Süper Anneler - 2011

Eylülüm canım benim sağol. İnanın beni anlamanız bana dua etmeniz bile beni okadar mutlu ediyorki anlatamam. Rabbim sizede benden çok daha fazlasını daha güzelini versin inşallah.

kız bana bak,durum dediğin kadar ciddiyse sen kıbrısa bidaha git bence.bir de mikrosort yöntemiyle sperm ayıklama olayı var.erkek ve kız spermleri ayırıp senin yumurtalarını erkek olan spermlerle birleştiriyolar.böylece ne kadar yumurtan varsa hepsi erkek bebek oluyo.ama tabi sen daha önce erkek bebek düşükleri yaptığından bahsetmiştin.bu da erkek spermlerinde bir sorun olduğunu gösterebilir.belki kız spermleriniz kalıtsal materyal olarak daha sağlam.neyse bacım bana kalırsa doğal yoldan hamile kalıp yine kızın olursa kaynana başına çorap örecek. yani ben öyle anladım.doğal yol çok riskli geldi bana.

kız bana bak,durum dediğin kadar ciddiyse sen kıbrısa bidaha git bence.bir de mikrosort yöntemiyle sperm ayıklama olayı var.erkek ve kız spermleri ayırıp senin yumurtalarını erkek olan spermlerle birleştiriyolar.böylece ne kadar yumurtan varsa hepsi erkek bebek oluyo.ama tabi sen daha önce erkek bebek düşükleri yaptığından bahsetmiştin.bu da erkek spermlerinde bir sorun olduğunu gösterebilir.belki kız spermleriniz kalıtsal materyal olarak daha sağlam.neyse bacım bana kalırsa doğal yoldan hamile kalıp yine kızın olursa kaynana başına çorap örecek. yani ben öyle anladım.doğal yol çok riskli geldi bana.
Microsoft yönteminde sakat çocuk olma ihtimali çok yüksek. Ve dünyada genelde bir iki yer hariç heryede yasaklandı. Kıbrısa gitmekten okadar çok tiksindimki bir daha gideceğimi hiç sanmıyorum. Ordada hem çok büyük bir maliyet gerekiyor hemde büyük bir sabır. Çünkü oradada yumurtalar rast gele dölleniyor yani spermleri kız erkek diye ayıklamıyorlar ozamanda şansına kızda çıkar erkekte sakatta hiç döllenmeyebilirde biz oradayken bir hasta 12 yumurta toplamışlar ve hepsi kız çıkmış hiçbiri erkek çıkmamış. En azından doğal yoldan yüzde 50 kız yüzde 50 erkek ihtimali var ama orda kumar gibi zar atar gibi bazen yüZde 0 bile şansın olmuyor. Olayın içine girince anlıyorsun herşeyi.

Microsoft yönteminde sakat çocuk olma ihtimali çok yüksek. Ve dünyada genelde bir iki yer hariç heryede yasaklandı. Kıbrısa gitmekten okadar çok tiksindimki bir daha gideceğimi hiç sanmıyorum. Ordada hem çok büyük bir maliyet gerekiyor hemde büyük bir sabır. Çünkü oradada yumurtalar rast gele dölleniyor yani spermleri kız erkek diye ayıklamıyorlar ozamanda şansına kızda çıkar erkekte sakatta hiç döllenmeyebilirde biz oradayken bir hasta 12 yumurta toplamışlar ve hepsi kız çıkmış hiçbiri erkek çıkmamış. En azından doğal yoldan yüzde 50 kız yüzde 50 erkek ihtimali var ama orda kumar gibi zar atar gibi bazen yüZde 0 bile şansın olmuyor. Olayın içine girince anlıyorsun herşeyi.

