Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

5 yil sonra istenmesi cok garip yahu.baya zaman gecmis.dugun tantana bana da sacma geliyor sunnet icin.

Sunnet düğününe eşitlik olarak bakılmış, regl ile karşılaştırmış; bu çok anlamsız. Olaya bu yönden bakılması gereksiz.

Evet çocuk anlayacak yaştaysa psikolojimi rahatlatmak adına ufak bir kutlama yapılabilir; yazılanları okuyunca bu mantıklı geldi bana.
Fakat günümüzde yapılan şey tam bir düğün, kınasına kadar ayarlanan gereksiz bir eğlence.
Bu erkek çocuğunun bilinç altıyla oynamaktır. " Erkek oldun" nidalarıyla yapılan bu duğunler çocuğa büyük zarar veriyor aslında.

Her konuda olduğu gibi bu konuda dallanıp budaklanıyor.

Isteyen yapar isteyen yapmaz... 3 yasinda oglusum var kismetse seneye bende dusunuyorum ne var bunda... ufak bi yer tutup sevdiklerimle eglenmek istiyorum.. gorus meselesi... kina falan tabikide olmaz ama soyle davullu zurnali isterim ne var istemeyen yapmasin isteyende yapsin... hee sunuda diyim kismetse 4 yasiNda olacak.. o yastami bir cocuk ne kadar farkli dusunebilirki.. gercekten 52 sayfa mesaj yazanlarin hicmi bir sunnet plani yok ...

Offff hakkaten ya sonra neden kadınlar eziliyor, niçin erkek egemen toplum? Neden acaba?

Çocuk ne kadar küçük olursa olsun bilinçaltına aslan oğlum erkek oldun bilgisi yükleniyor. Neden çünkü erkek olmak çok önemlidir. Çocuğun hatırlaması vs de gerekmez, fotoğraflara baktıkça tekrar yaşayacak zaten.

Her şeyin sadece yüzeyini görüp altını irdelemediğimiz için erkek egemen bir toplumuz. Erkeğin pipisinin ucu kesildi erkek oldu diye davulla zurnayla oyna sonra da bunu düğünle vs ile bir tut. Olmamış valla olmamış.

Sen erkeğin pipisinin ucunu kestirdin diye davulla zurnayla oynarsan yarın o da erkekim uleyn edasıyla seni döver de söver de' Neden? Çünkü o senden üstün! Daha ufacık yaşlarda bile üstündü. ( papucumun üstünlükleri)

Sanıyorum sünnet düğününün mantığı şuymuş eskiden; sünnet çocuğunun canı çok yanarmış (eskiden şimdiki gibi operasyonlarla olmuyordu ya hani ) çocuğu davulla zurnayla işte pişekarla vs eğlemek; acısını unutturmak, böyle eğlentiye çevirerek çocuğun canını yakan operasyonu bir nebze güzel hatırlayarak, hediyeler balonlar vs eşliğinde travma yaşamamasını sağlamak..
Şimdi, sünnet tercih eden aileler gelenek olmuş diye düğün de yapıyorlar sanıyorum.
Bir de bir yörede, neresi oldugunu unuttum, sünnet çocugunun annesi gelinliğini giyermiş :)
Vesile oluyor işte güzel giyiniyorsun, salınıyorsun, altın takıyorlar insanlar :)

Ya hakikaten neden Sünnet düğünleri yapılırki ne Saçma bir görüntüdür o
Anneyle Baba Yanlarında oğulları meşaleler eşliğinde bir düğün dansıyla içeri ğiriyor:))
Yazın oğullarımın Sünnet'i var çokta salak bulmama rağmen bende yapmak zorundayım:)
Neden çünki okadar Sünnet'e Katılmak Zorunda kaldımki tamamen onları geri toplamak Amaçlı yapmalıyım gibi geliyor
Hee öğle davullu zurnalı değil dernekte Mevlüt lü yemekli felan

Tabi şunudasöylemeliyim
Sünnet davetleri çok eski bir adettir babalarımızın zamanında
Bir hayvan kesilir davet verilir ve sinilerle(tepsi)bahşiş toplanırmış
Bu Açıdan bakılınca adetleri devam ettirmek lazım ama abartıya gerek yok

Bi oğlum bi kızım var oğlumun sünneti için çok hevesliyim daha 5 yaşında gen yaz bütün tahlilleri yapıldı sünnet olacağı günün gecesi oğlum hastalandı rota virüsü kapdı bir hafta yattık hastanede kısmet olursa bu yaz ramazandan önce olucak ama düğün değil ben evde Mevlüt şeklinde yapacağım inş

