Sunum gerginliği

Bikupakahve

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
536
802
33
31
Arkadaşlar merhaba,
Yarın sunumum var. Biraz stresliyim. Hem regl olacam hem de biraz anksiyetem var. Bir de burnumdan nefes alamıyorum o yüzden daha da çok geriliyorum. YouTube’dan bir kaç video da izledim evde pratik de yaptım. Ama bir de sizlere sormak istedim. Kendimi daha iyi ifade edebilmem ve rahat olabilmem için ne tavsiye edersiniz?

Önce bi burun spreyi al otrivine tavsiyemdir. Birer fısta müthiş rahatlatıyor. Onun dışında stres yapma çünkü herşey oraya çıkana kadar. Gerisi su gibi akıp gidiyor zaten. İlk 5 dakikadan sonra kimse seni dinlemez merak etme
Sunumlar sıkıcı olur

Burun spreyi çok güzel bir tavsiye oldu teşekkür ederim.
Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Sadece çok başarılı bir lisede okudum ve çok çok zorlandım. Sürekli yetersiz ve kötü hissettim. Bu sunum benim bu kötü hissiyatları geride bırakmam İçin önemli

Bi kere yapınca artık suyu çıkıyor alışıyorsunuz çalışmıyorsunuz bile. Okuyup geçiyorsunuz. Tavsiyemin sizi mutlu etmesine sevindim
Sunumdan 10 dk önce sıkmanız fayda sağlar.
Şu sıralar kankayız kendisiyle
İyi ki var. Sesim bi tarafımdan çıkıyor zaten bi de burnumla uğraşmayayım
Size başarılar dilerim

Aslında sunumlar sıkıcı olmaz. Onu sıkıcı hale getiren bizleriz.
Konunuz ne bilmiyorum ve hangi yaş aralığına anlatıyorsunuz onu da bilmiyorum ama kendinizden pay biçerek dinleyenleri bir yerden yakalayacak bir şeyler bulmalısınız anlattığınız konuda.
Sunumu kimse dinlemeyecekse niye anlatalım ki?
Söz öncesini sormuşsunuz o ayrı ama ben anlatırken kimse dinlemese daha çok gerilir ve sinirlenirim o kuşamına cevap verdim onun için.
Onun dışında burun spreyi güzel öneri.
Ben de çok sunum yaptım ya da yapıyorum.
İlk seferler sizin gibi düşünüyordum. Onun için bir uzmana gitmiştim.
Sadece öyle hissedeceğim durumlar için bir şey vermişti yarısını içiyordum.
Psikolojik mi bilmiyorum ama işime yaramıştı.
Üçüncü seferde ihtiyacım kalmamıştı.
Çünkü hiç de korktuğun gibi bir şeylerin olmayacağını görmüştüm.
İnsan doğası gereği belki bilmiyorum kim ilk seferde oraya çıksa benim gibi hissedeceğini anlamıştım.
Anlattığım insanların da aynı benim gibi olduklarını anlamıştım.
Topluluk önünde herkes sana bakarken bir şey anlatmak ilk seferde hatta ikinci seferde her zaman zordur.
Söyleşi olsun sunum olsun sürekli yapan insanlar ilk seferlerinin hep çok zor olduğunu anlatır.
Kitap okumuştum bunla ilgili-bunu da içeren- ordan biliyorum.
Ama o zorluk oraya çıkana kadar.
Sonrası akar gider.
Tabii sunumu da dikkat çekici,güdüleyici yapmak lazım.

Yarın hemen alacağım. Tekrardan teşekkürler, size de çok geçmiş olsun

Üniversitede derste sınıf arkadaşlarıma anlatacağım. Aslında gerilmesem ve telaş yapmasam çok ilgi çekici şekilde anlatabilirim diye düşünüyorum.
Sunum İçin ilgi çekici görseller,bilgiler koydum. Hatta hangi slaytta harici olarak ne anlatabileceğimi bile planladım.
Eğer olur da çok zorlanırsam ben de uzman yardımı almayı düşünüyorum. Cevabınız İçin teşekkür ederim. Sizin adınıza sevindim

En onemlisi pratik yapmak. Nerede ne anlatacagini bilirsen gerilmezsin. Ayrica kitle sinif arkadaslarinmis o zaman senin anlatacagin konunu en iyi sen biliyorsun oyle dusun.

Sunumda çalıştığını birebir aktarayım kaygısına girersen stresini artırırsın. Sunumu eğlenceli hale getirmenin en iyi yolu spontane ve sohbet edemişçesine bilgiyi aktarmaktır. Buna odaklanırsan akıp gider.

ayna karşısında çalışmanızı tavsiye ederim ,sunumda giyineceklerinizi giyin slaytı açın ve aynaya anlatın :) yakın arkadaşınız yok mu ? onlara da anlatarak pratik yapsanız o heyecanı atarsınız üstünüzden, hazır ve kendinize daha güvenen tavırla sunumunuzu yaparsınız

Sunumun başında genel sohbet havasında bir iki dk konuşursan ilk gerginliğini atarsınız.

Benden tavsiye, sakın rahatlamak için bitkisel çay (bitkisiz çay nasılsa artık) içmeyin. Ben böyle bir hataya düşmüştüm. Ağzım kurudu. Bu sefer susuzluktan yutkundum durdum

Çikolata da yemeyin. O da başa bela. İnsanın ağzına yapışıyor

Hey hayat ...
Sunum denince aklıma artık pembiş gelinin tatlı telaşı geliyor ...

Gününüz güzel, umdugunuzdan daha başarılı bir sunum olsun.
Bol şans

En onemlisi pratik yapmak. Nerede ne anlatacagini bilirsen gerilmezsin. Ayrica kitle sinif arkadaslarinmis o zaman senin anlatacagin konunu en iyi sen biliyorsun oyle dusun.
Zaten iyi anlatacağım konuyu seçmiştim. İnşallah iyi de olur

iyi oldu söylediğiniz. Ben de çikolata yerim diye düşünmüştüm

bu olayı da hiç anlamam.

bir iki pratik yaptın mı yeter. çok da düşme kasma kendini pratik diye.

bu konuda uzman sensin. diğerleri dinleyici ve senden daha üstün varlıklar değiller.

yardır genç panpa. en fazla bir şeyi yanlış telaffuz edersin hep birlikte gülersiniz nedir. insanız sonuçta.

Teşekkürler, bu gazla sahnede ışıldayacağım

Karşınızda sizi dinleyen topluluğu bir maymun toplulugu olarak hayal edin stres heyecan falan kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…