doğru şeyler biliyorsun ama eksik canım.pgt de mikrosort yöntemine eklenirse oluşan embriyonun sağlığı garantide demektir.ben de bir ara düşündüm bu yöntemleri uygulamayı ve çok araştırdım.bence sen iyi bir merkez seçememişsin ilk gittiğinde.pgt de bebeğin sağlıklı olacağı da garantileniyor.hem zaten yine senin bahsettiklerinle başa dönüyoruz.bence:bu benim şahsi kanaaatim,eşinde bir morfoloji problemi var ve erkek spermlerin kromozom kalitesini bozuyor ve yumurtayı normal koşullarda döllemesini engelliyor.hem dediğin gibi tut ki dölledi,embriyo bozuk olduğu için düşük oluyor.çünkü doğal seleksiyon diye bir şey var.nesli korumak için doğa bozuk olanı yok eder.iyi ki de öyle oluyor yoksa özürlü birey sayısı çok artar.sen dinle ablanı,çok araştırdım,bu araştırmaya yıllarımı verdim.ulaştığım sonuçları yazıyorum sana.doğal yöntemle hamile kaldığında yapacağın yine kız olacak.benim de eşimde varikosel var ve morfolojimiz %1,sperm hızımız%1.ve adam ürolojiye muayeneye bile gitmedi.elle e gözle muayeneyle ben baktım ki ciddi damarlaşmalar var.kesinlikle kabul etmiyor bu değerlerle bir sorunumuz olduğunu.ilk kızımdan sonra 4 sene çocuğum olmadı benim.ondan sonra başladım bu işlere.

eşin kıbrısa bile gelmiş senle,demekki varikosel falan varsa da gidip muayene olsun,ameliyat olsun ondan sonra giriş erkek bebek yöntemlerine.1-eşini ürolojiye gönder.2-tedavi ve ameliyat gerekiyorsa olsun.3-bu arada korun.4-ameliyattan 8 ay sonra bebek için en iyi zaman.5-her hangi bir problemin yoksa ph yükseltici diyet yap ve bebek yapmaya karar verdiğinde bebek aspirini iç.yumurtanın dış kabuğunu y spermlerin daha kolay delmesini sağlar. 6-yum günü tek ilişki yap.7-1saaat öncesinde eşine redbull içir.

doğru şeyler biliyorsun ama eksik canım.pgt de mikrosort yöntemine eklenirse oluşan embriyonun sağlığı garantide demektir.ben de bir ara düşündüm bu yöntemleri uygulamayı ve çok araştırdım.bence sen iyi bir merkez seçememişsin ilk gittiğinde.pgt de bebeğin sağlıklı olacağı da garantileniyor.hem zaten yine senin bahsettiklerinle başa dönüyoruz.bence:bu benim şahsi kanaaatim,eşinde bir morfoloji problemi var ve erkek spermlerin kromozom kalitesini bozuyor ve yumurtayı normal koşullarda döllemesini engelliyor.hem dediğin gibi tut ki dölledi,embriyo bozuk olduğu için düşük oluyor.çünkü doğal seleksiyon diye bir şey var.nesli korumak için doğa bozuk olanı yok eder.iyi ki de öyle oluyor yoksa özürlü birey sayısı çok artar.sen dinle ablanı,çok araştırdım,bu araştırmaya yıllarımı verdim.ulaştığım sonuçları yazıyorum sana.doğal yöntemle hamile kaldığında yapacağın yine kız olacak.benim de eşimde varikosel var ve morfolojimiz %1,sperm hızımız%1.ve adam ürolojiye muayeneye bile gitmedi.elle e gözle muayeneyle ben baktım ki ciddi damarlaşmalar var.kesinlikle kabul etmiyor bu değerlerle bir sorunumuz olduğunu.ilk kızımdan sonra 4 sene çocuğum olmadı benim.ondan sonra başladım bu işlere.
Ben gittiğim merkeze sordum bana dünyanın hiçbir yerinde öyle bir yöntem yok dediler. Çünkü microsoft yöntemi ile spermden bir parça koparılıp o şekilde tahlil ediliyor sonrası sperm yarım kalıyor. Pgt yönteminde ise Zaten sağlıklı çıkmıyor. Ben kıbrısta birçok merkezi aradım hepsinde van aynı şeyi söyledi. Eşime biz hiç sperm testi yada vs yapmadık. Dr gerek yok dedi. Kıbrıstaki embriyolog Dr dedim bizim embriyoları tahlil yapın bakalım gerçekten bizde böyle bir sorun varmı diye oda 46 kromozom her biri için ayrı çalışma yaparsak çok büyük bir maliyet gerekiyor ve onuda karşılayabileceğinizi sanmıyorum. Zaten bizim sadece birtane sağlıklı erkek bebek döllendi oda tutmadı onuda ben şahsen transfer ettiklerini sanmıyorum. Çünkü oralarda çok büyük paralar ve sahtekarlıklar dönüyor.

