Şüpheci sevgili

Erkek arkadaşım aşırı şüpheci. İlk dönemler daha kötüydü şimdi biraz düzeltti kendisini. Anlata anlata kavga ede ede biraz yok etti bu davranışını ama asıl mesele aldatılma korkusu. Tabiki etrafımızda butür olayları çok görüyoruz, oda somut birşey yaşamamış ama en ufacık bir konuda aldatmaya ve aldatılmaya karşı olduğunu anlatıyor. İki sene geçmiş aradan hala aynı konular üzerinden tartışma yaşıyoruz. En son tartışmamız yine bu şekilde oluştu..sohbet ederken yine konular aynı yere geldi ve artık bende nikahtan başka güvence verememki dedim. Bu lafım üzerine bir hafta tartıştık. Yok ne demek istiyorsun yani nikahlanırız başka birşey yapmazmısın gibi gibi gibi..Okadar kendimi sık boğaz edilmiş hissediyorumki. Sanki dönüyor dolaşıyor güven tartması yapıyor veya bendeki yerini tazelemek yeniden tartmak istiyor. İnanın bu konu kafamı çok kurcalıyor ve ciddi korkutuyor beni. Aradan zaman geçince benim söylemlerimden dolayı böyle yaptığını dille getiriyor, nikah kelimem gibi, ama o kurcalamasa ben zaten böyle birşey söyleme ihtiyacı duymayacağımki. Bana göre o başlatıyor, tepki verdiğimde sevgiden sahiplenmeden dem vuruyor ama ben kendimi sürekli açıklamak zorundaymışım gibi hissediyorum. Böyle durumlar yaşayan varmı?

ayyy çekilin bu benim uzmanlık alanım :) bir an dedim ki acaba bu konuyu ben mi açtım :) ahh canım şüpheci demek az kalır böyle bir insanla düzelir, düzeltirim çok seviyor, çok seviyorum her şeyin üstesinden geliriz diye diye tam 2,5 yılımı çöpe attım. Benimki de 40 yaş üzeri iş hayatında çok saygın bir yeri olan, çok saygı duyulan müthiş zeki bir insan ama banenaaa:)
Bir insanın iş hayatıyla özel hayatı bu kadar mı farklılık gösterir ben bunda gördüm. Whatsappda kaç dakika çevrim içi kaldım, dışardaysam sürekli bir açıklama, kanıtlama çabası.. Onu arabayla almaya gidiyorum yandaki arabayla aynı hizada durduysam vay halime.. Garsona sipariş verirken 2 saniyeden fazla baktıysam ona aşığım :)) Şimdi gülerek anlattığıma bakma o kadar çok çektim ki bu anlattıklarım devede kulak.. Psikiyatra gidelim diye sabah akşam yalvardım paranoid kişilik bozukluğu belirtilerinin tamamını neredeyse karşılıyordu. Sen de bi bak istersen .. Tabii ki tanı koymak haddimize değil ama o kadar belli ki psikolojik bir rahatsızlığı olduğu.. Genelde böyle insanlar küçüklükten, sorunlu ailede büyüdüklerinden, ailede sevilmediklerinden, özgüvensizliklerinden bla bla.. kaynaklanıyor.. Sürekli aklında onu aldattığıma dair kuruntularla yaşıyordu ama sürekli.. Pazar günleri onunla buluşmuyorsam dışarı çıkmazdım ki rahat etsin kuruntulara kapılmasın ama yine de bir şey mutlaka bulurdu.. Her neyse bunun gibi bir ton şeyler.. Psikolojim ciddi bozulmuştu etrafımdaki herkes bana aptallık ediyorsun kurtul şundan yoksa aklını yitireceksin sen onun doktoru değilsin düzeltemezsin evlendiğinde çok daha fazlası olacak diye diye heba ettiler kendilerini ama dinlemedim. Velhasılkelam en son bana yakıştırdığı kardeşim gibi gördüğüm insan hakkında düşündükleri beni krizin eşiğine getirdi ve hayatımda sanırım ilk kez küfürler silsilesi eşliğinde her yerden engelleyip sildim onu. 4 ay oldu nefes aldığımı, yaşadığımı hissediyorum inan ki.. He diceksin ki üzülmedin mi böğüre böğüre ağladım acımı çektim hala belki üzülüyorum ama onunla devam etseydim sanırım ömrümün sonuna kadar kapana kısılmış, mutsuz bir insan olacaktım. Demem o ki lütfen rahatsızlığının farkına varmasını sağla gerekirse destek almasını sağla bir şekilde.. Yanaşmıyorsa en iyisini sen bilirsin ama sonunuzu gerçekten iyi görmüyorum. Hakkında her şeyin hayırlısı olsun ..

