Süper Anneler - 2011

Öncelikle çoook geçmiş olsun ucuz atlatmışsın yalelcim..allahım esirgemiş seni...hatırlıyorum biraz o zamanlar da annene çok koştururdun sen hayırlı evlatsın maaşallah;)annen o zaman rahatsızdı sanırım iyi olmasına sevindim katarakt ameliyatı da sonradan bakımı zor allah yardım etsin...
Kaybettiğin bebişler içinde ne diyecepimi bilemiyorum allahım bir daha yaşatmadın ne sana ne başkasına...
Diyetin önemine inanıyorum ben eşinin takviyeside önemli...bence bu takviyelerle inşaallah güç kuvvet gelecek...ph ı yükselir emin ol..fakat ceviz ve fındık asidik bunu unutma..
Allahım çabalarını istediğin cinsiyette bir evlatla taçlandırır inşaallah...

Teşekkürler berrakçım.
valla ben de hemen hemen, kendimi bildim bileli, koşturuyorum gibi hatırlıyorum :)
Allah razı olsun, benim gençliğimde, evlenişimde falan... tabi çok koşturdu. elinden geleni yaptı ailem. çocuklarına karşı sorumlu mu hissettiler... içlerinden mi geldi bilemiyorum.. her ana babanın yaptığı gibi, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. keza, öğrenciliğimde, çocukluğumda, iş kurarken... hep arkamda destektiler.
elbette, evlat olarak, bizim de sorumluluklarımız, görevlerimiz var.
Bi süredir, annem rahatsız. 2,5 sene oluyor.. meme kanseri oldu, ameliyatı, tedavisi.... hala sürüyor hormon terapisi.. enfeksiyon geçirdi. falan filan... uzun süredir, hep yardıma muhtaçtı. ben de evlat olarak hep yanındaydım. doğal olarak, üstüme düşeni yaptım.
ama, bu durum, benim asli görevim haline geldi.
hatta hepimizin... babam, kardeşim, ben, eşim, kızım... hepimiz, annemin sürekli mutlu olması için koşuşturan tiplere dönüştük. görevimiz olarak kaldı bu olay üstümüzde.
şimdi, işte dediğim gibi her konuda, görevlerimizi yerine getiriyoruz :)
en basiti, 'gün' yapıyor. 6 tane günü var, hiçbişeyden de geri kalmaz. kendisinde olacağı zamanları, ben belirliyorum. benim müsait zamanlarımda kabul ediyorum. onun evinde ben ağırlıyorum. he tamam, bu da görevimiz belki... bilemiyorum. ama benim annem genç. kokoştur. süsünden püsünden hiç eksik kalmaz. benim saçımı tarayacak vaktimiz olmaz bazen, onu makyajsız göremezsiniz. pırıltılı küpeler falan filanlar takıştırmadan göremezsiniz.
benim de sinirlerim bozuluyor artık yavaş yavaş... 'gün'e gidecek.. ''elif, ya sen götüreceksin, y babanı çağırıcam mecburen... ya sen alacaksın ya babanı çağırıcam mecburen..'' gibi şeyleri duyuyorum sürekli.
bi altı üstü katarakt için, program yaptı hepimiz için... görevlerimizi dağıttı.. :)
ya anlatamıyorum, yanlış da anlaşılmak istemiyorum.
sadece bunalıyorum. ama bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

offff amma dolmuşum ben ya :)

Bu arada folic asit asidik folibiol kullanman gerekli bildiğim kadarıyla..eski konulardan aldığım notlarda gördüm...

