Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Orada cinsiyet ayrimi yok ama 2si de birlikte? Neden damadin isi gibi düsünüyosunuz ?
Evlilik insanin hayatinin yeni bir sayfasidir, kutlanabilir, iyi dilekler dilenebilir, hediye verilebilir. Sunnette bunlarin hicbiri yok ??

Aaa olurmu en pahalı abiyeni giyip havuz basinda mebus karisi misali salincaksin
Nolmuss nolmuss?
Ayyy cocugunun pipisini kestirmiste ondan.
Gulunc. Ya
Ahhh su sonradan gormeler yok mu!
Gülüyoruz ya eglence oluyo ellesmen.

bu arada Kakao ve Ben Kakao ve Ben

az çok biliyorum seni yemekteyiz bölümünden yarışmalardan başka konulardan ama şurda verdiğin olumlu olumsuz her yoruma o kadar olumlu ve içten cevaplar verdin ki

bazen olumsuz olan arkadaşlara konu sahibi çemkirir gidin konumdan der mahkemeden bahseder falan ama gerçekten kutluyorum seni

ve o pozitif oluşun inanki yansıyor sonuçta konunu dağıtmadın ve hala herkese aynı şekilde yaklaşıyorsun gerçekten

tebrik ederim:KK28::KK28:
:KK52::KK52::KK52:rica ederim canım asıl ben teşekkür ederim her yorum değerli benim içinn..

Eğer müslümansa çocuk sunnet olacak tabiki, bu çocuğun rızasına bırakılmaz.
Şuanda sağlık yönünden dahi gerekli görüldüğü için yabancılar bile koca adamken bu operasyonu oluyor.
Çocuğun rızası olmadan aşı da yaptırmayın o zaman, yemek yedirmeyin, okula göndermeyin, ameliyat olması gerekiyorsa istemiyorsa yaptırmayın.
Haklisin ama dinimizin her geregine bu kadar sahip cikip da kesinlikle yerine getiriyormuyiz ? Bazi olaylar adettendir el alem.ne der diye yapiliyor, bunda da din kullaniliyor, toksa sunney dugunu yapanlara bi baksana hepsi super dindarlar mi ??

Kız ve erkek.Doğduklarında cinsiyet olarakta ayrı olarak doğuyorlar zaten.Konu ayrımcılığa gelecekse,çok şey tartışılır.Kıza da kına gecesi yapılıyor.Bakın kızım koca buldu,kocaya gidiyor kadın olacak diye bakılır senin bakış açınla.Dün sünnetse,bugün baby showerler,diş buğdayları.....

İnsanların eğlenmek için birşeyleri vesile tutmalarında bir tuhaflık göremiyorum.Ya da hem dinen hem adet olarak zaten gelenek tutulan "sünnet" merasiminde geleneğe uygun olarak eğlence yapmalarında veya dua okumalarında kötü bir niyet,aman bu erkek olduğu için kızdan üstün gördüğümüz için yapıyoruz diye bir niyet olduğunu düşünmüyorum.

Biz aile olarak çok şaşalı şeyleri sevmeyiz.Bazı şeyleri kutlanacaksa da kendi aramızda hallederiz.Yeğenimin sünnetinde, gelinimizde düğün vs. çok hoşlanmadığı için baştan yapmayalım diye karar verdiler.Ama iki tarafın da aile büyüklerinde yaşlılar olduğu için,hem bir daha bir güzel olayda bir araya gelebilirmiyiz,düğününü görebilir miyiz diye düşünüp heveslendikleri için,hem yeğenimiz ve ailemizin diğer çocukları eğlensin mutlu olsun diye,hem o dönem aile olarak zor bir süreçten geçtiğimizden hadi hepimizin pası silinsin,biraz moral depolayalım diye düşündüğümüz için,aile büyüklerinin de gönülleri olsun diye yaptık.İyi ki de yapmışız.Hem biz eğlendik,hem çocuklar eğlendi,hem yeğenimiz hediyelerden,onun için yapılanlardan çok mutlu oldu hem de bol gülümsemeli fotoğraflar kaldı hatıralarımızda.
Ayni sebeplerden dolayi kiz cocuklariniza da regl dügünü yapin da görelim :KK14::KK14::KK14::KK14:

Eglenecek baska sebepler bulamadiniz mi ?

Maden amac sadece eglenmek, dogum gunlerini duğün seklinde yapin, cinsiyey ayrimi da olmamis olur hem :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Yorumların tamamını okumadım ama düşüncenize saygı duyarım. Siz sünnet düğünü yapmak istemiyor olabilirsiniz peki ya çocuğunuz bu durumda ne düşünüyor? İlkokuldayken sünnet olmayan arkadaşlarımı hatırlıyorum da sünnet düğünü olanlara ne kadar çok özenirlerdi! Bence burada sizin düşüncenizden çok 5 yaşında da olsa çocuğunuzun ne düşündüğü daha önemli...
Hickimse artin dugun filan yapmazsa o özenen çocuklar da özenmemis olur, herkes mutlu olur :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Ayni sebeplerden dolayi kiz cocuklariniza da regl dügünü yapin da görelim :KK14::KK14::KK14::KK14:

Eglenecek baska sebepler bulamadiniz mi ?