İnsanların bir araya gelip keyifli vakit geçirmeleri dans etmeleri güzel yemekler yiyip güzel sohbetler etmeleri için bir fırsat düğün nişan sünnet töreni gibi aktiviteler. Sonuçta kübada yaşamıyoruz ki her gün dans edelim müzikle kafa bulalım ? Kırk yılın başı görmediğiniz insanları görüp de beraber resim çekinebileceğiniz bir fırsatınız var oğlunuzun sünnet töreni neden bu kadar karşısınız hiç anlayamadım doğrusu , savunacak şey olarak da '' kızımın ilk adet törenini kutlamamı abes buluyorlar '' diyorsunuz. İyi de o zaman yapılması gereken şey kızınızın ergenliğe adımını kutlamak değil midir ? Kızınız olsaydı bunu yapacaktınız kutlayacaktınız böyle söylüyorsunuz , e neden oğlunuz için ergenliğe geçiş töreni düzenlemeyi bu kadar abes buluyorsunuz o halde ? Ben doğru bulmuyorum fikrinizi. Sünnet konusuna değinecek olursak benim oğlum olursa şayet doğduğunda yada bebekliğinde yaptırmayı düşünüyorum düğün için biraz daha büyümesini beklerim çünkü bunu hatıralarına kazısın istiyorum. Hayat arkadaşımın sünnetlik resimleri videoları hepsi durur evimde hiç de gocunmam bazı bazı konusu geçince keyifle anlatır annesi de ailesindekiler de kendisi debunda garipsenecek bir şey yok ki ailenizle ve aile dostlarınızla bir araya gelip eğlendiğiniz bir gün. Yarın bi gün kızınız olursa onun ergenliğe geçişini kutladığınız vakit oğlunuz benim sünnetimi niye kutlamadınız dediği vakit ne cevap vereceksiniz ? Evlatayırmaktan farkı yok benim gözümde üslubunuzun. Sünnete karşıyım diyenler olmuş, sünnetsiz uzvu ne kadar çekici buluyorlarmış acaba merak ediyorum. Ne kadar hijyenik buluyorlarmış ? Görsel açıdan felaket durumda olan bir uzuv başlı başına. Ben sünnet olmamış biriyle beraberliği aklımın ucundan geçirmezdim. Bunun imanla ilgisi yok hijyenle ilgisi var. Oğluma yaptırmam diyenler acaba sevgilisi / kocası sünnetsiz olsa bunu ne kadar isterdi ? meçhul.

Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Çooook yerinde bir cevap olmuş :-)

