- Emoji Skoru
- 11.348
- Puanlar
- 158
- Konu Sahibi meleklerim benim2
- #20.101
Çok tesekkür ederim canım ya cok mskbule gecti sağolasın peki 1lt süte ne kadar mays koyuyum sence aksam mayaliyorsun sabah dolaba koyuyorsun ertesi gun kullaniyorsun dogru anladim diymi bebek icin ertesi gunu beklesem sorun olmaz dimi yada mayalamadan 1gun sonra hemen kullanmalimiyimCanım ben de anlatayım haftada 6 kilo yoğurt bitirdiğimiz için anlatmasam haksızlık olur
Ben 3 litre sütü 3.5 yağlı olanı bizim kaynatiyorum sonra soğutuyorum mayalamaya yakın küçük serçe parmağımı patiriyorum biraz ısıracak kadar sıcak yada ılık arası olacak çok sıcak olursa yoğurt eksi oluyor çok ılık olurlarsa da çok tatlı oluyor. 3 litre süte yarım yemek kaşığı yoğurt koyup karıştırıp temiz bir mutfak sofrasına sarıp sıcak bir yere koyuyorum genellikle akşamları yapıyorum sabahları da dolaba koyuyorum ertesi gün yoğurdu kullanıyoruz çünkü ilk gün çok sulanır hemen kullanırsan valla yoğurt 10 gün de kalsa eksimiyor benim hem çok sıcak değilken hemde az maya kullandığın takdirde yoğurt hem lezzetli hemde iyi gidiyor canım afiyet olsun şimdiden