- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
Yanlış anlamayın sizi kullanıyor. Hayır iyi bir annesiniz. Her anne iyi bir annedir. Sadece yorgun... Canınızı skmayın. Ama bunu kullanıyor çocuğunuz. Bazı yöntemler var uzun sürüyor ama işe yarıyor. Önce göz teması. Eğer devam ediyorsa tepki vermeyin . İyi veya kötü tepkiniz onda ilgileniyor olarak geçiş yapar. Hiç tepki yok ilgilenmeyin. Dikkatini değiştirin. Mesala kedi gördünüz aa bak kedi demeyin. Kedi sarı renk mi ben mi yanlış görüyorum. gibi . Yada eşiniz var o sırada yanınızda dondurmamı yesek gibi. Her susutuğunda iyi birşey yaptığında sarılın o anda aferim deyin. Sonra sarılıp eğer kendini ifade edebiliyo ise. Kısa ve öz cümlelerle ağladığında onu anlamadığı ne istediğini sorun. Hiçbirşekilde ağladığında istediği birşeyi vermeyin. Hayır dediğinizi kesinlikle anlık bile olsa evet yapmayın. Ve sinirleniyor canınız sıkılıyor üzülüyor iseniz o anda göstermeyin. İfade etmeyin. Aciz gibi görüyor ve işe yarıyor diye düşünüyorlar. Biliyorum belkide denediniz bunları ama uzun bir süreç . Bir bakıcaksınız ki bu işde bir-2 saat boyunca kesintisiz ağlıyacak, bu kırılma noktasıdır çocuğun. Davranışı kazanmadan önce sizi olabildiğince zorlama noktası. Tamamen nefes nefese gerçek bir ağlama krizi ise ilgilenmemezlik yapmayın tabi. çevresinde olun bekleyin. Kucağınıza alın sakinleşmesi için. Ancak gözyaşsız inatlaşma ve isteği olmadığında olan bir ağlamada ilgilenmiyor gözükün. Çevre çok şey der. Benim çocuğum bazen kendini yerden yere atıyor . Parkta bile. Bazen vuruyor. Onlara kalsa istediğini vermem gerek. Ben vermiyorum . Başını vurmaya çalışırsa elimi koyuyorum bekliyorum sakinleşmesi için zaman tanıyorum. Geliyor sarılıyor hareketden de istediğinde ki ısrardan da vazgeçiyor. Kızma yok tükenme yok tehlikeli olan birşeyi kabul etmişte olmuyorum. Bazen davranışı tekrarlıyor deneme yapıyor beni yine aynı. Bir kere söylüyorum. Ve tamam bırakıyor. Çünkü hiç kaçma yapmadım. Hayır dediğime evet hiç olmadı. Başkaları karışsa bile çevrede açıkladım. Örneğin şu aralar kendi oyuncağını paylaşmıyor. Başkalarınınkini alıp vermiyor. Uyardım kabul etmedi. Tekrar etti. Elinden aldım ve kısa öz sen oyuncağını paylaşmıyorsun ama başkasının oyuncağı ile oynuyorsun. O zaman sen sadece kendi oyuncağın ile oynayabilirsin. Paylaşmak istediğinde oynayabilirsin. Gösteriyor başka birinin oyuncağımı yanına gidiyor. Paylaşalım mı diyorum. Hayır diyor o zaman alayamayız diyorum. Dün oyuncağını kendi teklif etti. Çıkarsız. Zamanla.. sakin ol hepsi aynı . Hepsi aynı süreçlerden geçiyor. Ve bazen düzeltsen bile tekrar başa sarıyor. Sabır . Canını skma.
Yorumuna neredeyse ağlayacaktım