Şüphelerden Kurtulmanın Bir Yolu Olmalı... Beraber bulalım mı?

PsikopatPsikolog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
451
1
26
İstanbul
Merhaba hanımlar..
Derdim şu,
Çok çok güvendiğim sevdiğim insan, aldatmasa da bi şekilde o aşırı güvenimi sarstı. Bunun farkında, ve o zamandan beri de daha dikkatli ve aklı başında. bunun farkındayım ama bilirsiniz, biz kadınlar buluttan nem kapmaya meyilliyiz. Hele ki söz konusu aşk ise... O güven sarsılmasından sonra, böyle ara ara söyledikleri karşısında ikilemde kalıyorum. Yani söylediklerine ilk seferde inanmıyorum sanki. Hatayı hatırlıyorum yeniden, kendi kendimi üzüp duruyorum.

Hani affettiğiniz bir hatanın üzerinde aradan uzunca zaman geçmesine rağmen zaman zaman durmak doğru mudur? Böyle durumlarda sizce ne yapmak gerekir? veee, haksız şüphelerden kurtulmanın bir yolu var mıdır?
yoktur demeyin lütfen, bulalım bulalıımmm :)

maalesef güven tek kullanımlıktır:50: siz nekadar bu şüpheden kurtulmak isteseniz de mantığınız hep hatırlatarak buna engel olur.doğru söylese bile kendinizi yer bitirirsiniz. ya yalansa diye :18:çok fazla zaman geçmesine rağmen hala bu durumu atlatamıyorsanız ilişkiniz ciddi şekilde zarar görebilir çünkü ilişkiyi ayakta tutan asıl şey güvendir:42:

maalesef güven tek kullanımlıktır:50: siz nekadar bu şüpheden kurtulmak isteseniz de mantığınız hep hatırlatarak buna engel olur.doğru söylese bile kendinizi yer bitirirsiniz. ya yalansa diye :18:çok fazla zaman geçmesine rağmen hala bu durumu atlatamıyorsanız ilişkiniz ciddi şekilde zarar görebilir çünkü ilişkiyi ayakta tutan asıl şey güvendir:42:
Evet, güven tek kullanımlık dediğiniz gibi. Güven bi kere sarsıldı mı geriye hep şüphe kalıyor genelde, ama ben ona yeniden güvenmek istiyorum. yani her insan hata yapabilir, o da hata yaptı. sonra çok pişman oldu, ve herşey yoluna girdi hatta eskisinden daha güzel bile gelişti. bir de yeni bi ilişki olmadığı için silip atılmıyor herşey. her insan bi şansı hakeder dedim ve affettim. pişman değilim, sadece zaman zaman gel-gitlerim oluyor.. onlardan kurtulmanın yolunu arıyorum :)

valla benim erkek arkadaşım bir şey yapmamasına rağmen yani ortada tek bir yalan bile olmamasına rağmen kimseye güvenmediğimden dolayı uzun süre çok sorun yaşadım sanki hep yalan söylüyor gibi geliyordu hep bi düşünürdüm acaba(?) diye :( sonra zaman geçti ve kendimden daha çok güvenmeye başladım biara çok paranoya yapıyordum kıskançlıklarda cabası :17:zamanla atlatıyor işte insan zaten erkek arkadaşın sana değer veriyorsa(ki uzun zamandır birlikteymişsiniz elbette değer veriyordur) seni bir daha kaybetmeyi göze almayacağından güvenini sarsacak işlere kalkışmaz bence .aklınızın bir köşesinde şüpheler kalabilir önceki durumdan dolayı normal birşey bu, yaşantınızı birklikteliğinizi etkilemesine izin vermeyin sadece inş çok mutlu olursunuz :16:

Bende aynen öyleyim ya güvensiz bir insanım :) Canım affetmişsin zaten bence böyle düşünüp ilişkinize zarar verme.Yapılanı hiçbir zaman unutma evet ona göre tepkini koy ama böyle sürekli hatırlamaya gerek yok.Güvenini sarsacak bişe daha yaparsa emin ol Allah bunu bi şekilde gösteriyor.Rahat ol,mutluluğuna engel olma :)

sürekli bunu ona hatırlatmayın ama aklınızında bir kösesinde de tutun.zaten affetmissin zamanla bu gelgitlerde azalır
Hatırlatmamaya özen gösteriyorum. o da farkında zaten henüz güvenimin tam olarak yerine gelmediğinin. ama işte bazen dayanamıyorum, ufak da olsa bi tartışmada azıcık ucundan laf dokunduruyorum. hatasının farkında olduğu için bişey demiyor, ama ben üzülüyorum sonra; acaba doğru mu yaptım diye..

valla benim erkek arkadaşım bir şey yapmamasına rağmen yani ortada tek bir yalan bile olmamasına rağmen kimseye güvenmediğimden dolayı uzun süre çok sorun yaşadım sanki hep yalan söylüyor gibi geliyordu hep bi düşünürdüm acaba(?) diye :( sonra zaman geçti ve kendimden daha çok güvenmeye başladım biara çok paranoya yapıyordum kıskançlıklarda cabası :17:zamanla atlatıyor işte insan zaten erkek arkadaşın sana değer veriyorsa(ki uzun zamandır birlikteymişsiniz elbette değer veriyordur) seni bir daha kaybetmeyi göze almayacağından güvenini sarsacak işlere kalkışmaz bence .aklınızın bir köşesinde şüpheler kalabilir önceki durumdan dolayı normal birşey bu, yaşantınızı birklikteliğinizi etkilemesine izin vermeyin sadece inş çok mutlu olursunuz :16:
Ben normalde de çok şüpheci bi insanımdır. burcumun özelliklerinden biri olduğundan mıdır nedir bilmiyorum ama kuruntu yapıyorum çok fena. ve dediğin gibi aşırı kıskançlık da cabası. :) gerçekten değer veriyor, bunu hissedebiliyorum ya da bakışlarından anlayabiliyorum.. kilebek arkadaşımıza da yazdığım gibi, benzer nitelikteki ufacık bir hatayı kaldıramayacağımı ve bu konudaki hassasiyetimi biliyor. ben de aslında zannetmiyorum aynı hatayı tekrarlayacağını ama işte kız milleti değil mi, taktı mı takıyor. peki eski tatsızlıklar, güvenimin sarsılmasına neden olan olaylar aklıma geldiğinde bunu ona yansıtmadan sindirmek için ne yapabilirim sence? :)
-iyi dileğin için çok teşekkür ederim bu arada canım benim, siz de çok mutlu olsun inşAllah.

Bende aynen öyleyim ya güvensiz bir insanım :) Canım affetmişsin zaten bence böyle düşünüp ilişkinize zarar verme.Yapılanı hiçbir zaman unutma evet ona göre tepkini koy ama böyle sürekli hatırlamaya gerek yok.Güvenini sarsacak bişe daha yaparsa emin ol Allah bunu bi şekilde gösteriyor.Rahat ol,mutluluğuna engel olma :)
Doğru diyosun. İnşAllah güvenimi ve beni sarsacak bişeylere kalkışırsa Rabbim geç olmadan çıkarır karşıma.. ki dediğin gibi, çıkarıyor da zaten. :) Allah şaşırtmasın O'nu da beni de. :17:

Back
X