berrakçım, benim malum şimdi ph'tan daha mühim bi sorunum var :)))
spoşlarda sıkıntımız var ya bizim, 2 gündür bu durumla başbaşayım.
o sebeple, cevizdi bademdi, ilaçtı..... hangisi asidikti, hangisi alkaliydi... gibi ufak tefek ayrıntılarla uğraşacak lüksüm kalmadı maalesef.
önceliğimiz şu anda, spoşları arttırmak, hızları ve morfolojiyi düzeltmek.,
o sebeple, öncelikle o hedefe ulaşmamız lazım. ulaşınca, o değerleri stabil tutabilmemiz lazım.
sonrası Allah kerim :)))
ama ph konusunda, karbonatlı su ve genel olarak beslenme düzenimize dikkat edicez elbette. ve fakat, işte bu luzumluları değiştiremicez sanırım.
ama uyardığın için çok teşekkür ederim arkadaşım.

yalelim çok çok ğeçmiş olsun canım benim

sağolasın baby, nasılsın

benim şu 2-3 gündür sinirlerim biraz bozuk, o sebeple sanırım her bişeyler bana batıyor :)
az evvel bi mesaj yazdım şurda... gönderdikten sonra, ben bile inanamadım kendime.
nasıl bir dolmuşsam.. boşaldım kendi kendime :)
kusura bakmayın kızlar, az hoşgörün :) bu vatandaşta sinir durumları hiç normal değil bugünlerde. ama toparlanıcam nasipse..
çok badireler atlattım ben bugüne kadar.. bunu da aşarız hayırlısıyla..

Teşekkürler berrakçım.
valla ben de hemen hemen, kendimi bildim bileli, koşturuyorum gibi hatırlıyorum :)
Allah razı olsun, benim gençliğimde, evlenişimde falan... tabi çok koşturdu. elinden geleni yaptı ailem. çocuklarına karşı sorumlu mu hissettiler... içlerinden mi geldi bilemiyorum.. her ana babanın yaptığı gibi, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. keza, öğrenciliğimde, çocukluğumda, iş kurarken... hep arkamda destektiler.
elbette, evlat olarak, bizim de sorumluluklarımız, görevlerimiz var.
Bi süredir, annem rahatsız. 2,5 sene oluyor.. meme kanseri oldu, ameliyatı, tedavisi.... hala sürüyor hormon terapisi.. enfeksiyon geçirdi. falan filan... uzun süredir, hep yardıma muhtaçtı. ben de evlat olarak hep yanındaydım. doğal olarak, üstüme düşeni yaptım.
ama, bu durum, benim asli görevim haline geldi.
hatta hepimizin... babam, kardeşim, ben, eşim, kızım... hepimiz, annemin sürekli mutlu olması için koşuşturan tiplere dönüştük. görevimiz olarak kaldı bu olay üstümüzde.
şimdi, işte dediğim gibi her konuda, görevlerimizi yerine getiriyoruz :)
en basiti, 'gün' yapıyor. 6 tane günü var, hiçbişeyden de geri kalmaz. kendisinde olacağı zamanları, ben belirliyorum. benim müsait zamanlarımda kabul ediyorum. onun evinde ben ağırlıyorum. he tamam, bu da görevimiz belki... bilemiyorum. ama benim annem genç. kokoştur. süsünden püsünden hiç eksik kalmaz. benim saçımı tarayacak vaktimiz olmaz bazen, onu makyajsız göremezsiniz. pırıltılı küpeler falan filanlar takıştırmadan göremezsiniz.
benim de sinirlerim bozuluyor artık yavaş yavaş... 'gün'e gidecek.. ''elif, ya sen götüreceksin, y babanı çağırıcam mecburen... ya sen alacaksın ya babanı çağırıcam mecburen..'' gibi şeyleri duyuyorum sürekli.
bi altı üstü katarakt için, program yaptı hepimiz için... görevlerimizi dağıttı.. :)
ya anlatamıyorum, yanlış da anlaşılmak istemiyorum.
sadece bunalıyorum. ama bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

offff amma dolmuşum ben ya :)

Walla helal olsun sana;))sana fazla yüklendiği kesin bu kadarını iyi gene kaldırabiliyorsun..ne yapıcan başka çarede yok bu vakitten sonra anneciğin değişmez sana çok iş düşüyor allah yardımcın olsun..ama konuşabilirsin bari günlerini azaltsın 6 gün ne demek şok oldum;))senin bir yorgunluk kahvesine ihtiyacın var;))