Maden amac sadece eglenmek, dogum gunlerini duğün seklinde yapin, cinsiyey ayrimi da olmamis olur hem :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Allah aşkına konuyu nasıl okuyorsun.Ben ne demişiiiiiiiimmm sen ne anlatıyorsun.Bi de lafa bak ya eğlenecek başka sebepler bulamadınız mı.Bu nasıl bi cevap ya.Bulamadık.Sana sorarız bidaha ki sefere.Hadsizliğin lüzümu yok.Herkes kendini herkese istediğim lafı söylemekte muktedirim zannediyor.Hem yorumu anlama hem şu klişe lafla cevap ver.Yok reglde düğün....ne alaka ya.Öğrenmişsiniz ezber cümleleri.Sen çok meraklıysan kendi reglini yayarsın ortaya.Aman erkeklere yapıldı bana da yapılsın.

Bakış açısı zihniyet yaşam biçimi önemli.Malesef toplumda hala cinsiyet ayırımını yanlış örneklerle değerlendirien cahil bir milletiz.

Ya konu sahibi, siz "Sünnet annesi saçı" adlı güzide(!) modeli icat eden yüce Türk kuaförlerini işsiz mı bırakmak istiyorsunuz?

2 oglum var ikisinide sunnet ettirdim her musluman evladinin olmasi gerektigi gibi ama sunnet dugunu olayi gereksiz ve yapilan ise manevi olarak aykiri goruyorum ve iki sebebinin oldugunu dusunuyorum biri oglum vaaar demek ikinciside altin toplamak.

Ya konu sahibi, siz "Sünnet annesi saçı" adlı güzide(!) modeli icat eden yüce Türk kuaförlerini işsiz mı bırakmak istiyorsunuz?
Bu bakis acisida dogru . Bjr suru masrafi var ciddi kazncrlada saglaniyor sunnet olaylarindan gecen carsida sunnet cocuguna kiyafet alan kadinlar gordum , cocuk sehzade gibi giyinmisti sanarsin cenk ediyor.

cevrende sunnet yapiliyor, ve sen gidip herkese taki taktiysan, o zaman seninde o taktiklarini geri toplaman icin sunnet yapman gerekiyor malesef.
belki KV ler o yuzden istiyordur, belki cok kisiye taki taktilar, sira bizim torunda diyorlardir.

bence cinsiyet ayrimi olarak gormemek lazim sunnet olayini.
Sunnete kadar kimbilir sizin bile ayrim yaptiginiz ne hareketler vardir.
Dusunseniz, aaa, evet ben bunu yaptim aslinda cinsiyet ayrimi yapmisim diyebilieceginiz seyler cikabilir.

Bu kadar takilmayin derim.
Onemli olan karsi cinsin hakkini yemiyecek, saygisizlikta bulunmayacak evlat yetistirebilmektir.
Siz onu yaptinizmi gerisini dert etmeyin derim ben.

Allah aşkına konuyu nasıl okuyorsun.Ben ne demişiiiiiiiimmm sen ne anlatıyorsun.Bi de lafa bak ya eğlenecek başka sebepler bulamadınız mı.Bu nasıl bi cevap ya.Bulamadık.Sana sorarız bidaha ki sefere.Hadsizliğin lüzümu yok.Herkes kendini herkese istediğim lafı söylemekte muktedirim zannediyor.Hem yorumu anlama hem şu klişe lafla cevap ver.Yok reglde düğün....ne alaka ya.Öğrenmişsiniz ezber cümleleri.Sen çok meraklıysan kendi reglini yayarsın ortaya.Aman erkeklere yapıldı bana da yapılsın.

Bakış açısı zihniyet yaşam biçimi önemli.Malesef toplumda hala cinsiyet ayırımını yanlış örneklerle değerlendirien cahil bir milletiz.
boşuna bir öfke bu şekerimm.. yaptığınız yorum çok hoşuma gitti eskiden tıp ileride değldi ustura ile kesildiği için o acı ört bas edilsin diye yapılırdı yazmıştınız. ve çok güzel bir bakış açısı dedimm..ama günümüze kadar gelen bu adet benim gözümde farklılaştı sünnet olacak elbet ama bunu davullu zurnayla kutlamanın bir alemi varmıdır. süslenmeler püslenmeler..şöyle bir geriden durup o şekil eğlenen insanları bir gözünüzün önüne getirin ve kenarda pipisi kesilen çocuk ben bu görüntüye karşıyım canım dinimde sünnete tamam eyvallah,, inananlardanım sağlık için kesilmeye eyvallah ,ama bu insanlar bunun gururunu niye yaşarlar oğlum sünnet oldu deyip niye gururlanıp eğlence düzenlerlerki mevlüd de okunsa aynıdır benim içinn..kii bir evde kuran okunmasın demiyorum yanlış anlama

boşuna bir öfke bu şekerimm.. yaptığınız yorum çok hoşuma gitti eskiden tıp ileride değldi ustura ile kesildiği için o acı ört bas edilsin diye yapılırdı yazmıştınız. ve çok güzel bir bakış açısı dedimm..ama günümüze kadar gelen bu adet benim gözümde farklılaştı sünnet olacak elbet ama bunu davullu zurnayla kutlamanın bir alemi varmıdır. süslenmeler püslenmeler..şöyle bir geriden durup o şekil eğlenen insanları bir gözünüzün önüne getirin ve kenarda pipisi kesilen çocuk ben bu görüntüye karşıyım canım dinimde sünnete tamam eyvallah,, inananlardanım sağlık için kesilmeye eyvallah ,ama bu insanlar bunun gururunu niye yaşarlar oğlum sünnet oldu deyip niye gururlanıp eğlence düzenlerlerki mevlüd de okunsa aynıdır benim içinn..kii bir evde kuran okunmasın demiyorum yanlış anlama

bence artik mesele taki toplama ve eglenceye donusmus durumda.
Mevlud de sadece isin sekli bence :)

Back
X