır, köylü milletin efendisidir diye... O köyde büyüyen nice çocuk büyüyüp ne kadar iyi yerlere geliyorlar, o köylerde yetişen öyle anne babalar var ki kendisini o şartlarda dahi geliştirip çocuğunu okutmak için çırpınıyor. Düşünce yapınız çok düz ve yanlış. Kendinizi de anlatamadığınızı da düşünüyorum. Deseniz ki "aile sözünden çıkmayan, sorumluluk sahibi olmayan, kendi ayağının üzerinde duramayan, aile yapılarımızın, kültürlerimizin uymadığı tüm erkekler beni buluyor" deseniz hepimiz anlayacağız sizi. Ama modernlikten, köyden girip sünepeden çıkarsanız ben sizin kendinizi geliştirdiğinize pek inanmam.
İnsan kendisi neyse çevresindekiler de benzeridir. Benzer benzeri çeker. Siz kabul etmeseniz de o insanlar sizden bir şeyler taşıyor demek ki.
Söylediklerinizde haklılık payı olabilir. Ama genelde tanıştıklarımın çoğu kasabalı tarzı olduğu için bu şekilde bahsettim. Benim düşüncem bu şekilde. Ben iğneleyici tavrım varsa size göstermedim yalnız neden siz üstünüze alınıp savunmaya geçtiniz.

Sürekli karşıma çıkan tipler sünepe, kendini efendi olarak tanımlayan, ailesi mutasıp, köyde veya küçük yerlerde yaşayan, yurdum insanı tipler oluyor. Ben de yani yüzüne bakılmayacak biri değilim ama neden şöyle daha cool, dik duruşlu, ailesi okumuş yazmış modern tipler denk gelmiyor ya. Bunun bilimsel bir açıklaması var mı? Aile dizimi vs inanmalı mıyım? Size basit bir dert gelebilir ama iyice baya sıkıldım bu durumdan. Ne yaparsam değişir? Aynı şeyleri hisseden, yaşayan var mı acaba?
Türkiye nin %80 i sünepe zaten , %20 sine denk gelmek de şans işi biraz ...

Bu günlerde konularda da denk geldiğim köylü insan istemiyorlar köylü olmaktan nasıl kurtulurum diyorlar başka va mı başka sizin şu izlediğiniz dizilerdeki gibi hayatlar yok hanımefendi ülkem insanın geneli öyle erkekler cool bir şekilde şirket yönetmiyor arabaları son model ve evleri havuzlu villalar değil ekmeğini taştan çıkarıp düzgün adam gibi adam bulun da siz varsın köylü olsun piyasada adam sayısı azalıyor farkında değil misiniz?

Söylediklerinizde haklılık payı olabilir. Ama genelde tanıştıklarımın çoğu kasabalı tarzı olduğu için bu şekilde bahsettim. Benim düşüncem bu şekilde. Ben iğneleyici tavrım varsa size göstermedim yalnız neden siz üstünüze alınıp savunmaya geçtiniz.

Bana söylemenize gerek var mı? Bu şekilde konuşulması beni rahatsız etti sadece, üstüme alınmadım. Yanlış ve genelleyici şeyler söyledikleriniz.

Bu konunun bu kadar dikkat çekeceğini düşünmemiştim. Şaşırdım ve şunu da gördüm ki burda resmen kadın kadına düşmanlık etmek için fırsat kolluyor. İnsanların eski konularıyla açık aranıyor. “Sen nesin ki sünepe olmayan bir erkek istiyorsun” mesajı veriliyor. Halbuki buradaki tüm kadınlar sünepe erkek istemez. Bana bu şekilde denk geliyor olması benim de sünepe olduğumu mı gösterir neden bu tepki anlamadım. Kendimi değerli göremez miyim? Veya benim eski bir konumda erkek arkadaşıma gösterdiğim tepkinin bir duruş olması mı sünepeliktir? Asıl sünepelik “erkek olsun sinek kadar başımda bulunsun anlayışıdır.” Karaktersiz erkeklerle olmaktansa yalnız olmayı seçmiş olmak sünepelik olamaz. Kadın kadına, kadın forumunda bu denli sen değersizsin değerli erkekler sana gelmez mesajı çok çirkin. Eski kalitesi kalmadığını düşünüyorum buranın. Güzel yürekleriyle bana cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim 🤩