Ocak ayı bioritmin: 1-15 kıza yatkın 16-25 erkeğe yatkın 26 ve sonrası kıza yatkın bu ay artık geçti canım şubat ayınada bakayım
Şubat ayı bioritmin: 1-5 kıza yatkın 6-15 erkeğe yatkın 16-26 kıza yatkın 27 ve sonrası erkeğe yatkın canım.

Sağol canım yaa 22 ocak gecesi bir kez ilişki oldu korunmasız hamile kalmış olabilirim regl tarihim en geç 8 şubat

Gijnij bacim... maralin soyledikleri dogru bence... cunku gorumcemin esi zenginler... iki kizi vardi erkek istiyolardi ailesi kaynansi falan... onlarda riske atmak istemediler... gecen eylulde kibrisa gittiler cinsiyet secmeye... ilkinde tutmadi sonra yine gittiler haziranda ikiz ogullari oldu... yani sperm ayiklatma olayiyla...erkek spermlerini dollemisler... simdi 6 aylik oldular.. demekki yapan yerler var... eger durumunda varsa bi bak istersen... ama ben nerde nasi oldu bilmiyorum... ustunden ne soylediyse... cunku kocasi cok fena konusmasina bile izin vermiyo... bizden baska kimse bilmiyo kaynanamlar bide orasi okadar...herkez kullandigi ilaclardan falan diye biliyolar...boyle bacim...

Gijnij bacim... maralin soyledikleri dogru bence... cunku gorumcemin esi zenginler... iki kizi vardi erkek istiyolardi ailesi kaynansi falan... onlarda riske atmak istemediler... gecen eylulde kibrisa gittiler cinsiyet secmeye... ilkinde tutmadi sonra yine gittiler haziranda ikiz ogullari oldu... yani sperm ayiklatma olayiyla...erkek spermlerini dollemisler... simdi 6 aylik oldular.. demekki yapan yerler var... eger durumunda varsa bi bak istersen... ama ben nerde nasi oldu bilmiyorum... ustunden ne soylediyse... cunku kocasi cok fena konusmasina bile izin vermiyo... bizden baska kimse bilmiyo kaynanamlar bide orasi okadar...herkez kullandigi ilaclardan falan diye biliyolar...boyle bacim...
Canım benim bize spermler ayıklanmıyor rast gele dölleniyor dediler şansınıza ne çıkarsa diye ben kaç tane merkezi aradım aynı şeyi dediler hatta çoğunun numarası var nette sayfalarında bile aynı şeyi yazmışlar. Canım sen görümcene gizliden birdaha sorsana hangi merkeze gitmişler spermler gerçekten ayıklanmışmı benim durumumu anlat belki söyler

bacımmmmm nerelerdesin çok özledim ben seniiiiiiiiii :14:

canim buralardayim evdeyim.bende seni cok özledim.gecmis olsun kizin,baban,esin nasil oldu?aksilikler gelince hep üstüste geliyo ya.buarada iyice bosvermissin sen ne bu halin yöntemleri hep cöpe atmissin.gerci benim de inancim kalmadi herkesin kizi oluyo baksana kubra,pozitifimm,guluzar,maral,eskilerden orkide vs,simdi belki sirada ben varim.:50:

durumuna cok üzüldüm cani.Allah sana ikiz oglan nasip etsin.sen okuyorum demistin yanlis hatirlamiyorsam ne okuyosun?

