Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

canım ben daha önce izmirdeydim izmirde sünnet düğünü resmen normal bir düğün gibi yapılırdı takılar kınalar kıyafetler falan şuan iç anadoluya geldim burda herkes sünnet düğününün çok saçma olduğunu düşünüyor. eşimde oğlum olsa asla düğün yapmam bir mevlidini yaparım okadar diyor. bunu izmirden birisine söylesem aaa nekadar pintiymiş eşin der anlamazlar. her yörenin adetleri gelenekleri görenekleri farklı
Bazı adetler güzeldir savururumda burada erkek çocuğunun pohpohlanmasına karşıyım aslında evet burda bir sünneti uyguluyoruz gidin göbek atın hadi be koçum sen erkeksin denmiyorkii..nasıl girmiş hayatımıza bu saçma adetler. bilmiyorumkii..

Hem de nasıl öyle ki kayınvalideme göre kızımın regl olmaya başladığını babasının bile duymaması gerekiyormuş, ama oğlumun sünneti 7 mahalleye yayınlanmalı.

dünyanın en önemli şeyini taşıyor oğullarımız ya :KK48: tabiki duyurmalıyız :KK48:

Dogurunca yeni doğan sünneti yaptirticam. Düğün falanda yapma gibi bi niyetim yok hiçbi güç yaptiramaz kendi dugunune pişman olmuş insanım ben :) yalnız bi mevlut okutucam evimde bahaneyle :) ama kızim olsaydi ilk reglinde çok güzel parti verirdim :KK49:

Eğer müslümansa çocuk sunnet olacak tabiki, bu çocuğun rızasına bırakılmaz.
Şuanda sağlık yönünden dahi gerekli görüldüğü için yabancılar bile koca adamken bu operasyonu oluyor.
Çocuğun rızası olmadan aşı da yaptırmayın o zaman, yemek yedirmeyin, okula göndermeyin, ameliyat olması gerekiyorsa istemiyorsa yaptırmayın.
burda sana katılıyorumm dinimden öte sağlıklı bir operasyon doktorlara danıştım ve sünnetin neden yapılması gerektiğinden bahsettiler ben sünnetin yapılması traftarıyım benim ki başka pipisi kesildi diye ılan edilip şekilden şekile girinmelere karşıyımm..

Ben ogullarima yaptim ama iki tane olunca masrafina deydi... Öyle sahsahli degil gercekten tanidigim samimi oldugum kisileri cagirdim ( küsenlerde cabasi cagrilmadilar diye) ama benim sebebim tabii birazcik adetten olmasi ama daha cok kendi dügünüm istedigim gibi olmamisti uzakta olunca cogu akrabalarim ve arkadaslarim görmemisti eeee kendime bidaha dügün yapamiycagima göre ogullarimin sünettini istedigim gibi organize ettim, kimseyi karistirmadim, istedigimi davet ettim kendime güzelde bi beyaz elbise aldim ve ikinci baharimi yasadim... Iyikide yaptimmm... Hic basagrisi olmadan bi dügün... Ha bu arada kizlarada aslinda eglence düzenleniyor adet oldularmi ama tabii yöreye göre pek yapilmiyor... Ama tek oglularim oldugu icin bi haksizlikta söz konusu degil...:KK14:

Dogurunca yeni doğan sünneti yaptirticam. Düğün falanda yapma gibi bi niyetim yok hiçbi güç yaptiramaz kendi dugunune pişman olmuş insanım ben :) yalnız bi mevlut okutucam evimde bahaneyle :) ama kızim olsaydi ilk reglinde çok güzel parti verirdim :KK49:
alkışlıyorum seni benimde bir kızım olsaydı adet olmaNIN UTANILACAK BİR DURUM OLMADIĞINI ANLATIR O SAĞLIĞIN BİR GÖSTERGESİ OLDUĞUNU SÖYLER VE KUTLARDIM KIZIMI BUNLARI SÖYLEYİNCE BİZİMKİLER TEEE. BÖYLE BAKIYORLAR BAna:KK57::KK57::KK57::KK57:

alkışlıyorum seni benimde bir kızım olsaydı adet olmaNIN UTANILACAK BİR DURUM OLMADIĞINI ANLATIR O SAĞLIĞIN BİR GÖSTERGESİ OLDUĞUNU SÖYLER VE KUTLARDIM KIZIMI BUNLARI SÖYLEYİNCE BİZİMKİLER TEEE. BÖYLE BAKIYORLAR BAna:KK57::KK57::KK57::KK57:

Yüksek ihtimalle akıl ve ruh sağlığımızın bozulduğunu düşünüyorlardır. Benimkilerde aynen o şekilde bakıyor çünkü. :)))

Kız ve erkek.Doğduklarında cinsiyet olarakta ayrı olarak doğuyorlar zaten.Konu ayrımcılığa gelecekse,çok şey tartışılır.Kıza da kına gecesi yapılıyor.Bakın kızım koca buldu,kocaya gidiyor kadın olacak diye bakılır senin bakış açınla.Dün sünnetse,bugün baby showerler,diş buğdayları.....

