- 23 Aralık 2021
- 329
- 482
- 33
- 25
- Konu Sahibi gunesvemai
Arkadaşlar merhaba, inanın o denli hâlim yok ki kısaca içinde bulunduğum durumdan bahsedeceğim. Önceki bir konumda bahsetmiştim, yaklaşık bir sene önce annemi kaybettim. Pek toparlayamasam da mantıklı düşünüp kafamı dağıtacak şeyler bularak tamamen üzüntüye teslim olmamaya çalıştım. Kısmen başarılı da olduğumu düşünüyordum, en azından akşam eve geldiğimde ağlıyordum gündüzleri insan içine karışmıştım. Fakat bir iki aydır okulda/dışarıda/toplu taşımada/ dışarıda herhangi bir işi hallederken bile ağlayasım gelebiliyor ve gözlerim doluyor.. Hatta şu an dahi ağlıyorum.. Epey yalnızlaştığım bir süreç oldu, tekim ve kimse yok çevremde. Görüşebileceğim insanlar da meşgalelerinden dolayı ancak ayda bir veya iki kez görebildiğim aileden kişiler. Arkadaş desem zaten mezun olduktan sonra anlamsızca dağılıp gittiler, elbette iletişim kuruyoruz ama eskisi kadar sık olmuyor. Belki bunların da bir etkisi var diyorum ama bazen kalabalıklar içinde de tutamıyorum kendimi. Üstelik bunlar bir yana, geçmem gereken dersler var ve de bitmesi gereken bir tez... Tezime epey emek sarf ettim şu ana dek, kolay olmadı hiç. Ve sıkı tutup birkaç ay kafamı kaldırmazsam bitirebilirim aslında. Ama gelgelelim ki eve vardığımda veya birkaç gün boş günüm olduğunda her saatim altın değerindeyken ben sadece ağlıyorum. Yine sıkıntım tamamen geçmiyor ama bir tık rahatlıyorum sanki. Ondan sonra da asla iki satır yazasım gelmiyor. Muhtemelen bitmezse daha büyük stres ve üzüntüler beni bekliyor olacak, o yüzden hiç değilse bunları halledeyim dedim. Bazen ağlamayayım diye tamamen beynimi dağıtacak şeylere yöneliyorum, kısa videolar falan izliyorum mesela bir süre bir şey düşünmemiş oluyorum. Ama bu kez de vaktimi saçma sapan şeylere harcamış olduğum için işler yürümüyor. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum bir yandan stresle bir yandan hiç geçmeyecek bir üzüntü yüküyle doluyum. Aranızda böyle bir süreç geçirip hem duyguların hem de sorumlulukların üstesinden gelen olduysa duyacağım her cümle benim için kıymetli. Teşekkür ederim.