şimdi de, hiç suçu günahı olmayan kızımı payladım.
'acıktım annecim' dedi.... ben de bunu bekliyordum.
ya yemek getirdim önüne... olmadı. balıklı tarhana istedi.
hadi kımıyım ddedim, gittim hazırladım. getirdim masaya, 2 kaşık aldı, doymuş. yemek istemedi.
'ben almalı turta istiyorum' dedi.
hadi, sinirlenmiyim, bugün de böyle oluversin dedim... getirdim, koydum önüne.. olmadı. canı yemek istemiyormuş.
'ne yemek istiyorsun begümcüm, ne yapıyım peki ben artık.. yemek yemedin, çorba yemedin, kek yemedin'' dedim.
'acıktım ama yemek istemiyorum ben' diyip ağlamaya başladı.
bunun üzerine elimdeki boş tepsiyi attım yere sinirimden.
ona kızdığım için, böyle bi tepki verdiğimi anladı tabi. korktu yavrum.

ya ben napsam... psikoloğa mı gitsem? çocuğumu korkuttum... ne biçim bi anneyim yaa :(

Walla helal olsun sana;))sana fazla yüklendiği kesin bu kadarını iyi gene kaldırabiliyorsun..ne yapıcan başka çarede yok bu vakitten sonra anneciğin değişmez sana çok iş düşüyor allah yardımcın olsun..ama konuşabilirsin bari günlerini azaltsın 6 gün ne demek şok oldum;))senin bir yorgunluk kahvesine ihtiyacın var;))

ya berrak, koca gün yanındaydım evde. babam, arabayı servise götürdü... (adamın da nefes almaya ihtiyacı var, bunalsın istemiyorum hep annemle beraber. yükünü alıyım üstünden, babacım azıcık rahat etsin diyorum)... servis bahane, ben gönderdim. şişti adam stresten çünkü.
akşam üstü oldu, kızımı okuldan alma saatim geldi... 'ben begümü alıcam anne, ordan eve geçeriz'' dedim. suratı düştü. 'al begümü, gelin işte bize, erken daha saat, babanız gelmez bu saatte heralde'' dedi bana yaaaa
ay inanamıyorumki ben bu işlere...

daha doğrusu bütün bunlar hep vardı benim hayatımda.. bak, sen bile hatırlıyorsun :)
ama, bugünlerde benim kafam dağınık, sinirlerim bozuk... şu spooşlar meselesine canım sıkıldı. hamile kalamıyorum 9 aydır, ona canım sıkılıyor...
hepsi üst üste geldi.
akşam, eşimle sigarayı bıraktık. son sigaralarımızı içtik gece... bugün içmedik. içmedim ben, o da içmediğini söyledi.
ama şu anda, dediğin gibi.. benim bi kahveye, sigaraya ihtiyacım var.
kaçtım balkona....
offf

kızlar valla iyiki varsınız.. nasıl diyim... çok güzel sizinle olmak... biz, birbirimize iyi geliyoruz.

berrakçım, bu anda, sana denk geldim :) sana patladım :))) kusura bakma, olur mu?

hadi kımıyım ddedim, gittim hazırladım. getirdim masaya, 2 kaşık aldı, doymuş. yemek istemedi.
hadi, sinirlenmiyim, bugün de böyle oluversin dedim... getirdim, koydum önüne.. olmadı. canı yemek istemiyormuş.
'ne yemek istiyorsun begümcüm, ne yapıyım peki ben artık.. yemek yemedin, çorba yemedin, kek yemedin'' dedim.

ya ben napsam... psikoloğa mı gitsem? çocuğumu korkuttum... ne biçim bi anneyim yaa :(

Olur böyle şeyler benimkide nane molla yemeyince bende ayni tepkileri veriyom sonrada aynı senin gibi tepkiler veriyom sıkma canını

olvido,
bak hala, o birkaç takviyeyi söylemedin :)
ne oluyor bakim? gizli iksir falan mı bu:)
söyle kız bacım, bize de yarasın...

ben balkondayım.
sonra begümü yatırıcam. kalksın gözümün önünden, daha fazla üzmiyim çocuğu saçma sapan şeyler için..

sonra, eğer hala eşim gelmemişse eve, ben gelicem yine topiğe... (22:30 gibi yani gelmediysem hala, kociş gelmiştir.)
öptüm şimdilik.

