kızlar bu mercimek köftesini atvdeki kültür aşı programında almıştım bikaç yıl oldu.ben bikaç şeyi kendime göre ayarladım.o zamandan beri ara ara yapıyorum ve 2 ölçüde yapsam hiç kalmıyor ,çok sevildi.hatta misafiri bile beklemiyoruz yapıp eşimle bitirebiliyoruz :)
Mercimeği ve bulguru ayıklayın ama bulguru yıkamayın.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağına yakın köftelik en ince bulgurdan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1adet kuru soğan,biraz yaş soğan,maydanoz
1-2 kaşık salça(isteğe göre azaltıp çoğaltın)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
1 limonun suyu ve sunum için kıvırcık
Mercimeği tencere koyup 2su bardağı su koyup ,syunu çekene kadar haşlıyoruz,pişen mercimeğe bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Kuru sağanı küçük küp küp doğruyoruz ve yağı tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salçayıda ekleyip kavuramaya devam ediyoruz.mercimeğin bulunduğu tencereye kavurduğumuz soğanlı salçalı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
sonra baharatları ve limon suyunu ekliyoruz.
Tüm yeşillikleride ince ince kıyıp ekliyoruz ve büyükçe bir kapta iyice yoğuruyoruz,Elimizle şekil verip marul ve limon suyuyla servis yapıyoruz..afiyet olsun :)
Mercimeği ve bulguru ayıklayın ama bulguru yıkamayın.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağına yakın köftelik en ince bulgurdan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1adet kuru soğan,biraz yaş soğan,maydanoz
1-2 kaşık salça(isteğe göre azaltıp çoğaltın)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
1 limonun suyu ve sunum için kıvırcık
Mercimeği tencere koyup 2su bardağı su koyup ,syunu çekene kadar haşlıyoruz,pişen mercimeğe bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Kuru sağanı küçük küp küp doğruyoruz ve yağı tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salçayıda ekleyip kavuramaya devam ediyoruz.mercimeğin bulunduğu tencereye kavurduğumuz soğanlı salçalı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
sonra baharatları ve limon suyunu ekliyoruz.
Tüm yeşillikleride ince ince kıyıp ekliyoruz ve büyükçe bir kapta iyice yoğuruyoruz,Elimizle şekil verip marul ve limon suyuyla servis yapıyoruz..afiyet olsun :)
Son düzenleme: