Sürekli acıkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi aksamlar arkadaslar. Ben yemek yedikten en fazla yarım saat sonra acıkıyorum. Resmen midem kazınıyor. Doyacak kadar da yiyorum. Kilo almaya müsait bir yapım var. Bu durum canımı sıkmaya basladı. Bir sıkıntı var mı diye de merak ettim acıkcası. Bugün tahlil yaptırdım. Saat 19.00da yemek yedimmesela , hemen yarım saat sonra acıktım biraz kuruyemis yedim. Sinirlerim bozuluyor artık. Var mı aranızda bu durumda olan, ne yapacağımı sasırdım. Yemek de istemiyorum ama midem ağrıyor resmen. 167 boy 57 kilodayım. Böyle giderse 100ü bulurum kesin
Kilo takintinmi var senin şuan gayet zayifsin üstelikte bu anlatmana göre baya baya kilolu bekliyordum bnde bu şekildeyim ama benim boy 160 kilo 57 senden muhatelemen daha kilolu duruyorumdr boydan kaynaklı ama bende ne hikmetse alacak gibi hissediyorum yapım müsait ama almıyorum bi şekilde dengeleniyor demekki

Ay bi an okurken ben mi açtım konuyu dedim 🤣 ben de 167 boyunda 57 kiloyum ve bu aralar yemeden yapamıyorum! Aynı dediğiniz gibi tıka basa yiyim fark etmiyor kesinlike. Yine ve yine yemek istiyorum nasıl kurtulurum bilmiyorum ama bunun bi sonu olması lazım ben de sizin gibi kilo almaya müsaitim.

Evden calisinca ben de oyle oldum. Insan surekli birseyler yemek istiyor. Evde kalmak kilo almama neden oldu. Hareketsizlik de eklendi bir de. Ve insan yaş aldikça kilo vermekte de zorlaniyor haliyle. Cunku mekanizma yavasliyor.

Kılonuz
İyi aksamlar arkadaslar. Ben yemek yedikten en fazla yarım saat sonra acıkıyorum. Resmen midem kazınıyor. Doyacak kadar da yiyorum. Kilo almaya müsait bir yapım var. Bu durum canımı sıkmaya basladı. Bir sıkıntı var mı diye de merak ettim acıkcası. Bugün tahlil yaptırdım. Saat 19.00da yemek yedimmesela , hemen yarım saat sonra acıktım biraz kuruyemis yedim. Sinirlerim bozuluyor artık. Var mı aranızda bu durumda olan, ne yapacağımı sasırdım. Yemek de istemiyorum ama midem ağrıyor resmen. 167 boy 57 kilodayım. Böyle giderse 100ü bulurum kesin
Kilonuzıyı vence .Ideal kılonuzu bılmıorum ama .Bende çok acıkıyorum.Sureklı buseyler yemek ıstıyorum.Ama tutuyorum kendımı ıste .

1.68 e 56 yım. Bende aynıyım. Yapacak birsey bulamayınca oluyor bu durum.
Yediklerinizi değiştirin mesela kalori hesabıyla gidiyorum. Birde suya abanıyorum bazen canım su istemezse sodalı ayran kraker ikilisi oyalıyor beni.

Biraz destege ihtiyaciniz var sanki yalniz misiniz
Sık sık dolaba yaklasmayin
Hatta ustune burda ne isin var diye notta birakabilirsiniz
YA bana da oluyor o ama yarım saat sonra filan değil 2 saat sonra filan . Önceden böyle olmazdım oğlumun ayı büyüdü emziriyorum da o yüzden diye düşünüyorum. Mesela o öğlen uykusuna yatınca ben birşeyler yerdim . Artık onu uykuya götürmeden önce atıştırıyorum çünkü emziriyorum o arada onun uykuya dalmasını bekliyorum ve o ara açlıktan tansiyonum düşüyor resmen birkaç kere ellerim filan titredi 🙄
Ay kizim da oyleydim bir yandan emzirirken esimde yemek yedirirdi bana ah ah hazir 15 kilo aldim gerci simdi verdim ama olsun vucut sarkmazdi en azindan

sizin emzirmektendir :) normal yani
Allahtan zayıfım ya 😂

Biraz destege ihtiyaciniz var sanki yalniz misiniz
Sık sık dolaba yaklasmayin
Hatta ustune burda ne isin var diye notta birakabilirsiniz

Ay kizim da oyleydim bir yandan emzirirken esimde yemek yedirirdi bana ah ah hazir 15 kilo aldim gerci simdi verdim ama olsun vucut sarkmazdi en azindan
Ben öyle almıyorum aşırı hareket halindeyiz evde belki ondan ama annem diyor ki sen önceden yemezdin şimdi yiyorsun normal insanlar gibi oldun sadece sana fazla gibi geliyor diyor 😂

