suni sancıyı fakülte hastanesinde reddedip sezeryan isteme hakkına sahip miyim

Anti-Bakteriyel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2017
873
846
103
suni sancı istemiyorum direk sezeryan istiyorum deme hakkına sahip miyim.
fakülte hastanelerini bilirsiniz insanlar üzerinde bir şeyler denemeye bayılıyorlar
özele gidemem doktorum da yok fakültede asistan doktorlar bakıyor hangisi o gün denk gelirse.. bunu söylyorm siteye 3 . soruşum ve durumuma cevap alamıyorum alamadığım gibi başka doktora git deniyor sanki ben düşünmedim mi para yok nereye gideyim. suni sancıyı nasıl reddedip sezeryan olurum.

Sezaryen bedava mı? Paranız yoksa en hesaplı yolu seçin. Bazı şeylerde boşa diretmeye gerek yok.

lütfen zaten paketim yok ben soru soruyorum sizler soru soruyorsunuz hiçbir şey öğrenemeden de yarım bırakılıp sohbet gidiyorsunuz yukarda anlattım var sebebikki soruyorum .

Ben vaktinizi almayayım o zaman. Devlet hastanesi prosedürü hakkında bilgim yok.
Sebebi sizce var, o sebep doktor için geçerli değilse muhtemeldir ki suni sancı denemeden sezaryene almaz.
Sezaryen ameliyattır nihayetinde.
Riski ise normal Doğumdan fazladır.

Bu şekilde cevaplar verirsen kimse sana yardımcı olmaz bu 1

Diğer 2.si de burada bunun doğru cevabını sana kimse veremez ancak tahmin yürütülür. Gideceksin seni doğuma alacak doktora diyeceksinki ben suni sancı istemiyorum sezeryan olmak istiyorum. Soracaksın ki Olur veya olmaz öğreneceksin. Burada boşuna çırpınma.

Bu şekilde cevaplar verirsen kimse sana yardımcı olmaz bu 1

Diğer 2.si de burada bunun doğru cevabını sana kimse veremez ancak tahmin yürütülür. Gideceksin seni doğuma alacak doktora diyeceksinki ben suni sancı istemiyorum sezeryan olmak istiyorum. Soracaksın ki Olur veya olmaz öğreneceksin. Burada boşuna çırpınma.
soruya soruyla cevap veren tek ülkeyiz unutmuşum pardon hatırlattığınız içinde teşekkürler. bilgim yok deyip küçük düşmektense dur deşeyim konuyu bari vakit geçsin ha bi de doktora sormak benim aklıma gelmemişti ya sağol cidden çok aptalım nasıl düşünemedim bunu hahaha..

Ilk kizimda sezeryan, ikincide normal dogum.. Ikisininde positif ve negatif yönleri var.. Ilk cocugum sezeryanla olunca, mecbur cocugumu yanimdaki kisiler veriyordu. Bu bana cok dokanmıştı.. 1.5 sene kreste calistigimdan dolayi tecrubeliydim..Besinden almayi veya besine geri koymayi cok isterdim.. Ayaga kalkacagim zaman, mecbur elimden tutmasi lazimdi birisi.. Kendimi yuklu gibi hisedince artik yataktan yuvarlanarak kalkmaya calisirdim.. Nedense Iki dogumdada gec toparlandim.. Normal dogumu tercih ederim..

soruya soruyla cevap veren tek ülkeyiz unutmuşum pardon hatırlattığınız içinde teşekkürler. bilgim yok deyip küçük düşmektense dur deşeyim konuyu bari vakit geçsin ha bi de doktora sormak benim aklıma gelmemişti ya sağol cidden çok aptalım nasıl düşünemedim bunu hahaha..

Aklımdan çok şey geçiyor da neyseki yazmayacağım...

Devlet hastanelerinde mecbur kalınmadıkça keyfi sezeryan yapılmıyor. Doktor insiyatifine kalmış birşey bu en azından doktorunla konuşursan belki yardımcı olur ama buradaki sergilediğin uslupla konuşma olur mu? Zira kabul etmeyi geçtim doğumuna dahi girmeyebilir!.