İnsanların eğlenmek için birşeyleri vesile tutmalarında bir tuhaflık göremiyorum.Ya da hem dinen hem adet olarak zaten gelenek tutulan "sünnet" merasiminde geleneğe uygun olarak eğlence yapmalarında veya dua okumalarında kötü bir niyet,aman bu erkek olduğu için kızdan üstün gördüğümüz için yapıyoruz diye bir niyet olduğunu düşünmüyorum.

Biz aile olarak çok şaşalı şeyleri sevmeyiz.Bazı şeyleri kutlanacaksa da kendi aramızda hallederiz.Yeğenimin sünnetinde, gelinimizde düğün vs. çok hoşlanmadığı için baştan yapmayalım diye karar verdiler.Ama iki tarafın da aile büyüklerinde yaşlılar olduğu için,hem bir daha bir güzel olayda bir araya gelebilirmiyiz,düğününü görebilir miyiz diye düşünüp heveslendikleri için,hem yeğenimiz ve ailemizin diğer çocukları eğlensin mutlu olsun diye,hem o dönem aile olarak zor bir süreçten geçtiğimizden hadi hepimizin pası silinsin,biraz moral depolayalım diye düşündüğümüz için,aile büyüklerinin de gönülleri olsun diye yaptık.İyi ki de yapmışız.Hem biz eğlendik,hem çocuklar eğlendi,hem yeğenimiz hediyelerden,onun için yapılanlardan çok mutlu oldu hem de bol gülümsemeli fotoğraflar kaldı hatıralarımızda.
Canım ben sünnet diyorum burda tabiri caizse pipi kesiliyo ve göbek atmalardan bahsediyorum kına başka şey kii askere giden erkekler için bak ne güzel bir alışkanlık düğün olur mutlu bir gündür ve eğlenilir ama sünnet sağlık yönünden baktığım için eğlenip göbek atmanın ne anlamı var.

Size katılıyorum; saçmalık gelıyor banada nedense hernekadar geleneksel birşey olarak devam etsede yapmak zorunda asla değilsiniz, ve küçükken sünnet ettirmeniz çok doğru olmuş bir kere daha sağlıklı bence anneler ve akrabaları sırf kendileri eğlenmek için yapıyorlar,burada çocukmu eğlenecek pekı hayır tabıkı,çocuk sızın çocugunuz eşinizle birlikte alacağınız fikir önemli ,diğer insanlarada bunu doğru bır sekılde anlattığınızda sorun olmayacağını göreceksiniz.

Dinimizde sünnetin var olduğunu herkes bilir uygularizda cocugada birakmayiz olmak istiyiyormusun diyede uygun zamani gelince her anne baba yaptirir yaptirdimda burda sunnet varmi yokmu konu bu degilki nerden nereye geçiş yapiyorsunuz.Konu gereksiz israf. Yani yapmazsak el neder bi sunnet düğünü de yapamadilar birsuru sacma sapan adet say say bitmez:mad:

öyle düğün falan bende gereksiz buluyorum.. hatta israf..

çocuklarımın sağlık sıhhat ve afiyeti için kurban adayıp yemek vermeyi düşünüyorum yoksa sünneti kutlama gibi hiç bir fikrim yok

Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Düğünden anladığınız sadece gerdek gecesimi?? İnsanlar hayatlarını bırleştiriyorlar,aile olmanın temelini kuruyorlar vallahı nasıl bır söylemdir bu ,söyleyiş tarzınız bile çirkin!

Abuk subuk adetler ya ben ilk regl olduğumda annem tokat atmıştı :KK57: adettendir diye :KK57: ki kendisi okumuş etmiş kadın hiç öyle huyları yoktur o_O isteyen istediği gibi baksın valla milletin karnını doyurucam eglendiricem altın topliycam diye hiç ufacık çocuğun kafasına saçma sapan şeyler yerlestiremem hem Müslümanlık diyolar hem davul zurna bi ton israf böyle de kendi içinde çelişen milletiz :KK53:

Sonra erkek egemen toplum neden olduk diye soruyoruz.İste bu yuzden kucukken basliyoruz cocugun pipisinin ne kadar degerli olduguna nekadar önemli olduguna deger veriyoruz kinalar düğünler mevlutler.İşte biz anneler erkek cocuklari boyle pohpohluyarak onlari kizlardan ustun görüyoruz. :KK14:
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Abuk subuk adetler ya ben ilk regl olduğumda annem tokat atmıştı :KK57: adettendir diye :KK57: ki kendisi okumuş etmiş kadın hiç öyle huyları yoktur o_O isteyen istediği gibi baksın valla milletin karnını doyurucam eglendiricem altın topliycam diye hiç ufacık çocuğun kafasına saçma sapan şeyler yerlestiremem hem Müslümanlık diyolar hem davul zurna bi ton israf böyle de kendi içinde çelişen milletiz :KK53:
Tokatmı :KK57::KK57:tee. bunuda yeni duydumm neler varyaa.

Back
X