Sürekli ağlama krizine giren çocuk

Yanlış anlamayın sizi kullanıyor. Hayır iyi bir annesiniz. Her anne iyi bir annedir. Sadece yorgun... Canınızı skmayın. Ama bunu kullanıyor çocuğunuz. Bazı yöntemler var uzun sürüyor ama işe yarıyor. Önce göz teması. Eğer devam ediyorsa tepki vermeyin . İyi veya kötü tepkiniz onda ilgileniyor olarak geçiş yapar. Hiç tepki yok ilgilenmeyin. Dikkatini değiştirin. Mesala kedi gördünüz aa bak kedi demeyin. Kedi sarı renk mi ben mi yanlış görüyorum. gibi . Yada eşiniz var o sırada yanınızda dondurmamı yesek gibi. Her susutuğunda iyi birşey yaptığında sarılın o anda aferim deyin. Sonra sarılıp eğer kendini ifade edebiliyo ise. Kısa ve öz cümlelerle ağladığında onu anlamadığı ne istediğini sorun. Hiçbirşekilde ağladığında istediği birşeyi vermeyin. Hayır dediğinizi kesinlikle anlık bile olsa evet yapmayın. Ve sinirleniyor canınız sıkılıyor üzülüyor iseniz o anda göstermeyin. İfade etmeyin. Aciz gibi görüyor ve işe yarıyor diye düşünüyorlar. Biliyorum belkide denediniz bunları ama uzun bir süreç . Bir bakıcaksınız ki bu işde bir-2 saat boyunca kesintisiz ağlıyacak, bu kırılma noktasıdır çocuğun. Davranışı kazanmadan önce sizi olabildiğince zorlama noktası. Tamamen nefes nefese gerçek bir ağlama krizi ise ilgilenmemezlik yapmayın tabi. çevresinde olun bekleyin. Kucağınıza alın sakinleşmesi için. Ancak gözyaşsız inatlaşma ve isteği olmadığında olan bir ağlamada ilgilenmiyor gözükün. Çevre çok şey der. Benim çocuğum bazen kendini yerden yere atıyor . Parkta bile. Bazen vuruyor. Onlara kalsa istediğini vermem gerek. Ben vermiyorum . Başını vurmaya çalışırsa elimi koyuyorum bekliyorum sakinleşmesi için zaman tanıyorum. Geliyor sarılıyor hareketden de istediğinde ki ısrardan da vazgeçiyor. Kızma yok tükenme yok tehlikeli olan birşeyi kabul etmişte olmuyorum. Bazen davranışı tekrarlıyor deneme yapıyor beni yine aynı. Bir kere söylüyorum. Ve tamam bırakıyor. Çünkü hiç kaçma yapmadım. Hayır dediğime evet hiç olmadı. Başkaları karışsa bile çevrede açıkladım. Örneğin şu aralar kendi oyuncağını paylaşmıyor. Başkalarınınkini alıp vermiyor. Uyardım kabul etmedi. Tekrar etti. Elinden aldım ve kısa öz sen oyuncağını paylaşmıyorsun ama başkasının oyuncağı ile oynuyorsun. O zaman sen sadece kendi oyuncağın ile oynayabilirsin. Paylaşmak istediğinde oynayabilirsin. Gösteriyor başka birinin oyuncağımı yanına gidiyor. Paylaşalım mı diyorum. Hayır diyor o zaman alayamayız diyorum. Dün oyuncağını kendi teklif etti. Çıkarsız. Zamanla.. sakin ol hepsi aynı . Hepsi aynı süreçlerden geçiyor. Ve bazen düzeltsen bile tekrar başa sarıyor. Sabır . Canını skma.