Canım benim teşekkür ederim. Ben İmamhatip okuyorum dışardan. 2. Yılım inşallah biterse isteğim her yıl umreye yada haca rehber olarak
Gitmek. Rabbim o yollardan ayırmasın. Ama gittikçe herşeyi zorlaştırıyorlar

canim buralardayim evdeyim.bende seni cok özledim.gecmis olsun kizin,baban,esin nasil oldu?aksilikler gelince hep üstüste geliyo ya.buarada iyice bosvermissin sen ne bu halin yöntemleri hep cöpe atmissin.gerci benim de inancim kalmadi herkesin kizi oluyo baksana kubra,pozitifimm,guluzar,maral,eskilerden orkide vs,simdi belki sirada ben varim.:50:

kızım bi koltukta eşim bi koltukta yatıyolar,olan büyük kızımla bana oldu :9: biri suuu diyo öbürü acıktım :37: büyük kızım da diyo anne onlar iyileşince biz hasta numarasın yapalım onlar bize baksın...babamda çıktı çok şükür daha iyi ama yükselen değerin sebebini bulamadılar...dr gözetiminde ama...babacığım 76 yaşında Allah sağlık sıhhat versin ömrü uzun olsun ama yaşının adamı değil,55-60 yaşında gibi :nazar::nazar::nazar: o yüzden hastalık konduramıyorum ona....

sorma bacım hem de ne saldım ama nasıl mutluyum sana anlatamam,hiç tasam derdim kalmadı...kız da olsa erkekte olsa bebek istiyorum Allahım aratmasın artık,yaşım geçmeden bebeğim olsun artık :43:
yöntem tutmayan o kadar çok kişiyle tanıştım ki son haftalarda...nasib işi bacım yeminle yöntem hikaye...alnımıza ne yazıldıysa o...
eşimden yana sıkıntım yok çok şükür illa erkek olsun demiyo,bebeğimiz olsun mıncıklayalım diyo...ama erkek olsa havaya uçar biliyorum...ne diyeyim kardeşim yaa gönül çok istiyo ama bakalım kısmette var mı?
sen en azından hamilesin artık,sizde ailemiz büyüsün diye niyetlendiniz bebeğe,aynı durumdayız biliyorum,erkek dese dr eşin havalara uçacak...Allahım inşallah erkektir...nerdeyse 1 senedir yazıyorum şuraya hiç istenen cinsiyet tutmadı heee :ssz: inşallah seninle kırılır bu şanssızlık,gelip OĞLUM oluyo diye yıkarsın topiği inşallaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh

Canım benim bize spermler ayıklanmıyor rast gele dölleniyor dediler şansınıza ne çıkarsa diye ben kaç tane merkezi aradım aynı şeyi dediler hatta çoğunun numarası var nette sayfalarında bile aynı şeyi yazmışlar. Canım sen görümcene gizliden birdaha sorsana hangi merkeze gitmişler spermler gerçekten ayıklanmışmı benim durumumu anlat belki söyler

cnm ben kadınlar klubünde halil ibrahim tekin diye bir dr okudum kıbrısta bu işleri yapıyormuş bak oku şstersen

cnm ben kadınlar klubünde halil ibrahim tekin diye bir dr okudum kıbrısta bu işleri yapıyormuş bak oku şstersen

Nasıl okuycaz nasıl bulucam. Sabah ilk işim şimdiki dr aramak oldu durumu anlattım bakalım diğerleri bizi kaldırmışmı diye oda ben arayayım tanıdık kıbrısta bir Dr var bu işleri yapan sana dönerim dedi. Ama benim bildiğim sperm ayıklama yöntemi henüz yok dedi. Bakalım bana dönecek

GÜNAYDIN HANIMLAR...
ÖĞLEN OLDU, BEN AYILAMADIM DAHA.

Haftasonu izmite gittik, kızımın d.günü aktivitesi için.. annemler de geldiler izmite, kalabalık kalabalık... güzel oldu.
gece 12'yi geçiyordu döndüğümüzde. redbul, kahve derken.. saat oldu 2 :)
aktivite falan filan... sabahın 4'ünde uyumaya niyet edebildik.

bugün de temizlik günüm, sabahın 8'inde zil sesine uyandım. kızımı uyandırdım okula götürdüm... güne başladık işte.
anca ayılıyorum valla..

bu ay, eşimin yöntemlerini deniyoruz biz malum...
-kafaya takmama,
-gün mün takip etmeme
-kafaya göre takılma
-her gün ilişki..

suyum çıktı valla billa.
1 haftadır her gün ilişki... 1 hafta da her gün olacakmış.
bu da eşimin yöntemiymiş. en iyisiymiş.. saçma sapan işlerle uğraştırmışım aylardır... falan filan.