Sunepe denk gelir de ayni tipten devamli denk gelmesi kişiden kaynaklidir diye dusunuyorum ben.
Mesela bana da aldatan erkek birden fazla denk gelmişti. Neden? Cunku benden ve cevremden kaynakliydi aslinda.
Motosiklet kulubundeydim. "Havali motosikletci cocuk"larla takiliyordum ve uçan kaçan tiplerdi ceplerinde de para vardi tabi rahat duramiyordu bazilari haliyle.
Benim yas 18-19 o zamanlar normal olarak bazi secimlerim yuzunden boyle seyler oldu. 😃 Yani benim cevre ve secimlerim de etkiliydi bi yerde.

Yani ust uste denk geliyorsa cevre ve sizle alakali olmasi daha yuksek ihtimal oluyor.
Bu arada ben yine de pes etmedim gittim ortamci olmayan, beyefendi olan motosikletci bulup evlendim. 😄

Üslup konusunda bi sıkıntım yok bence. Ama malesef siz de bu forumda kadın kötüleyerek amacınızın dışına çıkmışsınız bir özeleştiri yapmanız gerek bence. Eski konuları doğru anlamlandırmayıp tezat bişi demişim gibi önüme getirmeniz çok yanlış. Ki tezatlık da olabilir burası herkesin çok dürüst olduğu yer değil dimi.
Sünepe sünepe diyip durduğunuz erkeklerle başımda bir erkek olsun yeter diyerek evlilik yapan kadınların forumda çokluğundan bahsederek siz kadınları kötülemiş olmuyor musunuz?
Burası kadın kadına bir forum diye sürekli birbirimizi pohpohlamak zorunda değiliz. Saygı çerçevesinde istediğimiz yorumu yapabiliriz.
Siz başlığınızı bile clickbait olarak açmışken 35 yaşında bir kadına yakışmayacak şekilde olgunluktan uzak bir içerik doldurmuşken size gelen yorumlar çok iyi bile. Linçlenmemişsiniz bile. Size gayet güzel aklı başında uzun uzun yorumlar gelmiş ama siz sorunun özünü görmektense kadın kadının kurdudur lafını öğrenmişsiniz bir yerden kullanıp duruyorsunuz.

Çok rahatsız olduysanız girmeyin bir daha. Burası gerçeklerin pat pat insanın yüzüne vurulduğu platform.

Yaşımın küçük olması ihtimali neden bu kadar komik geldi size? Yoksa siniri göstermemek için kullanılan emojilerden mi? Genelde çok sinirlenen insanlar kullanırlar abartı gülümsemeleri. Hayır yaşım küçük değil, bu konunuza göre sizden büyüğüm, eski konularınıza göre yaşıtız. Hangisi doğruysa artık siz karar verin. Burada herkesin eski konularına bakılır, bunda bu kadar dert edecek bir şey yok. Kime yorum yaptığımızı, nasıl bir karakter olduğunu görmeliyiz. Yüzyüze analiz edemediğimiz insanları burdaki konularda daha iyi analiz ediyoruz aslında. İnsanlar buraya gerçek kişilikleri yansıtıyor daha filtresiz yazıyorlar anonim oldukları için.
Evet bugünden sonra girmeyeceğim merak etmeyin. Asıl siz sinirlendiniz sanırım sakin olun. Ben sakin bir insanımdır genelde. Sadece erkeklere karşı bir tavrım varken bir kadının savunmaya geçmesi biraz sinirlendirdi o kadar ancak bu durum sünepe tarzda erkeklerin çoğalma sebebini net olarak açıklıyor. Erkekler şöyle düşünüyor “nasılsa kadınlar bize her ne olursak gelecekler” diyip kendilerini geliştirme çabasında bile bulunmuyor artık. En vasatı İÇİN bile toplumda bir kapışmaca Var ya 😂 ama Kadın uğraşıyor, gelişiyor, herşeye koşuyor, öğreniyor. Bunu görmek lazım. Kalite düşüyor. Bu benim gözlemim. Senin düşmanın değilim. Sonunda o sünepe varlıklar kadın döver hale gelebiliyor. Kendimizden başka kimseyi bu kadar yüceltmemeliyiz.