Yorumuna neredeyse ağlayacaktım 😔 ben bu olanlardan dolayı kötü bir annemiyim diye çok oturup ağlıyorum çünkü çevrem çok kötü tepkiler veriyor. Mesela çocuk ağladığında illa bişeyler susmak zorunda değil ama vermeyince suçlu oluyorsun onlar verince akıllı oluyorlar. En basiti oğlumun ağlaması. Bu benim son noktaam artık 2 yıl boyunca yüksek sesle gece gündüz heryerde aynı müziği dinlemek gibi bişey. İnşallah dediğiniz gibi bu bir kırılma noktasıdır da artık bizde Bi toplarız kendimizi. Ona da acıyorum kendimede. Tanımadığım kişiler diyor sen ne biçim annesin vs. Düşünsenize. Daha beni ve çocuğumu tanımıyorlar yolda. Geçerken aaa bu çocuk ağlıyor annede susturamıyorsan deyip bana kötü anne damgasını vuruyorlar. Acıyorum.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki .. okurken kendimi gördüm sanki. Benimde kızım öyleydi ve hamileydim senin gibi. Öncelikle şunu söyleyebilirim üzmek istemem ama zor ve sabir gerektiren bi yoldasın canım:) ağlama krizleri ne yaptıysak asla bitmedi 4.5 yaşına kadar bu şekilde devam ettik sonra birden duruldu herşey çok şükür. Bu süreçte umarım eşin en büyük destekçin olur yoksa çok yıpranırsın allah yardımcın olsun canım.

Peki kardeşi doğunca ne tepki verdi bişeyler yinede değişmedi mi? Çok teşekkür ederim bu arada inşallah zor olmaz diye iyi düşünmek istiyorum

Bkz: babasınacekmiştir
Malesef annesine
Seni çok iyi anlıyorum benim evime polis gelmişliği var yolda sürekli ağladığı için kaçırdığımı sandılar ki zaar evime kadar takip ettiler asla vurmadım ama çocuğun ağlamasından çok, dövüyor mu acaba bakışları yorumları beni öldürüyordu öyle hassas bir anneydim ki delirme noktasına geldim eşimin sen mükemmel bir annesin elinden geleni yapıyorsun insanların ne düşündüğü önemli değil kendine gel diyene kadar..karşıma aldım ve dedimki çocuğuma biz bir devlette yaşıyoruz devletin bir görevide çocuğuna bakamayan döven annelerin elinden almak sen sürekli ağlıyorsun ve polisler beni takip ediyor seni dövdüğü mü düşünüyorlar ve ben çok üzülüyorum seni benden alacaklar elbeteki ağlaya bilirsin ama alçak sesle ve sürekli olmadan seni seviyorum ayrılmak istemiyorum dedim inanır mısım bu karmaşık konuşmayı anladı bazen elimde olmuyor anne o zaman ne yapacağız dedi kapıları kapatırız sende istediğin kadar ağlarsın dedim anlaştık bir süre polis görünce korktu fakat bu konuşma azaltmaya ve bitirmeye başladı.çocuklar aptal değil konuşun işbirliği bile yapacak hale geliyorlar uzun oldu ama işine yarar diye yazmak istedim

Doğduğu zamanlar 1.5 yaşına kadar gece gündüz uyumadı gecenin 3 ün de defalarca belki uyur diye eşmle o soğuk havalarda dışarı çıktığımızı bilirim. Dediğiniz gibi polisler durdururdu. Hayırdır diye. Evde ağlardı komşular gelirdi hayırdır diye yolda ağlıyor millet arkamdan sövüyor yüzüme sövenler de az değil inaninki. Ve dediğiniz gibi bende bunlardan çok etkileniyorum. Çocuk ağlıyor dövüyor zannediyorlar. En sonuda bu kadınla kavgam var mesela. Konuma yazdım. Ondan önce Bi kadın benim yanımda kızkardeşiem bu kız çocuğuna bakamıyor şikayetçiyim dedi bende teyze Bi çocuğu anemisinden Çok kim düşünür dedim artık yoruldum her fırsatta sıkıştırırlardı beni. Yani insanlarda insan değil ki laf etmek amaçları. Ama bu konuşma tarzınızı deneyeceğim. Beni dinleyeceğim hiç sanmıyorum aşırı sabırsız çünkü. Ama yinede defalarca deneyeceğim inşallah belki de bunu anlar kim bilir