Ilk kizimda sezeryan, ikincide normal dogum.. Ikisininde positif ve negatif yönleri var.. Ilk cocugum sezeryanla olunca, mecbur cocugumu yanimdaki kisiler veriyordu. Bu bana cok dokanmıştı.. 1.5 sene kreste calistigimdan dolayi tecrubeliydim..Besinden almayi veya besine geri koymayi cok isterdim.. Ayaga kalkacagim zaman, mecbur elimden tutmasi lazimdi birisi.. Kendimi yuklu gibi hisedince artik yataktan yuvarlanarak kalkmaya calisirdim.. Nedense Iki dogumdada gec toparlandim.. Normal dogumu tercih ederim..
suni sancıyı fakülte hastanesinde reddetme gibi yasal bir hakkım var mı peki doktor suni sancı ile doğurtucam dedi diyelim ve siz hayır diyebilir misiniz , biliyosunuz doğum olmayınca olmuyor ve sonunda sezeryana alıyorlar mecbur tabiki doktor ne uygun görürse o ama hastanında hakları var bunlar ihlal edilirse şüphe varsa bu hakkını savunmalıdır suni sancı reddetme hakkına sahiip miyim, bu arada tebrik ederim anne olmak kahramanlıktır ayrıca da çok geçmiş olsun . umarım atlatmışsınızdır :)

Başlığa cevabım; hayır öyle bir hakkınız yok. Tedaviyi reddedip tüm riskleri aldığınıza dair kağıt imzalayıp hastaneden ayrılabilirsiniz. Tedavi şekline karar veremezsiniz. Hele de sezeryan sayılarını azaltmak için Sağlık Bakanlığının hastanelere ciddi yaptırımları olduğu bu ortamda.

suni sancı istemiyorum direk sezeryan istiyorum deme hakkına sahip miyim.
fakülte hastanelerini bilirsiniz insanlar üzerinde bir şeyler denemeye bayılıyorlar
özele gidemem doktorum da yok fakültede asistan doktorlar bakıyor hangisi o gün denk gelirse.. bunu söylyorm siteye 3 . soruşum ve durumuma cevap alamıyorum alamadığım gibi başka doktora git deniyor sanki ben düşünmedim mi para yok nereye gideyim. suni sancıyı nasıl reddedip sezeryan olurum.

Çok net cevap veriyorum. HAYIR.
Bende üniversite hastanesinde doğum yaptım asla böyle birşey olmuyor hatta hocanın hastası olsan dahi yok böyle bişey.
Neden sezeryan olmak istiyorsun? Normal doğum muhteşem bişey

Çok net cevap veriyorum. HAYIR.
Bende üniversite hastanesinde doğum yaptım asla böyle birşey olmuyor hatta hocanın hastası olsan dahi yok böyle bişey.
Neden sezeryan olmak istiyorsun? Normal doğum muhteşem bişey
ben cevabınız için çok teşekkür ediyorum .normal doğum olsa yine razıyım suni sancı ile başlatılan bir doğum da sezeryan kadar riskli hatta çoğu zaman fiyasko ile bitiyor . Var bazı sebepleri işte korktuğumdan falan değil sonuçlarından endişeliyim.

merhaba ilk gebeliğim.
37+0 için doğum kararı alındı , normal doğum da sezeryan doğum da mümkün dedi asistanın biri.
ben bu zamana kadar sezeryan olacağını sanıyordum ama öyle değil dedi.
konseye çıktığımda başka doktor normal doğum riskli olabilir demişti bebeğin ve benim durumum şöyle:
ben otoimmun hepatit hastasıyım ilaç kullanmak zorunda kaldım gebelikte.
bebekte neye bağlı olduğu bilinmeyen "gelişme geriliği" var ayrıca 2119 gr çok küçük bu sebeple 37+0 da almaya karar verdiler
şimdi bende sancı yok açılma yok bişey yok bu iş suni sancı ile mantık dışı değilmi arkadaşlar bana sancı çektirip sezeryana alacaklar biliyorum denicekler kesin bunu
başka doktora gitme şansım yok hiç bir hastane burada kabul etmiyor yukarda saydığım bebek ve benim durumumdan dolayı fakülte hastanesinde takip ediliyorum.
suni sancı istemiyorum beni direk sezeryana alın deme hakkına sahip miyim fakültede.
pazartesi son konsey toplanacak durum baştan değerlendirip çarşamba doğuma hazırlık başlicak hala zamanım var 1 hafta ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.