Sünepe sünepe diyip durduğunuz erkeklerle başımda bir erkek olsun yeter diyerek evlilik yapan kadınların forumda çokluğundan bahsederek siz kadınları kötülemiş olmuyor musunuz?
Burası kadın kadına bir forum diye sürekli birbirimizi pohpohlamak zorunda değiliz. Saygı çerçevesinde istediğimiz yorumu yapabiliriz.
Siz başlığınızı bile clickbait olarak açmışken 35 yaşında bir kadına yakışmayacak şekilde olgunluktan uzak bir içerik doldurmuşken size gelen yorumlar çok iyi bile. Linçlenmemişsiniz bile. Size gayet güzel aklı başında uzun uzun yorumlar gelmiş ama siz sorunun özünü görmektense kadın kadının kurdudur lafını öğrenmişsiniz bir yerden kullanıp duruyorsunuz.
Birbirimizi pohpohlamak değil ama desteklemek de önemlidir. Veya yanlışsa saygılı şekilde söylenir. Her yorumu beğeniyorum mesela. Eleştiriye açık olmak gerek. Ama Kötülemek için uğraşılmaz. Sen nesin ki ne istiyorsun tarzı kadına yapılacak şey değildir özellikle burda.

Diğer kadınlara Belki bir farkındalık yaratmak istemişimdir. Olamaz mı?

Evet bugünden sonra girmeyeceğim merak etmeyin. Asıl siz sinirlendiniz sanırım sakin olun. Ben sakin bir insanımdır genelde. Sadece erkeklere karşı bir tavrım varken bir kadının savunmaya geçmesi biraz sinirlendirdi o kadar ancak bu durum sünepe tarzda erkeklerin çoğalma sebebini net olarak açıklıyor. Erkekler şöyle düşünüyor “nasılsa kadınlar bize her ne olursak gelecekler” diyip kendilerini geliştirme çabasında bile bulunmuyor artık. En vasatı İÇİN bile toplumda bir kapışmaca Var ya 😂 ama Kadın uğraşıyor, gelişiyor, herşeye koşuyor, öğreniyor. Bunu görmek lazım. Kalite düşüyor. Bu benim gözlemim. Senin düşmanın değilim. Sonunda o sünepe varlıklar kadın döver hale gelebiliyor. Kendimizden başka kimseyi bu kadar yüceltmemeliyiz.
Bana tavsiye vermeyeceksiniz, bizden tavsiye alacaksınız. Sorunu olan sizsiniz. Pek ihtimal vermiyorum ama buradan kendinize işe yarar bir şey alabileceğinize, çok sabit fikirlisiniz.

Benim kendi oluşturduğum çevremde evlisi bekarı dahil olmak üzere bahsettiğiniz gibi insanlar yok. Evlilikler de evlenmiş olmak için değil aşk odaklı yapılıyor genelde. O yüzden ben kimi yücelttim bilmiyorum şu an, ne anlatmaya çalıştığınız konusunda bir fikrim yok.

Birbirimizi pohpohlamak değil ama desteklemek de önemlidir. Veya yanlışsa saygılı şekilde söylenir. Her yorumu beğeniyorum mesela. Eleştiriye açık olmak gerek. Ama Kötülemek için uğraşılmaz. Sen nesin ki ne istiyorsun tarzı kadına yapılacak şey değildir özellikle burda.

