Köfteler Süper Mercimek Köftem (Resimli)

bayans

oğluşlarım çift oldu ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
1.194
3
66
İstanbul
kızlar bu mercimek köftesini atvdeki kültür aşı programında almıştım bikaç yıl oldu.ben bikaç şeyi kendime göre ayarladım.o zamandan beri ara ara yapıyorum ve 2 ölçüde yapsam hiç kalmıyor ,çok sevildi.hatta misafiri bile beklemiyoruz yapıp eşimle bitirebiliyoruz :)

Mercimeği ve bulguru ayıklayın ama bulguru yıkamayın.

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağına yakın köftelik en ince bulgurdan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1adet kuru soğan,biraz yaş soğan,maydanoz
1-2 kaşık salça(isteğe göre azaltıp çoğaltın)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
1 limonun suyu ve sunum için kıvırcık

Mercimeği tencere koyup 2su bardağı su koyup ,syunu çekene kadar haşlıyoruz,pişen mercimeğe bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Kuru sağanı küçük küp küp doğruyoruz ve yağı tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salçayıda ekleyip kavuramaya devam ediyoruz.mercimeğin bulunduğu tencereye kavurduğumuz soğanlı salçalı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
sonra baharatları ve limon suyunu ekliyoruz.
Tüm yeşillikleride ince ince kıyıp ekliyoruz ve büyükçe bir kapta iyice yoğuruyoruz,Elimizle şekil verip marul ve limon suyuyla servis yapıyoruz..afiyet olsun :)

Son düzenleme:
mercix.png

aceleden resmi eklemeyi unutmuşum kızlar..bu da resmi,eşimle ikimize yapmıştım o yüzden çok özenli değil kusuruma bakmayın

Son düzenleme:
ellerine sağlık canım süper görünüyor eminim tadı da öyledir.bulgurum olaydı bu saatte valla hiç üşenmeden yapardım:utangac: haftasonu deneyeceğim bu güzel paylaşımın için sağol canımvereliniortak

ellerine sağlık canım süper görünüyor eminim tadı da öyledir.bulgurum olaydı bu saatte valla hiç üşenmeden yapardım:utangac: haftasonu deneyeceğim bu güzel paylaşımın için sağol canımvereliniortak

zemuszemus tşk ederim cnm.emin ol çok güzel oluyor ben 3 yıldır hep yapıyorum hiç kötü olmadı şimdiye kadar..yapınca yazarsan sevinirim..

zemuszemus tşk ederim cnm.emin ol çok güzel oluyor ben 3 yıldır hep yapıyorum hiç kötü olmadı şimdiye kadar..yapınca yazarsan sevinirim..

bugün yaptım tatlım ilk kez bukadar iyi yaptım sayendehihoyyythihoyyyt emeğine paylaşımına sağlık tarif defterime ekledim tarifini (bu arada yaptığım mercimek köftesinden 3 adet alabildim gerisi hokus-pokus eşim eltim ve kaynım süpürmüşler)tekrar teşekkürler tarif içinopuyorumnanaktan

Uffff bayılırım, nefis görünüyor...
Ellerin dert görmesin...

off bayılırım elinize sağlık çok güzel görünüyor
,ben kırmızı pul bibere batırıp batırıp yemeyi çok seviyorum,acıyı çok severim m.köftesinde
annem de sıvı yağ yerine tereyağ koyar ve çok lezzetli olur o da...

bugün yaptım tatlım ilk kez bukadar iyi yaptım sayendehihoyyythihoyyyt emeğine paylaşımına sağlık tarif defterime ekledim tarifini (bu arada yaptığım mercimek köftesinden 3 adet alabildim gerisi hokus-pokus eşim eltim ve kaynım süpürmüşler)tekrar teşekkürler tarif içinopuyorumnanaktan

ay cnm çok sevindim tarfimi deneyip memnun kalmana kaydirigubbakcemile2
ayy valla aynısı banada oluyor kalabalık olduğumuzda 2 ölçü yapıyorum,bak bu resimdekini sırf eşimle ikimize yaptım ancak yetiyor sempatiksalakcinni
biraz oburuz sanırsam kaydirigubbakcemile3 ee tabi ben 2 kişi sayılırım teyzesi kaydirigubbakcemile4

ellerine sağlık.....

harikaaa..........