Son düzenleme:
Erkek arkadaşım aşırı şüpheci. İlk dönemler daha kötüydü şimdi biraz düzeltti kendisini. Anlata anlata kavga ede ede biraz yok etti bu davranışını ama asıl mesele aldatılma korkusu. Tabiki etrafımızda butür olayları çok görüyoruz, oda somut birşey yaşamamış ama en ufacık bir konuda aldatmaya ve aldatılmaya karşı olduğunu anlatıyor. İki sene geçmiş aradan hala aynı konular üzerinden tartışma yaşıyoruz. En son tartışmamız yine bu şekilde oluştu..sohbet ederken yine konular aynı yere geldi ve artık bende nikahtan başka güvence verememki dedim. Bu lafım üzerine bir hafta tartıştık. Yok ne demek istiyorsun yani nikahlanırız başka birşey yapmazmısın gibi gibi gibi..Okadar kendimi sık boğaz edilmiş hissediyorumki. Sanki dönüyor dolaşıyor güven tartması yapıyor veya bendeki yerini tazelemek yeniden tartmak istiyor. İnanın bu konu kafamı çok kurcalıyor ve ciddi korkutuyor beni. Aradan zaman geçince benim söylemlerimden dolayı böyle yaptığını dille getiriyor, nikah kelimem gibi, ama o kurcalamasa ben zaten böyle birşey söyleme ihtiyacı duymayacağımki. Bana göre o başlatıyor, tepki verdiğimde sevgiden sahiplenmeden dem vuruyor ama ben kendimi sürekli açıklamak zorundaymışım gibi hissediyorum. Böyle durumlar yaşayan varmı?
Hayat geçmez böyle bir adamla kurtul yol yakınken

onub güvenini kıracak bir hareketin oldu mı?
Kendisini senden aşağı seviyede görüp özgüven eksikliği yaşıyor olabilir.

Eski Erkek arkadaşımla mı berabersiniz o da öyleydi de. Aynısı yani. Ben ayrıldım kurtuldum çok mutluyum tavsiye ederim.

bi nevi insanların fikrini ve tercübelerini duymak istedim...iki yıldır güven oluşmasaydı hala aynı yolda olmazdık bu kesin.
2 yıldır güven oluşmamış. Sadece rol yapıyor diye düşünüyorum. Siz hala onun tedavi olmasını istemek yerine evlenince sihirli değnek değecek ve düzelecek sandığınız için gözünüz gerçeklere kör.

Şüpecilik bunu neresinde diyeceksiniz..bitmediki🤣🤣sürekli wp konumuma kaçta yatıp kalktığıma, instagramdaki online durumuma kadar irdeliyor...herşeyi ama herşeyi irdeliyor..artık gına geldi. Ve okadar sade düzenli bir yaşantısı olan biriyimki. Bir dönem coronadan dolayı zaten evden bile çıkmadık..yani eski aktif hallerim olsaydı hergün tartışma yaşardıBaşından aldatılma k
Başından aldatılma olayı geçmemiş demişsiniz ama bana çok inandırıcı gelmedi bu derece takık olmak için ya daha önce yaşaması lazım ya da paranoya hastası olması

Back
X