Diğer kadınlara Belki bir farkındalık yaratmak istemişimdir. Olamaz mı?
Farkındalık yaratmak istiyorsanız sizin örnek gösterebileceğiniz bir hikayeniz olmalı.
Size fazla sakin bile davranmış kk kadınları. Siz insanları modern değil, sünepe, şöyle böyle diye ayrıştırırken başkasının sizi kötülememesini bekleyemezsiniz. Haliyle sorarlar insana sen kimsin diye.
Yalnız yaşayıp, çalışmanız dışında ortalama bir insandan farkınız nedir de (çoğunluk böyle dediğiniz için öyle yazıyorum) ortalama üstü bir erkek arıyorsunuz?
Çalışmak bir meziyet değil zorunluluk. Cidden merak ediyorum kendinizi ne alanlarda geliştirdiniz ve öne çıktınız? Bunları yaparken belli bir çevrede olmalı insan o çevrede denginiz neden yoktu. Yoksa bir yanılsama mı yaşıyorsunuz?

Valla bebişim bence memur olduğun için, sünepe tipler için memur kadın = garanti maaş, hanım hanımcık okumuş kız . Onun dışında yurdum erkeğinin %80i zaten bu profilde, aileci, gel anamın evini temizle, ezil büzül, evin tüm işini yüklen, çocuk doğur, tüm paranı elime say... öyle şahane bir şey bekleme yani fazla beklentide olma.

Aslında haklısınız ama tam ifade edememişsiniz.
Kadin anneci, çekirdek aile kurmayı beceremeyen, bağnaz, aksam oldum mu kanepede göbegini kaşımaktan başka bir sey yapmayan, eşiyle iki kelam etmeyen, sirf evlenmiş olmak için evlenen potansiyelde tipler çıkıyor karşıma demiş bence.
Her gün bu adamların mutsuz ettiği kadınların konularını okumuyor muyuz burada?
Valla aradığinızı bulabilir misiniz bilemiyorum konu sahibi ama bol şans dilerim.

Şimdi eski yorumlarda geleneksellikten bahsedilmiş. Üşendiğim için gidip okumayacağım.
Ama bu önemli bir detay. Geleneksel ama ne kadar geleneksel, muhafazakarlığı da kapsıyor mu?
Eğer böyle biriyim, böyle taleplerim var diyorsanız sizin arama filtresinde sıkıntı var demektir. Geleneksel erkekler öyle çok bireysel takılmıyor. İç içe bir yaşam tarzları var aileleriyle. Evlenince falan her gün herkes birbirinde. Öyle annelerinden falan da kopmazlar.
Aranılan coolluk buradan çıkmaz.
Konu sahibi siz nasıl birini arıyorsunuz tam olarak? Gelenekselliği denklemden çıkarabilecek misiniz?

Farkındalık yaratmak istiyorsanız sizin örnek gösterebileceğiniz bir hikayeniz olmalı.
Size fazla sakin bile davranmış kk kadınları. Siz insanları modern değil, sünepe, şöyle böyle diye ayrıştırırken başkasının sizi kötülememesini bekleyemezsiniz. Haliyle sorarlar insana sen kimsin diye.
Yalnız yaşayıp, çalışmanız dışında ortalama bir insandan farkınız nedir de (çoğunluk böyle dediğiniz için öyle yazıyorum) ortalama üstü bir erkek arıyorsunuz?
Çalışmak bir meziyet değil zorunluluk. Cidden merak ediyorum kendinizi ne alanlarda geliştirdiniz ve öne çıktınız? Bunları yaparken belli bir çevrede olmalı insan o çevrede denginiz neden yoktu. Yoksa bir yanılsama mı yaşıyorsunuz?
Farkındalık yaratmak için neden örnek bir hayatım olsun ki. Ve neden burda kendimi anlatayım. Burası bir derdim var platformu. Mesela farkındalık şu yönde yani bu kadar bana düşman olmanız mesela. Sizi neden rahatsız etti konu. Size veya kadınlara bişi demedim. Gereksiz bulduysanız geçin yazmayın mesela. Ben sürekli yazan biri değilim aslında bugün ilk defa dikkat çekince güzel de geldi aslında 😂 bu konu dursun burda belki bir gün birileri aydınlanır ne diyim daha fazla yazamıycam kusura bakmayın. Linçler umrumda değil. Çünkü bir yandan da keyifli 🤣

Back
X