Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

boşuna bir öfke bu şekerimm.. yaptığınız yorum çok hoşuma gitti eskiden tıp ileride değldi ustura ile kesildiği için o acı ört bas edilsin diye yapılırdı yazmıştınız. ve çok güzel bir bakış açısı dedimm..ama günümüze kadar gelen bu adet benim gözümde farklılaştı sünnet olacak elbet ama bunu davullu zurnayla kutlamanın bir alemi varmıdır. süslenmeler püslenmeler..şöyle bir geriden durup o şekil eğlenen insanları bir gözünüzün önüne getirin ve kenarda pipisi kesilen çocuk ben bu görüntüye karşıyım canım dinimde sünnete tamam eyvallah,, inananlardanım sağlık için kesilmeye eyvallah ,ama bu insanlar bunun gururunu niye yaşarlar oğlum sünnet oldu deyip niye gururlanıp eğlence düzenlerlerki mevlüd de okunsa aynıdır benim içinn..kii bir evde kuran okunmasın demiyorum yanlış anlama
Canım ben bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum.Diyorum ya.Bakış açısı.Açının genişliği darlığı önemli.Ben ne anlatıyorum sizler hala bir yerde kalmış aynı laf üzerinde dönüp dolanıyorsunuz.
Ben sünnet düğünlerini sevmem yapmam.ben bohçadan sözden kınadan nişandan anlamam yapmadım.Ama ne saçma bulurum,ne yapanın,değer verenin önemseyenin değerlerini saçma şu bu diye ansiklopedik büyük bir konu haline getirmem.Yeğenimle ilgili örneği de farklı bir bakış açısı ve farklı şartlarda örnek teşkil etsin diye verdim.Şu belirttiğin yorumu da,eskiden ustura acı bilmem ne..... ben böyle bir yorum yapmadım.

Olay hala ben sünnet düğünü yapılsın illa diye bir savda dönüp dolaşıyor.Şimdi ki sünnetlerde de öyle çocuk kenarda acı çekmiyor.

Yahu ister yaparsın ister yapmazsın.Ben istemiyorum dersin olur biter.İlla insanlara saçma geldiğini ve inandığın gerçeği dayatmak zorunda değilsin.Sana göre öyle başkasına göre farklı.Sana göre sünnet saçmadır,bir başkasına doğum günü bir başkasına düğün....

Fikre saygı,medeniyetin gereğidir.

Ahahah kendimi akrabalarimi , tesmiye teyzeyi, Talat dedeyi , onların köydeki akrabalarini filan adet partime davet ederken hayal ettim hahahahahajahajha

evet olayın birde bu yönü varr tabii..
Ya pipisi kestirildi diye değil de güzel bir gün olsun cocuğun hoşuna gitsin anı kalsın diye yazabilirsiniz
kızınız varsa ona da adet olduğunda yaparsiniz mesela
sünnet dugunu değil de parti gibi düşünün mesela
muhtemelen ufakligin hoşuna gider çünkü
isteyebilir

Tamamiyle para israfı şu devirde. O parayı ailenizle harcamak yerine gecikmeli düğün yapmayın bence. İnsanlar açken, (bence) saçma geleneklere para dökmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

ben sizinle konuşurum hem de tüm iyi niyetimle isterseniz özelde her yerde. hava falan atmadım ingilizce için eğer öyle algılandıysa çok özür dilerrim.

benim demek istediğim şey sadece şu Peygamber efendimiz herhalde asla ve asla Kuran'a aykırı konuşmamıştr değil mi? o zaman hadisler de kuran'a aykırı olamaz değil mi? Kuran'da peygambere sen sadece bir uyarıcısın deniliyor. o zaman hadisler de tavsiye /uyarı vs. niteliği taşıyordur. ama Haram/helal yetkisini Rab hiç resulune verir mi? onlar da bizim gibi hesaba çekilecek? üstelik yine Kuran'da ibrahime uyun deniliyor. o zaman Hz. ibrahimin hadisleri nerede?

ben hadisler kötü demedim ama Kuran' a uyuyorsa yaşayalım diyorum. hadislerde ne bileyim 5 kertenkelenin sevabı da yazıyor. sence bu doğru olabilir mi? rabbim bütün her şeyi bin bir güzellikte yaratmış hepsi birer ayet/delil neden bir kertenkeleye acı çektirsin ki durup dururken üstelik sevap için?

Sadece uyarıcı olarak gönderdim diye bir meal yok. Orada sadece kelimesi yok.
Kuranı kerimde bir çok yerde Peygambere uyun. Yapma dediğini yapmayın diye emir verilmiştir. Efendimiz asv. kendisine bildirilen emirleri bizlere iletmiştir. Her hareketi her saniyesi Allah tarafından bildirilmiştir.
Söz ettiğiniz hadisi şerifi bilmiyorum. Gonderirseniz sahih olup olmadığı konusunda kaynaklar doğrultusunda yardımcı olabilirim.

Allah neden böyle yapsın ki" nin hikmetini sual edemeyiz. Muhakkak vardır bir nedeni?

Hayır Efendimiz asv. peygamber edildiği zaman affedildi. Kalbindeki siyah nokta alındı. Bizlere şefaatçi olacak inşaallah.

Şuan yazdığım şartlar biraz zor, bu yüzden uzun yazamıyorum kusura bakmayın.