Sizin cocugunuz 24 saat aglarsa eve kapanip kafayi yemeği tercih edebilirsiniz. Zaten bunalmis bir anneyi rahatlatmaktansa boyle acimasiz bir yorumu okumak zorunda degiliz bizde ama okuyoruz malesef

Alkışlıyorum sizi çok teşekkür ederim. Ben anlatamadım belki de siz anlatırsınız

Benim yegenimde boyle bir çocuktu 2 yasina kadar anneside boyle br cocukmus dayilarida bazi cocuklarin fitrati olabiliyor suan 2.5 yasinda daha duzeldi. 13 saat susmadan aglama rekoru var. Allah sabir versin insanin enerjisini ve motivasyonunu cok dusuruyo bu tip aglamalar dayak yemis gibi oluyo insan. Ama bu bir sürectir her zorlugun arkasinda br ferahlik vardir.

13 saat 😲bizimki 13 e çıkmamıştır herşade. Evet dayak yemiştim beter oluyorum beyin yorgunluğu çok ayrı Bi zorluk. İnşallah feraha da kavuşmayı nasip etsin rabbim

Size mi kalmış başkasının çocuğunu susturmak?

Kamuya açık alanda bebek ağlıyor diye şikayet edersiniz, şiddet gören birini görseniz gıkınız çıkmaz. Annesi keyif alıyordur oğlunu ağlatmaktan(!)

İnşallah bir gün benim çocuğum ağlarken karşılaşırız da görürüz kim kimi nasıl susturuyor.
Sırf sebepsiz ağladığı için insanların çocuk sahibi olmalarına karar verebilme hakkını kendinde görmek. Ah bu hadsizlik, nelere kadirsin!!! 😡

👏👏👏👏👏

13 saat 😲bizimki 13 e çıkmamıştır herşade. Evet dayak yemiştim beter oluyorum beyin yorgunluğu çok ayrı Bi zorluk. İnşallah feraha da kavuşmayı nasip etsin rabbim
Aminn. Kndini uzme ne yapalim insanlar hastanelerde evlatlarinin basinda bekliyolar sukredecek cok sey var. Sen iyi ol huzurlu ol ki karnindakide oyle olsun. Hamilelikte yasanan stres cok etkiliyo bebegi