Evet yaptırdm ben de. Ailede seker var onu da söyledim ondandır benim de belki
Benim de ailede seker var gizli, söyledim doktora.
Ailede tiroit de var acaba yapar mi diye ona da baktirdim. Gerci doktor tiroit yapmaz dedi.
Hepsi normal çıktı.
Ben de gerisingeri çıktım doktordan üzülerek.
Bilmiyom tokluk şeker veya seker yuklemesi gerekir miydi. Ama açlık sekeri normal görünce onlari istemedi herhalde.
Sonra dedigim gibi o acikmalari onemsememeye basladim ve tatli degil de proteinden zengin besinler tüketmeye başladım.
Gecti gitti şükür.
Lakin aldığım 10 kiloyu vermem gerekiyor 🤯😄
Gecmis olsun, umarim iyilesirsiniz.

Ha, ilk şüphelendiği insulin direnci var mi diye bakmak oldu, o da normal seviyede çıktı benim.

Benim de ailede seker var gizli, söyledim doktora.
Ailede tiroit de var acaba yapar mi diye ona da baktirdim. Gerci doktor tiroit yapmaz dedi.
Hepsi normal çıktı.
Ben de gerisingeri çıktım doktordan üzülerek.
Bilmiyom tokluk şeker veya seker yuklemesi gerekir miydi. Ama açlık sekeri normal görünce onlari istemedi herhalde.
Sonra dedigim gibi o acikmalari onemsememeye basladim ve tatli degil de proteinden zengin besinler tüketmeye başladım.
Gecti gitti şükür.
Lakin aldığım 10 kiloyu vermem gerekiyor 🤯😄
Gecmis olsun, umarim iyilesirsiniz.
Ben de her seyi söyledim. Bakalım sonuclar ne cıkacak. Tesekkür ederim insallah

Evden calisinca ben de oyle oldum. Insan surekli birseyler yemek istiyor. Evde kalmak kilo almama neden oldu. Hareketsizlik de eklendi bir de. Ve insan yaş aldikça kilo vermekte de zorlaniyor haliyle. Cunku mekanizma yavasliyor.
Evet. Kilo vermekte bile sıkıntı yasıyorum. O yüzden almak istemiyorum

Tatli isteği genellikle insülin direncinden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla siradan bir tatli yeme isteği değil sizinki. Ben de oyleyim çünkü. Ama ben uzuuuun süredir bu durumda hemen tuzlu bir şeyler yiyorum. Peynir ekmek zeytin çay iyi gidiyor mesela. Seker hastasi degilim, 4 kez seker yukleme testi yapıldı.ama bir yeme isteği bir istah var ki oyle böyle değil. Önce tuzlu bir seyler tüketib sonra da nefsinizi koreltecek kadar tatlı, ağzınızı tatlandirin yeter. Tatlı seyler yiyerek kan sekerinizi aniden yükseltip aniden dusuruyorsunuz ve kısır bir döngüye girmişsiniz. Önce psikolojik boyutunu da cozmeye çalışın sonra da bealenmenize dikkat edin. Atistirmalik degil de doyurucu,protein ağırlıklı ve karbonhidrattan uzak beslenin.
İste sorun da o. Protein ağırlıklı besleniyorum. Karbonhidratı cok az almaya calısıyorum ama sonrasında kriz gibi geliyor resmen

Evet. Kilo vermekte bile sıkıntı yasıyorum. O yüzden almak istemiyorum
Evde platesle basla. Kilo vermek amaciyla yapma. Eglence ve vakit gecirmek icin diye dusun. Ilk basta zorlanabilirsin. Heryerin ertesi gun agriyabilir. Yine de birakma
Hergun yarim saat yap. Vucudunda degisiklikler gormeye basladikca hosuna gidecek. Ister istemez yavas yavas yediklerine dikkat etmeye baslayacaksin. Yedikce sucluluk duyacaksin, kendini engelleyeceksin. Bir yerdrn baslamak zorundasin. Spor yasam tarzin haline gelirse is cozulur.

Ender Saraç’tan duyduğum bir yoğurt-hurma tarifi vardı. 250 gram yoğurda 7 tane hurma koyup üzerine tarçın koyup bir öğün olarak yiyorsunuz. Ben bunu acıktığımda ve yemekle uğraşmak istemediğim zamanlarda denedim, açlık ve tatlı isteğini bastırıyor uzun süre. Deneyebilirsiniz belki sizde de işe yarar
Onu ben yaptım hızla kilo verdim evet ama normale dönünce yine ayni kiloya donuyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X