Sürekli acıkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.423
1.173
83
33
İyi aksamlar arkadaslar. Ben yemek yedikten en fazla yarım saat sonra acıkıyorum. Resmen midem kazınıyor. Doyacak kadar da yiyorum. Kilo almaya müsait bir yapım var. Bu durum canımı sıkmaya basladı. Bir sıkıntı var mı diye de merak ettim acıkcası. Bugün tahlil yaptırdım. Saat 19.00da yemek yedimmesela , hemen yarım saat sonra acıktım biraz kuruyemis yedim. Sinirlerim bozuluyor artık. Var mı aranızda bu durumda olan, ne yapacağımı sasırdım. Yemek de istemiyorum ama midem ağrıyor resmen. 167 boy 57 kilodayım. Böyle giderse 100ü bulurum kesin

İyi aksamlar arkadaslar. Ben yemek yedikten en fazla yarım saat sonra acıkıyorum. Resmen midem kazınıyor. Doyacak kadar da yiyorum. Kilo almaya müsait bir yapım var. Bu durum canımı sıkmaya basladı. Bir sıkıntı var mı diye de merak ettim acıkcası. Bugün tahlil yaptırdım. Saat 19.00da yemek yedimmesela , hemen yarım saat sonra acıktım biraz kuruyemis yedim. Sinirlerim bozuluyor artık. Var mı aranızda bu durumda olan, ne yapacağımı sasırdım. Yemek de istemiyorum ama midem ağrıyor resmen. 167 boy 57 kilodayım. Böyle giderse 100ü bulurum kesin
Gecen sene öyleydim.
Tahliller normaldi. Bi tek B12 düşüktü.
Baktim kilo alıyorum, midemin sesine kulak tıkadım. B12 almaya devam ettim.
Sonra gecti gitti.

Bir sürü nedeni olabilir zaten tahlil yaptırmışsınız.

Şeker,tiroid, vitamin eksikliği, stres.

Sadece sık acıkmamı vardı peki.

Ben evdeysem sureklı ben de yiyorum kuruyemiş yok meyve bir kaşık fındık ezmesi bir kucuk cikolata bir parça tuzlu bir sey sonra popkek o bu. Sıkıntıdan yemek yiyorum açlıktan degil belki sizin de öyledir
ya hic bu kadar yiyen biri olmadım. Artık sinirim bozuluyor sürekli dolaba bakıp duruyorum :)

Bu kadar yemeye 57 kilodaysanız hala sıkıntı yok. İnsülin direnci var gibi duruyor. Açlık ve tokluk şekerine bakılmalı. Test sonuçlarınız açıklığa kavuşturacaktır durumu.
Son 2 aydır böyleyim. Kendimi tutmaya calısıyorum bir de. Ama dk bası ağzıma bir seyler atmaya basladım. Yani normalde de yemediğim zamanlarda da kilo veremiyordum.

Ben de böyleyim. yediğim şeyleri çok az yedipim için vakit geçmeden acıkıyorum. Mesela 2 kaşık çorba, 2 kaşık yemek yerim. Yanında ekmek çoğu zaman yemem bile. Doğal olarak 1 saat geçmeden acıkırım. biraz da alışkanlık. Yıllardır böyle beslenirim.

Ben de böyleyim. yediğim şeyleri çok az yedipim için vakit geçmeden acıkıyorum. Mesela 2 kaşık çorba, 2 kaşık yemek yerim. Yanında ekmek çoğu zaman yemem bile. Doğal olarak 1 saat geçmeden acıkırım. biraz da alışkanlık. Yıllardır böyle beslenirim.
Yok ben cok yiyorum. Yani öyle iki kasık da değil. Sonradan hemen acıkıyorum. Ekmek yemiyorum ben de ama yanii ekmeğe de gerek yok.

Ben de eger gune karbonhidrat agirlikli beslenmeyle baslarsam tum gun aclik hissediyorum ve doymuyorum.Eger kahvaltida protein aliyorsam aclik hissetmiyorum.Belki de son donemde beslenme aliskanliginiz degismistir

Türk kahvesi öyle güzel bir kapanış yapıyor ki Bi müddet hiçbirsey yiyesim gelmiyor

Ben de eger gune karbonhidrat agirlikli beslenmeyle baslarsam tum gun aclik hissediyorum ve doymuyorum.Eger kahvaltida protein aliyorsam aclik hissetmiyorum.Belki de son donemde beslenme aliskanliginiz degismistir
ben de protein ağrlıklı beslenmeeye basladım aslında böyle olması garip. Demin kuru meyve yedim bir sürü Normalde bir tane yesem kesilirim de tatlı ihtiyacım cok fazla oldu :KK43:

YA bana da oluyor o ama yarım saat sonra filan değil 2 saat sonra filan . Önceden böyle olmazdım oğlumun ayı büyüdü emziriyorum da o yüzden diye düşünüyorum. Mesela o öğlen uykusuna yatınca ben birşeyler yerdim . Artık onu uykuya götürmeden önce atıştırıyorum çünkü emziriyorum o arada onun uykuya dalmasını bekliyorum ve o ara açlıktan tansiyonum düşüyor resmen birkaç kere ellerim filan titredi 🙄

Ender Saraç’tan duyduğum bir yoğurt-hurma tarifi vardı. 250 gram yoğurda 7 tane hurma koyup üzerine tarçın koyup bir öğün olarak yiyorsunuz. Ben bunu acıktığımda ve yemekle uğraşmak istemediğim zamanlarda denedim, açlık ve tatlı isteğini bastırıyor uzun süre. Deneyebilirsiniz belki sizde de işe yarar

Sürekli mi böylesiniz yoksa son zamanlarda mı?Farkında olamayabilirsiniz belki ama depresyon veya bunalımdan olabilir

YA bana da oluyor o ama yarım saat sonra filan değil 2 saat sonra filan . Önceden böyle olmazdım oğlumun ayı büyüdü emziriyorum da o yüzden diye düşünüyorum. Mesela o öğlen uykusuna yatınca ben birşeyler yerdim . Artık onu uykuya götürmeden önce atıştırıyorum çünkü emziriyorum o arada onun uykuya dalmasını bekliyorum ve o ara açlıktan tansiyonum düşüyor resmen birkaç kere ellerim filan titredi 🙄
sizin emzirmektendir :) normal yani

Evet acıkıyorum cok fazla. Midem ağrıyor resmen bir seyler icmek yemek istiyorum sürekli. Biir de tatlı yemek istiyorum iste
Tatli isteği genellikle insülin direncinden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla siradan bir tatli yeme isteği değil sizinki. Ben de oyleyim çünkü. Ama ben uzuuuun süredir bu durumda hemen tuzlu bir şeyler yiyorum. Peynir ekmek zeytin çay iyi gidiyor mesela. Seker hastasi degilim, 4 kez seker yukleme testi yapıldı.ama bir yeme isteği bir istah var ki oyle böyle değil. Önce tuzlu bir seyler tüketib sonra da nefsinizi koreltecek kadar tatlı, ağzınızı tatlandirin yeter. Tatlı seyler yiyerek kan sekerinizi aniden yükseltip aniden dusuruyorsunuz ve kısır bir döngüye girmişsiniz. Önce psikolojik boyutunu da cozmeye çalışın sonra da bealenmenize dikkat edin. Atistirmalik degil de doyurucu,protein ağırlıklı ve karbonhidrattan uzak beslenin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X