Kuranı kerim bizim ikinci kaynağımızın peygamber efendimiz olduğunu bildirmiştir.

regl ile sünnet bir degil,
biri biyolojik olarak gerçekleşen birsey sonucta.
dolayısıyla kadın erkek ayrımcılıgına ilişkin yazdıklarınız dogru olmuyor.

zaten sünnet ettirmişsiniz ve sorunuz bu yönde degil.
eglence yapmak istiyorsanız yapın,
dügün benzeri birsey istemiyorsanız evde okuma da yapabilirsiniz.
hicbirine gerek yok zaten sünnet oldu üzerinden cok uzun sure gecti diyorsanız da yaptırmayın, ailece beraber tatile cıkın.

kv. gibi altınlar gelecek diyorsanız ve bunu önemsiyorsanız çözümünün herhangi bir sekilde toplanma saglamak oldugunu biliyorsunuz.
bu durumu umursamıyorsanız da istemiyorum diyip kapatın konuyu,
kv.niz istiyorsa kendi evinde mevlid yapsın.

ya hala sünnetle erken boşalmayı bağdaştıranlar mı var , bide bilimsel bilgi diye dip not düşülmüş :)
erken boşalmanın nedeni kesinlikle cinsel organ dan kaynaklanmadığı tamamen psikolojik olduğu yazıyor her yerde .. biz kadınlarda orgazm sorunu yaşıyoruz , bizimde mi bi taraflarımız kesiliyor , hayır bastırılmışlık vücudunu tanıyamam stres vs psikolojik yani ,
erken boşalmada avrupayı örnek veriyorsunuz da , avrupada cinsellik çok erken başlıyor bu bir ikincisi de geçiktirici sprey vs kullanım fazla onlarda.....

konu sahibi size gelince , sünnet düğünü aslında çocuk tramva yaşamasın diye yapılır .
ayrımcılık amaçlı değildir aslında
sünnet olduktan sonra çocuk tramva yaşamasın , acısını unutsun , psikoloji kötü etkilenmesin diye yapılır, bence bu açıdan bakarsanız yapmanız daha iyi olur

ayrıca bir sünnet düğünü eşitliği bozmaz .. sizin eliniz de bu , sünnet dışında her iki cinsede eşit davranırsanız , bir sünnet sorun teşkil etmez ..

Sünnet dügününü para altin toplamak icin yapiyorlar diyenler, yapin bi dügünde görün bakalim takilan taki yaptiginiz masrafi karsiliyormu!!! Bu ne sacmalik!!! Hoslanmiyor olabilirsiniz, yapmazsiniz, yapanlarin davetine katilmassiniz, herkesin kendi secimi, ama takilan takilar yaptiginiz masrafi bile karsilamiyor yani altin icin demeyin allah askina...:ssz:

Dügün yaptirip yaptirmamak size kalmis bir karar, yaptiran var,yaptirmayan var,mevlüt okutan var.
Cocuklara iste "sünnet olucaksin, dügün yapicaz,hediyeler gelicek"denilir,cocuk korkusunu yener vs.

Ben dügün yapicagim ogluma,bunun ayrimcilikla alakasi yok.Maddi olanaklarin el verdigince bir dügün yaparsin, bunu kendi kesene göre ayarlarsin,elaleme gösterisle alakasi olmaz.Yok ben kendimi asayim millet dügün nasil olur görsün dersen tabi gösteris budalaligina girer.
Konu sahibesi kendi karar vericek esiyle, belki ogluna da danisir.
Kiz cocugum da var, kendisi de abisinin sünnetinde tabiki bir prenses gibi muamele görücek.
Palyancolar gelicek vs.
Bütün Cocuklara eglence olacak
Dinimiz emretmis bize uymak düser, ama herkes kendi bilir tabi

Tüketim piyası işte birileri üretecek birileri tüketecek Sünet nişan düğün sevgiler günü mevlütler hacılar yılbaşları :KK47:
gel gel haraç mezat burada :KK47::KK31:

Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
bu ve bunun gibi kutlamalar erkek çocuğunu hep paşa hissetiriyo gibi gelmiştir bana..Askerlik doğum günü gibi yani bence de saçma sadece bi mevlüt okutun adet yerini bulsun bari düğün cidden sacma ya bosuna masraf

Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..

bencede saçma..sırf erkek çocuğu diye bana göre hava atmak gibi bir şey..yabancı bir dergide okumuştum..afrikada kızlar ilk adetlerini kutluyorlarmış..:KK12:

bende karsıyım ve gereksız buluyorum. ama olurda ileride sünnet düğünü isteyen olursa her şeyi karsılayıp yaptırabılır problem yapmam :=) gereksız çok fazla masraf olacagı için işlerine de gelecegını sanmıyorum
e o zaman problemde kalkar :D

Ev tadilat edilir
yeni mobilyalar alınır
düğün salonu konvoyu yemeği pastası davetiyesi vs vs
normal bir düğün oluyor
bir tek gelin eksik o da sünnet çocuğu annesi oluyor
beyaz elbise gelin saçı gecenin gelini
bana komik geliyor bilmiyorum
hatta bir arkadaşım balık model gelinlik diktirdi
geleni gideni de karşılamıyor tamamen gösteriş
oğlu olmayan aileler
biz herkese sünnete takıyoruz ne zaman gelecek bunların karşılığı diye isyan ediyorlar
mevlüd okutmak yemek vermek olabilir
desinler diye yapmak zorunda değilsiniz
aşırı ve özenti şeyleri sevmiyorum

Ben çocuklarımı sünnet ettirmicektim ancak küçük olanda problem çıkınca mecbur pazartesi sünnet ettirmek zorundayım:( Düğün zaten benim düşüncelerime çok ters ,isteyen de yaptırsın eğlensin...

Ben bu sünnet sonrası düğünün dinen bile aykırı olduğunu düşünüyorum, evde bir mevlüt okutulur, pilav dağıtılır falan en fazla.. Şahşahaya gerek yok.

Back
X