sünnet olan kadınlar ve kızlar

kedicik81

işte yanlızlık ben buyum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.682
4
683
İstanbul
Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada her yıl 130 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet ediliyor, bunlardan yaklaşık 2 milyonu hayati tehlike yaşıyor.

Uçan Süpürge İsveç muhabiri olan Tülin Uygur, kadın sünneti geleneğinin Afrika kıtasının orta bölümünde bulunan 30 ülkede yaygın olduğunu belirtti.

Uygur bu bölgedeki kadınların yüzde 72'sinin, diğer Afrika ülkelerindeki bazı etnik gruplardaki veya kabilelerdeki kadınların ise yüzde 18'inin sünnetli olduğunu söyledi.

Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirliği, Endonezya, Malezya ve Kuzey Irak'taki bazı Kürt bölgelerinde de - daha az olmakla birlikte - sünnet geleneğine rastlanıyor.

Bu ülkelerden gelen göçler nedeniyle kadın sünnetinin Avrupa, Kanada, ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya'ya taşındığını söyleyen Uygur, uygulamanın kadınlara yönelik şiddetin en uç noktalarından biri olduğunu kaydetti.

Tülin Uygur, ''BM verilerine göre, dünyada her yıl 130 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet oluyor. Ayrıca yaklaşık her yıl 2 milyon kız çocuğu, sünnet nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesi içinde yaşıyor'' dedi.

ben kadınların sünnet oldugunu hiç duymamıştım aranızda bilen varmı bilmiyorum ama benim çok tuhafıma gitti bu haber sanırım türkiyedede bazı yerlerde yapılıyomuş zorunlu olarak çok şaşırdım dogrusu yada benmi bilmiyodum acaba:1shok:

Ben de çok önceden duymuştum bu sünnet meselesini.
Kızların zevk aldığı yer-klitoris- kesilerek alınıyor diye biliyorum.

bazılarında klitoris komple kesiliyo bazılarında sadece reglin dışarı çıkması için ufak bir delik bırakılarak vajina girişi tamamen dikilip kapatılıyor. çok çeşitli bir olay ve çoooook yaygın. çok rezalet ve utan verici birşey.

Sadece klitorisin kesilmesiyle olmuyor bu sünnet denilen vahşet.
Afrika kabilelerinde çoğu genç kızların klitorisle birlikte iç ve dış dudaklarıda kesiliyor.
Tam bir vahşet bu.

tüylerim diken diken oldu neler söylüyosunuz inanamıyorum ya ben duymuştum ama ciddiye almamıştım sanırım yani varsa da tek tükdür diyodum bu çok yüksek bi rakam ve söylediklerinize göre yapılış biçimleri..... off iyi ki Türk'üm düşünsenize biz de böyle bir müslüman ülke olabilirdik geri zekalı mı bunlar ya :1shok:

Ben de bılıyorum bu mevzuyu ve her defasında kanım donuyor mıdem kalkıyor:1shok:
sünnet olmayan kız kadın olamaz, evlenemez. sünnet olan kadının cinsel arzuları aza indirgenir ve zina önlenir. sünnet olmayan kadına su da ekmek de verilmez çünkü kirlidir. bazı gruplar da erkek penisinin klitorise değmesi sonucu erkeğin öldüğüne inanırlar (!!!). bebeğin kafası klitorise değerse bebek ölür ve memeden gelen süt zehirli olur inanışı da yaygındır. kötü klitoris görünümü sünnet ile ortadan kaldırılmaktadır. vajina kanserine engel olmaktadır. modifiye edilmemiş klitoris mastürbasyona ve lezbiyenliğe sebeptir. kadınlardaki ve kızlardaki kıskançlık duygusunu azaltır (!). kadının yüzünün daha da güzelleşmesine neden olur ve daha sayamadığım onlarca saçmalık.
islam'ın eski zamanlarında kadın sünneti uygulanmıştır fakat müslümanların çoğu bunu günümüzde yapmaz. bu sünnet aynı zamanda falasha denilen etiyopyalı yahudiler tarafından yapılmaktadır. fakat bu uygulama kuzey amerika, latin amerika ve hatta avrupada dahi görülmektedir
alıntı

Ben buna sadece GELENEKSEL ISKENCE dıyebılıyorum...Gercekten sunnetse yanı yapılması bızım dınımızce de tavsıye edılen bır davranıs ıse de ben almıyım tırstımmm :delphin: kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4

ben bir dergide okumuştum öğrenci ien dehşete kapıldım bi de halihazırda sünnet edilen bir kızcağızın fotosu vardı suratın görmeniz lazım görmemeniz daha iyi gerçi,,,aman allahım tek suçları o ülkede doğmuş olmaları malesef

bir belgeselde nasil yaptiklarinida acik acik gördüm,
kizin cigliklarini hatirliyorum
jilet kullanmislardi :çok üzgünüm:

aman allahım huyumdur hemen netten bi bakarım neymiş nasılmış die ya bu kızlarda bişi kalmıyo accıcık delik reg kanı aksın die e bunlar afedersiniz küçük tuvaletini nasıl yapıyo .bunlar nasıl ilişkiye giriyo ki çoğunun giremediği ve ya müthiş acılar içinde girdiği yazıo ve en önemlisi bebek nasıl doğruuyo küçüçk delik kalmış ortada ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
bu ne beaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
onu yapanları asmalı ya ve 4-12 yaş aralığı yapılırmış 4 yaşındaki cocuğa!!!!!!!
yok ya hangi ana yüreği dayanır amaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

ne kadar şükretsek az cennet gibi vatanda yaşıyorum,şükürler olsunhihoyyythihoyyyt

evt bende netten fotolarını gördüm halimize çok şükredelim bence o insanların çektiğini düşünemiyorum biele

Back
X