bugün 12. günüm... ne alemdeyim, yumyumun durumu nedir.. nasıldır bilemiyorum. akıntı makıntı da kontrol edemiyorum. koca gün boyunca, gece içeri girenler, geri çıkıyor. akıntı gibi, ayırt edemiyorum. saldım ben de sanırım mevzuyu... allah kayıra artık :)

Babam öldüğü zaman kimse bize sahip çıkmadı günlerce aç yattık kardeşlerimle annem kahr olurdu komşularından dinlenirdibir parça eekmek bulabilmek için. Ama biz yinede çok mutluyduk çünkü annem vardı ona güveniyorduk her ne olursa olsun o bizi korurdu. Dedem ona çocuklarını bırak gel sana bakarım demişti ama annem bizi bırakmadı. Kaynı ile evlenmek zorunda kaldı yinede bırakmadı ki onlar babamla severek evlenmişlee. Ben annem gibi olamasam olurmu? Valla çok çaresizim helede sırf bir erkek çocuk için hayatımın en büyük bölümünün ona bağlı olması beni hepten bitiriyor.

gijnij, ben bu mevzuyu az evvel okudum, daha önce farkedememişim arkadaşım bu kadar zorda olduğunu.
zaten dua ediyorum hepimiz için, artık senin için kat kat fazla diliyorum erkek evlat.
ben geçtim o işlerden, hamile kalıyım yeter bana, sağlıkla huzurla doğurayım... kız-erkek farketmez.
benim erkek bebek hakkım varsa, senin olsun.
annesin sen, hiç haketmiyorsun bu üzüntüleri. rabbim yanında yardımcın olsun.
Kıbrıs'ı söyleyecektim, zaten bahsi geçmiş epeyce.

Kizlar simdi geldik saatlerdir bekledik mahvolduk dr durmadan doguma girdi 16 kisi bukadar saat bekledi dr isyan etti artik 13deki hasta 5 bucukta muayene oldu dusunun... cinsiyet ayni degisim yok dedi biz hic sormadik herseyi gayet normal 16+5 haftalik...boy 16cm 163 gr... bebek gostermedi acmadi dedi ama gormedigin icinmi kiz diyosun dedim gormedigim seyi soylemem dedi kesin yani... erkek muhabbeti de burda kapanmis oluyor... kizim bize okey isareti yapti yumrugunu acti kapadi bas parmak acik.. yeter dedi yani :)) bizden bukadar arkadaslarim... bide dun aksam ruyamda elimde kocaman bicak gordum... psikolojik degil cunku gidecegimizi bilmiyodum... bide kizim kardesin ne diye soruldugunda kiz derdi... simdi erkek demeye basladi bismillahhh....herseyin hayirlisi.... rabbim bana kiz nasip etmis...dr diyoki eger spastik olsaydi parmaklarini acamazdi dedi daha neler neler... sukurler olsunki saglikli... optum sizi bacilar...

ohh sağlıklı bi prenses geliyor topiğimize.. ne güzel.
mutlu ol annesi, prensesin sende, tutunmuş anasına maşallah... kocaman bebe olmuş bile.. allah kucağında göstersin arkadaşım.

zeynebim aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn :9:

amin bacım aminnn ama bu ay olmazsa da çok takmıyorum,saldım artık ne zaman istiyosa o zaman gelsin beyaaaaa:52:

10.gün hafif göbüşümde sancı vardıya o gün son deneme oldu bizim,bugün 12. gün ama ben 2 gündür kuruyum,çatladımı acaba diyorum ama hiç o günde akıntı falan uygun değildi...dur bakalım eğer daha çatlamadıysa yakındır bekliycem 1-2 gün...bi de hani ben yazmıştım ya klomenden sonra dr 4 gün dinlenme veriyomuş diye,10.gün olan denemde feci canım yandı kasıklarım ağrıdı,acaba diyorum beklemek gerçekten şart mıydı?
1-2 güne belli olur herşey :34:

ya apranax, günlerimiz aynı...
yöntemlerimiz benziyor, saldık çayıra... mevlam kayıra..
ben, kociş yöntemleriyle devam ediyorum bu ay. her gece ilişki... sıtkım sıyrıldı, uykusuzum, yorgunum... of.. kolay gelsin şekercim :)