Geçmiş olsun canım onceki sayfalari yeni okudum

gün aşırı ilişki bi kaç takviye aldı sadece eşim kalsiyumu azalttım bırakmadım ama tamamen Allahtan hayırlısı

Her eczanede varmı acaba bende sorayım ozaman

Ben kaç eczaneye sordum 2li certain varya onu verdiler çoklu sorunca uzayli sormusum gibi baktilar
Niye böyle iki yazi çıkıyo ben sadece gijnijin yazdigini alinti yaptım olvido cikiyo

Son düzenleme:
ben babychois yanlış yazmadıysam takvimi de almıştım o zamanlar ve bioritmle karşılaştırdım aynısı diyebilirim..o yüzden almıcam erkekgün hesaplamalarımı yaptım biortmle dolunaya inanıyorum...yumurta takibi çat iğnesi kısmıda tamam...eşe kan verdirmede tamam...burda doktorlar çok yardımcı oluyor o konuda...beni kara kara düşündüren alkali diyet:26::26:eşe aldırılacak takviyeler??
neler yapıyosunuz diyet konusunda ve kimi kaynak limon kesinlikle vücutta emilince yine de asidiktir diyor soda ya da limonata soru işareti oluyor o zaman...keçi peyniri,maydanoz,ıspanak,marul,alkali diyorlar sizce de doğru mu?kuru kayısı kuru incir asidik diyorlar??
fikirleriniz ve önerileriniz benim için önemli teşekkürler..

canım aynı benim gibi düşünüyorsun peki çin takvimi hakkında neler düşünüyorsun?

Ayrıca bende vucudumu alkali yapmaya çalışıyorum gel bu konuyu beraber araştıralım ve bulduklarımızı birbirimizle paylaşalım olur mu?

Kızlar nasip olursa bende nisan ayı gebelik düşünüyorum benimde bio ritmime bakermısınız daha önce hiç bakmadınız
Benim dogum tarihim 28/12/1983
Eşimin dogum tarihi 16/5/1985

Bakarım canım tabiki
Nisan ayı için bioritimin: 1-9 arası kıza yatkın 10-25 arası erkeğe yatkın 26 ve sonrası kıza yatkın canım

günaydın kızlar nasılsınız?bu ayda olmadı galiba vallla beklenen adet tarihime 6 gün var erken gebelik testi yaptım negatif zaten hiç bir belirti yok mart ayına kalırsa ya ara vericem yada tek ilişki denemeyecegim.bu arada erken gebelik testleri ne kadar güvenilir

Canım bence erken gebelik testleri hiç güvenilir değil. Ben düşen bebeğime test yaptırdığımda hamile değilsin dediler 2 3 kere gittim bebek yok dediler e bebek yok reglde yok en sonun da bir test daha yaptırdım sonra hamile olduğumu öğrendim ama düştü yani düşün hastanede yapılan kan testleri bile bazen gerçek sonuç veremezken erken gebelik testlerine güvenme bence.

ya berrak, koca gün yanındaydım evde. babam, arabayı servise götürdü... (adamın da nefes almaya ihtiyacı var, bunalsın istemiyorum hep annemle beraber. yükünü alıyım üstünden, babacım azıcık rahat etsin diyorum)... servis bahane, ben gönderdim. şişti adam stresten çünkü.
akşam üstü oldu, kızımı okuldan alma saatim geldi... 'ben begümü alıcam anne, ordan eve geçeriz'' dedim. suratı düştü. 'al begümü, gelin işte bize, erken daha saat, babanız gelmez bu saatte heralde'' dedi bana yaaaa
ay inanamıyorumki ben bu işlere...