Belki uzun olacak bilmiyorum. Çıkmazdayım yoruldum.
Oğlum 2 yaşında. Belki de kimse inanmayacak bana çünkü çevremde inanmıyordu zamanla şahit olarak anladılar. Oğlum doğdu doğalı ağlıyor. Ha büyüdükçe susar dediler ama yok.
Bugün dükkana gittim yine ne ağladı sussun oyalansın diye herşeyi yaptım. Sıkıldı herhalde dedim pazara çıkardım. Pazarda da ağladı. Oğlum arabada oturmaktan mı sıkıldın yürümek ister misin dedim. Evet dedi arabayı bıraktık yine ağladı. Ama öyle böyle değil kriz oğlumun ağlamaları hep kriz gibi olur. Dışarıdan görseniz bu kız kesin bu çocuğu dövdü dersiniz ama yok. Bir cimcik bile yok hiçbişey yok. Pazarda krize girince artık sinirlendim eve yürüyoruz kalabalıkta herkes bize bakıyor. Rahatsız oldum arka sokaktan gittim bu kez teyze bana bağırmaya başladı çocuk ağlıyor vs vs. Bağırarak Seni ilgilendirmez teyze dedim canım burnumdaydı zaten. Hamileyim bide. Beni ilgilendirir dedi. Benim çocuğum seni ilgilendirmez dedim arkamdan sayıyordu zaten ben giderken. Bu sadece bugünki olay. Oğlum her zaman heryerde ağlar. Hemde her zaman sebepsiz. Çünkü susturmak için elimden geleni yapıyorum olmadı konuşuyorum ifade etsin diye. Ve bu gbi teyzeler her zaman kesinlikle çıkar laf söylerler. Ya oğlumu 2 yıldan beri susturmaya çalıştığım halde krize girer gibi ağlamasına mı yanayım. her zaman bu tarz hiçbişey bilmeden karışan teyzelere mi yanayım. Hamileyim ona mı yanayım. Oğluma mı yetemiyorum iyice doyumsuz mu oldu acaba ona mı ağlayayım. Yoruldum gerçekten yoruldum evde oğlum Bi yandan ben Bi yandan oğlum ağladı o uyuya kaldı bende buraya yazıyorum. Bi çocuk neden herşeye ağlar.? Hele ki artık anlayabiliyorken az çok ifade edebiliyorken. Ben mi yetemiyorum nedir bu ben anlamıyorum. Yaşayan deneyimleyen varsa nolur fikir verin
brnce iiiknci cocugun uslu olcak tecrubelerime dayanarak diyorum bunun yas kiskanclikla suyla alakasi yok kizim var dogdu dogali agliyor okul cagina greldi hala gece bas bas bagitiyor

Ne cok biliyosunuz.boyle cocugunuz olurda umarim anlarsiniz.evde hapis hayati yasamak nasil oluyor gorursunuz.

Benim cocuklarimda hep zor cocuklardi.aglayan her istedigini tutturan.

suan en kucuk 3 yasinda zor zaptediyorum o yuzden pek biryere gitmiyorum.esim olmazsa hatta hic gitmiyorum denebilir.
Parkimiz var orda bol bol oynuyor .
Buyudukce azaliyor ama daha cok var 5 yasini bekliyorum ben...

Bende enerjisini atsın diye parka götürüyorum oynamıyor oda ilgisini çekmiyor

Aminn. Kndini uzme ne yapalim insanlar hastanelerde evlatlarinin basinda bekliyolar sukredecek cok sey var. Sen iyi ol huzurlu ol ki karnindakide oyle olsun. Hamilelikte yasanan stres cok etkiliyo bebegi

Evet hamileliğin çok zor geçti benim. Oğlum da bu u yaşıyorum galba

Aynen ben de böyle düşünüyorum.
Yoksa doğar doğmaz anlayamaz ağlayarak birşeyler yaptırmayı.

Konu sahibi benim iki numara da öyle.
Herşeye tepkili doğduğundan beri.
Pusette bir kere bindirip gezdiremedim.
Büyük ihtimalle içinde de aşırı rahatsız oluyordu.
Doğduğu andan itibaren üzerini ortemedim tepikledi.
Sussun diye kundak yaptım.
Zorlaya zorlaya çözdü.
Banyoda ağlar, kucağımda ağlar, beşikte ağlar, amuda kaldırırım ağlar.
Daha sayamayacagim.
Tuvalete bile gidemiyordum belli bir yaşa kadar.
Anlatsan abartiyorsun derler.
Bakamiyorsun derler.
Sen takintilisin derler.
Derler de derler.
Halbuki birinciyi de ben büyüttüm.
O da aksine o kadar naif, mutlu, sakin bir bebekti ki.
Aciksa bile ağlamazdi bebekken.
Dudağını felan yalarken uyanır emzirirdim ben.
İkinciyle dışarı çıkmak işkence, yolculuk yapmak demek de çin işkencesi diyeyim siz anlayın öyleydi.
Bize de herkes bakardı.
Şimdi beş yaşında.
Tabiki büyüdükçe azalıyor.
Ama hala tepkileri aşırı.
Kiyafetini giyemez koluna takılır çığlığı basar, resmi boyarken tasirir bağırır, yırtar kalkar, tabağında yemekler birbirine değer ağlar, toprağa yanlışlıkla oturur ağlar, eli kirlenir ağlar vs. vs.
Bunun sebebi biraz da mükemmeliyetçi mizaç bence.
Olsun yavrum, bir dahakine yaparsın, kirlensin temizleriz, hatta biraz kirli dursun önemi yok, takamiyorsan oyuncağı gel başka çözüm yolu bulalim vs. diye diye aştık.
Tabi ki hiç bir şekilde ikna olmuyorsa biraz aglayabilirsin kızım da demisligim çoktur.
Değişikler bu tipler yani.
Tabiri caizse hersey batıyor bu tiplere.
Zamanla aşması için sizin yardiminiz lazım.
Üzülmeyin ayrıca.
Onun öyle olması sizin sucunuz değil asla.