gijnij, yanlış bilgi edinmişsin arkadaşım.
gitmek gibi bi düşüncen ve imkanın varsa... git.
kıbrısta cinsiyet belirlemek hala kanunen mümkün. uygulamaları da var.
bizzat çok yakın bir tanıdığım yaptırdı. şimdi çocukları 2 yaşında.
çocukları olmuyordu.. burda denediler tüp, tutmadı.
madem 2. tüp denemesi yapıcaz, o zaman kıbrısa gidelim, orda kız-erkek belirleyelim dediler. 1 kız 1 erkek belirlettiler, tuttu hamdolsun. doğdular, 2 yaşındalar.
nerde yaptırdılar bilemiyorum, bi görüşürsek yakında, sorucam muhakkak. ama arayıp bunu soramam açıkçası.. yakında görüşürsek, sorucam.
ama sen de biraz daha araştır, doktorun söylediklerine takılma.
telefonda doğru cevap vermiyor olabilirler, giden birileri varsa etrafta, bizzat gidip görüşsünler tüp bebek merkezleri ile. sen gidebiliyorsan git görüş.
durum ciddi gördüğüm kadarı ile, evlatlarının hatırına, geleceğinizi kurtarmak adına... bi gün yüzü görmek adına.... azıcık uğraşacaksın ama, kıbrısta bu mevzu mümkün arkadaşım.

Canım duaların için Allah razı olsun. Zaten birine dua esince aslında kendinizede ediyorsunuz. Melekler fazlasıda senin için olsun diyor. Şu kıbrıs meselesi bir daha asla gitmem çok büyük günah baştada nasıl gittim neden gittim diyede çok pişmanım. Eğer çekecek çilem varsa Rabbim neden benim işime karışıyorsun deyipte doğacak bebeğin hayrını göremekten korkuyorum. Çok tiksindim oradan. Sadece şuan beni gönderen Dr 12 yıllık drdu bir anne gibi sığındım ona tüm olayımı ailemi kaynanamı herşeyi bire bir biliyordu. Buna rağmen beni kandırmışsa en azından vicdanım rahat olarak seni Allaha havale ediyorum diyebileyim diye araştırıyorum. Yoksa yeniden gitme gibi bir durum söz konusu değil. Değilki maddiyattan manevi olarak o yıkıntıları yaşayamam. Rabbim bize o yönden nasip etseydi herşekilde olacaktı. Ben hep Rabbim hakkımda hayırlı ise nasip et dedim. Demekki hayırlısı böyleymiiş

Canım duaların için Allah razı olsun. Zaten birine dua esince aslında kendinizede ediyorsunuz. Melekler fazlasıda senin için olsun diyor. Şu kıbrıs meselesi bir daha asla gitmem çok büyük günah baştada nasıl gittim neden gittim diyede çok pişmanım. Eğer çekecek çilem varsa Rabbim neden benim işime karışıyorsun deyipte doğacak bebeğin hayrını göremekten korkuyorum. Çok tiksindim oradan. Sadece şuan beni gönderen Dr 12 yıllık drdu bir anne gibi sığındım ona tüm olayımı ailemi kaynanamı herşeyi bire bir biliyordu. Buna rağmen beni kandırmışsa en azından vicdanım rahat olarak seni Allaha havale ediyorum diyebileyim diye araştırıyorum. Yoksa yeniden gitme gibi bir durum söz konusu değil. Değilki maddiyattan manevi olarak o yıkıntıları yaşayamam. Rabbim bize o yönden nasip etseydi herşekilde olacaktı. Ben hep Rabbim hakkımda hayırlı ise nasip et dedim. Demekki hayırlısı böyleymiiş

tamam, düşüncen buysa, saygı duyarım elbette.
Ben sadece 'gitmek istiyorsun-araştırıyorsun' zannettim, ondan söyledim.

bazen böyle, tevekkül etmek en iyisi, en hayırlısı.
zaten tevekkül etmesek de, ne olacak yani..... hiçbir şekilde, nasibi değiştirmek mümkün değil. sadece 'çabaladım' diye kendimizi teselli ediyoruz çoğu zaman.

Back
X