İnsanların bir araya gelip keyifli vakit geçirmeleri dans etmeleri güzel yemekler yiyip güzel sohbetler etmeleri için bir fırsat düğün nişan sünnet töreni gibi aktiviteler. Sonuçta kübada yaşamıyoruz ki her gün dans edelim müzikle kafa bulalım ? Kırk yılın başı görmediğiniz insanları görüp de beraber resim çekinebileceğiniz bir fırsatınız var oğlunuzun sünnet töreni neden bu kadar karşısınız hiç anlayamadım doğrusu , savunacak şey olarak da '' kızımın ilk adet törenini kutlamamı abes buluyorlar '' diyorsunuz. İyi de o zaman yapılması gereken şey kızınızın ergenliğe adımını kutlamak değil midir ? Kızınız olsaydı bunu yapacaktınız kutlayacaktınız böyle söylüyorsunuz , e neden oğlunuz için ergenliğe geçiş töreni düzenlemeyi bu kadar abes buluyorsunuz o halde ? Ben doğru bulmuyorum fikrinizi. Sünnet konusuna değinecek olursak benim oğlum olursa şayet doğduğunda yada bebekliğinde yaptırmayı düşünüyorum düğün için biraz daha büyümesini beklerim çünkü bunu hatıralarına kazısın istiyorum. Hayat arkadaşımın sünnetlik resimleri videoları hepsi durur evimde hiç de gocunmam bazı bazı konusu geçince keyifle anlatır annesi de ailesindekiler de kendisi debunda garipsenecek bir şey yok ki ailenizle ve aile dostlarınızla bir araya gelip eğlendiğiniz bir gün. Yarın bi gün kızınız olursa onun ergenliğe geçişini kutladığınız vakit oğlunuz benim sünnetimi niye kutlamadınız dediği vakit ne cevap vereceksiniz ? Evlatayırmaktan farkı yok benim gözümde üslubunuzun. Sünnete karşıyım diyenler olmuş, sünnetsiz uzvu ne kadar çekici buluyorlarmış acaba merak ediyorum. Ne kadar hijyenik buluyorlarmış ? Görsel açıdan felaket durumda olan bir uzuv başlı başına. Ben sünnet olmamış biriyle beraberliği aklımın ucundan geçirmezdim. Bunun imanla ilgisi yok hijyenle ilgisi var. Oğluma yaptırmam diyenler acaba sevgilisi / kocası sünnetsiz olsa bunu ne kadar isterdi ? meçhul.
Siz farklı bir bakış açısıyla bakmışsınız olayaa.. Elbette insanların birbirleriyle buluşmaları ve kaynaşmaları için vesileler bulmak güzell.. bir olayy.. düğün gibi.. bebek doğar hayırlı olsuna gelmek gibi,,nişan gibi,,oğlu askere gider toplarsın samimi tanıdıkları hem hayırlı olsun derler,, hemde buruk bir sevinç duyarlar, sevinç duyarlar oğlum büyümüş ve asker olmuştur diye,,üzüntü duyarlar,askerlik bu gidipte dönmemek vardır derlerr,,bu duygularınızı paylaşmak içindir o kişileri evinize toplamanız..Benim oğlum sünnet olduu 8 aylıktı gittik ve operasyonu yaptırdık şu an 5 yaşında .ben bunu farklı görüyorum neden diyorum sağlık için yapılan bir etkinlik bu kadar büyütülüp törenler yapılıyor..aa oğlum (Erkek oldu yaşasın deyip salonlar tutuluyorr,,davetiyeler basılıyor,,göbekler atılıyorr,,akşamında kınası yapılıyor,,yemekler veriliyor,,masrafı geçtimm neden bu geride duruyorum ve şöyle bir bakıyorumm kesilen bir pipi için.elbette o çocuk bir acı yaşayacak annesi babası kafası dağılsın diye.ödüllendirebilir.hani çocuğunuz hasta olur hadi canım iyileş bak seni sinemaya,tiyatroya,getirecem der her anne ,,baba..sünnete karşıyım diyenler fazla değil onların bakış açıları farklı olduğu için onlara değinmiyorum çünkü benim konum farklı..bana göre pipisi kesilen bir çocuğu pohpolamak başka ..aa sen erkek oldunn sen başkasın deyip gurur duymak başka. bana göre bir anne baba eşit davranmalı çocuklara...erkek evladına sünnet olacağı vakit getirilir doktora operasyon geçirilir ve anne baba olarak hediyeler alınır eğer anlıyacak bir yaştaysa sağlık için önemide anlatılır.. kızçocuğun büyür.ergen olmaya başlar.ilk adet olduğunda bunun utanılacak bir durum olmadığını mutluluk duyması gerektiğini sağlık açısından önemli olduğunu vurgulanır ve çocukluktan genç kızlığa geçitiği için hediyeler alınırr..benim gördüğüm durum budur. tabiki kutlayan kutlasın ve elbet beni hiç ilgilendirmezz..

Kutlamayana da zorla düğün yap demek haddime değil , kimsenin haddine olmamalı zaten ancak ben konudaki ilk mesajınıza istinaden cevapladım hani kız çocuğuna yapmak normal de erkek çocuğuna kutlama yapmamak kızı erkekten üstün tutmak değil midir diye düşündüm. Kutlama olaylarını konu komşunun göbek attığı yerler olarak değil de sünnet olan çocuğun keyif alabileceği bir ortam olarak görmek gerek diye düşünüyorum. Sünnet olduğu gün kutlama yapılsın fikrine de karşıyım çünkü 2 kuzenim de sünnet oldukları gün düğünleri yapıldı ve inanın çocuklar o sıkış tıkış elbiselerin içinde kıpkırmızı olup yerlerinden kalkamadılar gece boyunca ! Ne oldu peki ? Annesi yemekli davet vermiş oldu arkadaşlarına , o gün hatıralarında hiç de hoş kalmayacak. Ama sünnet düğünü yapıp da gayet balonlu palyaçolu çocuklarını eğlendiren insanları da gördüm, yüzlerinden ne kadar mutlu oldukları da anlaşılıyordu. Şayet düğün yapmayı düşünen varsa bunu kendisi için değil de çocukları göz önünde bulundurarak yapsın derim ben çünkü bu sizin arkadaşlarınızın eğlenmesi için düzenlenen bir eğlentidense çocuklarınızın hatıraları için bir gün kanısındayım.

oğlumun aklında sünnet hatırası olarak hastane kalacağına düğün dernek kalsın güzel hatıralar olarak

Konu sahibesi düğün istemediğini, ayrımcılık olacağını, Sünnet düğününü Saçma bulduğunu yazmış, Sünnet ettirmek caiz midir değil midir, Sünnetin dinimizdeki yerini sormamış, üstelik dini içerikler, yorumlar yasak, peki konuyu nasıl olupta dine getirdiğinizi sorabilir miyim acaba?

Back
X