Evet çok doğru oğlum aynen böyle. Demekki dediğiniz gibi mükemmelli istiyorlar. Mizaç gerçekten bu çok doğru. İki çocuğunuza annesi sizsiniz, ama biri farklı diğeri farklı yetiştirmiş aynı ama çocuklarda huy farklı. Annelik kolay bişey değil geçrektne. Siz çok şükür başarmışsınızdır umarım bende başarırım

Amin, hepimize 😊
Sağlıkları olsunda, gerisi bir şekilde geçecek.
Zor ama dert dersem, hasta çocuklara ailelerine haksızlık etmiş oluruz ☺

Mesela bayram sabahı gittik annemlere, orda enerji hapı almış gibi, yerinde bir sn durmadı, bir bayramlaşıp döndük 😆

Hiperaktif değil değşl mi? Ya tabiki buda dert değil hasta annelerin çocukları yanında tabiki bin şükür halimize. Maksadım çözüm yolu işte benimkisi de Bi umut

İşte bir üstün zekalı. Alkışayalım arkadaşlar :KK53:

Kusura bakma teyzeye güldüm okuyunca , tam bir sayko yurdum insanı :KK53:
Dışardaki tepkilere bakma hiç , benim oglum da cok aglar , aile ortamlarında cok stres oluyordum baslarda ama su an kabullendim zamanla azalacak diye düşünüyorum.

Ya bide beni düşünün öyle bir bağırıyor ki milletin içinde güzel rencide etmeye çalıştı beni. Duyan çocuğu dövdüm sürüne sürüne getiriyorum zannedecek. Ya tepkilere başlarda tepkisizdim ama arttıkça artıyor bende artık tepki veriyorum cevap veriyorum. En basiti bu teyze. Seni ilgilendirmez diyorum evet beni ilgilendirir diyor. Bu kadar arsız kusura bakmayın. Ben kimsenin çocuğu na karışmam bana bu şekilde davranılmasını hazmedemiyorum izin de vermiyorum

Hiperaktif değil değşl mi? Ya tabiki buda dert değil hasta annelerin çocukları yanında tabiki bin şükür halimize. Maksadım çözüm yolu işte benimkisi de Bi umut
Var öyle bir ihtimal.
Eylül'de randevumuz var, ben bugüne kadar hiç hiperaktivite den şüphe etmedim, çünkü dikkat eksikliği yok, fazlalığı var.

Kütüphane de kitap okurum dinler, evde öyle, yaşından büyük konsantre süresi var.

Ama dikkat eksikliğinin eşlik etmediği hiperaktiflik olabilirmiş..

korkuyorum diyor:) ne diyecek neyden korktun duvardan gunduz gene aglar niye agliyon aciktimmm yada parktan maskeden dugun sesinden kopekten korktm boyle valla
O zaman huy olmuş demekki onda. Ben Öyle Bi kaç çocuk duymuştum huy olmuş olan. Oda zor oluyor istem dışı yapıyorlar demek ki 🙄

Back
X