daha doğrusu bütün bunlar hep vardı benim hayatımda.. bak, sen bile hatırlıyorsun :)
ama, bugünlerde benim kafam dağınık, sinirlerim bozuk... şu spooşlar meselesine canım sıkıldı. hamile kalamıyorum 9 aydır, ona canım sıkılıyor...
hepsi üst üste geldi.
akşam, eşimle sigarayı bıraktık. son sigaralarımızı içtik gece... bugün içmedik. içmedim ben, o da içmediğini söyledi.
ama şu anda, dediğin gibi.. benim bi kahveye, sigaraya ihtiyacım var.
kaçtım balkona....
offf

kızlar valla iyiki varsınız.. nasıl diyim... çok güzel sizinle olmak... biz, birbirimize iyi geliyoruz.

berrakçım, bu anda, sana denk geldim :) sana patladım :))) kusura bakma, olur mu?
Aşkolsun ne demek;))rahatladıysan biraz ne mutlu;)anneciğinlevgeçim zor sabır et bi sınav bu ve sigarayı bırakmak başlı başına sıkıntı kızına patlaman da normal çocuklarda sınır bilmiyor bazen olur böyle...sen kötü anne görmemişsin;))pervane oluyosun daha ne olsun...spoşlara gelince emin ol düzelir uzun yıllar çocuğun olmasa belki ve bi kızın var...demek ki biraz desteğe ihtiyacı var spoşların...düzelir bak gör geçer hepsi;))

inofolic, yumurtalıkları uyaran bir folik asit takviyesiymiş canım.
ben, Solgar'ın folic asitini kullanıyordum. şu durumda yetersiz, inofolic kullanalım dedi doktorum.
inofolic, yumurtalıklara 'yumurtla mutlaka, çabuk yumurtla.. yumurtanın kabuğu yumuşak olsun, spermler kolay delsin' diye baskı yapıyormuş. yumurtalıklar da çabuk olgunlaştırıp, kabuğu sertleştiremeden çatlatıyormuşlar.
anlatabildim mi?

ah bi delip geçseler... 9 ay oldu, tık yok :)
dur bakalım, tamam dediğin gibi yapayım.

dün gece verdim eline keçiboynuzu suyunu, itirazsız içti. verdim proxeed, karıştırdım pekmezli suya... itirazsız içti.
'bunlar hep yapılacak mı yani şimdi? bu mudur mecburiyetim?' dedi..
'mecburiyet değil hayatım, istemezsen yapmayız... sorun yok, kötü hissetme yani' dedim.
'iyi tamam ver, bi uyalım aklınıza bakalım... içelim güzelleşelim, bakalım nolcak sonunda?' dedi :))

tabi ben, tüm burdan okuduklarımı... bu kürleri mürleri..... hepsini, doktor bana tavsiye etmiş olarak anlattım kocişe. doktor önerdi, bunları yiyip içicez... dedim.
yoksa o keçiboynuzu suyunu falan imkansız içmezdi.

benim şimdi elimde polen var, o zaman bu ayı polenle geçireyim. öbür ay çakşıra geçiyim, di mi apranax?

canım, sabırlı olalım biraz.
ben hamileliklerimde, erken gebelik testi kullandım hep. evde de var. lazım olursa kullanıcam inşallah :)

prediktör marka, erken sonuç vermiyor.
certain.. benim favorim. 1 hafta öncesinden sonuç veriyor bende.
eğer hamileysem, adet günümden tam 5-6 gün evvel, öğreniyorum.

Canım bence direk çakşırla başlangıç yap. Doktor bana falbiol yazdı günde bir tane içecekmişim sence iki tane içsem ne olur kilo falan yapar mı? yoksa direk inofolic mi alayım ne yapayım?

Back
X