çok severim mercimek köftesini. ellerine sağlık
Uffff bayılırım, nefis görünüyor...
Ellerin dert görmesin...

off bayılırım elinize sağlık çok güzel görünüyor
,ben kırmızı pul bibere batırıp batırıp yemeyi çok seviyorum,acıyı çok severim m.köftesinde
annem de sıvı yağ yerine tereyağ koyar ve çok lezzetli olur o da...

çok güzel görünüyor.eminim ki tadı da öyledir.ellerine sağlık. opuyorumnanaktan

kızlarrrrrrrrrr hepinize tek tek tşk ediyorum güzel yorumlarınız için..ayy canlarım canınızı çektişmişim helal edin hakkınızı,buyrun geline yaparım ben size bol bol ..kaydirigubbakcemile5

ayyyyyyyy şahane yaaaa :)
ben geçenlerde internetten baktım başka biyerden ama hiç güzel olmadı kupkuru olduuuu..suyunu az koymuşum:)
yarın yapcam bunuuuuuuuuuuuuuuuuuu inş seninki gibi güzel olur cnmm..eşimde çok seviyo ama ben bitürlü ayarını tuuturamıyorum:)
bu arada cnm biz iki kişiyiz..bu tarif kaç kişilik :):):)

Son düzenleme:
off çok güzel bayılırım çoğu zaman akşam yemeği olarak yaparım...ellerine sağlık

eline sağlık şekerim..bizde seviyoruz valla eşimle kaydirigubbakcemile3

ayyyyyyyy şahane yaaaa :)
ben geçenlerde internetten baktım başka biyerden ama hiç güzel olmadı kupkuru olduuuu..suyunu az koymuşum:)
yarın yapcam bunuuuuuuuuuuuuuuuuuu inş seninki gibi güzel olur cnmm..eşimde çok seviyo ama ben bitürlü ayarını tuuturamıyorum:)
bu arada cnm biz iki kişiyiz..bu tarif kaç kişilik :):):)

cnm şöyle söylim bu yazdığım tariften resimdeki tabaktaki kadar çıkıyor..aslında bu 4 kişilik diye geçiyor ama biz valla eşimle bitiriyoruzz..ama hamurişi yanına öyle 3-4 tane koyarsan 4-5 kişiye rahat yeter yani..sevgiyle kal..kaydirigubbakcemile2

güzel görünüyor,eline sağlık...not alıcam...yalnız bulguru yıkamamana kafam takıldı,bulgur kirli olur ya,yıkamak lazım....

çok severiiiiim ağzım sulandı valla eline sağlıkalkisalkisalkis

ben birazda ceviz dövüyorum içine

cnm cevizli hiç denemedim ama farklı bir lezzet olabilir cokacimcoook denemek lazım..

çok severiiiiim ağzım sulandı valla eline sağlıkalkisalkisalkis

gel şekerim hemen yapalım ,malzemelerim de var şansına kaydirigubbakcemile2

güzel görünüyor,eline sağlık...not alıcam...yalnız bulguru yıkamamana kafam takıldı,bulgur kirli olur ya,yıkamak lazım....

cnm bulguru yıkarsan aynı sonuucu alamıyorsun çok sulanıyor.bulgur su çektiği için yıkarken suyu çekiyor ve vıcık vıcık bişey haline dönüşüyor..ama tabi karar senin yıkarsın ama bu ölçüde sonuca ulaşamazsın,belki deneme yanılma yöntemiyle onun ölçüsüde bulunabilir ben hiç denemedim riske atmamak için..

Back
X