Suni Sancı Ile Doğum Yapan Anneler Buraya

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
:92:Suni Sancı Ile Doğum Yapan Anneler Buraya

Merhaba anneler,

sizden suni sanci ile dogum yapan annelerin buraya ya$adiklarini anlatmalari istiyorum. Ve neden suni sanci ile dogum yapildigi.. Nedenleri nelerdi?
Ve o anlar nasildi?
Neler yapiliyor?
Aci çekiyormusunuz?
Epidural da veriliyormu?
vs...

Payla$irsaniz çok sevinirim, te$ekkürler.

ben suni sancıyla doğum yaptım canım nedenini sorarsan bende tam bilmiyorumki sanırım doğumumu aceleye getimeye çalıştılar sırf ben hastanede fazla yer kaplamıyayım diye korkutmak gibi olmasın ama neler çektiğimi bir ben bilirim şimdiki aklım olsa evde sancımı bekler öyle giderdim çünkü hiç doğum belirtim falan yoktu doktor şu gün gelin dedi ve o gün zorla doğurtturdular Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...

aynen bende evde sancı çekicem bidaha. sancılarım azdı benim sıklaşmasını beklersek geceyi bulur doğurman dediler (sabah 6 da gitmiştik) çok acı çektim doğurana kadar bağırdım çağırdım :84: neyseki kurtuldum..

bizim komşuda suni sancı ile doğurdu sırf doktoru yaz tatiline çıkıcak diye kadını zorla suni sancıyla doğurttu ve beyninin zonkladığını sölüyordu doğumdan sora bile içinden o korkuyu falan zor attı kadıncağız

Hallaa hallaa...
3 birbirine benzeyen ilginç bir dogum olmu$.

Benim bildigim anne nin ve bebegin sagliginda kötüye giden bir durum olursa 40 haftasini bekletmeden erkenden doguma aliyorlar.
Ben daha çok bu tarz hikayeler gelir diye bekliyordum ama doktorun tatili, yer yok diye bekletmemek için doguma almakta iyiymi$ sinirlendim! :95:

Hepinize geçmi$ olsun ve gözünüz aydin bebi$leriniz de dogmu$... Te$ekkürler cevaplar için.

Ba$ka hikayesi olan varsa bekliyorum...

Buarada cevaplayan anneler...
bu suni sanci nasil veriliyor? Karniniza alet mi takiliyor? Igne mi vuruyorlar? Agri kesici de vermiyorlar mi yanina (epidural gibi yani)...
Bebegin bulundugu keseyi de kendileri patlatiyormu$..nasil oluyor felan?....

Anlatirsaniz sevinirim.

cnm okudum konu baslıgını gıreyım dedım bende sunı sancıyla dogum yaptım 3.5 saat sancı cektım anlatmak bile istemiyorum korkunc şimdi bileee kotu oldum

serum takılıyor canım bana iğnede yaptılar o da rahimin kolay açılması içinmiş.birde herkesi doğuma kadar nstye bağlı tutuyorlar. sancı derecesini ve bebeğin hareketlerini kontrol etmek için. suyumuda doğumda patlattılar.

Peki normal olan dogumlarda sanci geliyor. Açilmaya bakiyorlar ve sirasi geldiginde dogum odasina alip lklnmani istiyorlar.

Bu Suni Sanci da nasil oluyor bu lklnmalar? Belinizden epidural vermedilermi? Sancilari hisetmemeniz için?
Bebek kolay dogdu mu?

ben 8 aylık doğum yaptım.
sabah çok az akıntı olmuştu. drumu aradım daha var doğuma dedi. bizimkiler korktular başka dra gittik sancın var dedi ben yok dedim o var var bir de muayene edeyim dedi. alttan muayene 1cm de açılma var dedi.

sancım olmadığı için önce eve gittik banyomu yaptım. hazırlandım saat 13.30 gibi evden hastaneye gittik laylay lom şeklindeyim sancım yok ya.
hooop sancı odasına alındım. orada da bir alttan muayene 3cm olmuş ama ben de sancı yok. akşam 6.40 a kadar sancım olmadı açılma 5 cm olmuş yine ben de sancı yok ama oda daki herkes son gaz bağırıyor sancı içinde sonra seruma birşey yaptılar suni sancı için miş. bir sancı geldi offffff dedim içimden. korkumdan hemen ıkındım suyum patladı. doğum yapıyorum ebe hanııım diye bağırdım o da şaşırdı. beni hemen doğum odasına aldılar 2. sancı gelirken ebeler alttan brişeyler yaptılar _kesiymiş--

Allahım kurtar beni ben daha fazla sancıya dayanamam dedim bir daha ıkındım kızımın başının çıktığını hissettim. ebeler hadi bir daha ıkın sancıyı falan bekleme dediler gücümü topladım bir daha ıkındım. kızım bacaklarımın arasında .

2 kez sancım oldu ama ben dikiş atılırken acı çektim. baş hemşire ebelere kızdı yine iğne yapın düzgün dikin diye. ben bırakın dikmeyin diye bağırırken kızımı giydirip kucağıma koydular.

hakikaten kolay doğum yaptım Allahım herkese benimki gibi kolay doğum nasip etsin. belki kızım 2.500gr doğduğu için acıçekmedim bilmiyorum ama ben sadece kesiye dikiş atılırken sorun yaşadım.

şuan 2. ye hamileyim ne sancıdan korkuyorum ne de doğumdan. tek korkum yine kesi yaparlarsa dikiş acısını çekmek.

ve bu dikiş korkusu her gün aklımda ben de bu kokruyu yenemiyorum.

ben 2bucuk ay önce doğum yaptım..40.haftaya yeni girmiştim doğumun baslamasına dair hiçbir belirti yoktu hamileliğim suresince hiç sancı nedir falan bilmiyorum.. bebeğin kılo alımı durmuştu son kontrolle 10 gün önceki kontrolde aynı kılodaydı ve nts de kalp atışları dusmeye baslamıştıki artık hergun gunde 2 kez ntsye bağlanıyordum bi yanlışlık olmasın dıye dr beni doğuma almak zorunda kaldı normal doğum istiyordum ve hiç sancım acılmam kanamam olmamış suyumda gelmemişti..suni sancıyla bebeğin rahmi zorlamasını böylece acılamanın olmasını sağlıyorlar.. normal doğum sancısıyla kıyaslayamam ama tam 9 saat suren sancım olmuştu ve 9 saatin sonunda 7 cm acılmam..ben okadar saat suni sancıya rağmen normal doğum yapamadım acil sezeryana aldılar..sonrasında duyduğumki ben kendiliğinden olusan doğum sancısını bilmiyorum suni sancının daha cok hissedildiğiydi ama ben okadar cok zorlandığımı hatırlamıyorum ustelik ebelerin dediğine göre kesintisiz sancı verilmiş druma bukadar sancı çok değilmi diye bile sormuşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…