Keşke böyle yazsaydınız.
Bebekte gelişme problemi var. Strese girmemesi için doktor sezaryen kararı verebilir.
Eğer normal olacaksa da kendini doktoruna emanet et.
Merak etme açılma olmaz, Doğum uzayacak gibi olursa zaten sezaryen olacak.
Bence bu durumdan dolayı da seni çok zorlamayacaklar
Suni sancı da anlatıldıgı kadar kötü bir şey değil. Doğum hikayelerini okuyup moralini bozma.

Başlığa cevabım; hayır öyle bir hakkınız yok. Tedaviyi reddedip tüm riskleri aldığınıza dair kağıt imzalayıp hastaneden ayrılabilirsiniz. Tedavi şekline karar veremezsiniz. Hele de sezeryan sayılarını azaltmak için Sağlık Bakanlığının hastanelere ciddi yaptırımları olduğu bu ortamda.
cevabınız için teşekkür ediyorum ,işte benim yaptığım araştırmalar vs de bunu gösteriyor ve doktorlar da ne yazıkki aynısını söylüyor fakat prosedür uğruna ben ilk ve son bebeğimi kaybedebilirim bunu da biliyorlar o yüzden yasal bir dayanak arayışı içine girmek zorundayım. hem bebekte hem bende sağlık sorunu mevcut ve riskli.

ben cevabınız için çok teşekkür ediyorum .normal doğum olsa yine razıyım suni sancı ile başlatılan bir doğum da sezeryan kadar riskli hatta çoğu zaman fiyasko ile bitiyor . Var bazı sebepleri işte korktuğumdan falan değil sonuçlarından endişeliyim.

Özel durumdan dolayı sezeryan yapablrler belki.
Bu tür vakalar da oluyor ama sıkıntı yoksa suni verirler.
Dua edin tevekkül edin kuzenim suni alıp iki saate doğum yaptı bense normal sancımla saatlerce bekledm..s
Sonucu muahhah yazın bu arada hangi hast

suni sancıyı fakülte hastanesinde reddetme gibi yasal bir hakkım var mı peki doktor suni sancı ile doğurtucam dedi diyelim ve siz hayır diyebilir misiniz , biliyosunuz doğum olmayınca olmuyor ve sonunda sezeryana alıyorlar mecbur tabiki doktor ne uygun görürse o ama hastanında hakları var bunlar ihlal edilirse şüphe varsa bu hakkını savunmalıdır suni sancı reddetme hakkına sahiip miyim, bu arada tebrik ederim anne olmak kahramanlıktır ayrıca da çok geçmiş olsun . umarım atlatmışsınızdır :)
Cok sagol, atlatiyor insan tabiki.. Cocuklar buyugunce farkli seylere odaklaniyorsun.

Ikinci dogumda belirli saten sonra ilkisi gibi uzun surecek endişesiyle "beni sezeryana alin" diye söylendim.. Valla acimadilar.. Sezeryanda hem suni sanciyla, agrı kesiciyi bir arada verdiler.. Suni sanciyi veriyorlar ama agrisini hisetmiyorsun.. Ikinci dogumdada aynisi yapmislardi,ama fazla agri kesici vermediler. Sade bir kac saatline dinlenmek icin agri kesici verdiler.. Agri kesicigide sırtan veriyorlardi, anestazi mi diyorlar herhalde tam da hatirliyamiyorum.

Aslinda dusundugun gibi bazen gitmiyor.. Ikincide de sezeryan dusunurken , normal dogum oldu.. Bakarsin dogumun cok kolay gecer..

Derdinizi tam anlatmak yerine insanlara saldırmak da yeni moda oldu burda tepki alınca da daha çok saldırıyorsunuz. Özelde bile bazı doktorlar ille de normal doğum diyorlar. Siz fakülte hastanesinde asistanların elinde olacaksınız gerek görmedikçe almazlar. Siz seçemezsiniz zaten.

Back
X